Megjelent a TomTom új v905-ös verziószámú térképe

Már letölthető a TomTom 2013-ra kiadott első térképe! Megjelent az új, v905.4754-es verziószámú legújabb térkép. A mostani frissítés 2417,1 MB nagyságú, ezért a 2 GB-os (és nem bővíthető), tárhellyel rendelkező készülékek tulajdonosai az un. regionális térképeket telepítsék…

A frissítés azoknak ingyenesen letölthető, akik még a Legújabb térkép garanciája (un. Latest Map Guarantee) keretein belül vannak, illetve rendelkeznek egy már megvásárolt térképfrissítés lehetőségével (esetleg kétéves, hároméves, vagy élettartam frissítéssel vásárolták készüléket, és regisztráltak is az első 30 napon belül).

A képernyőmentésren jól látható, hogy sem Románia, sem Szerbia térképe nem változott nagyobb mértékben. Bővült viszont Törökország (80%), Bulgária (59%), Oroszország (52%), Ukrajna (43%) térképe is, illetve az elérhető “Érdekes pontok” száma is (6,1 milló) darabra.

A térkép letöltése előtt, nekem még a TomTom Home is felajánlott egy biztonsági frissítést, amely most sem települt elsőre sikeresen, csak a TomTom oldaláról letöltött verzió “Javítás” menüpontján keresztül. Bosszantó hiba, de “csak semmi pánik”…

Érdekesség még, hogy a kliensszoftverbe bekerült a Mentés (akár automatikus mentés) funkció is.

A telepítés előtt, minden esetben készítsetek mentést! Mondjatok olyan helyeket, ahová javítást vártatok! Fontos tudnivaló még, hogy a TomTom térképhibákat bejelenthetitek a terkep (kukac) tomtom.com e-mail címen is!

Kapcsolódó cikkek:

https://navigyurci.hu/2012/11/18/megjelent-a-tomtom-uj-v900-as-verzioszamu-uj-terkepe/
https://navigyurci.hu/2012/09/05/megjelent-a-tomtom-uj-v895-os-verzioszamu-uj-terkepe/
https://navigyurci.hu/2012/06/04/letoltheto-a-tomtom-uj-v890-es-verzioszamu-uj-terkepe/
https://navigyurci.hu/2012/02/20/megjelent-a-tomtom-uj-v885-as-verzioszamu-terkepe/
https://navigyurci.hu/2011/11/22/megjelent-a-tomtom-uj-v880-as-verzioszamu-terkepe/

https://navigyurci.hu/2010/07/08/tomtom-regionalis-terkepek/
https://navigyurci.hu/2010/07/06/megjelent-a-tomtom-regen-vart-europa-frissites/

https://navigyurci.hu/2011/06/30/tomtom-ingyenes-frissitesek-aktivalasa/
https://navigyurci.hu/2012/11/15/tomtom-keszulekek-3-eves-frissitessel-hogyan-regisztralj/

65 hozzászólás
 1. avatar
  2013. március 19. Válasz
  Konkurencia

  Gyurci!
  Rendben, köszönöm a segítséged… -bár az ügyfélszolgálat pillanatnyilag csak német és angol nyelven működik sajnos. Annyit szeretnék még kérdezni (friss TomTom-os vagyok), hogy ha nem lett aktiválva a 2éves térképfrissítés szolgáltatás, akkor is le tudtam tölteni eggyel újabb térképverziót az eredeti vásárlástól számított 11hónappal később? Mivel használt készülékről van szó és múlt héten vettem meg, és még aznap letöltötte az eggyel frissebb térképet, csak emiatt kérdezem, mert úgy gondoltam és azért is vettem meg, hogy akkor valószínűleg aktiválhatták is?! Még annyit, hogy magyarul gondolom nem küldhetem el, legalábbis nincs értelme hogy elküldjem az ügyfélszolgálatnak a problémám és kérdésem?

  • avatar
   2013. március 19. Válasz
   Gyurci

   @ Konkurencia Szívesen. Mikor utoljára múltidéző voltam… Ezekre a kérdésekre mind válaszol neked az Ügyfélszolgálat ha írsz nekik angolul. Egyébként az általad leírt folyamat lehetséges, bár egy kicsit nyakatekert a magyarázat, és a nagyrésze csak találgatás. Amúgy mit ír akkor a szoftver, hogyha aktiválni akarod a kódot?

 2. avatar
  2013. március 19. Válasz
  Konkurencia

  Üdv. Gyurci!
  Eddig nem is próbálkoztam a kód aktiválásával, de most megpróbáltam, hogy pontos választ adjak:
  – azt írja ki, hogy helytelen kód, lejárt a 90napos határidő! Bár nem tudom ez jelent-e valamit ebben a kérdésben?! Nem tudom továbbra sem, hogy miért nem frissít, és nem is ajálja fel az újabb térképverziót sem ingyenesen, sem megvásárlással! Ez utóbbi téveszt meg, mert szerintem ha nem lenne aktiválva, akkor annyit legalább kiírna, hogy van újabb térképverzió, és hogy XX fontért vásároljam meg… -nem pedig tévesen azt hozná, hogy naprakész a készülékem.
  Mindettől függetlenül köszönöm a segitségedet, és annyit kérek, ha valamit olvasol vagy látsz a problémámmal kapcsolatban, akkor írj privátba légyszíves a konkurencianet@gmail.com email címre! Üdv.
  u.i.: természetesen ide is visszalátogatok, és egyik fórumtársammal ellentétben HASZNOS a weboldalad!

  • avatar
   2013. március 20. Válasz
   Gyurci

   @ Konkurencia @ Ha lesz új infóm, írok. Te pedig vedd fel a kapvsolatot az Ügyfélszolgálattal.
   Üdv: Gyurci

 3. avatar
  2013. március 21. Válasz
  Hmpeter

  Szia!
  Kaptam levelet a TOMTOM-tól,hogy frissítsem a készülékem, a Közép és kelet-Europa térképet novemberben vettem rá tőlük az oldalukon. TOMTOM XL-es készülékem van.
  Csatlakoztattam a készüléket a szokásos módon, de most összeomlott, és azt írja a képernyőre, hogy nincs térkép találat.Már ki próbáltam minden lehetséges megoldást, utóbb az újratelepítéssel is próbálkoztam,most azt írja, nincs elegendő hely a lemezen. Viszont a számítógép csatlakozás után üresnek jelzi a Navigációs kászülék merevlemezét…
  Mi a teendő ilyenkor?
  Eddig minden frissítés után kitűnően működött a rendszer.
  Köszönöm a válaszod előre is…

  • avatar
   2013. március 21. Válasz
   Gyurci

   @ Hmpeter Vagy a TC szerint is üres a készülék?

  • avatar
   2013. március 21. Válasz
   Gyurci

   @ Hmpeter Melyik térképet akartad feltenni, a teljes Európát, vagy valamelyik régiót? Valószínüleg azért írja hogy kevés a hely, mert nem regionàlis térképet telepítenél. Próbáld meg a Közép EU térképet telepíteni.

   Ja, van mentésed a működő állapotról? Ha nincs legalább a mostaniról csinálj Total Commanderben.

 4. avatar
  2013. március 22. Válasz
  Hmpeter

  Üres a készülék, már próbáltam formázni is.A telepítés megáll 350-370Mb-nél. vagy azt irja , nincs hely több, vagy korábbi hibák miatt nem lehet
  folytatni tovább a telepítést .
  Nem tudom mit csináljak már vele, mert minden lehetséges megoldást végig csináltam, az oldaluk szerin. Közép Eu-t vettem meg, de a frissítést közép,és kelet EU-ra küldték, ez okozhatta a problémát….A2RE

  • avatar
   2013. március 22. Válasz
   Gyurci

   @ Hmpeter Amikor megformázod, utána mekkora a szabed meghajtó mérete (pl: TC)?

 5. avatar
  2013. március 22. Válasz
  hmpeter

  Üdv Gyurci!

  Formázás után 976 Mb jelez a meghajtó méretének üresen.

 6. avatar
  2013. március 24. Válasz
  Bende Sándor

  Heló Gyuri egy furcsa jelenség van a készülékemnél remélem tudsz segiteni ha nemhasználom egy kb5 perc után kikapcsol mindegy hogy külsö vagy az akuról megy-e.akumlátor kimélö modban nincsen bakapcsolva ha elveszti a töltövel a kapcsolatot az nemlehet akkor hol tudom beállitani,hogy nekapcsoljonki.

  • avatar
   2013. március 25. Válasz
   Gyurci

   @ Bende Sándor Szia, az akkumlátor kímélő beállítások második lapján be lehet pipálni, hogy kikapcsoljon a hálózati kapcsolat megszűnésekor. Az nincs bepipálva véletlenül?

 7. avatar
  2013. március 25. Válasz
  Bende Sándor

  Kiirja go kikapcsolása 10 másodperc mulva számol vissza meg alul a mégsem felirat látható.Eddig ezt nem csinálta nemtudom milett beállitva rajta.

 8. avatar
  2013. március 26. Válasz
  Bende Sándor

  Nincsen bekapcsolva néztem.Most csináltam végső elkeseredésemben egy gyári visszaálitást azota még nemcsinálta fogalmam sincsen milett elnyomva.Ha jelentkezik a probléma szolok.

 9. avatar
  2013. március 29. Válasz
  deathroww

  Szia Gyurci.

  Szeretnék veled ( veletek ) megosztani egy storyt ami most történt meg velem.
  Hirdetem a tomtom via 135 típusú gps készülékemet eladásra több internetes oldalon .
  Tegnap jött egy üzenet ami az alábbit tartalmazta :konkurencianet@gmail.com Felhasználó hirdetései
  TomTom Via 120 egy éves GPS, 2év ingyenes frissítéssel csere+ráfizetés érdekel? Számla van, kifogástalan karcmentes állapotú a készülék, még 1hónap garancia van rá…
  30/457-9251
  Üdv.:
  Na most köszönet a Te oldaladnak mivel hogy ez a ” konkurencia ” nevezetű úriember kért tőled segítséget mert mivel a használtan vásárolt navijához ( tomtom via 120 ) nem tudta érvényesíteni a térképfrissítési aktiváló kódot ( de ő úgy hirdeti hogy van hozzá 2 év frissítés ).
  Valószínű hogy sajnos őt is átverték .
  De mivel erre ő is rájött megpróbálja ő is átverni a gyanútlan érdeklődőt amit én elítélek .
  Ebből is látszódik hogy mennyire óvatosan kell eljárni még egy egyszerű navi vásárláskor is.
  Ezt csak azért írtam le hogy okuljanak az emberek és óvatosabban járjanak el.
  Üdv Imre

 10. avatar
  2013. március 29. Válasz
  deathroww

  Üdv.

  Helyesbítenék mert így korrekt .
  Az illető úriember megkeresett levélben és közölte hogy állítólag a térkép frissítési probléma meg lett oldva, de azt ő is bevallotta hogy a hirdetésében szereplő 2 év helyett csak 2014 áprilisig él az ingyenes térkép frissítés ( ami nálam csak 1 évet jelent és a gyanútlan vevőnek plusz 13000 ft költséget ).
  Szerintem hogy a gyanútlan vevők akik használt tomtom gps vásárlásra adják a fejüket jobban járnak ha visznek magukkal laptopot és mobilnetet hogy ellenőrizhessék hogy a hirdetésekben feltüntetett ingyenes térkép frissítések valósak e , illetve a hogy a készülék regisztrálva van e a tomtom honlapján.
  Üdv Béres Imre

  • avatar
   2013. március 29. Válasz
   Gyurci

   @ deathroww Szia Imre! Hogyha még egy hónap garancia van rá, akkor a készülék most 11 hónapos. Ha ez így van, akkor viszont amúgy is csak egy év térképfrissítés lenne hozzá, mert az első év már letelt. Emígyen úgy gondolom korrekt az ajánlat. Amúgy ahogy te is írod, az óvatosság soha nem árt…

   Az más kérdés, hogy mennyivel jobb vajon egy Via 120, mint egy Via 135? Mondjuk én a saját GO 950-es vasammal is teljesen meg vagyok elégedve.

   Üdvözlettel, és boldog ünnepeket kívánva:
   Gyurci

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás