Wayteq xTAB-50. Használat közben

Néhány napja már használom, és jól összerakott gép látszatát kelti. Nem fagy, nem záródnak be programok különféle hibaüzenetekkel, és nagyon sok szoftver letölthető a Google Play alkalmazáson keresztül.

Természetesen először a különféle navigációs szoftvereket próbáltam ki, amit akartam, azok a Waze kivételével megtalálhatóak, és telepíthetőek voltak. A Waze viszont semmilyen trükkel nem volt előcsalható. Persze, lévén ez egy online adatokat használó szoftver, és hogy az xTAB-50 készüléken csak WiFi van úgyis kevesen használnák, így nem egerésztem vele túl sokáig.

Jómagam is csak azért próbálkoztam vele, mert megoldani tervezem a mobilinternet használatát is (ja, már használom is a WLAN-t az autóban – is), és utána már a Waze is használható lenne.

Az előző próbálkozásomnál nem a titkosítás erősségével volt a baj, hanem azzal hogy én Fix IP-t használok, és ezt nem kapcsoltam ki a mobil AP csatlakozásakor. A mobil Ap segítségével használhatjuk a Navigon for Android, vagy a Sygic GPS Navigation, de akár a Route66 szoftverhez megvásárolt Live (és az Interneten keresztül letöltött) adatokat is.

Jelenleg nincs tudomásunk olyan navigációs szoftverről, amely Androidos készüléken futni képes, és az opcionális Royaltek RTA-3000-es hardveres TMC vevőt használni tudja, de ha lesz ilyen, akkor a készülék támogatja ezt.

Ja, igen… Mobilinternet. Működtethető egy hordozható mobil eszköz (pl: Vodafone AP), vagy pedig egy Tethering funkcióra képes mobiltelefon segítségével is. Én a Google Nexus One segítségét vettem igénybe. Innentől szinte bárhol van Internetünk, illetve használható minden olyan szoftverünk, ami azt használja.

Érdekes, hogy amikor a tethehring funkciót bekapcsolod, akkor az adb elveszti a telefont, és a számítógép Windows alapú készülékként azonosítja az Androidos Google Nexust…

Összegzés: Jól látható az első képen, hogy akár egy szótár, akár a Facebook, vagy a Youtube app is feltelepíthető. Egyszóval ez egy 5″-os táblagépként is felfogható. Amit még az eddigi rövid használat alatt tapasztaltam, hogy a GPS vevő nagyon hamar pozicionál, és hogy a vas nem szereti ha fényképezik… Többféle navigációs szoftver is jól elboldogul rajta, és élvezet vele navigálni is.

Folyt. köv! A készüléket a Wayteq Europe Kft-től kaptuk tesztelésre, ezúton is köszönjük!

Kapcsolódó cikkek:

https://navigyurci.hu/2012/05/04/wayteq-xtab50-gps-az-androidos-navigacio-kicsomagolas/
https://navigyurci.hu/2012/05/10/a-wayteq-xtab-50-gps-es-a-skype/
https://navigyurci.hu/2012/05/14/a-wayteq-xtab-50-gps-es-a-mobil-internet/
https://navigyurci.hu/2012/06/28/wayteq-xtab-50-gps-feny-az-alagut-vegen/

105 hozzászólás
 1. avatar
  2012. május 8. Válasz
  Zsolto

  Ez egy szuper cucc, és már szinte sok is a jóból. Néha tekergetem a fejem, hogy akkor most honnan is nézzem, miként tekintsek rá. Egy hat doktorival rendelkező navigációként? Autós célkiegészítőkkel rendelkező, apró táblagép? Droidos telefon autóban használatos jópajtásaként? Tényleg izgalmas lehetőségeket vet fel, és ahogy láttam, az ára sem horror.
  A forgalmi infós képernyőmentések melyik szoftverről készültek? Rémlik, mintha Navigon lenne, de az utolsó képet nem tudom hova tenni.

  • avatar
   2012. május 8. Válasz
   Gyurci

   @ Zsolto Igen, a kérdés adott: navigáció, vagy táblagép. Így elsőre azt mondanám mindkettő. Viszont vásárláskor a vízvonal a kijelző lehet. MI az elsőrendű cél? Filmnézés, folyamatos böngészés, esetleg némi munka? Ahhoz azért már kell a 7″ legalább.

   Az első két képernyőmentés a Navigon, míg a harmadik a Route66 szoftver 30 napos Trial változatáról készült.

 2. avatar
  2012. május 8. Válasz
  loituma69

  Tegnap délután megjött az xTab50. Első tapasztalatok: Az elmúlt 2-3 hónpban x960HD-t és Bluepanther Azure Pro-t használtam ezért emlékeim alapján ehhez hasonlítom. Felfogatás szélvédő tartó kiforott atom stabil erős nem rezeg. Fényerő tükröződés X960 gyenge, Bluepanther közepes xTab50 kiváló! Képernyő érzékenység X960 gyenge Bluepanther közepes xTab5 kiváló! Gyorsaság ezt nem is forsziroznám egyértelmű xTab50 1ghz miatt fölényesen nyer. Transzmitter X960 közepes enyhe alapzaj, xTab50 hibátlan néma csend tiszta hang ezidáig a legtisztább legjobb transzmitter megoldás pna készüléken. Wifi lassan kb 20-30 másodperc alatt csatlakozik az otthoni vagy bármilyen routerhez a hálozatokat 2-5 másodperc alatt meglátja, de lassan csatlakozik, de miután csatlakozott atom stabilan tartja. marketból vagyis google play-ről 800mb játékot egyben átlag 1,1 mb/s szakadás bontás nélkül hibátlanul letöltötte. Gyári klaviatura nekem nem jöt be azonnal letőltöttem a SwiftKey X Keyboard -ot telepítéskor kiírta nincs felkészítve tabletre de folytatva a telepítést hibátlanul feltelepült és működik. Gyári böngészőt az opera mini next-re cseréltem, vidolejátszót mobo player-re, képnézőt QuickPic-re mind teszi a dolgát hibátlanul.
  Gps a 3 betüs és a sygic szofverrel teszteltem rövid ideig. Jelet kb 15 másodperc alatt talál és stabilan erősen tartja nincs hiba vele. sygic izlésem szerint szebb, de legalább is az én verziom nem keres házszámra csak utcanévre. A 3 betüs szoftveren látszik, hogy még van mint fejleszteni az ügyes mahinátoroknak kár hogy még nincs hivatalos droidos Primo. Ettöl függetlenül oda talál mindenhova a 3 betüs is. Térképforgatás nagyítás röccenés mentes
  Filmlejátszás 720p wmv videót hibátlanul röccenés mentesen lejátsza, természetesen a sima avi mp4 filmeket is. Végre nem kell konvertálgatni a videokat mielőtt felteszitek a pna-ra. Játékok 3-4 game-el teszeltem mozgásérzékelő hibátlanul működik nem röcögnek a játékok gyorsan betőlt A 2.3.4 teljesen átszabható olyan mint egy tab kiváló.
  TEgnap hálozatról full feltöltöttem és ezután nyomkodtam wifi, net, játék, navigálás, nyomkodás ismerkedés telepítgetés és 3 óra 15 perc után áramot kért a kicsike!
  Melegszik, de nem jobban mint az Xperia Arc okostelefonom. Navigálás közben nem melegszik csak játék és nagy terhelékor, de ez természetes ettől nem fog tönkre menni ez nem hiba. Ilyen a technologia nagy terhelés nagy meleg kis terhelés kis meleg. Egyenlőre ennyi kb 10 óra használat után.

  • avatar
   2012. május 8. Válasz
   Gyurci

   @ loituma69 Köszi, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat. A WLAN lassúságát tapasztaltam, nálam van hogy csak újraindítás után lesz adatforgalom, de ez még csak egy tesztpéldány. Érdekesség, hogy gyári visszaállítás után kicseréli a MAC címet. A visszaállítással csak óvatosan!

 3. avatar
  2012. május 8. Válasz
  Zsolto


  Gyurci:

  Az első két képernyőmentés a Navigon, míg a harmadik a Route66 szoftver 30 napos Trial változatáról készült.

  Ahan, a Route 66 nem volt ismerős. Azt én is leszedem majd, ha lesz hol kipróbálnom. Az X10i-n is próbálgattam, szimpatikus volt, de az ára… Most az M2-n majd talán ismét tudok játszani vele egy kicsit.

  • avatar
   2012. május 8. Válasz
   Gyurci

   @ Zsolto Ha jól emlékszem 50 euro, élettartam frissítéssel. Így már nem tűnik olyan eszement összegnek.

 4. avatar
  2012. május 8. Válasz
  wroadd

  Ha a waze-zel továbbra is gond van, kérlek osszátok meg velünk itt:
  Waze kukac waze pont hu
  De egyébként is várjuk a visszajelzést, ha jól megy akkor is :)

  • avatar
   2012. május 8. Válasz
   Gyurci

   @ wroadd Nálam továbbra sem jelenik meg a Market (Google Play) alatt… Esetleg egy link jól jönne az app-hoz.

 5. avatar
  2012. május 8. Válasz
  Watt

  Ha csak ez a gond, akkor megoldva. :)
  https://rapidshare.com/files/2766622102/Waze-1019504.apk
  Várjuk a fejleményeket!

  • avatar
   2012. május 8. Válasz
   Gyurci

   @ Watt Szia. Szóval egyelőre úgy tűnik, hogy működik, bár egyelőre csak “szobateszten” volt. Köszi a linket!

  • avatar
   2012. május 8. Válasz
   Gyurci

   @ Watt Köszi, este kipróbálom. Údv: Gy

 6. avatar
  2012. május 8. Válasz
  Vas Mihály

  Wayteq xTAB-50 gps telepítettem a hozzáadott sygic navit.beállítottam a Magyar menüt ,hangot és mégis Angolul navigál.Kérdés utólag lehet állítani a navit ,hogy hangja Magyar legyen.Előre is köszönöm a választ.

 7. avatar
  2012. május 20. Válasz
  loituma69

  10 napja használom a gps-t és második alkalommal jön elő az a hiba, hogy nem tud pozicionálni. Holdakat 10-15 másodperc alatt talál kb 8-10 darabot, de nem tud pozicionálni. felraktam a marketból letőltött GPS tester progi ugyan ez a helyzet gyorsan talál holdakat, de nem pozicionál! Hétfői napot küldön vissza a boltba kiakadtam! :( A gond az, hogy neten rendeltem problémás és hosszú ideig tartó várakozás lesz mire újra visszakapon, holott nap mint nap szükségem lenne rá!

  • avatar
   2012. május 21. Válasz
   Gyurci

   @ loituma69 Szia. velem eddig egyszer csinált ilyet, ám a navigációs programból kilépve, majd visszalépve azonnal pozicionált. A gyári beállítás elvégzése után megváltozik a készülék MAC címe, így a regisztrált programokkal gond lehet.

 8. avatar
  2012. május 20. Válasz
  wroadd

  Teljes újraindítás?
  esetleg egy catlog is segíthet a hiba detektálásában.

  • avatar
   2012. május 21. Válasz
   Gyurci

   @ wroadd Köszi a tanácsot.

 9. avatar
  2012. május 20. Válasz
  loituma69

  Gyári visszaállítás még nem volt holnap azzal kezdem és ha akkor is kuka akkor megy vissza a garanciális szervízbe és akkor hetekig nem látom a kezembe! JAjjj :(

 10. avatar
  2012. május 20. Válasz
  Vas Mihály

  én is így jártam.gps műholdak színe szürkéről nem vált át kékre addig nem jó,nem navigál.és felesleges elindulni is….Beállítások/hardver beállítások/GPS Műholdak.

  • avatar
   2012. május 21. Válasz
   Gyurci

   @ Vas Mihály Bár ez nem lehet rendeltetésszerű, de próbálj meg ilyenkor a navigációs programból kilépni, majd belépni újra.

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás