Carminat TomTom (Renault beépített navi)

Kezdőlap Fórumok TomTom Carminat TomTom (Renault beépített navi)

15 bejegyzés megtekintése - 286-300 / 305
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

…na sebaj, egyébként sem tudom mennyire frissek a TrafficNav infói, lehet hogy csak bosszantana :) A Waze-t ismerem, szoktam is használni (bár inkább csak a ETA megosztás miatt). Korábban általában Google Mapssel mentem mindenhova, csak most nem lehet, hamár kikönyörögtem az asszonytól a térképet az autóba, nem ragaszthatom fel a szélvédőre mellé a telefont :) (nemrég vásároltam az autót én is mint a 25894-es bejegyzés írója, és nekem is csak kb. annyi térkép volt hozzá)

Egyáltalán nem trükk. Azért, hogy kevésbé legyél elkeseredve, néhány gondolat:

– a TMC használatához (tételezzük fel, hogy minden működik, van TMC adás, jó térkép, és license is, és a készüléked is TMC képes) még kellene egy nagyon fontos dolog, ami nálunk hiányzik. Ez leginkább egy élhető város lenne. Ahol a város szélén le tudnád tenni egy ingyenes parkolóba az autódat, át szállni a tömegközlekedésre, és úgy bemenni dolgozni. Vagy az, hogy az emberek jelentős része (nem használja az autót munkára), csak a kényelem kedvéért minden nap autóval menjen dolgozni, természetesen egyedül, mert nem is busz, és nem is taxi az Ő autója…

– ebben az esetben azok a TMC események, amik a készüléken megjelennek, kikerülhetőek lennének. Ám jelen esetben az un. alternatív útvonalak is többnyire dugig vannak, így a kijelzett eseményt esélyed sincs elkerülni.

És hogy miért van létjogosultsága a Waze szoftvernek a legjobb TMC-s kütyü mellett is hazánkban? Azért, mert a felhasználók által bejelentett információk azonnal térképre kerülnek, ráadásul a szoftver is jelez, amennyiben egy útvonalon nagyon lassú a haladás. Ilyenkor képes olyan útvonalakon tervezni, ahol (bár pl. budapesti vagy), de még soha nem, vagy csak életedben egyszer, vagy kétszer jártál.

Ezekkel a “trükkökkel” képes egy nagyjából 40 perces útvonalon, akár 15-25 percet is spórolni. És ezzel lényegesen csökken a menetidőd, a fogyasztásod és természetesen a környezetszennyezés is (az idegeid rongálását meg sem említettem). Viszont ezekre a “trükkökre” a normál TMC képtelen. Talán ha egyszer üzemelne itthon is a TomTom által használt HD Traffic, akkor az látványos javulást hozhatna, de a kevés Live-os készülék miatt, a Waze nyomába sem érhetne mondjuk Budapesten.

Ezért van létjogosultsága az ablakban egy okostelefonnak is (“hamár kikönyörögtem az asszonytól a térképet az autóba, nem ragaszthatom fel a szélvédőre mellé a telefont”)… És igen, felragaszthatod.
    Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Félreértetted, természetesen van létjogosultsága a mobilnak az ablakban, csak arra utaltam, hogy ha nem akarok fejmosást kapni (“minekvettünktérképet ha úgysehasználod”), akkor maradok a carminatnál egyelőre.

Nagyon offtopik már, de én azért a Google térképét mindig előrébb helyeztem a Wazenél, mert pontosabbnak találtam. Persze lehet hogy már azóta működik az információcsere oda-vissza (azt tudom, hogy a gmaps megkapja a bejelentett torlódások infóját, de pl. térkép és forgalominfó vajon megy visszafele?).

A normál TMC-ben nincs forgalmi infó? Csak az események (baleset, elterelés, közúti munkák) vannak benne?

Adminisztrátor

…nagyon offtopik már, de én azért a Google térképét mindig előrébb helyeztem a Wazenél, mert pontosabbnak találtam. Persze lehet hogy már azóta működik az információcsere oda-vissza (azt tudom, hogy a gmaps megkapja a bejelentett torlódások infóját, de pl. térkép és forgalominfó vajon megy visszafele?).A normál TMC-ben nincs forgalmi infó? Csak az események (baleset, elterelés, közúti munkák) vannak benne?

Ebben nagyjából minden benne van, ami a Waze címkereséssel kapcsolatos: http://www.waze.hu/index.php/2013/hazszamra-valo-kereses-a-waze-ben/

Az RDS TMC is ad neked “dugó” jelentést, sőt a Google Maps adatait is használja, de valahogy mégis más. Én azt mondanám, hogy nagyobb városokban, és a főutak mentén (ahol van működő mobilnet, és elegendő Waze felhasználó) jobb a Waze, míg a többi helyen az RDS TMC használata megbízhatóbb lehet.
    Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Tisztelt Uraim!
    Végigolvastam a fórumot, nem találkoztam az én problémámmal.
    Találkozott már Önök közül valaki azzal, hogy forgatja a térképet
    a navigáció? Általában egy ideig rendesen működik az elindulás után,
    aztán teljesen rendszertelenül,de nagyon gyakran 180 fokkal elfordítja
    a térképet. Hol rendesen, hol visszafelé mutatja a haladásom.
    Néha csak 90 fokkal fordítja el.
    Már kétszer frissítettem – 2014. novemberében vásároltam a kocsit 2011-es évjáratú
    Laguna – a térképet, de ez nem oldotta meg a problémát.
    Ezen kívül nekem még nem jelezte egyszer sem a telepített kamerákat.
    Lehet, hogy ez csak egy beállítási probléma?
    A TMC-ről nem is érdemes beszélni.

Adminisztrátor

Végigolvastam a fórumot, nem találkoztam az én problémámmal. Találkozott már Önök közül valaki azzal, hogy forgatja a térképet a navigáció? Általában egy ideig rendesen működik az elindulás után, aztán teljesen rendszertelenül,de nagyon gyakran 180 fokkal elfordítja a térképet. Hol rendesen, hol visszafelé mutatja a haladásom. Néha csak 90 fokkal fordítja el. Már kétszer frissítettem – 2014. novemberében vásároltam a kocsit 2011-es évjáratú Laguna – a térképet, de ez nem oldotta meg a problémát. Ezen kívül nekem még nem jelezte egyszer sem a telepített kamerákat. Lehet, hogy ez csak egy beállítási probléma? A TMC-ről nem is érdemes beszélni.

Tisztelt Mailo!

A térkép forgatása inkább a GPS vevő (és) vagy antenna hibára utalhat. Érdemes megnézni az antennacsatlakozást, illetve hogy az nem lett-e leárnyékolva, avagy nem csúszott-e el. Olyat nem tapasztal, hogy a nyíl a valós tartózkodási helye mellett mutat (akár egy-két utca eltérés is lehet)?

A kamerák riasztását ki-be lehet kapcsolni:
    http://www.e-guide.renault.com/947_3_ENG_NFA/ressources/Download/NW947-3_ENG.pdf

Üdvözlettel,
    Gyurci

Felhasználó

Sziasztok! Most vásároltam kelet európa térképet a 2011 decemberi renaultomba és érdekes dolgot tapasztaltam. Amikor új útvonalat állítok be van úgy (kb:minden harmadik, negyedik alkalommal)hogy nincsen a navigációnak hangja (engedélyezve vannak a hangok) valamint a beállított autó ábra is nyílra változik.Ha ilyenkor áramtalanítom az autót az ajtók bezárásával,vagy kiveszem a kártyát majd újraindítás után minden helyreáll,lesz hang és autó ábra is,de olyan is van hogy mindjárt az első indulásnál nincsen hang és ábra,ekkor újrabútolás és minden oké a következő útvonalig ha közben nem állok meg az autóval és nem csukom be.Ha becsukom, utána vagy lesz hang vagy kezdem a játékot.Ez így kissé kellemetlen utazás közben.A kérdésem az lenne hogy van e valakinek őtlete a probléma megoldására.Előre is köszi!

Felhasználó

Sziasztok!A problémám a következő lenne.Vettem egy Renault Scenicet beépített navigációval.Belgiumból hozták be így az ottani SD kártya volt benne.Jeleztem a kereskedésben a problémát ők nagyon készségesen mondták, hogy ráteszik nekem a Közép Európai térképet.Azóta a készülék azt írja ki vörös háttérben hogy ezt a térképet nem használhatom ehhez az eszközhöz.A kérdésem ha a tomtom oldaláról beszerzem a hivatalos verziót, majd rá a régi kártyára(2GB-os) vajon mi a garancia, hogy működni fog a dolog?

Adminisztrátor

A problémám a következő lenne.Vettem egy Renault Scenicet beépített navigációval. Belgiumból hozták be így az ottani SD kártya volt benne. Jeleztem a kereskedésben a problémát ők nagyon készségesen mondták, hogy ráteszik nekem a Közép Európai térképet. Azóta a készülék azt írja ki vörös háttérben hogy ezt a térképet nem használhatom ehhez az eszközhöz. A kérdésem ha a tomtom oldaláról beszerzem a hivatalos verziót, majd rá a régi kártyára (2GB-os) vajon mi a garancia, hogy működni fog a dolog?

Szia, a hivatalos verzió működni fog.

Felhasználó

hali
    szeretném a segítségeteket kérni. van egy 2010.02. havi GSIII autóm, BENELUX programmal 2gb sd kártyán. Olvastam hogy a tomtomhome programmal tudom valahogy frissíteni. Ha ott megveszem az eu térképet akkor ugyan erre az eredeti kártyára kell felmásolnom és működik is? Vagy máshogy kell?
    Ha lejár a frissítése majd 1 év múlva akkor is tudom majd használni, vagy mindig meg kell újra venni?
    Köszi előre is
    üdv: Z

Felhasználó

hali
    szeretném a segítségeteket kérni. visszaolvastam a fórumban, de ha valaki szájbarágósan el tudná mondani a teendőket azt megköszönöm. van egy 2010.02. havi GSIII autóm, BENELUX programmal 2gb sd kártyán. Olvastam hogy a tomtomhome programmal tudom valahogy frissíteni. Ha ott megveszem az eu térképet akkor ugyan erre az eredeti kártyára kell felmásolnom és működik is? Vagy máshogy kell?
    Ha lejár a frissítése majd 1 év múlva akkor is tudom majd használni, vagy mindig meg kell újra venni?
    Köszi előre is
    üdv: Z

Felhasználó

Kedves Gyurci!

A segítségedet szeretném kérni egy SD kártya újratelepítésében, mert ördögi körbe kerültem.

Egy kedves ismerősöm 2014 őszén megkért rá (mivel ő nem értett hozzá), hogy frissítsem részére a közelmúltban vásárolt Renault gépkocsijának GPS-ét. Eljött hozzám az autójával én pedig megismerkedtem a fedélzeti GPS-szel. Leválasztva az SD kártyát, behoztam az irodámba, ahol letöltöttem az egyik PC-mre az akkori legfrissebb TOMTOM programot, majd kérésére online megvásároltam részére egy egyéves Európa térképet, végül elvégeztem a frissítést. Minden tökéletesen működött.
    2015 nyarán a műveletet az ismerősöm kérésére megismételtem. Az előző év őszén megvásárolt licenc alapján a térképfrissítés (ezúttal tehát ingyen) végbement és a további apróságok (hangok, Mapshares) telepítése is gond nélkül lezajlott.

Pár hete újra felkértek ennek az SD kártyának a frissítésére, ami – főleg az előzmények ismeretében – gond nélkül végbe kellett volna hogy menjen ismét. Alapvetően így is történt, de utána mégis egy rémálom vette kezdetét és nem gondolom, hogy az én hibámból adódóan.

– Az SD kártyát megkaptam az ismerősömtől, egyszerűen a kezembe nyomta a közelünkben, ahol összefutottunk.
    – Idehaza először letöltöttem a legújabb TomTom szoftvert, majd elvégeztem a frissítéskeresést az SD kártyára nézve.
    – A korábban megvásárolt licencbe foglalt – 2015. őszéig frissítésre jogosult – legutolsó Európa térképet és a szokásos apróságokat jelöltem ki.
    – Észrevettem, hogy egy alapból KÖTELEZŐEN KIJELÖLT tétel (elszürkítve) is a frissítési listára került: új alkalmazás néven. (Ilyen korábban nem volt.)
    – A frissítések előtt szokás szerint automatikus backup készült a kártyáról.
    – A frissítések végeztével a program közölte, hogy vegyem ki a kártyaolvasóból az SD kártyát, rakjam be az autóba, majd hozzam vissza a PC-hez. Na igen, csak az autó nem állt itt a ház előtt.
    – Az ismerősöm ezért másnap átjött hozzám az autójával és beraktam az előző nap leválasztott kártyát a navigátorába. Megjelent egy sárga hátterű homokóra, majd pár másodperc után fekete háttéren egy fehér homokóra. Alul egy csík elfutott balról jobbra, utána elsötétülés és kezdődött a folyamat elölről.
    – Egy ideig várakoztunk, majd jöttek a variációk. Autóleállítást követően kártya ki/be, gyújtás be/le, kártya ki, 30 mp várakozás, vissza és még pár hasonló próbálkozás, szépen türelmesen, logikus sorrendben egymás után. Semmi eredmény. A végtelen újraindulási ciklus maradandónak bizonyult!
    – Amikor a PC-be visszahoztam az SD kártyát, semmi nem történt. Ezért jobb híján kiléptem a programból és vissza… erre csak azt jelezte ki a jobb felső sarokban, hogy “az Ön térképe naprakész”.
    – Kínomban kipróbáltam egy újabb frissítési procedúrát (csak az alkalmazást), de a kártyán nem változott a tartalom. Majd sorra vettem még pár lehetőséget, a teljes újratelepítésig, közben mindig az autóhoz kivitel, ott tesztelés, majd visszahozatal, ám semmi eredmény. Mindent jól csináltam, a telepítő szoftver viszont valamit nagyon nem, egyértelműen az okozta a hibát.
    – A kártyán lévő mappákat is megfigyeltem.
    Az “\install\DS_1\IA0000700005swlimage0.zip” és “IA0000700005swlimage1.zip” fájlok szerintem arra vártak, hogy az autóban lévő készülék felismerje, kibontsa és telepítse őket, ám ez soha nem történt meg.

– Amikor a lehetőségek kifogytak, jobb híján vissza akartam állítani a Backupot, de az egyetlen Backup01 nevű mappa tartalma addigra EGYEZETT (!?) az SD kártyán a TomTom szoftver által immár többedszer letörölt, majd “visszafrissített” tartalommal. Ezen nagyon meglepődtem, mert azt hittem, hogy a program minden frissítés előtt önálló mappába backupol. Nagy fenéket! Mindig ugyanabba a mappába írt bele mindent, ami éppen az SD kártyán volt. Elképesztő.
    – Az említett mappát átneveztem Backup02-re, hogy legalább az maradjon meg, ami addig megmaradt az eredeti tartalomból.
    – A következő frissítést követően (ezt is csak utólag láttam) a Backup02 mappa tartalmát teljesen kiürítette a frissítő program… A fájlok mérete 0 bájt lett, 2 apró állomány kivételével. Ezen a ponton jutottam el oda, hogy sem Backup, sem működő SD kártya nincs a kezemben. A gutaütés viszont kerülgetett. Pedig korábban milyen szépen megcsináltam ugyanezt a műveletet… igaz, akkor nem volt alkalmazásfrissítés!

– Minden létező variációt kipróbáltam, hogy helyreállítsak egy működő változatot, de valamennyi próbálkozásom kudarcba fulladt.
    – A TomTom2 szoftver egyszerűen képtelen úgy telepíteni az (új) alkalmazást a kártyára, hogy azt az autó navigációs rendszere elfogadja és bebootoljon.

– 1 hete leírtam az egész gyalázatos esetet a TomTom saját weboldalán, de még csak válaszra sem méltattak, ezért ma tettem egy újabb bejelentést nekik, de nem fűzök nagy reményeket hozzá, hogy emberszámba vesznek.

– A netről letöltött valamennyi tartalom felmásolása, megpatchelése hasznavehetetlennek bizonyult, pedig végigjátszottam már mindent beleásva magam a témába, valamelyest megismerkedve a fájlrendszerrel, meta.txt-vel, ttgo.bif-fel, használva a Fastactivate programot, végigkövetve a TomTom support oldalán írt hasznavehetetlen hülyeségeket stb.
    – A DeviceUniqueID és valamennyi egyéb adat, sorozatszám rendelkezésemre áll a TomTom programmal történt lekérdezésből.

Szeretnék tanácsot kérni. Milyen módon tudnám az SD kártya tartalmát helyreállítani? Letölthető lemezkép? Használható módon feltelepíthető alkalmazás? Instrukció, hogy mit csináljak a fenti ZIP fájlokkal, hogy a navigációs készülék fel is ismerje a bennük lévő adatokat?

Bízom benne, hogy tudsz segíteni. :-)

Előre is köszönöm.

Üdvözlettel,
    Gábor

Adminisztrátor

Szeretnék tanácsot kérni. Milyen módon tudnám az SD kártya tartalmát helyreállítani? Letölthető lemezkép? Használható módon feltelepíthető alkalmazás? Instrukció, hogy mit csináljak a fenti ZIP fájlokkal, hogy a navigációs készülék fel is ismerje a bennük lévő adatokat?

Szia Gábor!

Van ötletem több is, de hogy melyik fog beválni, nem tudom. A jelenlegi állapot az, hogy ha beteszed a kártyát, folyamatosan újraindul a szoftver?

Szívesen megnézem, kelleni fog hozzá az autó, az az SD kártya amin eredetileg a térképek voltak, és a belépési adatok (TomTom – felhasználónév, jelszó). Biztosan nem lesz rövid idő (egy – két óra), és csak akkor mondom hogy sikerül, ha már működik.

Itt elérsz:
    Borza György
    06 31 320-6045
    borzagy@gpsfrissites.hu

Felhasználó

Szép napot!
    Vásároltam egy 2011-es Lagunát, melyben SD-s carminat tomtom van. Megnéztem az információs részben, 2017. márciusig érvényes az előfizetés.
    Ebben az esetben, ha van frissebb térkép, vagy verzió, akkor tudok frissíteni addig az időpontig?
    Mivel az M0-s egy részét szántóföldnek ismerte fel :(
    A többit majd maenet közben, még ismerkedem a rendszerrel

Adminisztrátor

S…megnéztem az információs részben, 2017. márciusig érvényes az előfizetés. Ebben az esetben, ha van frissebb térkép, vagy verzió, akkor tudok frissíteni addig az időpontig?

Helló, szerintem igen.

Felhasználó

Szia! Kérnék egy kis segítséget. Adott egy gyári Caminat TomTom (verzió:2.9.0.0) SD kártya. A gondom az, hogy csak Francia, Francia Antillák térkép van rajta (ugyanis az autó Franciából lett behozva), van e lehetőségem arra, hogy Magyarország térkép kerüljön a kártyára. Ha igen mit kell tennem. Feltelepítettem a my TomTom-ot, ott találtam egy olyan lehetőséget, hogy Közép- és Kelet Európa, az ár is megfelelne, csak azt nem tudom ha megvásárolnám akkor működne e a navi. Nem szeretnék ennyi pénzt kidobni az ablakon. Amennyiben működőképes a történet akkor miként kell eljárjak. Végigmentem a vásárlás folyamatán egészen a fizetésig, közben feljött egy olyan ablak, hogy kevés a hely a kártyán de a my home segít helyet felszabadítani. A liszensz mappa a következőt is tartalmazza: “EULA-HUNGARIAN-NO US CAN”. Előre is köszönöm a segítséget.

15 bejegyzés megtekintése - 286-300 / 305
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás