Sygic for Android – gyors próba és halvány emlékek

zsolto2Az alábbi íráshoz az anyagot még október elején gyűjtöttem, de most különös aktualitást ad a témának, hogy a Sygic egy karácsonyi akció keretében komoly kedvezménnyel kapható: az app árát 30%-kal csökkentették, ráadásul aki egy példányt megvesz belőle a kedvezményes áron, az egyből két licencet kap hozzá…

http://www.sygic.com/en/android:buy-now

Szóval én az ingyenes, korlátozás nélküli, hétnapos tesztlehetőség felhasználását egy egyhetes angliai kiránduláshoz időzítettem. Előre letöltöttem az Egyesült Királyság térképét a telefonomra (akkor még egy LG 4xHD-m volt), és néhány napig a Sygicet használva navigáltunk Devon kanyargós útjain. Nem én vezettem, így nyugodtan tudtam nyomkodni a készüléket. Az alábbiakban megpróbálom felidézni az emlékeimet, és mutatok pár képernyőmentést, amolyan kedvcsináló jelleggel.

Az első meglepetés akkor ért, amikor a telefonom idehaza igencsak döcögősen, nyögvenyelősen működő GPS-chipje Angliában mintha megtáltosodott volna: állandóan 8-10 vagy több műholdat látott, és még az autó kesztyűtartójából is gond nélkül vette az adást, adta az utasításokat:

sygic_anglia_a

Bármikor indítottam a Sygicet, azonnal tudta, hol vagyok, és készen állt a navigálásra. Természetesen mivel Angliában találta magát, km helyett mérföldben és mérföld/órában jelzett mindent, és a „balra hajts” közlekedési szabályait is figyelembe vette – ezt csak a rend kedvéért említem meg. Tudom, hogy ez a Sygic már régen nem az a Sygic, amit pár éve még 3e Ft körüli összegért adtak egyes kínai PNA-khoz, hogy mégse egyből kelljen, khm…, mókolt programot keresni rájuk. Az a változat ugyan jócskán korlátozott funkcionalitással bírt, de az árát bőven megérte.

Ez a most tesztelt program már mind a küllemét, mind a szolgáltatásait tekintve fényévekre van a Sygic Lite-tól, elég csak egy pillantást vetnünk az útvonal-áttekintő térképére. Ha van Wi-Fi-kapcsolatunk vagy mobilnetünk, akkor a keresés netes támogatással zajlik, de az alábbi képeken látható majd, hogy nálam végig 0kB-ot írt a jobb alsó sarokban, vagyis nem volt online adatforgalom (a telenoros kártyámon nem engedélyeztem a roaming mobilnetet). Egyebekben pedig van itt minden: domborzat, igényes tipográfia, alternatív útvonalak, animált ikonok, (kicsit nehezen látható) androidos státuszkijelzések, útvonal-összefoglaló, ahogy a nagyoknál:

sygic_anglia_8

sygic_anglia_7

sygic_anglia_10

Na de lássuk a lényeget, vagyis azt a képernyőt, amelyiket navigálás közben állandóan nézni fogunk. Természetesen van vízszintes és függőleges nézetünk, de alapvetően mindkettőn ugyanazokat az információkat láthatjuk. Nem írom le, ami egyértelmű, de megemlítem, hogy tetszett, ahogy a Sygic előre jelezte a várható sebességkorlátozásokat, és ahogy az út a domborzati viszonyokat követve kanyargott a dombok között. A térkép és az információs sáv között egy vékony lila csík jelzi, hogy kb. mennyit tettünk már meg az útból, és hasznos, hogy a jobb felső sarokban állandóan látható a megengedett legnagyobb sebesség.

sygic_anglia_b

Akinek ez jobban bejön, választhatja a fenti 3D-s megjelenítés helyett a madártávlati nézetet is, és alul akár egy iránytűt is szemlélhetünk, a célponthoz megérkezve pedig különböző lehetőségek közül választhatunk:

sygic_anglia_c

A navigációs képernyő bal felső szélén van egy speciális ablak, amelyben különböző aktuális információk jelenhetnek meg, például a következő manőver jellege és távolsága (ha már egészen közel vagyunk hozzá, akkor a megnyugtató sárga helyett pirosra vált a háttérszíne), vagy akár egy sebességmérő kamera előrejelzése is. Az alábbi képeken sok egyéb apró részlet is megfigyelhető, érdemes alaposan átböngészni őket:

sygic_anglia_d

A dartmouthi komppal átkelve ezek a jópofa és különleges képernyőmentések készültek:

sygic_anglia_e

Azt kell mondjam, hogy az egyhetes próbaidőszak alatt a Sygic igazán jól használható, pontos és a egyéni navigációs partnernek bizonyult. Tudom, hogy ez nem volt különösebben részletes és mindenre kiterjedő leírás, de talán segíthet annak eldöntésében, hogy megér-e például a teljes Európa-változat tízezer forintot – két példányban…

Kapcsolódó cikkek:

https://navigyurci.hu/2011/08/24/megerkezett-a-sygic-gps-navigation-android/
https://navigyurci.hu/2010/06/21/sygic-lite-a-wayteq-x920bt-n-varosi-gyorsteszt/

54 hozzászólás
 1. avatar
  2014. január 8. Válasz
  Béleczki Péter

  Sziasztok!

  Megjött a kódom, amit az E-shopban lehet levásárolni, mint 100%-os kedvezmény!
  Megtaláltam a Sygic Twitterjében, hogy egy licenszet HÁROM készülékre lehet telepíteni!

  További szép napot!

  Üdv:
  Péter

  • avatar
   2014. január 8. Válasz
   Gyurci

   @ Péter Köszönjük az értékes infót!

 2. avatar
  2014. február 15. Válasz
  hanog

  Kérdésem az lenne, hogy frissítés meddig van rá 1-év? Vagy csak az a térkép amivel megvettem és utána in-app vásárlás? Van esetleg tapasztalat, hogy mennyi pénz egy térkép frissítés illetve szoftver verzió is frissül-e?

  Köszi

 3. avatar
  2014. február 23. Válasz
  József

  Helló!
  Nekem olyan problémám lenne hogy nem bírok a sygicbe (android) gps koordinátákat írni hogy elfogadja hiába van rajta 3 formátum nem fogadja el őket amiket konvertálok mert nekem decimálisban vannak pl GPS: 37.728171,20.990075 hiába konvertálom fok, perc, másodperc-be nem olyan formátum van benne.
  Hogyan lehetne ezt a problémát megoldani, nagyon fontos lenne.
  Válaszodat előre is köszönöm

  • avatar
   2014. február 24. Válasz
   Gyurci

   Szia, ezzel próbáltad már konvertálni?
   http://sancho.hu/files/aeromap/GPS_koor.xls

  • avatar
   2014. február 24. Válasz
   József

   Köszönöm válaszod, de nem azzal van a probléma mert nem tudok annyi karaktert be írni neki mint amennyi az átkonvertálás után lesz pedig ugyanabban a formátumba lett konvertálva mint amit kér. Lehet hogy az átkonvertáló nem jó?

    

    

  • avatar
   2014. február 23. Válasz

   Szia!
   Sajnos nekem már nincs fent a Sygic a készülékemen, mert lejárt a próba, így nem tudom kipróbálni. Viszont annyi ötletem lenne, hogy próbálj meg a tizedesvesszők helyett pontot írni (vagy fordítva, attól függően, hogy mostanáig hogy próbáltad). A regionális beállítások miatt lehet, hogy a pont helyett vessző kell neki (vagy fordítva).
   Zs

 4. avatar
  2014. április 10. Válasz
  Centi

  Sziasztok,

  Sygic Truck 13.4.2. van a telefonomon, és ha bekapcsolom a kamioninfót, akkor lefagy (tablet is és a telefon is.
  Arra már rájöttem, hogy maps\content.info file-ban a truckattr=no vagy yes függvényében indul kamionos, és személyautós verzió. Ha yes-re állítom, akkor tudok kamionparamétereket állítani, de útvonaltervezésnél vagy lefagy, vagy kilép..
  “No” esetén hibátlanul megy.

  Tudtok valami okosat?

 5. avatar
  2014. április 11. Válasz
  sáray gergely

  Üdv,mindenkinek!Pár napja telepítettem fel a programot,eddig kizárólag igo t használtam,és soha nem telefonnal,hanem kizárólag navigációra telepítve…Erős kétségeim vannak(voltak)a sok funkciós,univerzális masinákkal szemben,és mivel Európa összes országában használtam,és kifogástalanul működött,soha nem vitt rossz helyre,gyors volt,pontos,gyakran frissíthető,ezért nem is keresgéltem mást!A sygic et a telefonomra tettem…Ami a sygic ból elsőre feltűnik,bárhol kapcsolom be,életre kél…annyira furcsa volt,hogy még a házam betonból készült pincéjében is kipróbáltam,még ott is…Nagyon gyorsan,-még nagy távolságokban,és több országon keresztül is-tervez,és a kért kerülőutakat is gyorsan adja meg!Profiknak is csak ajánlani tudom!A használhatóságon kívűl(mellett)még nagyon szép is a színösszetétele,az ikonjai,csak úgy vonzzák a szemet…Remélem hosszútávon is beválik!

 6. avatar
  2014. április 21. Válasz
  tamaspapa

  Sziaszok. Most van 50%-os akcio. A kivalasztasnal felajanl egy plusz lehetoseget 10 euroert, ami ugy szol, hogy: Head up display.
  Ez mit jelenthet? Az akcio holnap jar le.

  • avatar
   2014. április 21. Válasz
   tamaspapa

   Koszi Gyurci
   Ezek szerint egy tukorkepet kapok 10 euroert…
   Az igohoz kepest a sygiccel jobban jarok? Megeri a 25 euros akcios ar?

   • avatar
    2014. április 21. Válasz
    Gyurci

    Szívesen. Véleményem szerint a 25 eurót biztosan megéri a Sygic GPS Navigation szoftver. Az iGO-hoz képest? Teljesen másképp, de mind a kettő ugyanazt a célt szolgálja.

  • avatar
   2014. április 21. Válasz
   Gyurci

   Kedves tamaspapa! Ez a megoldás a navigációs utasításokat jeleníti meg a szélvédőn, így:
   https://www.youtube.com/watch?v=SifFC8pJQoE

 7. avatar
  2014. május 7. Válasz
  tamaspapa

  Sziasztok!

  Az 50%-os akciót kihasználva megvettem, teszi a dolgát.
  Most venni akarok egy 5-5,5 “-os telefont, még nem döntöttem el, milyet. Az e-ben van a W-nek egy 5,5″-os telója, amire +5 e-ért full Eu-s, örök frissitéses Sygic-et tesznek. Ugyan akkor ez nekem túl nagy, az 5”-os még beleférne, tehát más telefonokat is nézegetek.
  A kérdésem: az egyéb, A-GPS-t tartalmazó telókra is rá lehet tenni ezt a programot? Ha igen, a tabletre megvettet ugyan azzal a kulccsal rá tudom-e tenni a telóra, vagy megint meg kell vennem? Na és pl. ha az eszköz, amire megvettem , az elromlik és vennem kell egy másikat, arra hogyan vihetem át a programot? Megint meg kell vennem?
  HA topik-idegenek a kérdések – telefonról szólnak – akkor priviben is jöhet tamaspapa kuk citromail pötty hu

 8. avatar
  2014. május 8. Válasz
  Gyurci

  Szia! A legegyszerűbben úgy tudod meg, hogy a kipróbálni kívánt telefonra letöltöd a Google Play-ről, a 7 napos Trial verziót. Másik telefonra át tudod vinni, de egyszerre kettőn ugyanazzal a kóddal nem lehet (ld. tablet+okostelefon:
  http://help.sygic.com/hc/en-us/articles/201811106-How-do-I-transfer-my-Sygic-purchase-to-a-new-device-

  Üdv:
  Gyurci

  • avatar
   2014. május 8. Válasz
   tamaspapa

   Köszi Gyurci, ez jó lesz majd. Ezek szerint, amit a tabletre vettem, azt is átvihetem telefonra? Esetleg többször is másikra, ha közben cserélem a telót? A tabletet oda akarom adni a feleségemnek, aki a suliban ezt tudja használni az elektronikus naplónál, de neki nemigen lesz szüksége navigációra a ház és az iskola között… :)

   • avatar
    2014. május 8. Válasz
    Gyurci

    Szívesen. Szerintem át fogod tudni vinni a tabletről, de utána ott már nem fogod tudni használni. :)

 9. avatar
  2014. május 28. Válasz
  tamaspapa

  Szia Gyurci!

  Végül is a telefonnal együtt megvettem a Sygicet, a tableten megmarad a másik, valakinek a családból jó lesz majd.
  A kérdésem: hogyan lehet azt elérni, hogy a szoftver a teló belső memóriájában legyen, de a térképek a SD-kártyára kerüljenek és működjön is rendesen? A telefon topicjában azt írta valaki, hogy a szoftver és a térképek is a külső kártyára kerültek, de neki így lassú. Más meg azt írta, hogy nála nem lassult be, a teljes Sygic mappát kitette a külső kártyára és még is rendben van.
  Mielőtt nekiállok letölteni, aktiválni, jó lenne tudni, melyik a nyerő megoldás?

  • avatar
   2014. május 29. Válasz

   Az teljesen normális, hiszen a térképek kezelése azt jelenti, hogy pl. új térképet akarsz letölteni vagy törölni akarsz egy meglevőt, ezért ez a menüpont a Sygic “Üzletbe” visz, hiszen onnan tölthetsz le további térképeket — és ahhoz ugyebár kell net…
   Őszintén kezdem elveszíteni a fonalat, hogy mi is a problémád. Mi lenne, ha örülnél a cuccnak és elkezdenéd használni? ;)

   • avatar
    2014. május 29. Válasz
    tamaspapa

    Zsolto!

    Meg van az a fonál, ne ijedj meg! :)
    Nem is bonyolult, amit én vadászok. Közben, miután elküldtem a térkép kezeléssel kapcsolatos aggódalmamat, hazaértem, itt van wi-fi és egyből rátalált a térkép kezelésre és mindjárt tudtam is, hogy feleslegesen aggódtam. Tehát ez kipipálva.
    Az alap gondom, ami után még nem néztem szét jobban: azt akarom, hogy a térképek ténylegesen a kártyára kerüljenek. E felől viszont még nem győződtem meg, hogy ezt hogyan tudom elérni, hogy oda töltődjenek le. Ennyi. Ugyan is az teljesen biztos, hogy a Mo. térkép nem a kártyára, hanem a telóra töltődött, mert a kártyán összesen 20 Mb-nyi adat van, a Mo-térkép meg eleve 30 fölötti. Csak ennyit akarok elérni, hogy a kártyára menjen a cucc. Más aggályom nincs. Tényleg. :) És használom!

  • avatar
   2014. május 29. Válasz

   Nekem azt írja a Sygic a Beállítások/Térképek kezelése pontban, hogy a Magyarország-térkép 35,2 MB, és a felső sávban jelzi, hogy a memóriakártyán van. Most menetet vágtam rá, de nem találok olyan lehetőséget, hogy kiválasszam, hova kerülnek a térképek, szóval ebből gondolom, hogy csak a memóriakártyán lehetnek.

   Az én memóriakártyámon az alábbi Sygic-kel kapcsolatos mappák és fájlok vannak:
   https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2014/05/zsolto_sygic.png

   Ezekben keresgélj :)

   • avatar
    2014. május 29. Válasz
    tamaspapa

    ZSolto!
    Nálam valami gebasz van… Ha belemegyek a Beállítások / Térképek kezelése pontba, akkor a “Sygic üzletem” jön be és keresi az internet kapcsolatot… Ez szoftver hiba lenne, vagy mi? Uh. nem tudom egyenlőre ezt megnézni, sajnos.

  • avatar
   2014. május 28. Válasz
   tamaspapa

   Zsolto!

   Letöltöttem, aktiváltam, és a Magyarország térképet töltöttem le, meg még hozzá valamiket, ami a működéshez kell, meg egy magyar csaj hangját. Na mot: hogyan találom meg ezt az egy térlépet a telóban? Kíváncsi vagyok, hova töltötte le. A teló fájlkezelője szerint a teljes kapacitás az SD-n 31,24 Gb, a szabad hely most 31,22 Gb. Ezek szerint a rajta lévő összes adat kb. 21 Mb. A MAgyarország térkép 30valahány mb volt, tehát ez nincs rajta biztosan, valszín a belső tárhelyre, vagy a belső virtuális sd-re került. A rajta lévő mappák és fájlok nem mondanak semmit, a térkép fájl kiterjesztését sem tudom, hogy az alapján találjam meg. Szal, úgy tűnik, nem a kártyára ment a térkép.

   • avatar
    2014. május 29. Válasz
    Gyurci

    SD card0 vagy SD card1. Sygic/Maps és ha sima autós navigáció akkor “hun.ta.2014.03” a legfrissebb térkép.

  • avatar
   2014. május 28. Válasz

   Tamaspapa,
   nem tudod beállítani, a Sygic magától csinálja. Tisztában van vele, hogy a belső memóriába nem lehet betölteni több száz megányi adatot. Vágj bele bátran!
   Zsolto

   • avatar
    2014. május 29. Válasz
    Gyurci

    Köszi!

  • avatar
   2014. május 28. Válasz
   tamaspapa

   Gyurci!

   Azt nem tudom, hogy hogyan kell beállítani azt, hogy a letöltés a külső SD kártyára menjen. Hol találom ezt egy androidos telón?

   • avatar
    2014. május 29. Válasz
    tamaspapa

    Gyurci!

    Amit leírtál: “Rendszerbeállítások/Tárhely/Alapértelmezett írás-Lemez-pötty az SD kártya mellé”, ez nálam nem eredményezte a külső sd-re való töltést. Megnéztem, hogy mik a tárhely adatok, felírtam, utána kitöröltem a Mo-térképet és megint megnéztem, mi változott. A telefon elérhető memoriája nőtt 0, 03 Gb-tal. Átállítottam, ahogy leírtad. Megint letöltöttem és megnéztem, mi változott. Megint a teló memoriájába töltötte, az elérhető hely csökkent 0,03 Gb-tal, a külső sd-kártya adatai nem változtak sem kitörléskor, sem újra letöltéskor. Tehát, hiába állítottam át az alapértelmezett irás-lemezt telefon memoriáról sd-kártyára, nem oda tölti, hanem a belső telefon-memóriába.

    • avatar
     2014. május 30.
     Gyurci

     Nekem ugyanezen beállítások mellett az (külső) SD kártyára került a térkép. Az alább linkelt telepítési leírás vége felé ott a megoldás a manuális áthelyezésre, remélem működik az általad használt verzió esetében is:
     http://sygic.hu/hu/node/71

   • avatar
    2014. május 29. Válasz
    Gyurci

    Szia,
    Rendszerbeállítások/Tárhely/Alapértelmezett írás-Lemez-pötty az SD kártya mellé (Android 4.2.1) Ez a beállítás csak az Android 2.2-2.3-as verziótól elérhető (Froyo).

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Android-verzi%C3%B3k

  • avatar
   2014. május 28. Válasz

   Szia Tamáspapa,
   nyugodtan töltsd le, aktiváld. A program kerülhet a telefon memóriájába vagy (készüléktől, operációs rendszer korától függően) az SD-kártyára is (valószínűleg a te telefonodban gond nélkül telepíthető/utólag áthelyezhető) a kártyára. De ha a telefon saját memóriájában akarod tartani, akkor annak sem lesz akadálya.
   A térképeket pedig mindenképpen a kártyára tölti le és menti rá, hiszen alig van olyan készülék, ami elviselne több száz megabájtnyi halott adatot a saját memóriájában. Jó lesz az, csak vágj bele bátran :)
   Üdv,
   Zsolto

   • avatar
    2014. május 28. Válasz
    Gyurci

    Köszi!

  • avatar
   2014. május 28. Válasz
   tamaspapa

   Szia Gyurci!

   A telefont az E-digitalban vettem a Sygiccel együtt. Külön is volt maga a telefon 50 e-ért, a Sygiccel együtt 55 e volt. A telón nincs rajta a szoftver, azt le kell töltenem a GooglePlay-ről, aztán a telóhoz kapott papirkártyán lévő – lekaparással előtűnő – kóddal lehet majd aktiválni. A kérdés az, hogy amikor a GP-ről töltöm a szoftvert, akkor azt már egyből lehet a kártyára tölteni? Ha igen, azt hogy kell beállítani? Illetve, az eredeti szándékom szerint: miután a GP-ről letöltöttem a szoftvert a telefon memójába és aktiváltam, utána a térképeket lehet-e egyből az SD kártyára irányítani? Ha igen, hogyan? Ha lehet, akkor így – megosztva:szoftver a telón, térképek a kártyán – fog-e működni?

   • avatar
    2014. május 28. Válasz
    Gyurci

    Szia!

    Egyszerű, töltsd le a demó Sygic szoftvert (olyat, mint amit a készülékhez adtak), majd ha telepítetted állítsd be a Beállítások között hogy a kártyára telepítsen. Így a szoftver a készüléken, de a térképek már a kártyán lesznek. Ha minden működik, utána már csak aktiválnod kell.

    Üdv:
    Gyurci

  • avatar
   2014. május 28. Válasz
   Gyurci

   A telefonhoz hogyan vetted meg a szoftvert? A Google Play-en keresztül? Vagy micro sd kártyán? Vásárlás előtt nem próbáltad ki a letölthető demóval?

  • avatar
   2014. május 28. Válasz
   Gyurci

   Kedves tamaspapa!

   Én nem csináltam semmi extrát telepítéskor. A készüléken be volt állítva az sd kártyára telepítés, A szoftvert pedig utólag helyeztem át. Én nem vettem észre, hogy lassú volna. Persze sok függ a használt kártya sebességétől is.

   Üdv:
   Gyurci

 10. avatar
  2014. május 30. Válasz
  kopzol

  Szia Gyurci!
  Tanácsot szeretnék kérni, a következő problémámra.
  Samsung GT-S6102 telefonra telepítettem fel a Sygic programot, több verziót is kipróbálva. Bejelentkezés után a képernyő csak csíkozódik, apró szaggatott vonalakkal, a program pedig működik, de sajnos használhatatlanul.
  IGO program is van telepítve az pedig tökéletesen működik. Hogyan tudnám korrigálni a hibát?
  köszönettel: kopzol

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás