Navon N660

Kezdőlap Fórumok Navon Navon N660

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 199
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

Üdv. Mindenkinek!

Elégé meggyűlt a bajom az N660-as modellel, sok-sok fórumot olvastam, de problémámra nem igazán kaptam választ sehol. Ebből kifolyólag gondoltam nyitok itt ezzel kapcsolatban (és minden ami Navon 660) egy új témát. Reménykedve a közösség erejében, tudásában, hogy minden nyavajájára, szépítgetésére, okosítására stb. itt legyen az orvosság egy helyen.
    Segítséget előre is megköszönve!
    Dzsotti

Felhasználó

Kezdeném az első problémával:
    Gyárilag nem támogatja a készülékem az MP3, és videó lejátszást (csak e-olvasó és fotónézegető van)… vásárlás előtt erről nem volt fellelhető információm, sőtt mindenhol kiemélték ezen plussz funkciókat.

Kicsi kutakodás és kérdezgetés után jöttek megoldási javaslatok, amelyek sajnos mai napig nem működnek nálam.
    IGO8-ra Skin telepítése… rendben, nyelvi csomaggal már gond volt (fatal error), eredeti vissza így megy, de néhol nem magyarul, extrák funkció gomb menüben megjelent, (TotálComander, számológép, MP3, Video, képek, Játékok, Shutdown, PNA settings) ezek közül csak a PNA settings működik a többi semmit nem csinál. Itt megakadtam mert kiderült, hogy ezek mind CE5-re készültek, ezen meg CE6-van.
    CE6-ra találtam TotálComandert átneveztem kicseréltem az exe file-t, de semmi (Paths gombbal az elérési utakat is rendbe tetem).
    Sajnos itt megállt a tudomány, nem vagyok programózó és lövésem sincs merre tovább.

Mindent innen: http://riks.new.fw.hu/ szedtem le és mindenhez a megfelelő verziót használtam fel.

Ha Valaki már végigjárta ezt a “rögös” utat legyenszives ossza meg itt ilyen amatőr GPS barkácsolók számára.
    Előre is köszönöm!
    Dzsotti

Felhasználó

Második bajom a készülékkel:

Az automatikus fényerő szabályzást hol lehet kikapcsolni?
    Ugyanis ez miatt nem látható nappal a kijelzője, erre akkor jöttem rá mikor kikapcsolom, előtte egy pillanattal (kb. 2mp-ig) teljes fényerővel popázik és ekkor jól látható (elnyomja a tükkröződést).

Felhasználó

Üdv. Mindenkinek!

Minden problémám megoldva! Miután be tudtam lépni a CE6-ba még az automatikus fényerő szabályzást is sikerül kilőni.
    Már csak annyit kell megoldanom, hogy az eredeti Navon menüben is megjelenjenek az extrák…

Adminisztrátor

@ Dzsotti Úgy emlékszem a médialejátszás csak akkor működik a Navonon, hogyha a fájlok az SD-n vannak. De ez nem 100%-ék.

Adminisztrátor

Gyurci
    Próbáltam, sajnos nem megy az SD-ről semmi.
    Az a gyanúm, hogy egy erősen buherát szerkezetet sikerült megvenem újként, mert csak nekem van ilyen problémám (vagyis naviextras fórumon még 1 valakinek).
    A Navon főmenüből hiányzik a teljes multimédia vezérlés (csak e-olvasó és fotónézegető gomb van az alapon felül).
    Nem láttam még másik Navon 660-ast, de allitólag azokon ott vannak.
    Még a support sem válaszol… kussol mint az a bizonyos állat a fűben (Navongps.com-on).
    Most már eljuttam addig, hogy sikerült az extrákat IGO8 alól elindítani skineléssel… sőtt egy hirtelen gondolat után a CE6-ba is belépni “WindowsControl.exe” átneveztem “WindowsExplorer.exe” -re, működik.
    Most épp ActiveSync és az Emulatorral nyavajázok, mert sajnos a CE6-ra alig találok működő (kompatibilis) alkalmazást és már meguntam a sok újraindítgatást.

Egy másik kérdés, a skin intrójában olvastam, hogy a sys.txt file-ban “ExtProg”-ot kell beírnom és ez engedi a Navon menüben az extra dolgokat.
    Nos ezt beírtam semmi. De nem vagyok meggyőződve, hogy jó helyre írtam. 1db sys.txt file-t találtam a MobileNavigator mapában, de ebben viccesen kevés az infó eredetileg, ennyi:

[device]
    type=”NAVON_N660″

[interface]
    laneinfo_signpost_enabled=1
    ExtProg

Az igazi buherálni való sys.txt file-t hol keressem?
    Köszönöm!

Felhasználó

Gyurci!

Hiszek az ilyen fórumok segítségében, ezért is fordulok hozzátok. A Jézuska hozott egy N 660-as PDA-t, amivel az első gondom, hogy nem találok hozzá tisztességes felhasználói kézikönyvet. Az iGO 8-hoz találtam felhasználói útmutatót, de abból nem tudtam azt az egyszerű primitív beállítást elvégezni, hogy az N660 és a Nokia 2700-as mobil telefonom Bluetooth–on keresztül lássa egymást. A Settings menüben a MyLHDevice menüvel nem tudok mit kezdeni.
    Köszönettel venném a segítségeteket. Üdv, lali48

Adminisztrátor

Üdv. itt lali48!

Bluetooth-val még nem bigyózok, ez lesz a következő mutatvány.
    Áruld el nekem légyszi van a Navon fömenüdben videó és zene gombod?
    Köszi!

Felhasználó

Dzsotti Mondta

Üdv. itt lali48!
    Bluetooth-val még nem bigyózok, ez lesz a következő mutatvány.
    Áruld el nekem légyszi van a Navon fömenüdben videó és zene gombod?
    Köszi!

Helló Gyurci!

Zene, film, E-book, Képek menü pont van, de még nem vettem micro SD kártyát, amivel kipróbálhatnám.

Üdv, Lajos

Felhasználó

lali48 köszi!

Tudtam én, hogy sántít az N660-om (zene és film gomb nálam nuku) valamint Nálad SD kártya nélkül is ott van, nálam meg kártyával sem.
    Nagyon megköszönék privátban egy eredeti sys.txt file-t, hátha nálam is elővarázsolja, egy próbát megérne részemről. Előre is köszönöm! zsbona@gmail.com

Bluetooth téma: “http://pdaplus.hu/content/view/2829/70” itt nézelődj, ez special az ActiveSync engedélyezésének beállítása az USB porton a registriben, de valahol a Bluetooth is így kell, majd aktíválni szerintem, de tény a gép Bluetooth-os csak még nem működik. LG GS290 sem találja meg (gyári beállításokkal).
    Üdv. Dzsotti

Felhasználó

Ez nem Bluetooth-os szerintem, benne van van a vezérlő szoftver, de a hardver hiányzik hozzá.
    Ha valaki máshogy tudja kérem szóljon!

Felhasználó

Ha valakit érdekel, fabrikáltam N660-ra egy hiánypótló alkalmazást (Gipsztigris munkáját Wayteq-ről Navon660-ra optimalizáltam).
    SD kártyára kell csak felmásolni és a navigácó gomb nyomásra ad egy gyorsmenüt, innen lehet tovább lépni a következőkbe: IGO8, TotálCommander, Control panel, Paint, Jegyzet, Számológép, Fotoleszedő, Képnézegető, MP3, Video, WinCE menü, Off, Rendszer, Billentyűzet be/ki, Játékok (8db), BT tárcsázó menü (igaz ez hardver hiányában nem működik). Ahogy lesznek működő alkalmazások a menü tovább bővíthető velük.

Adminisztrátor

@ Dzsotti Ügyes vagy!

Felhasználó

Köszi Gyurci!

Mostmár működik minden amire elsőkörben vágytam :-)

TMC-ről sem találok semmi infót, tiszta vicc kategória ez a készülék, nincs sehol róla egy specifikáció, mit tud, mit nem… így még nyomozni is nehéz.
    Ha lesz egy kis időm akkor nekiszaladok a BT és TMC témának is… bár ismerve magamat ez lehet, hogy majd csak megint karácsonykor lesz :-(
    Üdv, Dzsotti

Adminisztrátor

@ Dzsotti ne felejtsd el megírni, mire jutottál. :)

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 199
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás