A PSA a TomTom térképét használta a vezető nélküli autó amszterdami bemutatóján

Navigáció – GPS. Múlt héten a francia autógyártó csoport, a PSA azzal demonstrálta saját, vezető nélküli autós technológiáját, hogy két, sofőr nélküli autót Párizsból Amszterdamba vezetett…

tt_psa

A két Citroen C4 Picasso vezetői felügyelet nélkül („eyes off” üzemmódban) hagyta el a franciaországi Vélizy városát, majd megfelelő útvonalengedély birtokában több száz kilométert tett meg Amszterdamig. Az említett „eyes off” (szó szerint: „levetett szem”) üzemmód a vezető nélküli közlekedés harmadik szintjének felel meg: itt a vezetőnek semmi más dolga nincs, mint azt ellenőrizni, hogy a fedélzeti rendszerek megfelelően működnek.

A TomTom a HD Map és a RoadDNA termékekkel tette lehetővé a PSA számára, hogy a konszern is részt vegyen a sofőr nélküli autók Amszterdamban megrendezett bemutatóján. A HD Map a sofőr nélküli autók számára kidolgozott, igen pontos térkép, a RoadDNA pedig az utat körülvevő környezet tömörített adatbázisa, melynek segítségével a sofőr nélküli autó akár nagy sebességgel haladva is pontosan meg tudja határozni a helyzetét a térképen.

Forrás: www.gpsbusinessnews.com
Fordítás: Zsolto

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.