Becker térképfrissítés
Címkézve: becker, helyreállítás, hogyan csináld, how-to, lmu, megoldás, mentés, regisztráció, térképfrissítés
- This topic has 59 hozzászólás, 9 résztvevő, and was last updated 9 years, 5 months telt el by Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2014. január. 20. hétfő-08:38 #28213GyurciAdminisztrátor
Hogyan csináld (how to)?
2014. február. 23. vasárnap-17:25 #28602GyurciAdminisztrátorA legfontosabb tudnivaló, hogy a Life Time opciót külön is regisztrálni kell, és erre (csak) 30 nap áll rendelkezésre, ezután már nem él az ajánlat.
2014. június. 14. szombat-09:42 #29844steweFelhasználóKedves Gyurci,
pár hete vettem egy Becker ActiveTalk43 készüléket, plusz külön hozzá a 2 éves frissítést és egy 8 Gb kártyát mivel az új frissített térkép nem fért el…
A Content Managerrel frissítettem minden OK volt. Tegnap vettem hozzá egy Topmap HU TMC kártyát és leírásodnak megfelelően ( 1000 köszönet) letöltve a Naviextras Toolboxot ezt is sikerült frissíteni. Most felmerült néhány kérdés:
– lehet-e másik SD kártyára rámásolni, hogy legyen egy biztonsági mentés mivel legutóbb majdnem eltörtem egy ilyen kártyát.
– valamint hogyan lehetne a másik térképek mellé felmásolni a 8 GB kártyára, hogy nem kelljen mindig cserélgetni mivel ha most a Topmap van bent nem tud határon túlra terveznielőre is köszi
stewe
2014. június. 14. szombat-16:16 #29845GyurciAdminisztrátorKedves stewe!
“pár hete vettem egy Becker Active Talk 43 készüléket, plusz külön hozzá a 2 éves frissítést…”
A TopMap kártya ebben az összeállításban zűrös lesz. A rajta térkép a saját kártyájához van licencelve, ezért nem tudod a 8 GB-os kártyán használni. Biztonsági mentést csinálhatsz, de annak csak helyreállítási feladata lesz (ha elromlik a frissítés), lévén ha tönkremegy az sd kártya akkor:
a:) garancia időn belül cserélik
b:) utána bebuktad a térképet és a TMC license-t isHa előre kérdezel, akkor azt válaszoltam volna, hogy vedd meg a Magyarország térképet a Becker Content Manager-en keresztül, és külön vegyél hozzá TMC licencet:
https://navigyurci.hu/2011/05/01/egyedileg-megvasarolhato-tmc-licensz-a-naviextras-oldalan/Üdvözlettel:
Gyurci2014. június. 14. szombat-17:58 #29847steweFelhasználóKöszi a választ,
hát sajna most már ez van, egyáltalán nem egyszerű, …pedig arra gondoltam ha sikerül valahol venni Topmap Románia térképet akkor azt is megveszem ( a Magyarország-i Becker oldalán kifutott termékként van feltüntetve ). Akkor ha jól értem itt maga az MICROSD kártya a hardverkulcs és fölösleges másolni a tartalmat mert nem rakható át másikra és a biztonsági mentésről is csak erre rakható vissza.
Van még egy kérdésem : az Activ Talk43 figyelmeztet x Km/h sebesség túllépésnél ha be van állítva, csipog egyet , a kérdés az lenne , hogy lehet-e ezt valahogyan halkítani ugyanis nem veszi figyelembe a beállított navigálási hangerőt , én csak azt találtam meg hogy csipogjon x túllépésnél vagy egyáltalán ne csipogjon…köszönettel
stewe
2014. június. 15. vasárnap-06:14 #29849GyurciAdminisztrátorSzívesen!
– A Románia térképet meg tudod vásárolni a Becker Content Manager-en keresztül is. A vásárlás előtt készíts mentést, mert a készülékre fogja telepíteni, felülírva az ott található Here (volt Navteq) Románia térképet. Át fogod tudni a kártyára másolni (lic-cel együtt), mert ennek a licence a készülékre fog szólni.
– Jól érted, a TopMap Magyarország térkép csak az eredeti kártyájával jogtiszta tartalom.
– Tudomásom szerint a pittyegést nem tudod lehalkítani, az a célja hogy meghalld:
mobilenavigation.mybecker.com/fileadmin/Medien/manuals/Becker_Manual_V1_EN_14.pdfA fentiekkel kapcsolatos infók a 67-68-69. oldalon találhatóak.
Üdv:
Gyurci2014. június. 15. vasárnap-08:04 #29866steweFelhasználóSzia,
köszi a válaszokat, és a linket.
stewe
2014. június. 15. vasárnap-11:09 #29867GyurciAdminisztrátorSzia, nagyon szívesen!
Üdv:
Gyurci2014. június. 15. vasárnap-17:18 #29868kadarcsFelhasználóSzia.A problemam az lenne,hogy a telomra telepitettem egy IGO progit de nem a megadott helyrol indul,allandoan pestrol akar indulni es nem ahol vagyok,lehet ezen segiteni:? valaszod elore is koszonom
2014. június. 15. vasárnap-18:44 #29869GyurciAdminisztrátorSzia, ha jogtiszta az iGO akkor onnan indul. Ha nem, akkor sajnos nem segíthetek.
Üdv:
Gyurci2014. június. 17. kedd-14:22 #29896Tivadar77FelhasználóKEDVES GYURCI!
Vettem egy Becker Revo 2 navigációt ingyenes térképfrissítéssel.Szerettem volna feltölteni a legújabb térképet, de a gép valamiért nem engedi. Azt írja ki, hogy nincs elég hely a gépen, vagy töröljek le a feltöltendőkből vagy a gépen lévőkből.Ezt megtettem, elkezdte a frissítést most meg azt a hibaüzenetet írja, hogy MD5 ellenőrző összeg nem egyezik. Szerinted mi lehet a gond? Előre is köszi a válaszodat. Tivadar2014. június. 17. kedd-16:45 #29897GyurciAdminisztrátorKedves Tivadar!
Az alapvető probléma az – az, hogy a Revo2 memóriája nem bővíthető és ezért a teljes Európa térkép már nem fér fel a készülékre. Az első teendőd, az eredeti állapot visszaállítása volna a mentésből, majd ezután csak annyi országot kijelölni, amennyit enged a memória és csak azokat telepíteni.
Némi helyet tudsz még nyerni a nem használt hangok, és a nem európai domborzat eltávolításával (130-150 MB), de még így is kevés lesz a helyed. Ha nincs mentésed, akkor az elég nagy baj, valószínűleg csak a szerviz fog tudni segíteni…
A legfontosabb, hogy a licence-ről készíts mentést, mert ha az elveszik annak a pótlása biztosan pénzbe kerül!
Üdv:
Gyurci
ui: néhány gondolat a mentés lehetőségeiről: https://navigyurci.hu/2010/11/27/vettem-egy-navigaciot-beszeljunk-a-mentesrol/2014. június. 17. kedd-20:05 #29898Tivadar77FelhasználóKedves Gyurci!
Köszönöm a válaszodat. Szerencsére másolatot készítettem, úgyhogy vissza tudtam állítani a régi térképet. Amit írtál, hogy töröljek le országokat azt is megtettem, el is kezdődött a frissítés, de azt írta ki, hogy MD5 ellenőrző összeg nem egyezik. Ez nem tudod miért lehet? Amúgy a navigáció tök jó, de kicsit csalódott vagyok, hogy nem lehet bővíteni, ennyi pénzért…
Üdv: Tivadar
2014. június. 17. kedd-21:24 #29901GyurciAdminisztrátorKedves Gyurci!
Köszönöm a válaszodat. Szerencsére másolatot készítettem, úgyhogy vissza tudtam állítani a régi térképet…
Üdv: Tivadar
Szia, a csalódottságodat megértem. Tehát akkor jól értem, hogy a visszaállítás után rendben működik, de amikor frissíted hibát ír ki? Országok törlését nem írtam.
“majd ezután csak annyi országot kijelölni, amennyit enged a memória és csak azokat telepíteni”.
Ez nem ugyanaz. Az alábbi képen az egyebek gomb megnyomása után, itt hagyj ki országokat, ill. hozzájuk tartozó tartalmakat. Ne a készüléken törölj térképeket.
Üdv:
Gyurci2014. június. 18. szerda-21:23 #29913Tivadar77FelhasználóSzia Gyurci! Mindent úgy csináltam ahogy írtad, de még mindig ugyanaz a hibaüzenet és sikertelen a frissítés. Már kezdem feladni. Csak az a baj, hogy azért vettem ezt a navigációt, hogy mindig friss térképem legyen, nem gondoltam, hogy ennyire nehézkes lesz. Fogalmam sincs, hogy mit rontok el, vagy mi baj lehet. Tivadar
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.