Nokia Lumia 925 – Androidból WP8-ba – landolás után

zsolto2Az előző részt ott hagytuk abba, hogy sikerült beállítani a Gmail-fiókomat, megérkeztek a Lumia 925-be a névjegyeim és a naptáram is, így már semmi akadálya nem volt, hogy áttegyem a SIM-kártyámat és telefonként is használni kezdjem a készüléket…

Eredeti elhatározásomhoz híven vettem egy mély levegőt, és ezt meg is tettem. Persze akkora hős mégsem vagyok, mert az eddig eltelt egy nap alatt alaposan körülnéztem, hogy melyik androidos szoftvernek, funkciónak milyen WP8-as megfelelője van. Az első benyomásaim egészen megnyugtatóak voltak, sőt, egy sor programot már fel is telepítettem eddigre. Ezekről a sorozat következő részében lesz majd szó.

n925_landolas_39

Előbb azonban még el szeretném mondani, hogy az eddig lezajlott, több órányi „ismerkedő” nyomkodás során hamar szembesültem az Android és a WP8 közötti, a felhasználókat érintő alapvető különbségek közül néhánnyal − ezeket venném sorra most. Van köztük olyan, amely valóban kompromisszumra kényszerít (és a régi motoros WP8-felhasználók sem boldogok tőlük), de olyanok is, amelyeket egyszerűen tudomásul kell venni.

Nincs például lehúzható értesítési sáv, ahonnan egy sor dolgot kényelmesen el lehetne intézni. A felső sávban alapból általában csak az óra és az akkuállapot látszik, és ha odakoppintunk, megjelenik a térerő, a BT, a WiFi és a GPS állapotát kijelző ikon is. De innen egyiket sem tudjuk kapcsolgatni, mindegyikhez be kell lépni a Beállítások menüpontba… kivéve, ha feltesszük a Connectivity Tiles nevű kis programot, mert akkor kapunk egy csempét (ld. a fenti képen), amire rákoppintva megjelenik hat nagy gomb, melyek egyenesen a Beállítások adott pontjába (Repülő üzemmód, WiFi, Bluetooth, Mobil adatátvitel, Tartózkodási hely, Térképek) repítenek bennünket. Ez nagy könnyebbség.

n925_landolas_41

Hasonló, megszokást igénylő dolog volt, hogy a WP8-nál a csempék jelentik a kezdőképernyőt, én pedig az első időkben szorgalmasan nyomkodtam a Windows vagy éppen a Vissza gombokat, hogy lépjek már ki a „Menüből”. Ez a kényszerem pár óra alatt elmúlt, megszoktam, hogy a csempéknél már nincs „kijjebb”, megérkeztem a kályhához. A megszokással párhuzamosan olvadtak a korábbi fenntartásaim, elkezdtem ráhangolódni a „csempés filozófiára”, és lassan rájöttem, hogy bizony ez a megközelítés sem rossz, sőt, nagyon is jó. A fő előnye, hogy rendkívül célszerű, és a kezdetben feltételezett esztétikai és funkcionális testre szabhatósági korlátokat sem érzem már olyan szűknek. Mire az ember kiválasztja a téma színét és elrendezgeti a csempéit, addigra ez a felület is éppolyan egyedi és megszokott lesz, mint egy jóval túlbonyolítottabb androidos kezdőképernyő, csak nem olyan “csicsás”. Persze tudom, hogy van, aki Androidon is szinte üres főképernyőre érkezik, de én szeretem afféle parancsnoki hídként midenféle “fontos” dologgal megpakolni legalábbis az első képernyőmet. Így néz ki a Lumia 925 jelenleg:

n925_landolas_25

A „feladatkezelő” funkció is másképp működik, mint az Androidban. Egy futó alkalmazást kétféleképpen tudunk elhagyni: vagy a Windows-gombra koppintva, ekkor azonnal a csempés kezdőképernyőre jutunk, vagy a Vissza-gombot nyomkodva. Ez utóbbi esetben időrendben sorra előbukkannak a korábban használt programok, sőt, a böngészőn belül még az előzőleg megnyitott oldalak is, és csak ha szorgalmasan, mindet végigkattintgattuk, akkor bukkan elő a kezdőképernyő. Erre persze általában semmi szükség, hiszen a kezdőképernyő a Windows-gombbal is elérhető, ha pedig a korábbi programokat akarjuk látni, elég, ha hosszan megnyomjuk a Vissza-gombot, és előbukkan a futó alkalmazások előnézeti listája, melyen jobbra-balra görgetve tudjuk kiválasztani, hogy melyik alkalmazásba, menüpontba, weboldalra szeretnénk visszaugrani. És az ugrás tényleg ugrás, nem kell várni semmire.

n925_landolas_40

Aztán érdekes dolog, hogy nincs fájlkezelő alkalmazás. Bármilyen fájlt rá tudunk másolni a készülékre, de látni csak akkor fogjuk, ha van olyan alkalmazás, amelyik tud mit kezdeni vele. Tehát a Lumia 925 használható ugyan „pendrive” üzemmódban, rátehetjük a magunkkal vinni kívánt fájlt, de nem fogjuk tudni például e-mail mellékletként csatolni, mert nem fog látszani. Úgy tudom, egyelőre külső fájlkezelő app sincs erre a rendszerre, és a fórumokon sem arról van szó, hogy „de már fejlesztik”, hanem hogy „ez ilyen, így kell szeretni”. Ezzel eddigi tapasztalataim alapján egyet is tudok érteni, bár lehet, hogy néha szükség lenne arra, hogy egy-egy fájlt láthatóvá tegyek például e-mail mellékletként való elküldés vagy egy felhős tárhelybe történő feltöltés céljából.

n925_landolas_45

Nincsenek igazán különböző zenelejátszó appok sem. A gyári zenelejátszó elég fapados (én Androidon a Player Pro fizetős változatát használom), és az utólag letölthető zenelejátszók is valahogy a gyárira ülnek rá, azt használják, csak a kezelőfelületet változtatják meg, ezért a lehetőségeik elég korlátozottak. A Nokia Music nevű lejátszó jobb, mint a gyári, de ennek a telepítéséhez a Nyelv+Terület menüpontban át kell állítani a nyelvet angolra, az ország/területet és a Területi formátumot is Egyesült Királyságra, mert a magyarországi Áruházból nem lehet letölteni. Ugyanakkor vicces, hogy ha letöltöttük, és visszaállítjuk a beállításokat magyarra, a Nokia Music is Nokia Zene néven működik tovább.

n925_zene

Van benne háttérkép, és ami nagy könnyebbség, hogy a hangszínszabályzóhoz is közvetlen hozzáférést ad. Nincsenek előre definiált lejátszási listák (Legtöbbet játszott, Legkevesebbet játszott, Legutóbb hozzáadott számok), nem tölti le a számok szövegét stb. De hibátlanul működik a SonyEricsson MW600-as Bluetooth headsetemmel, elküldi a kijelzőjére az előadót, a szám címét, valamint működik a lejátszásvezérlés is, és számomra ez a legfontosabb.

n925_laluna

Szerencsére a Zárolási képernyőn megjelennek a legfontosabb zenevezérlési funkciók, így egy számléptetéshez vagy a zenelejátszás megállításához nem kell feloldanunk a készüléket, elég kettőt koppintani a képernyőre.

n925_landolas_46

Ide kapcsolódó téma, hogy nincsenek környezeti profilok (Általános, Értekezlet, Utca, Éjszaka stb.). Továbbmegyek: nem hogy profilok nincsenek, de még a különböző feladatokhoz kapcsolódó, egyedi hangerő-beállítási lehetőségek sem. Annyi van, amit a fenti képernyőmentésen is látni: hangerőszabályzás, és csengetési üzemmód: normál, rezgős és néma. Az egész telefont úgy kell elképzelni, mint egy zsebrádiót: van rajta egy darab hangerő-szabályozó gomb, és amit azon beállítunk, az határozza meg a csengetési hangerő mellett az üzenetek, a billentyűgombok, a játékok, de még a zenelejátszás hangerejét is. Ha például kihangosítva, csendben szeretnék zenét hallgatni, leveszem a hangerőt mondjuk 5-ösre (a legnagyobb hangerőérték 30). De ha befejeztem, és így zsebre teszem a telefont, majd elindulok otthonról, az utcán jó eséllyel nem fogom meghallani, ha csörög, mert a csörgés is marad 5-ösön. Ez azért elég komoly megszorítás, és a felhasználók határozottan követelik is, hogy a Microsoft „találjon ki” valamit a megoldására.

További érdekes tulajdonsága a WP8-nak, hogy a képernyőforgatást nem lehet kikapcsolni benne. Ez néha bosszantó, mert ha a függőlegesen tartott készülékkel oldalra heveredek, akkor elforgatja a kijelzőt, pedig erre semmi szükség. Viszont úgy vettem észre, hogy az Androidnál intelligensebben csinálja ezt a dolgot, mert néha meglepődve vettem észre, hogy bár már szinte vízszintesen áll a készülék, a képernyő mégsem fordult el. Lehet, hogy az oldalra fordítás sebességétől függ ez, de akárhogy is van, tény, hogy nem olyan fafejű a forgatási funkciója, mint az Androidnak. A csempés főképernyő mindig függőlegesen áll, annak nincs tájkép formátumú nézete, de az alkalmazások szépen elfordulnak, ha határozott mozdulattal oldalra fordítjuk a készüléket.

n925_web

A mai rész végén megemlíteném még a WP8 legújabb (GDR2)-es változatának két apró, de nagyon kellemes tulajdonságát. Az egyik, hogy az asztalon fekvő készülék nem csak a bekapcsoló gombbal éleszthető fel, hanem úgy is, hogy kettőt koppintunk a képernyőre. Ez nagyon kényelmes lehetőség arra, hogy gyorsan megnézzük, jött-e üzenet, vagy hogy áll az akkumulátor. Ilyenkor előbukkan a kicsit feljebb már bemutatott Lezáró képernyő, melyen a zenevezérlő gombokon kívül az üzenetkezelő programok, a naptár és más alkalmazások üzenetei, értesítései is megjelenhetnek.

A másik kellemes meglepetés a magyarul Gyorsnézet névre hallgató, angolul Glance (pillantás) nevű funkció, mely a lezárt, alvó telefon kijelzőjén jeleníti meg a pontos időt és a töltési állapotot (ha töltőre van dugva a készülék). A hírek szerint hamarosan az értesítések is megjelenhetnek majd itt. Ez a funkció nem minden készüléken érhető el, talán azért, mert a TFT-kijelzős modelleknél túl sok energiát fogyasztana. A Lumia 925 AMOLED kijelzője viszont nagyon takarékos, ezért itt beállítástól függően a kijelző elalvása után még 20 percig látszik az óra. Percenként egy picit arrébb mozdul, hogy ne égjen be a kijelző (ez az AMOLED paneleknél bizony probléma lehet). Ha beállítjuk az éjszakai időszakot, akkor abban az időtartamban nem fehéren, hanem vörösen világítanak a számok. Lehetőség van arra is, hogy az óra csak akkor villanjon fel, ha a kezünket elhúzzuk a közelség-érzékelő előtt. Itt van egy fordítási hiba is a szoftverben, az alábbi képernyőmentésen is látható „időközönként” lehetőség angolul úgy szól, hogy „temporarily”, és inkább azt jelenti, hogy „ideiglenesen”, „időszakosan”. Érdekes, hogy a beállítósáv alatti magyarázó szövegben már helyesen szerepel ez a kifejezés…

n925_gyorsnez

Ennyi lett volna a mai fejezet − remélem, sikerült pár érdekességet bemutatnom. Továbbra is várom a kérdéseiteket! A készüléket a Mammutban lévő Média Markttól kaptuk tesztelésre, ezúton is köszönjük.

36 hozzászólás
 1. avatar
  2013. november 6. Válasz
  KozGab

  Részben egyetértek veled, viszont stabil gyors rendszert csak zárt környezetben lehet elérni.
  Android sokkal instabilabb pont a nyitottsága miatt.
  Az meg röhej, hogy kell négy mag min 1gb ram egy telefonhoz.
  Párom kapott 4500ft-ért egy lumia 520-at, kb ugyanolyan gyors, mint az én 820-am…
  Nekem azért tetszik, mert telefonként lehet használni.

  Vannak hiányosságok, de folyamatosan fejlesztik :)

  Üdv
  G


  PDA_FAN:

  Köszi, ezek hasznos infók.
  Azért nem vagyok kibékülve ezekkel a hiányosságokkal, mert a Microsoft úgy próbálja céges környezetben elsütni a WP8-at, hogy azon a közös szoftvergyártó miatt milyen ideális az Exchange együttműködés.
  Hát köszi, amíg csak annyit tud, hogy lejönnek a levelek a telóra, addig inkább maradok a többletszolgáltatásokat nyújtó rendszernél. A lassulásról meg csak annyit, hogy zárt architektúrára könnyű gyors rendszert fejleszteni. Az Android is vidáman hasít, ha combos hardveren fut és rendesen optimalizálják.

 2. avatar
  2013. november 6. Válasz

  @PDA_FAN: “Ha combos hardveren fut és rendesen optimalizálják” — tudnál példát mondani, hogy szerinted melyik készülék(ek) teljesítik ezeket a feltételeket? Nekem csak egy félig-meddig combosnak számító androidos telefonnal vannak első kézből származó tapasztalataim (LG Optimus 4xHD), de ott bizony nem csak a röccenések mindennaposak, de a másodpercekig tartó tárcsázóképernyő-felébredések és névjegyzék-megnyílások is… Emiatt eléggé csalódott vagyok, bár ha valaki azt mondaná, örömmel elhinném, hogy egy rendesen belakott S3 vagy S4 már nem produkál ilyen jelenségeket.
  Ezért is nagy élmény nekem a Lumia 925 és a WP8 — itt még nem tapasztaltam torpanást, pedig ugyanarra és ugyanúgy használom, mint a 4xHD-t.

 3. avatar
  2013. november 7. Válasz
  kozgab

  Hali.
  4 maggal közepes? akkor 925 belépő teljesítményre xd
  Vicc az android úgy ahogy van sajnos…
  sokkal kezelhetőbb a wp, de persze van egy-két hátránya is egyelőre.

  üdv

 4. avatar
  2013. november 7. Válasz
  PDA_FAN

  Zsolto, most S4 Minim van, előtte XperiaSL volt. Ezekben “csak” kétmagos proci van, és nekem tökéletesen megfelel a sebességük. Az S4 Minin 1 másodperc a tárcsázó, 1-2 másodperc a névjegyzék megjelenése. Ha valakinek ez hosszú, az tényleg ne vegyen Androidos telót. Nekem ennél sokkal fontosabb, hogy testreszabható és univerzális legyen a telóm. Nem tetszik a Samsung launchere vagy a tárcsázója? Pár kattintás, és már le is cseréltem egy olyanra, ami jobban megfelel.

  Egy WP8-on vagy iOS-en mennyi időbe tellik a beérkezett új e-mail-eket áttekinteni? Androidon akár nulla másodperc, ha kiteszel egy olyan widgetet, ami mutatja a levélfejlécet és a tartalom első néhány sorát is. Ugyanez igaz egy sor egyébre is. Nem kell ikonokat vagy csempéket bökdösnöm ahhoz, hogy lássam az időjárási adatokat vagy a névnapokat, szülinapokat, satöbbi. Cserébe belefér, ha 2másodpercig nyitja a névjegyzéket.

 5. avatar
  2013. november 7. Válasz

  @PDA_FAN: Persze, egyetértünk, én is Androidot használok amúgy, most csak rácsodálkozom egy másik rendszerre, és igyekszerm elmondani a benyomásaimat.

  Amíg ki nem próbáltam a WP8-at, én is pont ezeket soroltam, mint te, hogy a főképernyőről látom az emil első sorát, azonnal látom egy hétre előre az időjárást, olyan dizájnos órát rakok ki, amilyet akarok, stb. Ezt a WP8 nem tudja, vagy nem így, de tud mást, és azt mondom, lehetnek emberek, akiknek az a “más” érdekessé teheti a rendszert az átállás vagy a választás során.

  Ha most el kéne döntenem, hogy megtartom-e a Lumia 925-öt, de akkor nem használhatnék Androidot egy darabig, hosszan elgondolkodnék és lehet, hogy belevágnék a váltásba.

  A Samsungok mellett szólva elmondom, hogy nekem két hónapig egy Ace2-m volt az LG előtt, és az egy nagyon jól optimalizált kis telónak tűnt, fürge volt, jól bírta az akkuja és kellemes volt használni. Az LG persze köröket fut köré minden tekintetben, de mégis érzem, hogy szoftveresen nem áll a helyzet magaslatán, néha nagyon sokat gondolkodik, és bizony amikor a Lumia 925 után előveszem néha, akkor pillanatokon belül megérkezik a “falhoz vágom” érzés. Sajnos a Lumia nagyon türelmetlenné tett :).

  • avatar
   2013. november 7. Válasz
   Gyurci

   @ Zsolto az érzés ismerős! Amikor a Lumia 920 nálam volt, akkor éreztem úgy, hogy WP8 nélkül egy lépést sem… :) Mondjuk nálam azzal a kiegészítéssel, hogy kell mellé egy Androidos készülék is…

 6. avatar
  2013. november 7. Válasz
  KozGab

  @ PDA_FAN:

  Hali.

  Míg nem ismersz alaposan egy rendszert addig ne szóld le kérlek.
  “Nem kell ikonokat vagy csempéket bökdösnöm ahhoz, hogy lássam az időjárási adatokat vagy a névnapokat, szülinapokat, satöbbi”
  Ezeket mind tudja pl :D Sőt továbbmegyek, a kifogásolt betekintést is tudja, csak neked csak most kipróbáltam :D Egy rövid email komplett szövegét látom a csempén.
  Látom az időjárást nagyobb csempénél (közepes vagy nagy mellett), látom névnapot, látom naptárbejegyzést, látom, ha kerestek, ha üzenetem jött, ha skype-ra írtak és még folytathatnám. Androidon ezekhez le kellett mindig húzni az értesítőt, igaz ott fent az a kis szutyok részben látszódott, de az ki nem szúrja a szemem… Itt a záróképernyőn azonnal látszódik minden ha beállítod.

  Az értesítősávtól én meg személy szerint hülyét kaptam androidon, sokkal egyszerűbb így ahogy winen van, azonnal látom, ha van vmi. Apple-nél se értem minek kellett bevezetni.

  Kényelemre ezerszer jobb a wp, mint a többiek, telefon akar lenni, nem egy kis okos rendszer, ami azért felesleges, mert úgyis kényelmetlen, kicsi a kijelzője, stb…

  Kevesebb a szoftver rá, ez tény. Az is tény, hogy a gyári naptár 2 hetet enged látni, de erre vannak alternatív megoldások.
  Az is tény, hogy vkinek nem jön be a gyári tárcsázó (bár sztem sokkal jobb, mint a többi), de emberből vagyunk, különbözőek az elvárások.
  Az hogy nekem bejön, az nem jelenti azt, hogy neked is.
  Szokni kell, mert más, mint korábbi rendszerek, ez viszont tény.
  Az is tény, hogy nem indult újra telefonom már nem is tudom mióta, jah amióta megvan :D

  Ami fura lehet, hogy a rezgés nem egyszerre megy a hanggal, ebbe bele lehet kötni, hajrá :D

  Úgy érzem ez a tipikus windows-linux tipikus esete :D

  üdv
  G


  PDA_FAN:

  Zsolto, most S4 Minim van, előtte XperiaSL volt. Ezekben “csak” kétmagos proci van, és nekem tökéletesen megfelel a sebességük. Az S4 Minin 1 másodperc a tárcsázó, 1-2 másodperc a névjegyzék megjelenése. Ha valakinek ez hosszú, az tényleg ne vegyen Androidos telót. Nekem ennél sokkal fontosabb, hogy testreszabható és univerzális legyen a telóm. Nem tetszik a Samsung launchere vagy a tárcsázója? Pár kattintás, és már le is cseréltem egy olyanra, ami jobban megfelel.
  Egy WP8-on vagy iOS-en mennyi időbe tellik a beérkezett új e-mail-eket áttekinteni? Androidon akár nulla másodperc, ha kiteszel egy olyan widgetet, ami mutatja a levélfejlécet és a tartalom első néhány sorát is. Ugyanez igaz egy sor egyébre is. Nem kell ikonokat vagy csempéket bökdösnöm ahhoz, hogy lássam az időjárási adatokat vagy a névnapokat, szülinapokat, satöbbi. Cserébe belefér, ha 2másodpercig nyitja a névjegyzéket.

 7. avatar
  2013. november 7. Válasz
  KozGab

  @ PDA_FAN:

  Hali.

  Még annyit, hogy ha felteszel pl egy accuweather.com-ot, akkor zárképernyőnél azonnal láthatod az időjárást, mint háttérkép, meg se kell nyitni a telt :)
  Kiveszem zsebemből nem kell bekapcsolnom kijelzőt, azonnal látom az időt. Kameragombot hosszan nyomva azonnal nyílik a kamera app. Telefon némítása hangerő le vagy fel röviden és ráböksz a hangikonra, már némult is a tel, ez akár zárt képernyőn is megy.

