Lecserélném,de mire?
Kezdőlap › Fórumok › A technikai kérdések megvitatása. › Lecserélném,de mire?
Címkézve: asus memopad, eldobálja a jelet, glonass, igo primo, wayteq, x850
- This topic has 1 hozzászólás, 2 résztvevő, and was last updated 10 years, 1 month telt el by Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2014. november. 30. vasárnap-18:03 #31867sofor978765Felhasználó
Hello!
Nemzetközi sofőrként dolgozom.2010 óta használok egy Wayteq X850-est,igo primoval.Az igoval nagyon megvagyok elégedve,de a kütyüt már igen lassúnak találtam,így újítottam.Pár hete vettem egy androidos tabletet,szintén primoval.Ennek már jó lenne a gyorsasága,erős fényben is sokkal jobban látható,de ez meg eldobálja a GPS jelet,néha rengeteg ideig keresgéli,olykor pedig nem is jelzi hogy nem vesz jelet,csak egy helyben áll az elhalványult “kurzor”.Ilyenkor mintha le lenne fagyva,de érintésre normálisan reagál.Pontatlan lehet a GPS vevő is,mert autópályán haladva “be-berak párhuzamos utcákra”.A tablet egy asus memo pad7(ME70)GPS és GLONAS vevővel.Az lenne a kérdésem,hogy lehet-e rajta segíteni,vagy vegyek más kütyüt?Ha másik vas kell,egy új wayteq megfelelő gyorsasággal futtatná a primot,vagy mi lenne a megoldás?Előre is köszönöm!
2014. december. 1. hétfő-07:40 #31869GyurciAdminisztrátorNemzetközi sofőrként dolgozom.2010 óta használok egy Wayteq X850-est,igo primoval. Az igoval nagyon megvagyok elégedve, de a kütyüt már igen lassúnak találtam, így újítottam. Pár hete vettem egy androidos tabletet,szintén primoval. Ennek már jó lenne a gyorsasága,erős fényben is sokkal jobban látható, de ez meg eldobálja a GPS jelet,néha rengeteg ideig keresgéli, olykor pedig nem is jelzi hogy nem vesz jelet, csak egy helyben áll az elhalványult “kurzor”. Ilyenkor mintha le lenne fagyva,de érintésre normálisan reagál.Pontatlan lehet a GPS vevő is, mert autópályán haladva “be-berak párhuzamos utcákra”. A tablet egy asus memo pad7(ME70)GPS és GLONAS vevővel. Az lenne a kérdésem,hogy lehet-e rajta segíteni,vagy vegyek más kütyüt? Ha másik vas kell, egy új wayteq megfelelő gyorsasággal futtatná a primot, vagy mi lenne a megoldás?
Kedves Sofor978765!
A Wayteq készülékein az iGO primo használata nem megengedett!
Amennyiben meg voltál elégedve az X850-nel, de minden “frissítéskor” lassabb lett, akkor próbáld ki a Wayteq X980-as készüléket. Új (gyorsabb) processzor, és több belső memória került bele:
https://navigyurci.hu/2014/06/18/uj-navigacios-keszulekek-a-wayteq-kinalataban/Szerintem munkára jobb egy PNA mint egy tablet, az előbbi egy céleszköz, míg utóbbi mindenből tud egy kicsit. A GPS működési zavarai adódhatnak a nem jogtiszta szoftver használatából is (akár WinCE, akár Android a hordozó szoftver), de lehet hibás az eszköz is.
Ha új kütyüt tervezel vásárolni, akkor a Becker vagy a Garmin kamionos navigációi jöhetnek itthon szóba. Egyik sem olcsó, de a “munka” készülékek, a térképek komplex volta miatt drágák.
Üdv:
Gyurci - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.