iGO primo for Android. Nyugaton a helyzet változatlan

Aki szereti az Android rendszerrel “okosított” telefonokat, és a navigáció gondolata sem áll távol tőle, a legjobb választás keresése közben már biztosan gondolt az iGO szoftver megvásárlására…

Igen, nem tévedés, nem letöltést, hanem szándékosan megvásárlást mondtam. Változatlanul úgy gondolom, hogy amikor egy szoftvernek tisztességes ára van, akkor sokan a nem legális megoldás helyett, inkább a “tiszta” utat fogják választani. Erre jó példa lehet az iPhone készülékekre kiadott iGO primo Magyarország-Románia verziója is. És a navigációs appok listáját mégsem ez van előbb, hanem a teljes Európa verzió…

Lényeg a lényeg, sok helyen olvashattatok arról, hogy hamarosan megjelenik a megvásárolható (Google Play) verzió a címben említett szoftverből. Mindezt egy Google+ -on megjelent beszélgetés indokolta volna. Ám azóta is többféle verzió kering a neten, az egyik a “már tesztelésen van”, a másik a “nem lesz ilyen verzió”.

Utánajártunk mi a hivatalos álláspont jelenleg, ebben a sokakat érdeklő kérdésben, de sajnos a válasz nem túl biztató:

“Az Android platformmal kapcsolatban az NNG álláspontja változatlan, továbbra sem tervezik önálló alkalmazásként letölthetővé tenni az Androidos megoldásukat. Az üzleti partnerek továbbra is kérhetik, hogy egy-egy Androidos készülékre fejlesszenek, és a készülék így előre telepített iGO Navigációval kerül forgalomba.”

Ezért a közeljövőben erre a szoftverre még sajnos nem érdemes kuporgatni…

Kapcsolódó cikkek:

http://navigyurci.hu/2013/11/06/breking-igo-for-android-a-google-play-en-igen/
http://navigyurci.hu/2012/03/06/igo-primo-for-android-igaz-vagy-hamis/

36 hozzászólás érkezett
 1. avatar
  nord

  Valahol jogosnak tartom az Androidtól való húzozkodást… Amelyik rendszer ennyire szétszabdalt kijelzőfelbontásilag és -méretileg, arra tényleg nem lehet egyetlen, jól működő anyagot készíteni.

 2. avatar
  Zsolto

  @ Nord:
  WinCE alá is megoldották a durván féltucat féle felbontásban elérhető változatot, és Android alatt sincs ennél sokkal többféle felbontás, és a készülékek száma, így a potenciális piac szinte felfohatatlanul nagy.
  Szerintem más oka van a dolognak — csak ép ésszel fel nem fogom, hogy mi :(

  • avatar
   Gyurci

   @ Zsolto Igaz, kérdés hogy ki és hogyan tudna támogatni egy szoftvert, ami számtalan készülék (egészen gagyik is), számtalan szoftver verzióján (egészen gagyin is( kellene hogy fusson, és akkor a rengeteg “custom” romról még szó sem esett. Kérdés. mekkora pénzügyi és emberi erőforrás kellene ehhez? Persze lehet ezt csak én látom így.

 3. avatar
  Zsolto

  @Gyurci — igen, ezzel szerintem közelebb jársz az igazsághoz, mint ha csak a felbontást vennénk alapul.

Szólj hozzá te is a cikkhez!