Tomtom IQRoute
- This topic has 6 hozzászólás, 4 résztvevő, and was last updated 14 years telt el by Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2010. február. 11. csütörtök-18:12 #23841Kozek GáborFelhasználó
Hali.
Még nem volt ilyen téma, gondoltam nem ártana egy ilyen.
Jöhet minden pro és contra vélemény róla.
Saját véleményem annyi, hogy jelenleg nincs tmc vevőm és hihetetlen jó útvonalakat ad.
Mai útvonalam délelőtt:
Erzsébetről ki Budafokra fél 10-re, majd 11 körül onnét el Budakalászra, innét vissza Erzsébetre. 1 percet sem álltam sehol sem.
Üdv
KozGab
2010. február. 11. csütörtök-18:42 #24201GyurciAdminisztrátorSzerintem is okos dolog:
2010. március. 8. hétfő-19:13 #24262GyurciAdminisztrátorVisszajelzéseket várok IQ Route témakörben Aki használja, kérem írja le a tapasztalatait. Köszönöm. :)
2010. március. 9. kedd-21:19 #24269gnmeFelhasználóGyurci barátom segítségével lehetőségem nyílt egy Go 930 készülék tesztelésére. Rövid készülék ismertető után, gyakorlatilag nulla megelőző ismerettel használatba vettem Tomit.
Kisvárosban élek az észak alföldön, Jászberényben. Tudni kell, hogy a várost két nagyforgalmú főút, a 31-es és a 32 számú főút szeli át. Mivel a várost elkerülő körgyűrű még nincs teljes egészében elkészítve (csak két félkörív), óriási keresztülmenő kamionforgalom van a városközponton keresztül. A két lámpás útkereszteződés pedig mintegy szakaszosan bénítja a belváros forgalmát.
A készülék IQ -Route funkciója folyamatosan olyan útvonalakat tervez, amik első adandó alkalommal levisznek a nagyforgalmú, lámpás útkereszteződésekkel tarkított főutakról és velük párhuzamos hosszú, aszfaltozott utcákon keresztül visz a cél fel.
Mióta Tomi tervezi az útvonalakat, városon belül saját régi menetidőmhöz képest akár öt-tíz perc körül nyerek minden egyes útvonal esetén.
Az oka pedig elgondolkodva prózai. Ezelőtt rosszul beidegződev a kis utcánkból azonnal a főutakra hajtottam fel, majd sort álltam a kamionok és lámpák között. Aztán a főútról lehajtva folytattam utamat a kisebb utcák felé.
Ezzel szöges ellentétben jelen pillanatban a tervezett utak legtöbbször maximum csak keresztezik a főutakat. Párhuzamos és autóval jóval gyorsabban teljesíthető hosszú utcákon keresztül vezetnek a tervezett útvonalak. Fűútra csak akkor visz fel, ha valóban szükséges az uticélhoz vezető úton a városon belül.
Használható rendszer. Vidéki kisváros viszonylatában is nagyon elégedett vagyok vele! :)
Üdv és jó tesztelést!
2010. március. 10. szerda-08:41 #24270GyurciAdminisztrátorKöszönjük a beszámolódat. kitettem a cikkek közé is. Várjuk a folytatást.
2010. október. 29. péntek-13:09 #24939RigorFelhasználóSziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy nem rég vettem egy TomTom XL IQ Routes rendszert Európa 22 országával, és pont Magyarország nincs benne (Angliában dolgozok és itt vettem a készüléket) Van rá valami lehetőség hogy kipótoljam Magyarország térképével?????
2010. október. 30. szombat-16:36 #24941GyurciAdminisztrátor@ Rigor Szia. A TomTome Home programban nézz körül, hogy mik a lehetőségek. Talán egy másik zóna térkép.
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.