navigon 40+
Címkézve: 40 plusz, 40+, frissítés, helyreállítás, kérdések, magyar nyelvű ügyfélszolgálat, magyarországi tmc, navigon, navigon fresh, visszaállítás
- This topic has 27 hozzászólás, 6 résztvevő, and was last updated 8 years, 6 months telt el by
Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2012. január. 29. vasárnap-17:50 #23985
balko
FelhasználóSziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy memóriakártyára lehet-e menteni a 2011 q4-et?
Most a 2010es van rajta, azt szeretném frissíteni, de az alap memóriájára nem fér rá. (csak ha letörlöm a gyárit)
Válaszotokat köszönöm
2012. január. 31. kedd-09:38 #25847Gyurci
Adminisztrátor@ balko Szia. Igen, tegyél a készülékbe memóriakártyát. Amúgy ki is tudod választani, hogy melyik országokat akarod frissíteni. Ha kevés a hely, nem muszáj mind. Először mindenről készíts mentést!
2014. április. 9. szerda-08:38 #29076Gyurci
AdminisztrátorSzia RP
“A következő hibaüzenetet írja ki ” application navigon.exe encountered a serious error and must shut down”. Csak Magyarország térkép volt rajta amivel működött. Próbáltam rátenni internetről leszedett térképeket, amit nem látott és miután letöröltem róla a rátett térképeket utána már a fenti hibaüzenetet írta. A navigon fresh-el nem lehet vele csinálni semmit hiába van hozzá eredeti kód, 2013.03.31-én lejárt.”
Ezt próbáld meg:
https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2014/04/navigon_renew.pngÜdv:
Gyurci2014. október. 11. szombat-20:41 #31343medon
FelhasználóSzia Gyurci!
Mai napon navigon 40+ készülékemre a 2014/Q3 frissítést
szerettem volna feltenni.
Letöltés közben kb 25%-nál az egész folyamat leállt, mintegy
30 perc várakozás után a kapcsolatot megszüntettem.
Ezt követően a frissítés nem volt lehetséges, az alábbi
hibaüzenettel leáll. “letöltött fájlok megsérültek kód CB1146 ”
Véleményed szerint mi lehet a megoldás.
Van-e a Navigonnak magyar ügyfélszolglata ?.Köszönöm a válaszokat!
2014. október. 12. vasárnap-04:56 #31344Gyurci
AdminisztrátorMai napon navigon 40+ készülékemre a 2014/Q3 frissítést szerettem volna feltenni. Letöltés közben kb 25%-nál az egész folyamat leállt, mintegy 30 perc várakozás után a kapcsolatot megszüntettem. Ezt követően a frissítés nem volt lehetséges, az alábbi hibaüzenettel leáll. “letöltött fájlok megsérültek kód CB1146” Véleményed szerint mi lehet a megoldás. Van-e a Navigonnak magyar ügyfélszolgálata?
Szia Medon!
Először próbáld meg ennek a leírásnak az alapján a gyári visszaállítást:
http://www.navigon.com/portal/us/kundenservice/faq.html?id=15796646&content_identifier=faq&page=1Úgy látom a kompatibilitási listában, hogy ez működik a Te készüléked esetében is. Ha nem sikerül, akkor pedig a magyar nyelvű Ügyfélszolgálat telefonszáma a: +361 808-8362
Sok sikert, üdv:
Gyurci2014. október. 17. péntek-19:36 #31374medon
FelhasználóKöszönöm a segítséget.
Áttanulmányoztam,majd úgy döntöttem kipróbálok valami mást.
Egy másik géppel kötöttem össze a navit, amin a navigon
fresh korábban szintén telepítve volt.
Ezt követően a frissitést a Q3/2014re gond nélkül végre tudtam
hajtani.2014. október. 18. szombat-06:53 #31375Gyurci
AdminisztrátorÁttanulmányoztam,majd úgy döntöttem kipróbálok valami mást. Egy másik géppel kötöttem össze a navit, amin a navigon
fresh korábban szintén telepítve volt. Ezt követően a frissitést a Q3/2014re gond nélkül végre tudtam hajtani.Nagyon szívesen, és köszönjük a visszajelzésedet.
Üdv:
Gyurci2014. november. 1. szombat-08:25 #31522Bence151999
FelhasználóHelló!
NEkem lenne egy nagy problémám ,még régebben vettem egy Navigon gps-t és múlthéten frissitetem a térképjét a navigon fresh maps programmal de nem csinalt rajta semmit ez olyan 2óáig csinalta azutan keszen lett kihuztam a pc-ből és bekapcsoltam kiirta hogy milyen jarmuvel szeretnek menni meg hasonlokat azutan indultam volna el beuttem az adatokat es nem navigalt.
Valaki nemtudja mi lehet a hibaja ???
Fontos lenne.2014. november. 1. szombat-09:06 #31529Gyurci
AdminisztrátorNEkem lenne egy nagy problémám ,még régebben vettem egy Navigon gps-t és múlthéten frissitetem a térképjét a navigon fresh maps programmal de nem csinalt rajta semmit ez olyan 2óáig csinalta azutan keszen lett kihuztam a pc-ből és bekapcsoltam kiirta hogy milyen jarmuvel szeretnek menni meg hasonlokat azutan indultam volna el beuttem az adatokat es nem navigalt. Valaki nemtudja mi lehet a hibaja ??? Fontos lenne.
Szia Bence!
A nem csinált semmit, az mit jelent? Ugyanaz a térkép verzió maradt rajta? Amikor navigálni akartál, biztosan volt már GPS jel?
Ha sokáig állt a készülék, akkor akár több perc is lehet első alkalommal a pozicionálás ideje, és ezt célszerű szabad ég alatt, álló helyzetben elvégezni. Onnan látod hogy pozicionált az eszköz, amikor a térképen megjelenik a helyzeted.
Üdv:
GyurciÜdv:
Gyurci2014. november. 1. szombat-15:01 #31535Bence151999
FelhasználóHelló Gyurci.
igen ugyan az a térképverzió maradt rajta és a poziciómat is pontosan tudta csak amikor beüttem az adatokat akkor nem navigált,én álltam egy helyben és ő ment magának az útvonalon.2014. november. 1. szombat-16:17 #31539Gyurci
Adminisztrátorigen ugyan az a térképverzió maradt rajta és a pozíciómat is pontosan tudta csak amikor beütöttem az adatokat akkor nem navigált,én álltam egy helyben és ő ment magának az útvonalon.
Szia Bence!
Ez a jelenség leginkább szimulációs módban (demo) tapasztalható:
http://www.navigon.com/portal/common/Download/Manual/PNA/NAVIGON40/Magyar_manual.pdfNincs GPS vétel (42. oldal):
Ha nincs megfelelő GPS vétel, akkor a következő üzenet jelenik meg:
“Várakozás a GPS jelre…” Az alábbi lehetőségei vannak:– Várjon. Amint a GPS vétel megfelelő a pozíció meghatározásához, megtörténik az útvonaltervezés, és a navigáció megkezdődik.
– Érintse meg a Mégsem pontot. Megnyílik ismét az az ablak, melyben megadta az úticélját. Úticélja elmentődik a LEGUTÓBBI
ÚTICÉLOK listába.
– Érintse meg a Demo pontot. Az útvonalat a célhelység középpontjával, mint kiindulási ponttal kalkulálja a program. Ezután elindul a navigáció szimulálása. Érintse meg a (Vissza) képernyőgombot a demo megszakításához.Mi történik akkor, ha az uticélt a térképről választod ki?
Üdv:
Gyurci2014. november. 16. vasárnap-18:22 #31675Leslie
FelhasználóSzia Gyurci!
Pár éve vettem egy Navigon 40 Premiumot – a te tanácsaidra hallgatva -, amit azóta is használok. Egy ideje nem kapok rá TMC információt. (Lehet, hogy nem függ össze a dologgal, de a legutóbbi térképem 2013-as, azóta nem frissítettem, hogy fizetni kellett volna már érte.) Most megpróbáltam fix adóra állítani az eddigi automatikus keresés helyett, de hiába kész a vételre, csak nem jön az infó. Valahol azt olvastam, hogy más frekvencián adják a TMC-t, amit a navigon nem tud venni – nem tudom ez mennyiben helytálló? Szeretném megtartani a navit, mert megszerettem! Létezik valamilyen megoldás erre a helyzetre?
Köszönöm válaszod, üdv.
Laci2014. november. 17. hétfő-08:05 #31678Gyurci
AdminisztrátorSzia!
Ez az utolsó információm a Navigon TMC szolgáltatásról:
https://navigyurci.hu/2010/05/29/navigon-2010-q2-megjelent/comment-page-1/#comment-5647Üdv:
Gyurci2014. november. 17. hétfő-10:42 #31679Gyurci
AdminisztrátorSzia Gyurci!
Pár éve vettem egy Navigon 40 Premiumot – a te tanácsaidra hallgatva -, amit azóta is használok. Egy ideje nem kapok rá TMC információt. (Lehet, hogy nem függ össze a dologgal, de a legutóbbi térképem 2013-as, azóta nem frissítettem, hogy fizetni kellett volna már érte.) Most megpróbáltam fix adóra állítani az eddigi automatikus keresés helyett, de hiába kész a vételre, csak nem jön az infó. Valahol azt olvastam, hogy más frekvencián adják a TMC-t, amit a navigon nem tud venni – nem tudom ez mennyiben helytálló? Szeretném megtartani a navit, mert megszerettem! Létezik valamilyen megoldás erre a helyzetre?
Írtam a Navigon-nak, amikor válaszolnak, megírom.
Üdv:
Gyurci2014. november. 18. kedd-14:15 #31695Gyurci
AdminisztrátorEgy ideje nem kapok rá TMC információt. (Lehet, hogy nem függ össze a dologgal, de a legutóbbi térképem 2013-as, azóta nem frissítettem, hogy fizetni kellett volna már érte.) Most megpróbáltam fix adóra állítani az eddigi automatikus keresés helyett, de hiába kész a vételre, csak nem jön az infó. Valahol azt olvastam, hogy más frekvencián adják a TMC-t, amit a navigon nem tud venni – nem tudom ez mennyiben helytálló? Szeretném megtartani a navit, mert megszerettem! Létezik valamilyen megoldás erre a helyzetre?
Szia Laci!
Megérkezett a hivatalos válasz a Garmin – Navigon-tól:
“Köszönjük a levelét.
A TMC egy standart jelen keresztül sugárzott Európa több országába. A sugárzás általában államilag felügyelt, és államilag támogatott rádióadók felhasználásával történik.
Emellett a rendszer mellett néhány országban létezik költségtérítéses rendszer, melyeket önálló gazdasági szervezetek működtetnek. Alapjában véve a készülékeink az ingyenesen elérhető TMC-jelet fogják.
A NAVIGON oldaláról nem történt olyan változtatás, ami a közlekedési információk vételét befolyásolná. Mivel a hibát valószínűleg a rádiócsatornák működésének változása okozza, részünkről nem lehetséges annak javítása.
Megértését köszönjük.
További kérdés esetén továbbra is állunk a rendelkezésére.
Üdvözlettel,
__________________xxxx Kinga
GARMIN Würzburg GmbHÉrdekes válasz, és nem is nagyon hiszem el. Vagy ha ez igaz, akkor a “farok csóválja a kutyát”…
Üdv:
Gyurci
ui: Prémium TMC-t árulnak, ami szerintem szolgáltatói oldalról szinte biztosan fizetős. Mint ahogyan a nálunk szolgáltató Trafficnav adatai is:
http://www.navigon.com/portal/hu/shop/addons/index.html?produktTypId=17187026 - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.