Újdonság a Wayteq-től. x960BT DUN kapcsolattal

Ismét egy új készülék a Wayteq palettáján. Talán még emlékeztek, egyszer régen, volt egy olyan készülék a kínálatban, amely alkalmas volt az internetezésre, és 800×480 felbontással érkezett. Nem volt olcsó, de ebben a kategóriában különlegességnek számított.

Ez volt a Wayteq N800. Jellegzetes készülék volt, olyannyira hogy néhány hónapja szerettem volna egyet magamnak, de szinte nyom nélkül eltűnt. Illetőleg ahol még kapható, ott csillagászati ára van. Néhány cikk az elődről: 1., 2., 3., 4.

Nemcsak a kijelző felbontása, de a DUN (Dial Up Networking) protokoll használata is különlegesség volt a maga nemében. Bár a romja nem volt tökéletes, de arra elég volt, hogy az ember kipróbálhassa mi lenne ha… Hogy volt-e végül javítás hozzá azt nem tudom, mert hamar kikerült a látókörömből…

Most néhány napon belül megérkezik az utód, amely szintén 800×480-as felbontással rendelkezik, és képes a DUN protokoll használatára. Hogy ez miért jó nekünk? A gyári Sygic szoftver futtatása közben lekérhetjük a környék időjárási adatait, vagy ahol ez engedélyezett ott a közlekedési információkat is. Mivel a készülékben böngésző is van, így internetezésre is alkalmas lesz.

Lássuk a készülék főbb adatait és funkcióit:

– Talán most a Bluetooth venném előre. Kihangosítás, telefonkönyv, böngészés, online információk lekérése.
– FM Transmitter
– Multimédia lejátszás

SiRF Atlas V, Dual Core ARM11 500 MHz
(külön 250 MHz-es DSP processzor a GPS számításokhoz)
5″ Érintőképernyős TFT LCD, 800×480 pixel
4 GB ROM, 128MB RAM, microSD / microSDHC foglalat
Bluetooth kihangosítás, FM-transzmitter
Internet (DUN), telefonkönyv

Érkezése: hamarosan. Ára: Előreláthatólag olcsóbb lesz, mint a most kapható x950BT-es modell…
Forrás: wayteq.eu/hu

35 hozzászólás
 1. avatar
  loituma69

  Ökinzó vagyok ma megrendeltem X960-at 24900ft. Gondolom jó magyar szokás szerint mail válasz az lesz még nincs raktáron várjak.

 2. avatar
  loituma69

  Egy jó romot kellett volna készíteni és kiadni az x950 bt hd-hez ingyen nem pedig egy ugyan olyan készüléket kiadni más néven!

 3. avatar
  loituma69

  Bluetooth kihangosítás nem használható a minőség miattiszonyatosan halk, transzmitter búg recseg mnőség gyalázatos, telefonkönyv nincs pedig a Bluetooth lényege ez lenne + a kihangosítás. Na már most x960 ezt igérik megint mint x950 bt hd-nál erre írom azt, hogy nem hiszek a wayteq embereinek. Szerencsétlen rom frissítés is felemás lett! Több hiba keletkezett mint javítás. Ezt itt nem részletezem aki hsználja és frissítette a pna-ját az tudja miről beszélek!

 4. avatar
  vacsa

  miért, mi nem igaz belőle?

 5. avatar
  loituma69

  WayteQ x950BT-HD
  SiRF Atlas V, Dual Core ARM11 500 MHz
  (külön 250 MHz-es DSP processzor a GPS számításokhoz)
  5″ Érintőképernyős TFT LCD, 800×480 pixel
  4 GB ROM, 128MB RAM, microSD / microSDHC foglalat
  Bluetooth kihangosítás, FM-transzmitter erre a szerncsétlen gps-re is Bluetooth kihangosítás, FM-transzmitter írtak és lőn mi lett belőle! Én wayeqnak többt nem hiszek!

 6. avatar
  Zsolto


  DM43:

  @Zsolto! A CNS Globe HD-ban is megtalálható az Opera Mini 5, szerintem ebben is benne lesz.

  Köszi, ez jól hangzik :)

 7. avatar
  DM43

  @Zsolto! A CNS Globe HD-ban is megtalálható az Opera Mini 5, szerintem ebben is benne lesz.

 8. avatar
  vacsa

  de az n800-ban volt wifi is, azt se felejtsük el…

 9. avatar
  Zsolto

  Ahan, az eszembe sem jutott :) A lényeg, hogy ne olyan full alap, barkács-jellegű legyen, mint amilyen a videólejátszó, a képnézegető meg a többi alkalmazás lenni szokott ezeken a másodvonalbeli navikon.

 10. avatar
  Zsolto

  Hát ez jól hangzik, elvben legalábbis. Kicsit szkeptikus vagyok a szoftveres megvalósítással kapcsolatban, remélem, a gyakorlatban is használható lesz. Kíváncsi vagyok pl. hogy a böngészőt honnan fogják portolni, ha mondjuk egy Opera (klón) kerülne bele, az megnyugtató lenne.

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.