Bing Voice Navigation – Újabb egy ingyenes navigáció

A Microsoft is beszállt abba a csatába, melynek eddig a Nokia-Navteq és a Google voltak a főszereplői. Mostantól, ha okostelefonos navigációról van szó, a Windows Mobile (és persze a Windows Phone 7 is) már alkalmas a tervezésre.

Sajnálatosan pedig az eddigi offline navigációs rendszerek fejlesztőinek egyre nehezebbé válik az élet. A hazai NavNGo és a TomTom nem véletlenül pozicionálja magát egyre komolyabban más területekre, de nyilvánvalóan az a hatalmas fejlesztési kapacitás, ami globálisan a navigációs fejlesztőknél összegyűlt, az előbb-utóbb utat talál majd magának. Csak most egy kicsit az eddigi konjunktúra gyorsulva épül majd le. Ha a Microsoft Bing is képes a hangnavigációra és képes fordulóról-fordulóra tervezni, akkor sok-sok mobil eszköz válik újra alkalmassá a navigációra.

És persze ne feledjük, hogy szoftveres fejlesztés kérdése egy “buffert” adni, aminek következtében előre tevezett útvonalakat és hozzá tartozó téképeket is le lehet tölteni pl. olcsó WiFi kapcsolatra építve. A Microsoftnak ebben speciel még némi gyakorlata is van (Microsoft Autoroute-Pocket Streets) Persze az Online-Offline meccs még nincs lejátszva teljesen, sokan még évekig kényelmesen használhatják a vásárolt térképi megoldásokat, de a világot jelenleg meghatározó amerikai piacokon egyre kevesebb eladást lehet majd elérni, amennyiben mindenki mindent ingyen ad. Hasonló helyzet Európában is hamar bekövetkezhet, elsősorban először a UK és a Nyugat-Eu régióban. Egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető.

Az eredeti cikk itt olvasható:
http://pdatechhu.blogspot.com/2010/05/ingyenes-okostelefonos-navigacio.html

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.