Becker térképfrissítés

Kezdőlap Fórumok Becker Becker térképfrissítés

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 60
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

Hogyan csináld (how to)?

Adminisztrátor

A legfontosabb tudnivaló, hogy a Life Time opciót külön is regisztrálni kell, és erre (csak) 30 nap áll rendelkezésre, ezután már nem él az ajánlat.

Felhasználó

Kedves Gyurci,

pár hete vettem egy Becker ActiveTalk43 készüléket, plusz külön hozzá a 2 éves frissítést és egy 8 Gb kártyát mivel az új frissített térkép nem fért el…
    A Content Managerrel frissítettem minden OK volt. Tegnap vettem hozzá egy Topmap HU TMC kártyát és leírásodnak megfelelően ( 1000 köszönet) letöltve a Naviextras Toolboxot ezt is sikerült frissíteni. Most felmerült néhány kérdés:
    – lehet-e másik SD kártyára rámásolni, hogy legyen egy biztonsági mentés mivel legutóbb majdnem eltörtem egy ilyen kártyát.
    – valamint hogyan lehetne a másik térképek mellé felmásolni a 8 GB kártyára, hogy nem kelljen mindig cserélgetni mivel ha most a Topmap van bent nem tud határon túlra tervezni

előre is köszi

stewe

Adminisztrátor

Kedves stewe!

“pár hete vettem egy Becker Active Talk 43 készüléket, plusz külön hozzá a 2 éves frissítést…”

A TopMap kártya ebben az összeállításban zűrös lesz. A rajta térkép a saját kártyájához van licencelve, ezért nem tudod a 8 GB-os kártyán használni. Biztonsági mentést csinálhatsz, de annak csak helyreállítási feladata lesz (ha elromlik a frissítés), lévén ha tönkremegy az sd kártya akkor:

a:) garancia időn belül cserélik
    b:) utána bebuktad a térképet és a TMC license-t is

Ha előre kérdezel, akkor azt válaszoltam volna, hogy vedd meg a Magyarország térképet a Becker Content Manager-en keresztül, és külön vegyél hozzá TMC licencet:
    https://navigyurci.hu/2011/05/01/egyedileg-megvasarolhato-tmc-licensz-a-naviextras-oldalan/

Üdvözlettel:
    Gyurci

Felhasználó

Köszi a választ,
    hát sajna most már ez van, egyáltalán nem egyszerű, …pedig arra gondoltam ha sikerül valahol venni Topmap Románia térképet akkor azt is megveszem ( a Magyarország-i Becker oldalán kifutott termékként van feltüntetve ). Akkor ha jól értem itt maga az MICROSD kártya a hardverkulcs és fölösleges másolni a tartalmat mert nem rakható át másikra és a biztonsági mentésről is csak erre rakható vissza.
    Van még egy kérdésem : az Activ Talk43 figyelmeztet x Km/h sebesség túllépésnél ha be van állítva, csipog egyet , a kérdés az lenne , hogy lehet-e ezt valahogyan halkítani ugyanis nem veszi figyelembe a beállított navigálási hangerőt , én csak azt találtam meg hogy csipogjon x túllépésnél vagy egyáltalán ne csipogjon…

köszönettel

stewe

Adminisztrátor

Szívesen!

– A Románia térképet meg tudod vásárolni a Becker Content Manager-en keresztül is. A vásárlás előtt készíts mentést, mert a készülékre fogja telepíteni, felülírva az ott található Here (volt Navteq) Románia térképet. Át fogod tudni a kártyára másolni (lic-cel együtt), mert ennek a licence a készülékre fog szólni.
    – Jól érted, a TopMap Magyarország térkép csak az eredeti kártyájával jogtiszta tartalom.
    – Tudomásom szerint a pittyegést nem tudod lehalkítani, az a célja hogy meghalld:
    mobilenavigation.mybecker.com/fileadmin/Medien/manuals/Becker_Manual_V1_EN_14.pdf

A fentiekkel kapcsolatos infók a 67-68-69. oldalon találhatóak.

Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Szia,

köszi a válaszokat, és a linket.

stewe

Adminisztrátor

Szia, nagyon szívesen!

Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Szia.A problemam az lenne,hogy a telomra telepitettem egy IGO progit de nem a megadott helyrol indul,allandoan pestrol akar indulni es nem ahol vagyok,lehet ezen segiteni:? valaszod elore is koszonom

Adminisztrátor

Szia, ha jogtiszta az iGO akkor onnan indul. Ha nem, akkor sajnos nem segíthetek.
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

KEDVES GYURCI!
    Vettem egy Becker Revo 2 navigációt ingyenes térképfrissítéssel.Szerettem volna feltölteni a legújabb térképet, de a gép valamiért nem engedi. Azt írja ki, hogy nincs elég hely a gépen, vagy töröljek le a feltöltendőkből vagy a gépen lévőkből.Ezt megtettem, elkezdte a frissítést most meg azt a hibaüzenetet írja, hogy MD5 ellenőrző összeg nem egyezik. Szerinted mi lehet a gond? Előre is köszi a válaszodat. Tivadar

Adminisztrátor

Kedves Tivadar!

Az alapvető probléma az – az, hogy a Revo2 memóriája nem bővíthető és ezért a teljes Európa térkép már nem fér fel a készülékre. Az első teendőd, az eredeti állapot visszaállítása volna a mentésből, majd ezután csak annyi országot kijelölni, amennyit enged a memória és csak azokat telepíteni.

Némi helyet tudsz még nyerni a nem használt hangok, és a nem európai domborzat eltávolításával (130-150 MB), de még így is kevés lesz a helyed. Ha nincs mentésed, akkor az elég nagy baj, valószínűleg csak a szerviz fog tudni segíteni…

http://tmx.hu/rolunk.html

A legfontosabb, hogy a licence-ről készíts mentést, mert ha az elveszik annak a pótlása biztosan pénzbe kerül!
    Üdv:
    Gyurci
    ui: néhány gondolat a mentés lehetőségeiről: https://navigyurci.hu/2010/11/27/vettem-egy-navigaciot-beszeljunk-a-mentesrol/

Felhasználó

Kedves Gyurci!

Köszönöm a válaszodat. Szerencsére másolatot készítettem, úgyhogy vissza tudtam állítani a régi térképet. Amit írtál, hogy töröljek le országokat azt is megtettem, el is kezdődött a frissítés, de azt írta ki, hogy MD5 ellenőrző összeg nem egyezik. Ez nem tudod miért lehet? Amúgy a navigáció tök jó, de kicsit csalódott vagyok, hogy nem lehet bővíteni, ennyi pénzért…

Üdv: Tivadar

Adminisztrátor

Kedves Gyurci!

Köszönöm a válaszodat. Szerencsére másolatot készítettem, úgyhogy vissza tudtam állítani a régi térképet…

Üdv: Tivadar

Szia, a csalódottságodat megértem. Tehát akkor jól értem, hogy a visszaállítás után rendben működik, de amikor frissíted hibát ír ki? Országok törlését nem írtam.

“majd ezután csak annyi országot kijelölni, amennyit enged a memória és csak azokat telepíteni”.

Ez nem ugyanaz. Az alábbi képen az egyebek gomb megnyomása után, itt hagyj ki országokat, ill. hozzájuk tartozó tartalmakat. Ne a készüléken törölj térképeket.
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Szia Gyurci! Mindent úgy csináltam ahogy írtad, de még mindig ugyanaz a hibaüzenet és sikertelen a frissítés. Már kezdem feladni. Csak az a baj, hogy azért vettem ezt a navigációt, hogy mindig friss térképem legyen, nem gondoltam, hogy ennyire nehézkes lesz. Fogalmam sincs, hogy mit rontok el, vagy mi baj lehet. Tivadar

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 60
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás