T-Mobile Pulse Root. Mukodj!! A frissítés.

androidAz előző részben eljutottunk a rendszergazdai jog megszerzéséig, és a mentés előtt fejeződött be a cikk. Ezért most beszélni fogunk a mentésről, valamint egy lehetséges hibaforrásről is. Fontos figyelmeztetés: a romfrissítéssel könnyedén használhatatlanná tudod tenni a készülékedet. Mellesleg a rootolás garanciavesztéssel is jár. A szerző semmilyen felelősséget nem vállal a semmilyen szoftveres, vagy hardveres hibáért, ami a készülékeden történt!

Először egy kép arról, hogy hol keresd a mentés gombot:

pulsequickboot

Felülről a második sor, a Nandroid v 2.2 backup sorra kell kattintani. Hogyha elmentjük ezt az állapotot, akkor akár sikertelen telepítés, akár szervizelés előtt, a régi rom visszarakása után működő, beállított telefont kapunk. Mindenképpen készítsünk mentést! Ez a készülékben lévő micro sd kártyára kerül majd.

pulsebackup2

A sikeres mentést a “Backup Complete!” felirat jelzi.

Most szükségünk lesz a letötött romra. Az új romnak update.zip néven az sd kártya gyökerében kell lennie. A letöltött fájl neve, nálam nem update.zip volt. És akkor itt kell beszélnem egy hibalehetőségről is. A fájl átnevezése során, hajlamos megszűnni a szignózás.> Nem tudom mi az oka, de egy teljes estét játszottam, mire rájöttem miért nem tudom feltenni az új szoftvert…

pulsehiba

Egyszerűen a fájl átnevezése után, már nem volt szignózva a rom. Jó sok keresgélés után azonosítottam a hibát, és végül sikerült “jól” átnevezni update.zip-re a fájlt. Innen már könnyen ment a telepítés.

pulsetelepit

Jól látszik, hogy végre elindult a telepítés. A sikeres befejezés utáni kijelző a következő képen látható.

pulsetelepitok

Amikor készen vagyunk a telepítéssel, a legfelső sorban lévő, “Reboot system now” sorra kell kattintani. Ezután újra indul a készülék, már az újonann feltöltött szoftverrel. Nagyon-nagyon lassan indul el, a maradék kevés hajam is kihullott mire megláttam újra az “asztalt”. Javaslom, hogy telepítés közben ne legyen bent a SIM kártya. A telepítés ideje alatt úgysem fogunk tudni telefonálni…

pulseindul

Az Android verziója továbbra is 1.5 maradt azonban néhány tapasztalat a rövid félnapos használat alatt. Végre gyors a készülék, mint a villám. Gondolom ez köszönhető a közel 50!! MB (15MB-t volt a romcsere előtt) szabad memóriának, illetve annak hogy az új rom már az sd kártyára telepíti a programokat. Határozottan javult  a hangminőség, és már azt is meghallani, hogyha cseng a telefon…

A frissítés után így néznek ki a verziószámok:

pulsever

Örülök hogy rászántam az időt, sokkal jobban kezelhető készülékem lett.

technet_logo_6 A fontos híreket a Techneten is olvassuk.

21 hozzászólás
 1. avatar
  2009. december 14. Válasz
  chus

  Mától minden este imába foglalom a neved! :D

 2. avatar
  2009. december 14. Válasz
  Akron

  Mi az a szignózás ami elveszik átnevezéskor??? És hogyan sikerült jól átnevezni? Vagy szívjunk vele mi is? És jó lenne egy link is a szükséges fileokra. Olyan hiány érzetem van. Vagy lemaradtam valamiről?

 3. avatar
  2009. december 14. Válasz
  Gyurci

  @chus

  Rendben. :D

 4. avatar
  2009. december 14. Válasz
  Gyurci

  @Akron

  Lemaradni szerintem erről maradtál le:
  https://navigyurci.hu/2009/12/08/t-mobile-pulse-root-honnan/2/

  A szignózás az, amitől a készülék a nem gyári romot elfogadja gyáriként. Az átnevezésnél nem tudok segíteni. Egyszer csak sikerült. :)

 5. avatar
  2009. december 25. Válasz
  Kimi

  Sziasztok, Szia Gyurci!

  Először is szeretnék gratulálni a weblapodhoz. Egy pár információra lenne szükségem, mert szeretnék én is egy pulse-ot. Nem ismerem az Android rendszerű telefonokat, ezért is fordulok hozzád, hozzátok. Ha hülyeséget írnék, kérdeznék nézzétek el nekem. Legfontosabb dolog a navigáció és a wifi amiért vennék egy pulse-ot valamint az árarány értéke baromi jó a pulse 50 e Ft, a samsung i8000 90e ft ami a t-mobilnál kapható. E két készülék között vacillálok, de az ár biztos befolyásoló tényező lesz. Több fórumon olvastam, hogy az android rendszernek folyamatos adatkapcsolatra van szüksége, illetve az üzembe helyezésnél be kell jelentkezni a gmail fiókba. Ebből mi igaz? Hogy működik egy ilyen rendszer? Mert nekem nincs szükségem állandó mobilinternet kapcsolatra, sőt egyáltalán nics szükségem. Sd kártyáról tudok e telepíteni, illetve a lényeg a navigáció. Ha nincs a pulse-on offline naviprogram akkor tudok e föltenni rá, ha igen hogyan és milyet érdemes ndrive, copilot vagy ha később megszerezhető akkor az igo my way-t?! A root-tel javasolt akkor is ha ha csak navigációra és wifizésre használom? Neked mi a benyomásod a pulse-ról attól függetlenül, hogy szervizelték? Megéri megvenni vagy nézzek inkább más készülék után? Köszönöm előre is a válaszokat.

  • avatar
   2009. december 25. Válasz
   Gyurci

   Szia Kimi.

   Feladtad a leckét… Ha megengedheted magadnak vegyél egy HTC Hero-t. :) Szóval vágjunk bele. Pulse. Lehet vele pingpongozni, mert jó nagy a készülék. :) Ugyanezért jó rajta videót nézni és navigálni is. Pontos a GPS vevője,és gyorsan pozicionál. A gyári rommal hamar el fog fogyni a Pulse memóriája, ezért előbb-utóbb rootolni fogod. Nem kell folyamatos adatkapcsolat, de jó ha van. Szinkronizálni a Google Naptárral érdemes, az Outlook szívás… Az elérhető navigáció hozzá szerintem a Sygic Mobile, a teljes Európa is valahol 15 ezer forint körül van…

   Hogy mi a benyomásom? Amikor megvettem, másnap már azon gondolkoztam hogyan lehetne eladni… Most, hogy MoDaCo-s rom van rajta, már nincs ilyen gondom. Valószínüleg, ha lenne lehetőségem venni egy Hero-t, gondolkodás nélkül beleugranék… De ha az nem, akkor ez teljesen jó megoldás… A pénz nagy úr, és az 50 ezer, meg a 90 ezer, meg a 130 ezer forint között nagyok az lépések. :D

 6. avatar
  2009. december 27. Válasz
  Kimi

  Ezt egy torrent oldalon találtam. Micro-sd kártyáról fel lehet telepíteni a pulse-ra? A prg. 80 mb, mennyi lehet feltelepülve? Nem eszi meg az összes memóriát?

  Az NDrive egy személyi navigációs rendszer. A GPS-technológia révén pontos és intuitív tájékozódást tesz lehetővé vizuális és hangutasítások segítségével, melyek pontosan elkalauzolnak az utca és házszám szinten megadott címig, valamint több nyelven részletes információt is adnak a közelben található érdekes helyekről. Az NDrive részletes és pontos térképpel rendelkezik a világ minden tájáról, kezelői felülete pedig olyan letisztult, hogy a tapasztalatlan felhasználók is könnyedén használhatják.

  Telepítés:
  1.Másold az Ndrive mappát a memóriakártya gyökérkönyvtárába.
  2.Futtasd app intaller-rel(Marketben megtalálod)az NDrive_9.2.15_rc3.apk-t
  3.Indisd el a telefonodon az NDrive-ot,majd a PC-n a NDKG.exe-t.
  4.Generálj új kódot a NDKG.exe-vel,ezt add meg az NDrive-nak.
  5.Kaptál két kódot az Ndrive-ban ezeket írd be a keygen-be,majd klikk generate.
  6.A kapott kódot pötyögd be az Ndrive-ba,az IP aktiválásra nemet nyomj.
  7.Mivel Portugál alapból a nyelv,ezért menü->egyet lapozz jobbra->fogaskerék->második menüpont->első menüpont.

  A program tartalmazza a magyar térképet(2009.06.) és a magyar hangot.További térképek a torrentben a maps.txt file-ban.

  • avatar
   2009. december 27. Válasz
   Gyurci

   Ez wareznak minősül, így csak elvben tudok segíteni! A 80 MB nagyrésze térkép, ami az SD kártyán marad. Maga a program, nagyjából 10 MB lehet, ennyi fog fogyni az amúgy is kevés memóriádból. Itt elmondják hogyan tudod megvásárolni:
   http://www.ndriveweb.com/software-android/
   Itt pedig az árakról kapsz tájékoztatást (a Magyarország nem egy nagy összeg, 45 Euro):
   http://www.ndriveweb.com/products/product/7/

   Bár ennyiért majdnem megveheted a Centrál Európás Sygic Mobile-t is.

 7. avatar
  2010. január 5. Válasz
  duffy

  Sziasztok!

  Sikeresen lejátszottam a leírások szerint a rootolást, a flashelést. Boot, szépen elrendezgettem a vackaimat minden pöpec. Újraindít minden ok. Örültem…. Korán.

  Kb a 3. bekapcsolásnál, az android felirat (aminek a színe szépen változott korábban, majd bebootolt a kütyü) belefagy a változásba. Ez után villan egyett a képernyő és kezdi előlről.

  Innentől van egy téglám? :-( Bármilyen ötlet?
  Nem vagyok teljesen kezdő, de guru biztosan nem. Minden érdekel, ha nem értem, kérdezek.

  Előre is köszönet:
  duffy

  • avatar
   2010. január 5. Válasz
   Gyurci

   Szia duffy.

   Esetleg visszatetted a régi system mentést? Egyszerre nyomd meg a hangerő le, és a piros gombot, és a következő újrainduláskor a bootloader fog bejelentkezni. Innen, ha van rajta decemberi frissítés, a superboot 1.5, és amonrarecovery 1.5.2, majd a rom, amennyiben a régi, decemberi frissítés ELŐTTI verzió csinálod, akkor superbotot 1.1, és az amonrarecoveri 1.0-t kell használnod. A mentéseidből a rendszerre vonatkozó részt ne tedd vissza. Ha nem vagy benne biztos, hogy melyik az, inkább mindent állíts be kézzel, mint újkorában. :)

 8. avatar
  2010. január 5. Válasz
  duffy

  Szia Gyurci!

  Köszi a tanácsokat. Valami gáz lehet a telefonnal, mert egyik rommal sem hajlandó egy-két alkalomnál többször bootolni… :-/ Minden alkalommal vagy beleállt mint a szög (mármint a boot folyamatba) vagy kezdődött a mjdnem (de nem egészen) újrainduló móka.

  Szóval végül felhegesztettem a T-Mobile által közzétett frissített ROM-ot. Azzal gond nélkül “hasít”. Persze az olyan apróságokat, mint a 6 asztal felszámolása stb, azért meg kellett csinálni.

  • avatar
   2010. január 5. Válasz
   Gyurci

   Szia duffy.

   Feltelepíted, és hibátlanul elindul egyszer-kétszer, azután már nem? Sajnos ilyennel még nem találkoztam. Nekem vagy elindult, vagy újraindult… Ilyen hibával még nem találkoztam. Nem lehet, hogy felteszel valami programot, ami nem tetszik neki?

 9. avatar
  2010. január 5. Válasz
  duffy

  Szia!

  Hááát. Elsőre a leírásod alapján ment fel az 1.2 vanilla (superboot 1.5; amonrarec.1.5.2) Elsőre, ahogyan írtad is, hosszasan bootolt, majd elindult. Gyors meg minden, de gyakori crash. Gondoltam reboot. Onnantól kezdődött az “előadás”. T-Mobile felirat, android felirat (amelyik olyan szépen változik), villanás és az android felirat kezdi előlről.

  Némi olvasgatás alapján a decemberi frissítés fent volt, mert a bootloader dátuma novemberi.
  Igaz előtte nem a paul-féle decemberi motyó ment fel, hanem a T-Mobile-os, lehet, ez a gond. Viszont utána a paul-féle sem ment és sem az 1.2 sem az 1.5 sem az 1.6-os rom.

  A jelenség ua. belefog a bootba és egy ponton (látszólag kicsit másutt) ismételni kezdi önmagát.

  Hál’ Istennek a decemberi T-Mobile-os frissítés az angolok leírása alapján, de a HU ROM felmászott és rendesen működik.

  Érdekes, hogy a szervízzel kapcsolatos írásod alapján úgy értettem, hogy te az angol ROMot tetted fel. Ez nekem nem ment. A log szerint valami (talán) HW mismatch miat falióra. Ugyanakkor a t-mobile.hu -ról letöltött ROM update az eredeti visszaállításról szóló leírás szerint simán felmászott és hibátlanul bootol.

  • avatar
   2010. január 6. Válasz
   Gyurci

   Szia.

   Igen én a MoDaCo-ról letöltött decemberi frissítést tettem fel, akkor még nem volt letölthető hivatalosan. És erre tettem rá a Paul féle Vanillát, illetve az 1.6-ot. Az esetleg lehet, hogy a hivatalos frissítés már nem az a rom teljesen, mint ami előzőleg “kiszivárgott”.

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás