A TomTom kiadta 24 000 km-nyi német autópálya HD térképét

Navigáció – GPS. A TomTom a Frankfurt Motor Show-n bejelentette, hogy megjelentette a teljes, 24 000 km-es német autópálya-hálózat részletes, nagy felbontású térképét. A HAD Maps névre keresztelt adatbázis…

…(HAD = Highly Automated Driving, kb. magas fokon automatizált vezetés) tartalmazza a sávok középvonalának 3D-s geometriai jellemzőit, az elválasztó sávokat, a terelőkorlátokat, a sávonként eltérő sebességkorlátokat és a sávokat elválasztó vonalak típusát is, így lehetővé teszi az automata járműveknek, hogy a hardveres érzékelőik által még nem látható útszakaszt is belássák.. 

A TomTom HAD németországi térkép XML és Shapefile formátumban hozzáférhető.

tt_highdefmaps 

Egy ehhez kapcsolódó másik hírben a TomTom hivatalosan is bejelentette a RoadDNA-t, mely nem más, mint az automata járműveket kiszolgáló, nagy pontosságú helymeghatározó technológia. A RoadDNA (magyarul kb.: ÚtDNS) egy olyan adatbázis, melyben az útpálya oldal- és hosszirányú nézetének jellegzetességeit gyűjtötték egybe. Azáltal, hogy a jármű érzékelői által látott adatokat egybevetik a RoadDNA adatbázissal, az autó pontosan tudja, hol jár, még akkor is, ha nagy sebességgel halad, vagy ha az út mentén különböző változások, átépítések történtek.

tt_highdefmaps2

A RoadDNA egy olyan kompakt adatbázisban kerül kibocsátásra, melynek csekély a tárhelyigénye, és a feldolgozása sem igényel nagy számítási kapacitást.

Forrás: gpsbusinessnews.com
Fordítás: Zsolto

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.