Sporthajózás a Dunán. Dunai Térkép Project

Bár nem hajózom, viszont a Navitel szoftvert használtam egy rövid ideig. Amiért ez az írás megszületett, az a hajózási térkép, és a Navitel kapcsolata. Azt tudtam hogy geocachingre kíváló, azt is hogy alapszinten navigál is, de hogy…

…DTP segítségével dunai hajózásra is alkalmassá tehető, és ez ez újdonság volt számomra. Néhány mondat a projekt oldaláról: A térkép jelen állapotában már kiválóan alkalmas a Duna teljes magyar szakaszán való hajózáshoz. Tartalmazza az ismert kikötõket, zsilipeket, vízparti éttermeket, mélységvonalakat, hajózási kitûzéseket, veszélyes helyeket a vízen, hidak alatti áthaladási szabályokat, folyókilométereket, víz sebességeket, stb. A térkép külön érdekessége, hogy a Dunán útvonaltervezésre is használható az arra alkalmas készülékekkel. A térkép folyamatos fejlesztés alatt áll. A magyarországi szakasz mellett készül az osztrák, szlovák, horvát, szerb és román szakasz is.”

Néhány screenshot (MapSource) a szoftverről:

Számomra ezek a screenshotok elég meggyőzőek. Folyami kilométer, a parttól való távolság, és az útvonalon található hasznos pontok is megtalálhatóak a térképen. Az érdekes pontok külön is megvásárolhatóak. “A térkép jelenlegi verziója Garmin, OziExplorer, Navitel, Fugawi, Lowrance programokra készül.” Az áruházban jelenleg csak a Garmin, és az Oziexplorer verzió elérhető.
Bővebb információt a project weboldalán találhattok.

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.