Biztonsági rés a Waze szoftverében

Egyre több operációs rendszert és szoftvert érintenek a biztonsági rések, lassan már egyik platform sem lehet biztonságban. Ám hasonló híreket a navigáció világából nem sűrűn hallunk…

Most a Waze szoftverről kaptuk a hírt, hogy egy ún. szellemautóval és néhány személyes adat birtokában követni lehet az éppen úton levő felhasználókat. Ez több biztonsági kérdést is felvet, úgy az üresen hagyott lakás, vagy éppen egy drága autó holléte kapcsán. Talán egy kicsit árnyalja a képet, hogy akik a biztonsági hibát megtalálták, teszt közben kifejezetten “akarták” hogy megtalálják őket, ami a munkahely és a lakás ismerete segítségével lehetséges (valljuk be, hogy a közösségi média körában ezek már sokaknál könnyebben vagy nehezebben, de hozzáférhető információk).

waze_res

Természetesen a Google bejelentette, hogy a hibát hamarosan orvosolják, míg a Waze blogján egy átmeneti megoldás található: van a szoftverben egy olyan opció (láthatatlanná válás), amely elrejt minket a szemek elől. Persze arra vigyázni kell, hogy ez csak a futó program esetében van így, de a kilépés utáni újbóli indítás után ismét be kell állítani.

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.