Garmin nüvi 3790 t
- This topic has 25 hozzászólás, 6 résztvevő, and was last updated 12 years, 10 months telt el by
Nidan.
- SzerzőBejegyzés
- 2011. január. 4. kedd-20:08 #23900
deathroww
FelhasználóA ( RÉM ) álom navi.
Nekem egy tomtom go 750-es navim van ,amit úgy gondoltam hogy lecserélem egy új kütyüre , és a választásom Garmin nüvi 3790t típusra esett.
Leírom nektek az egész storymat hogy ne csak elfogult agyon dicsérő teszteket olvassatok ezzel a típussal kapcsolatban.
December 24-én vettem meg a készüléket az Edigitálban ,de előtte próbáltam minél több infót beszerezni ( tesztek stb ),bárhol olvastam erről a készülékről minden hol csak fényezték a készüléket hogy ez a navik csúcsa stb ( tényleg nagyon jól működik a Garmin supportja :) ) .
Visszatérve a témához 24-én megvettem ,hazavittem és elkezdtem barátkozni a készülékkel.
Ami pozitívum :fantasztikus kijelző ,gyönyörű 3d grafika ,szép készülékház,és nagyon részletes mo térkép és sávinfó.
A készüléken a 2010.10 -es térkép volt ,és 2.20 -as belső szoftver.
Elkezdtem a készülékkel barátkozni és az elején minden nagyon jól működött.
A készülékre feltöltöttem a legújabb térképet 2010.32 ,és frissítettem a belső szoftvert is (2.60 ).
És ezek után elkezdődött a káosz !!!!!!!!
A tmc vétel az 1 perc helyett minimum 5 perc lett ,amikor az közlekedési infókat a gép beolvasta és rányomva megnéztem az eseményeket akkor teljesen mást mutatott a kijelzőn mint amit a szöveg írt ( pl: ráday utca lezárva ,helyette mutatta az M0 -ás diósdi szakaszát stb ).
Az útvonal tervezése is elég furcsa volt .és különböző tervezéseket összevetettem a tomtom navimmal és elég érdekes eltérések voltak .
Konkrét példa :elég gyakran szoktunk utazni Lengyelországba ezért terveztem egy útvonalat Krakkóba a leggyorsabb tervezéssel fizetős autópálya kikerülésével az eredmény katasztrofális lett a tomtom 391km 6óra alatti időt kalkulált míg a garmin ezt a távot 444km és 6óra 43 percre kalkulálta.No comment.
Ezek után még terveztem pát útvonalat pl Barcelonát ezt a garmin Marseilleig jól tervezte onnan peddig csak légvonalba tervezte tovább ,ez is érdekes volt.
Ezek után úgy döntöttem hogy elmegyek a Visegrád utcai márkaszervizbe,és vártam a hibák kijavítását.
Bementem a szervizbe és elkezdtem mondani az ügyfélszolgálatos fiatal embernek az általam vélt hibákat.
A hibákra a következőt reagálások voltak.
Tmc vétele : 1 perc helyett 5 perc. Válasz :trafficnav hibája.
Az események hibásan való mutatása . Válasz:trafficnav hibája .és amúgy is miért akarom én az eseményeket egyenként megnézni.
Rossz útvonal tervezés .Válasz :Ez ilyen és ez a leggyorsabb útvonal ,erre mondtam a rövidebb útvonal tervezéssel is gyorsabban odaérek mint a leggyorsabb útvonaltervezéssel.Erre a válasz hogy mit kötözködöm.
Mutattam neki a barcelonai útvonal tervezést is. Válasz: minek akarok ilyen messzire utazni ,ezek a készülékek nem ilyen nagy távolság megtételére vannak tervezve !!!!!!!.Erre mondtam neki hogy ezt nem tüntették fel a használati útmutatóba .
Ekkor odajött egy másik szervizes is és közölte hogy én egy problémás ügyfél vagyok és hogy mit szórakozok velük,erre közöltem 95000 ft-ért van mit elvárnom , és hogy sajnálom hogy a Garmin ennyit tudd .Erre a reakció hogy visszafizetik nekem a vételárat és mennyek a dolgomra.Én ezt elfogadtam és megfogadtam hogy soha többé Garmint.
Maradok a tomtomnál és reménykedem hogy egyszer ők is kidobnak egy 3d-s térkép szoftvert előbb-utóbb ,és még jobbak lesznek a mo térképei.
Ne dőljetek be a garmint ajnározó ” fizetett hirdetéseknek ” !!!!!!!
A történetem ennyi volt.
Sziasztok.2011. január. 8. szombat-09:10 #25037Gyurci
Adminisztrátor@ deathroww Köszönjük! Szívesen meghallgatnánk a másik felet is.
2011. január. 8. szombat-09:33 #25042sklave
Adminisztrátor@deathroww
Ez gáz!
@Gxurci
Nem gondolnám, hogy a másik fél elmondja a véleményét, bár lehetnek csodák. Én, mondjuk elküldeném az eset leírását máshová is, de nem gondolom, hogy egy nagy cégnek számít, 1 azaz egy darab vásárló. Sajnos ezt tapasztalhatjuk más esetekben is.2011. január. 9. vasárnap-09:23 #25048deathroww
Felhasználó@Gyurci.
Szia.
Azt hiszed hogy a kisujjamból szívtam ki a storyt ?
Inkább az a szomorú hogy 95000 ft-ért ilyen problémák előjöttek ,és nem engedtem magam hülyének nézni !!!
De direkt csináltam pár fényképet a hibákról hogy ne lehessen engem megvádolni hogy kamuzok !!
Kérlek segíts hogy hogyan tudnék ide felrakni a képeket amiket készítettem.
Utána meg mindenki eldönthetné hogy kinek ad igazat.
De akár eltudom küldeni a szervízlevelet amit a garmin adott hogy visszaadják a készülék árát.
Az indoklásuk az alábbi volt: “kérjük a készülék visszavételét mivel az ügyfélnek nem megfelelő a tmc és az útvonaltervezés működése ……. ) ,mivel Franciaországból Barcelonába nem légvonalban akartam megérkezni :) ,de lehet hogy tényleg én vagyok a hibás hogy túl sokat várok el egy navitól !!!
Legközelebb Budapestről max a Balatonig megyek majd el ha a következő életemben Garmin navim lesz :) !!!!!!!2011. január. 10. hétfő-07:44 #25050Gyurci
Adminisztrátor@ deathroww Nem emlékszem, hogy írtam volna olyat hogy kamuzol, vagy akár csak hasonlót… Tényleg kíváncsi lennék arra, hogy pl. hány ilyen hiba volt eddig, egyedi eset vagy sorozatos hiba. Melyik szoftver verzió, stb… Hát ezért írtam, mait írtam.
2011. január. 10. hétfő-17:43 #25056deathroww
Felhasználó@Gyurci.
Szia.
Ne haragudj ha egy kicsit nyers voltam.
Amikor megvettem minden tökéletesen működött, ekkor 2010.10 térkép és a 2.20 szoftver volt rajta.
Ekkor még rögtön bejött a tmc jel is és hibátlanul olvasta be a tmc adatokat.
Amikor felfrissitették a garminnál a 2010.32 térképre és a szoftvert a 2.60-ra ,utána kezdődtek a problémák .
A tmc jel találásához min 5 perc kellett és az esemény rákeresésénél nem mindig azt mutatta a kijelző ( ahogy írtam a ráday utca lezárása helyett mutatta az M0-ás diósdi részét.
Illetve a légvonalbeli tervezés.
Sejtettem hogy ez egy szoftveres hiba lehet,és kilehet javítani ,de a szervizbe ezt nem ismerték el és ők azt mondták hogy ez nem hiba.
Énszerintem meg egy 95000 ft-os készüléknél ez nem megoldás.
Küldök az email címedre 3 képet ,és majd döntsd el magadba hogy ez hiba vagy nem.
Kíváncsian várom a véleményedet.
Üdv.2011. január. 13. csütörtök-08:02 #25059Gyurci
Adminisztrátor@ deathroww Szia. Úgy látom a TMC van megkeveredve, más eseményeket ad fel, mint amit a kijelzőn látsz. Esetleg a mentést vissza lehetett volna tenni (csak szoftver), szerintem utána megint jó lett volna. A képeket megkaptam köszönöm.
Azért csodálkozom, mert én nem ezt a hozzáállást ismerem a Visegrádi utcában, sőt az egyik legnagyobb előnye a Garminnak számomra, éppen a szerviz minősége volt.
2011. január. 13. csütörtök-18:40 #25061deathroww
Felhasználó@Gyurci.
Szia.Azért nem tudtam visszarakni a régi térképet mivel a szervizben csinálták a frissitést.
Láttad a képeket ezáltal a szerviz válasza hogy ez a hiba a Trafficnav hibája nem állja meg a valóságot.
Te szerinted hogy láttad a képeket ,te mit mondanál ?
Ez tipikus szoftver hiba.
Mivel már volt szerencsém hozzájuk a nüvi 765-ös navimmal ( ami egy rakás ….. volt ) ,és ott sem tudtak megetetni a válaszaikkal.
Ezáltal így nekik egyszerűbb volt lezárni ezt a problémát,és visszaadták a pénzemet.
Ezért írtam meg ezt a levelemet is hogy más is megtudja ezeket a problémákat evvel a típussal kapcsolatban.2011. január. 16. vasárnap-09:08 #25063Törölt Felhasználó
AdminisztrátorSziasztok! Nekem egy 3760T készülékem van, és a frissítés óta teljesen ugyan ez a hiba van nálam is. Nem egyedi a problémád!
2011. január. 16. vasárnap-09:21 #25064Törölt Felhasználó
AdminisztrátorAz igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy sok éve navigálok Garminnal, (én dolgozom vele, nem keveset) eddig elégedett voltam vele. Azt a friss cucc hibájának tartom, és szépen kivárom a következő frissítést, amikor is ismerve őket, a hiba meg fog szűnni.
2011. január. 16. vasárnap-10:14 #25065Törölt Felhasználó
AdminisztrátorKipróbáltam NaviGuide v5.6-os térképpel, és azzal nem csinálja, tehát nem lehet a TMC szolgáltató hibája!
2011. január. 16. vasárnap-12:11 #25066deathroww
Felhasználó@tonio
Szia.
Amit itt leírtam az ügyfélszolgálatukon történt eseményekről az mind igaz.
Engem az bosszantott fel hogy hülyének akartak nézni ,sokkal korrektebb lett volna ha elismerték volna a hibát.
Ők erre nem voltak hajlandók sőt ők szerintük egy problémás ügyfél vagyok (voltam ) .
Én meg 95000ft-os készüléknél nem fogok arra várni hogy a garmin mikor fogja kijavítani ezt a hibát.
Inkább a szoftvereik fejlesztéseire többet kéne fordítaniuk és ezeket a hibákat kilehetne küszöbölni.
Annak azért örülök hogy már nem csak én vagyok vagyok akinek ezek a hibák előjöttek ,és ha minél több ” problémás ügyfél “jelezni fogja a szervizbe a hibát akkor talán nem próbálják majd a szőnyeg alá söpörni .2011. január. 17. hétfő-13:39 #25067Gyurci
AdminisztrátorSzia Sajnálom hogy így jártál. :(
2011. január. 17. hétfő-18:20 #25068Törölt Felhasználó
AdminisztrátorBocs hogy beleszólok én is frissitettem a 2011.20-ast 32-re és tökéletesen működik tovább nincs semmilyen gondom vele
2011. január. 19. szerda-06:49 #25070Gyurci
Adminisztrátor@ papesz Köszönjük.
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.