Navigon 2011 Q2. Letöltés és néhány fontosabb változás

Bár a frissítés már régebben megjelent, ám a telepítés menetéről érdemes pár szót ejteni. Ráadásul a 2011 Q1-hez képest több változást is tartalmaz az új térkép. Rákerültek azok az autópálya-szakaszok, amelyeket nagyon nagyon hiányoltunk, és végre a budapesti Szováta utca is átjárható lett…

Előszó: Az elkövetkező hetekben több Navigon témájú cikk is megjelenik, vagy már meg is jelent. Ennek az – az egyszerű a magyarázata, hogy sikerült elérhető áron hozzájutni egy 8450 Live készülékhez, amely ráadásul az elmúlt pár napban nem kicsit fel is lett turbózva… Így lehet mondani, hogy a téma az asztalon hever. Azóta vágyom egy ilyenre vasra, hogy tavaly februárban először megláttam egy Média Markt üzletben…

Akkor ahogy a címben is jeleztem, lássuk hogyan frissítsd a készüléked. A Navigonnál is tervezhetőek a kiadott térkép update-tek. Ha esik, ha fúj, minden negyedévben van egy. Már régen esett szó róla, ezért frissítsük fel az ismereteket. Mi kell a frissítéshez, és hogyan is telepítsük. Lássuk:

A legfontosabb kellékek a készülék, egy számítógép, szélessávú Internet, egy szinkronkábel, és nem utolsósorban jogosultság a friss térképek letöltéséhez. Szerencsére van egy kliensprogram, amely könnyebbé teszi a mókát, ez pedig a Navigon Fresh. Csatlakoztassuk a készüléküket egy szinronkábelen keresztül a PC-hez, és indítsuk el a Navigon Fresh alkalmazást.

Az első teendőnk a regisztráció legyen, majd a készüléket rendeljük a profilunkhoz. Hogyha mindent jól csináltunk, a szoftver bal alsó sarkában láthatjuk a regisztrált e-mail címünket, a készülék nevét és főbb adatait (szabad hely). Ezután mindenképpen készítsünk mentést!!

A Térképek és szolgáltatások letöltése menüpontban meglátjuk azokat a lehetőségeket, amelyek a számunkra elérhetőek, így például a különböző térképverziókat is. Jól látható, hogy jelen esetben letölthető a 2011 Q2-es térkép is.

A képen jól látszik, hogy lehetőségünk van akár egy térképet is letölteni, nem kell az összeset a készülékre másolni. Hogy ez mire jó? A régebbi készülékek esetében esetleg nem fér az összes térkép a memóriába, de kiegészítő kártyát valamilyen oknál fogva mégsem akarunk vásárolni. A kijelölések után kezdődhet a telepítés. Ennek menetét itt már részleteztük.

A 8450 Live esetében láthatjuk, hogy van egy változás a régebbi térképhez képest, ez pedig a Real City 3D fájl, amelyet az új verzióhoz ismét le kell töltenünk:

A régi kiegészítő nem fog működni az új térképpel! Most lássunk néhány változást a legfrissebb térképen:

Végül a Szováta utca, amely elég hosszú ideig megkeserítette életemet, lévén elég sokat járok arra, és eddig mindig kerülőt javasolt a GPS, pedig erre nem lett volna semmi oka.

Ellenőrzésképpen megnézhetjük milyen térkép van a vason:

Sok sikert!
A Live Premium szoftvert a Navigon AG magyarországi képviseletének segítségével kaptuk. Ezúton is köszönjük.

Kapcsolódó cikkek:
http://navigyurci.hu/2010/05/29/navigon-2010-q2-megjelent/

23 hozzászólás érkezett
 1. avatar
  csizi65

  Üdv
  Gyurci ez ismét egy tőkéletes leirás
  én már régebben frissitetem a 2011Q2-re
  sima ügy volt
  a kálvin térnél az üllöi és baross utcai forgalomváltozás még nincs rajta
  már 1 honapja birtoklom a 40 prémiumot és gondolkodtam hogy Gyurci cikke után mit is irhatnék róla : hát csak annyit hogy remek vas
  bár egy gondolat bánt engem evvel kapcsolatban:
  hogy hogyan lehetne a 3d domborzatot rávarázsolni?
  warez nélkűl!
  még egy dolog van egy remek 4310 maxom ha valakit érdekel megválnék tőle

  szép napot mindenkinek

 2. avatar
  Slapic

  Az Androidos változatra hogyan lehet feltenni a frissítést?

 3. avatar
  Pietro68

  Warez nélkül a 40-es szériára nem lehet 3d domborzatot tenni fel. Mert gyárilag csak a 70-es szériához (premium) van. Warez dolgokról pedig itt nem beszélünk.

Szólj hozzá te is a cikkhez!