  Lehet inkább össze kéne írnom miket tud? :D
  Ha nagyra állítom a tárcsázó csempét akkor látom ki és mikor hívott. Üzeneteknél szintén megvan ez, ki, mikor és mit írt.

  Szóval a butaságáról ennyit :)

  Üzemidőben android messze el van maradva a winhez képest, igaz ezért is van pár korlátozás a win alatt.

  Üdv
  G

 8. avatar
  2013. november 7. Válasz

  @KozGab:

  Jó kiegészítések, amiket írsz, köszi!

  De azért azt tegyük hozzá, hogy ha annyi nagy méretű csempét teszel ki a képernyőre, amennyit itt felsoroltál, akkor azért a WP8-on is bőszen görgetni kell, hogy mindent végig tudj nézni. A főképernyőre görgetés nélkül nagy méretben három sornyi csempe fér el egymás alá, ez legrosszabb esetben (legnagyobb méretű, vízszintesen a képernyőn végighúzódó csempe esetén) összesen három csempét jelent, és akkor egyből látod mondjuk a bejövő hívásokat és két emilfiókot, a többihez már görgetni kell.

  Ez az, amiről annak idején azt gondoltam, és gondolom ma is, hogy pazarlóan bánik a hellyel a WP8, és ezért döntöttem én úgy, hogy a legtöbb dologból inkább a kis méretű csempét választom, aminek a sarkában emileknél megjelenik, hogy hány darab, de még a fiók neve sem látható.

  Van is a cikkben egy képernyőképem, amin látszik, hogy nálam WP8-os is viszonylag sok apró csempével van tele a nyitóképernyő azonnal látható része, hogy minél többféle infó legyen látható egy pillantással, görgetés nélkül.

 9. avatar
  2013. november 7. Válasz
  KozGab

  @Zsolto:

  Hali.
  Nálam is sok kicsi van:

  https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2013/11/n820_desktop.jpg

  a tárcsázó közepes (elég ha látom, hogy elmulasztott hívásom van, hamar nyitja a tárcsázót :D) és a naptár a nagy, itt azonnal látom, hogy ha van vmi történés, ill. a fotók. Ez mellett az én csempe a közepes lejjebb, ennél szintén azonnal látom, hogy ha van vmi történet.
  Az emailek-hez egy kis tipp: email fiókok egyesítése

  Akkor egy levelesládát látsz, de az össze leveled benne van ami jön, ha küldesz pedig ki tudod választani, hogy melyikből küldenél.

  A hellyel igazad van, de android sem képes egy oldalon sok widgetet kitenni, pont ezért
  Androidnál még hozzátenném, hogy sosem szerettem a sok ablakos megoldását, egyszerűen körülményes.

  Jah, procam-et szedd le fotózáshoz, érdemes. Elvileg csak 920, 925 és 10xx-re van, de én megoldottam 820-ra is :D Naggyon jó, alapértelmezetté állítva (proshotot sajnos nem tudtam kameragombra állítani). Ez mellett még a proshot ami nagyon kézreálló és nagy tudású, 925-nek meg nem gyenge a kamerája :)

  Hali.

 10. avatar
  2013. november 7. Válasz

  Ma már a 4xHD a 4+1 magjával nem számít csúcskészüléknek, a benne szereplő Tegra3-as chipset sem vált be igazán (melegedés, kompatibilitás), szóval vannak (és a maga idejében is voltak) jobbak nála. Csak azok nekem túl drágák voltak, és azért ez sem egy féllábú lajhár, a funkciói jók, a minősége és a kijelzője nagyon jó, de bizony látni a korlátait, de ezek leginkább a konkrét típusból adódnak.

  Mivel én sem S3-at, sem S4-et nem használtam, azt nem merném kijelenteni, hogy az Android generálisan “vicc”, látod, PDA_FAN S4 minije sem ad okot panaszra.


  kozgab:

  Hali.
  4 maggal közepes? akkor 925 belépő teljesítményre xd
  Vicc az android úgy ahogy van sajnos…
  sokkal kezelhetőbb a wp, de persze van egy-két hátránya is egyelőre.

  üdv

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás