navigon 40+

Kezdőlap Fórumok Navigon navigon 40+

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 28
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy memóriakártyára lehet-e menteni a 2011 q4-et?

Most a 2010es van rajta, azt szeretném frissíteni, de az alap memóriájára nem fér rá. (csak ha letörlöm a gyárit)

Válaszotokat köszönöm

Adminisztrátor

@ balko Szia. Igen, tegyél a készülékbe memóriakártyát. Amúgy ki is tudod választani, hogy melyik országokat akarod frissíteni. Ha kevés a hely, nem muszáj mind. Először mindenről készíts mentést!

Adminisztrátor

Szia RP

“A következő hibaüzenetet írja ki ” application navigon.exe encountered a serious error and must shut down”. Csak Magyarország térkép volt rajta amivel működött. Próbáltam rátenni internetről leszedett térképeket, amit nem látott és miután letöröltem róla a rátett térképeket utána már a fenti hibaüzenetet írta. A navigon fresh-el nem lehet vele csinálni semmit hiába van hozzá eredeti kód, 2013.03.31-én lejárt.”

Ezt próbáld meg:
    https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2014/04/navigon_renew.png

Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Szia Gyurci!

Mai napon navigon 40+ készülékemre a 2014/Q3 frissítést
    szerettem volna feltenni.
    Letöltés közben kb 25%-nál az egész folyamat leállt, mintegy
    30 perc várakozás után a kapcsolatot megszüntettem.
    Ezt követően a frissítés nem volt lehetséges, az alábbi
    hibaüzenettel leáll. “letöltött fájlok megsérültek kód CB1146 ”
    Véleményed szerint mi lehet a megoldás.
    Van-e a Navigonnak magyar ügyfélszolglata ?.

Köszönöm a válaszokat!

Adminisztrátor

Mai napon navigon 40+ készülékemre a 2014/Q3 frissítést szerettem volna feltenni. Letöltés közben kb 25%-nál az egész folyamat leállt, mintegy 30 perc várakozás után a kapcsolatot megszüntettem. Ezt követően a frissítés nem volt lehetséges, az alábbi hibaüzenettel leáll. “letöltött fájlok megsérültek kód CB1146” Véleményed szerint mi lehet a megoldás. Van-e a Navigonnak magyar ügyfélszolgálata?

Szia Medon!

Először próbáld meg ennek a leírásnak az alapján a gyári visszaállítást:
    http://www.navigon.com/portal/us/kundenservice/faq.html?id=15796646&content_identifier=faq&page=1

Úgy látom a kompatibilitási listában, hogy ez működik a Te készüléked esetében is. Ha nem sikerül, akkor pedig a magyar nyelvű Ügyfélszolgálat telefonszáma a: +361 808-8362

Sok sikert, üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Köszönöm a segítséget.

Áttanulmányoztam,majd úgy döntöttem kipróbálok valami mást.
    Egy másik géppel kötöttem össze a navit, amin a navigon
    fresh korábban szintén telepítve volt.
    Ezt követően a frissitést a Q3/2014re gond nélkül végre tudtam
    hajtani.

Adminisztrátor

Áttanulmányoztam,majd úgy döntöttem kipróbálok valami mást. Egy másik géppel kötöttem össze a navit, amin a navigon
    fresh korábban szintén telepítve volt. Ezt követően a frissitést a Q3/2014re gond nélkül végre tudtam hajtani.

Nagyon szívesen, és köszönjük a visszajelzésedet.
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Helló!
    NEkem lenne egy nagy problémám ,még régebben vettem egy Navigon gps-t és múlthéten frissitetem a térképjét a navigon fresh maps programmal de nem csinalt rajta semmit ez olyan 2óáig csinalta azutan keszen lett kihuztam a pc-ből és bekapcsoltam kiirta hogy milyen jarmuvel szeretnek menni meg hasonlokat azutan indultam volna el beuttem az adatokat es nem navigalt.
    Valaki nemtudja mi lehet a hibaja ???
    Fontos lenne.

Adminisztrátor

NEkem lenne egy nagy problémám ,még régebben vettem egy Navigon gps-t és múlthéten frissitetem a térképjét a navigon fresh maps programmal de nem csinalt rajta semmit ez olyan 2óáig csinalta azutan keszen lett kihuztam a pc-ből és bekapcsoltam kiirta hogy milyen jarmuvel szeretnek menni meg hasonlokat azutan indultam volna el beuttem az adatokat es nem navigalt. Valaki nemtudja mi lehet a hibaja ??? Fontos lenne.

Szia Bence!

A nem csinált semmit, az mit jelent? Ugyanaz a térkép verzió maradt rajta? Amikor navigálni akartál, biztosan volt már GPS jel?

Ha sokáig állt a készülék, akkor akár több perc is lehet első alkalommal a pozicionálás ideje, és ezt célszerű szabad ég alatt, álló helyzetben elvégezni. Onnan látod hogy pozicionált az eszköz, amikor a térképen megjelenik a helyzeted.

Üdv:
    Gyurci

Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Helló Gyurci.
    igen ugyan az a térképverzió maradt rajta és a poziciómat is pontosan tudta csak amikor beüttem az adatokat akkor nem navigált,én álltam egy helyben és ő ment magának az útvonalon.

Adminisztrátor

igen ugyan az a térképverzió maradt rajta és a pozíciómat is pontosan tudta csak amikor beütöttem az adatokat akkor nem navigált,én álltam egy helyben és ő ment magának az útvonalon.

Szia Bence!

Ez a jelenség leginkább szimulációs módban (demo) tapasztalható:
    http://www.navigon.com/portal/common/Download/Manual/PNA/NAVIGON40/Magyar_manual.pdf

Nincs GPS vétel (42. oldal):

Ha nincs megfelelő GPS vétel, akkor a következő üzenet jelenik meg:
    “Várakozás a GPS jelre…” Az alábbi lehetőségei vannak:

Várjon. Amint a GPS vétel megfelelő a pozíció meghatározásához, megtörténik az útvonaltervezés, és a navigáció megkezdődik.
    Érintse meg a Mégsem pontot. Megnyílik ismét az az ablak, melyben megadta az úticélját. Úticélja elmentődik a LEGUTÓBBI
    ÚTICÉLOK listába.
    Érintse meg a Demo pontot. Az útvonalat a célhelység középpontjával, mint kiindulási ponttal kalkulálja a program. Ezután elindul a navigáció szimulálása. Érintse meg a (Vissza) képernyőgombot a demo megszakításához.

Mi történik akkor, ha az uticélt a térképről választod ki?
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Szia Gyurci!

Pár éve vettem egy Navigon 40 Premiumot – a te tanácsaidra hallgatva -, amit azóta is használok. Egy ideje nem kapok rá TMC információt. (Lehet, hogy nem függ össze a dologgal, de a legutóbbi térképem 2013-as, azóta nem frissítettem, hogy fizetni kellett volna már érte.) Most megpróbáltam fix adóra állítani az eddigi automatikus keresés helyett, de hiába kész a vételre, csak nem jön az infó. Valahol azt olvastam, hogy más frekvencián adják a TMC-t, amit a navigon nem tud venni – nem tudom ez mennyiben helytálló? Szeretném megtartani a navit, mert megszerettem! Létezik valamilyen megoldás erre a helyzetre?
    Köszönöm válaszod, üdv.
    Laci

Adminisztrátor

Szia!

Ez az utolsó információm a Navigon TMC szolgáltatásról:
    https://navigyurci.hu/2010/05/29/navigon-2010-q2-megjelent/comment-page-1/#comment-5647

Üdv:
    Gyurci

Adminisztrátor

Szia Gyurci!

Pár éve vettem egy Navigon 40 Premiumot – a te tanácsaidra hallgatva -, amit azóta is használok. Egy ideje nem kapok rá TMC információt. (Lehet, hogy nem függ össze a dologgal, de a legutóbbi térképem 2013-as, azóta nem frissítettem, hogy fizetni kellett volna már érte.) Most megpróbáltam fix adóra állítani az eddigi automatikus keresés helyett, de hiába kész a vételre, csak nem jön az infó. Valahol azt olvastam, hogy más frekvencián adják a TMC-t, amit a navigon nem tud venni – nem tudom ez mennyiben helytálló? Szeretném megtartani a navit, mert megszerettem! Létezik valamilyen megoldás erre a helyzetre?

Írtam a Navigon-nak, amikor válaszolnak, megírom.
    Üdv:
    Gyurci

Adminisztrátor

Egy ideje nem kapok rá TMC információt. (Lehet, hogy nem függ össze a dologgal, de a legutóbbi térképem 2013-as, azóta nem frissítettem, hogy fizetni kellett volna már érte.) Most megpróbáltam fix adóra állítani az eddigi automatikus keresés helyett, de hiába kész a vételre, csak nem jön az infó. Valahol azt olvastam, hogy más frekvencián adják a TMC-t, amit a navigon nem tud venni – nem tudom ez mennyiben helytálló? Szeretném megtartani a navit, mert megszerettem! Létezik valamilyen megoldás erre a helyzetre?

Szia Laci!

Megérkezett a hivatalos válasz a Garmin – Navigon-tól:

“Köszönjük a levelét.

A TMC egy standart jelen keresztül sugárzott Európa több országába. A sugárzás általában államilag felügyelt, és államilag támogatott rádióadók felhasználásával történik.

Emellett a rendszer mellett néhány országban létezik költségtérítéses rendszer, melyeket önálló gazdasági szervezetek működtetnek. Alapjában véve a készülékeink az ingyenesen elérhető TMC-jelet fogják.

A NAVIGON oldaláról nem történt olyan változtatás, ami a közlekedési információk vételét befolyásolná. Mivel a hibát valószínűleg a rádiócsatornák működésének változása okozza, részünkről nem lehetséges annak javítása.

Megértését köszönjük.
    További kérdés esetén továbbra is állunk a rendelkezésére.
    Üdvözlettel,

xxxx Kinga
    GARMIN Würzburg GmbH

Érdekes válasz, és nem is nagyon hiszem el. Vagy ha ez igaz, akkor a “farok csóválja a kutyát”…
    Üdv:
    Gyurci
    ui: Prémium TMC-t árulnak, ami szerintem szolgáltatói oldalról szinte biztosan fizetős. Mint ahogyan a nálunk szolgáltató Trafficnav adatai is:
    http://www.navigon.com/portal/hu/shop/addons/index.html?produktTypId=17187026

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 28
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás