ConCorde Tab 7020. Majdnem szerelem

Régóta szeretnék valami Tabot kipróbálni de eddig nem sikerült. Most néhány napra egy Concorde Tab 7020 került hozzám. Lássuk milyen vele együtt élni?.Amikor kivettem a dobozából elfogott egy érzés, ebből még szerelem is lehet…

A meglepően igényes csomagolás, a készülék minősége, a tartozékként kapott USB kiegészítő és a billentyűzettel felszerelt tok… Azonnal elkezdtem gondolkozni azon, hogy megválok a mostani munkaeszközömtől és beruházok erre az androidos masinára. Kicsi, van rajta internet, és kevés helyet foglal. Persze a puding próbája az evés, ezért elkezdtem belakni.

Kezdjük az elején, mit kapunk a pénzünkért. A dobozban a készüléken kívül egy host kábel, egy szinkronkábel, egy hálózati töltő, egy felhasználói útmutató, és egy kemény tok járt. Ennyi felszerelés elég is lenne a használatához…

A host kábel

A hálózati töltő. Kár hogy nem a mini USB aljzatot használja, úgy tölthető lenne számítógépről, laptopról, de legfőképpen nem kellene egy ekkor adaptert cipelni.

…de ezen kívül még megfejelték egy olyan tokkal, ami egy billentyűzetet is tartalmaz, és úgy megáll benne/vele a készülék, mintha egy netbook lenne. Zseniális. De tényleg!

Mellesleg a hardveres billentyűzet mérete megfelelő, még az én tepsi ujjaimmal is aránylag normálisan tudtam gépészkedni vele. Egyszóval az első benyomások igen jók voltak. Feltöltöttem, beállítottam a magyar nyelvet és hadra fogtam.

Első dolgom volt a Marketet beüzemelni, ehhez megadni a Google accountomat és kipróbálni hogy le tudok-e tölteni a Google áruházából. Néhány Androidos kütyü megfordult már a kezemben, amiről hiányzott a Market, így igen megörültem hogy a CNS Tabon normálisan működik.

Második dolgom az itthoni WLAN beállítása volt. Könnyedén sikerült, hacsak azt a néhány percet nem számolom, amíg ki nem találtam hogy hol a Home/Menü gombja a készüléknek… Mert ugye az IP címet be kellett írni valahol.

(Tudom ez az információ biztosan benne van a leírásban, de olyan snassz annak az olvasásával kezdeni… Persze ezt ne vegyétek komolyan, sok bosszúság megelőzhető 10 perc olvasással.)

Szóval, hogyha a billentyűzetes tokban van, a készülék akkor a jobb felső sarkában. Na itt biztosan nem kerestem. Persze innen már könnyű volt megadni a hálózatom adatait, és működött is minden üzemszerűen. A hatókör is elegendő, a letöltés is gyors, nincs itt semmi hiba…

Ekkor már teljesen beleszerettem, és eldöntöttem pont egy ilyenre van szükségem. Ám ekkor eszembe jutott, hogy kipróbálom a Google Maps programot, milyen is navigálni egy ekkora kijelző segítségével. És itt ért az első hidegzuhany, nincs benne GPS vevő. Persze, velem ugyan nem szúr ki, majd az öreg Navibe vevőmet Bluetooth-on csatlakoztatom és…

Bluetooth sincs benne. Ekkor már kezdtem kicsit bekerítve érezni magamat, mert a navigáció szerepelt a felhasználási módok között. Gondoltam majd megalkuszom, ha nincs hát nincs, de legalább a 3G-t támogatja, így Balcsin is fogok tudni vele dolgozni. Sajnos a Telenoros USB modememet eddig még nem sikerült felismertetni vele, így ez sem jött be…

Itt már tudtam hogy bár nagyon tetszik, és a fene megesz érte, de mégsem leszünk egymáséi. Persze felhívhattam volna a szervizt, és ahogy Őket ismerem biztosan találtak volna megoldást a modemre, de sajnos sem GPS, sem Bluetooth nem lesz ettől benne. Persze ettől ez még egy nagyon jó vas, de nálam ezek voltak a sarkalatos kérdések. Bár egy kicsit kedvemet szegte a dolog, de azért nem adtam fel, lássuk amúgy milyen érzés használni a készüléket.

De ez már egy másik történet, folyt köv.

Lássuk milyen csatlakozási lehetőségek kerültek a CNS Tab 7020-ra:

Balról jobbra a mini USB csatlakozó, majd a HDMI és a Headset csatlakozója, mellette a micro SD nyilása, a töltés csatlakozója és a bekapcsológomb.

Lássuk a készülék technikai adatait, melyek között néhány figyelemreméltó is akad:

Operációs rendszer: Android 2.3 (magyar nyelven is)
Kijelző: 7 collos, 800*480 TFT LCD multi-touch kapacitív kijelző
Processzor: Telechips 8803, Cortex A8, 1.2 GHz*
Memória: 512MB DDR,
Fejlett 3D grafikus támogatás
4GB Nand Flash, Micro SD kártyával bővíthető 32GB-ig
Hálózat: WiFi 802.11 b/g
3G mobil internet támogatás USB adapter segítségével**
Beépített kamera
Mikrofon
Akkumulátor: 3.7V, 3500 mAh Li-polymer akkumulátor
Beépített G szenzor (Automatikus képernyő elforgatás)
HDMI kimenet (1080p), USB 2.0 OTG
3,5mm stereo headset
Video lejátszás: igen***
Audio lejátszás: igen***
Képnézegető: igen***
e-könyv: igen***
Internet böngésző: igen
A készülék mérete: 191x121x14mm
A készülék súlya: 380g
USB Host funkció: külső USB-s tárolóeszközök (pendrive) csatlakoztatása.

A doboz tartalma:
ConCorde Tab 7020
Hálózati töltő
Védőtáska a készülékhez
Szinkronkábel
USB host kábel
Használati útmutató
Garancialevél
Ajándék beépített billentyűzetet tartalmazó tok

* Optimalizált órajel 1GHz
** A készülék a HUAWEI E1750 Websticket támogatja
*** Megfelelő alkalmazások használatával

Az adatokat a gps.hu oldaláról kölcsönöztük, köszönjük!
A készüléket a smartshop.hu-tól kaptuk tesztelésre, köszönjük!

Kapcsolódó cikkek:
https://navigyurci.hu/2010/03/08/muzem-navibe-gb735-gps-vevo-meg-ma-is-mukodik/

34 hozzászólás
 1. avatar
  2011. augusztus 18.
  Sancho


  taky1974:


  Sancho:

  Nna, ki lettünk osztva. xD
  Lehet, hogy nem véletlenül nem tesztelek ilyen cuccokat, mert még a végén leírnám a véleményem és nem tetszene a forgalmazónak…

  Te azért nem írsz ilyen teszteket, mert a kutya nem ad már neked terméket.
  Amúgy igazad van. Nem szeretjük, ha úgy tesztelnek egy készüléket, hogy nincsenek felkészülve az adott hardver tulajdonságaira (értsd: nem járják körbe a dolgot és valótlan dolgot írnak le).
  Nincs baj azzal, hogy valaki leírja a véleményét. Sőt! Úgy kell.
  De ha én felmegyek mondjuk a eOldal-ra és írok róla egy tesztet, hogy de béna oldal, mert nincs rajta “Keresés”, pedig van, csak középen. Akkor ennek Te örülsz?

  A pontosítás kedvéért: Nekem akartál adni ConCorde PNA tesztkészüléket, és emlékszem rá, hogy többször nem fogadtam el a lehetőséget. Ha kutyába sem veszed Magad, nekem 8. ;)

  Szerintem nem jó nyitás az olvasóknak, ha azt olvassák, hogy a forgalmazó képviselője ebben a stílusban osztja a népet. De Te sem érthetsz mindenhez… ;)

  Nézd, a kör az nem kör a kijelzőn, nem tudom, mi bajod van velem! :D Ha kör alakja van vagy csak arra hasonlít, az két erősen eltérő dolog. Bár megfogalmazás és szemléletmód kérdése. Ha nekem nem szabad leírnom véleményként a cimmogásod nélkül egy kommentben, hogy ha a kijelzőn nem kör a kör, akkor az a készülék szerintem gagyi, és erre úgy védekezel, hogy figyelmetlenségre utaló példát hozol fel (aka eOldal), akkor kritikát nem tűrő ember vagy. Szerintem. :)

  Jó lenne, ha nem a személyeskedés lenne a fegyvered. Egyébként minek háborúzol? Teljesen feleslegesen járatod le Magad.

  • avatar
   2011. augusztus 18.
   Gyurci

   @ Sancho Eddig (lassan két éve) megvolt az oldal személyeskedés nélkül. Szeretném ha ez így is maradna. Légyszíves a többit magánban intézzétek, mert különben legnagyobb bánatomra moderálnom kell, pedig ehhez igán ritkán szoktam nyúlni. Köszönöm nektek előre is!

 2. avatar
  2011. augusztus 18.
  Zsolto

  @Taky, oké, a droidos készülék alatt a telefonosokra gondoltam.
  A c meg tényleg hiányzott, mindjárt javítom.

  Rendben van, hogy kiállsz a termék mellett, de nem kell lángpallost suhogtatni, a halk, higgadt szó messzebb hallatszik. És az első alkalommal még nem szóltam, de most már muszáj: nem nagyon örülök a személyeskedésnek, sem a családommal, sem a munkám minőségével kapcsolatban.

  Peace.

 3. avatar
  2011. augusztus 18.
  taky1974

  Na.
  És itt befejeztem a személyeskedést. Ha van valakinek építő jellegű kritikája, arra szívesen válaszolok.

  • avatar
   2011. augusztus 18.
   Gyurci

   @ taky1974 Köszönöm.

 4. avatar
  2011. augusztus 18.
  taky1974

  Ja, és elnézést ha megsértettem valakit.

  • avatar
   2011. augusztus 18.
   Gyurci

   @ taky1974 “Ja, és elnézést ha megsértettem valakit.” Fogalmazzunk inkább úgy, hogy nem esett jól.

 5. avatar
  2011. augusztus 18.
  Sancho


  taky1974:

  Ja, és elnézést ha megsértettem valakit.

  Respect!!!

  • avatar
   2011. augusztus 18.
   Gyurci

   @ Sancho Köszönöm.

 6. avatar
  2011. augusztus 18.
  Zsolto

  Na, hogy akkor tényleg építő jelleggel folyjék a diskurzus:

  Taky, ezek szerint létezik/létezhetne a gépnek minden jóval felszerelt változata is, csak szerintetek drága lenne és nem venné a nép? Mert azért ezzel a billentyűzettel tényleg nagyon szimpatikus műfajt teremtene. Anno sokat próbálkoztam külső billentyűzetet hergelni a PDA-imhoz (infrán és BT-n is), de azok valahogy nem jöttek be. Ez viszont igen használhatónak tűnik.

 7. avatar
  2011. augusztus 18.
  taky1974


  Zsolto:

  Na, hogy akkor tényleg építő jelleggel folyjék a diskurzus:
  Taky, ezek szerint létezik/létezhetne a gépnek minden jóval felszerelt változata is, csak szerintetek drága lenne és nem venné a nép? Mert azért ezzel a billentyűzettel tényleg nagyon szimpatikus műfajt teremtene. Anno sokat próbálkoztam külső billentyűzetet hergelni a PDA-imhoz (infrán és BT-n is), de azok valahogy nem jöttek be. Ez viszont igen használhatónak tűnik.

  :)
  Igen. Gyakorlatilag van egy alaptípus, és a megrendelő kéri/nem kéri az extra(nak tűnő) dolgokat.
  Csak maga a 3G modul ára most 10.000 Ft beszerzési árona van, ami nagyon sok. Karácsonyra talán lemegy az ára, és akkor már 10,1 collos cuccok 3G+GPS+bluetooth modulokkal 60-65e körül megállnak.
  Vannak iszonyat jó hardverek, de sajnos súrolnák végárban a galaxy tab-ot. B brandet annyiért nem vesznek.
  Továbbá egy forgalmazó nem váltogat gyárat, mert fontos a gyár által nyújtott támogatás (ebből építkezünk mi is+a hazai koponyákból).

 8. avatar
  2011. augusztus 18.
  lauko

  Szép beszélgetés!
  Én úgy vettem,hogy mindezeket tudtam másfél hónapja problémamentesen használom.Árérték arány ötös.
  Köszönöm a forgalmazónak.

 9. avatar
  2011. augusztus 18.
  maiden

  Számomra itt érkezett el az a pont amikor azt mondom, hogy a navigyurci nem szakportál és nem szavahihető.
  Következetlenül (kapkodva) ír valamit, amiben féligazságok vannak, vagy olyanok kerülnek kiemelésre amit nem fair számon kérni!
  Mint egy ilyen 7020-as készülék használója pedig nem tudok egyszerűen ezek felett elsiklani.

  A készülékben alapból nincs beépített Bluetooth modul és nincs GPS modul sem, mint ahogy nincs beépített GSM rádió sem.
  Ezt egyszer sem írta le sem a forgalmazója sem a szavahihetőbb viszonteladói.
  Ezeknek hiányát pedig számon kérni?

  Hirtelenjében fel tudok sorolni 14-15 hazai forgalomban lévő tabot a 30-60 eFT-os kategóriában így kérdem, hogy melyikben is van ez a három kérdéses modul alapból meg.
  Segítek: Egyikben sem!

  3G dongle:
  A forgalmazó világosan leírta, hogy a tabletje a Huawei E1750, vagy T-Mobile Web’n’walk webstick V vagy Vodafone Websticket támogatja alapból.
  Ebben a blogban a képen jól látszik, hogy a kérdéses dongle pedig nem az!
  Érdemes lenne egy blog megírása elött mondjuk adott forgalmazó hivatalos fórumát elolvasni!
  Ez a fórum ugyanis Magyarországon egyedülálló supportot ad készülékeihez akár weben, akár telefonon.
  Elég lett volna egy telefon munkaidőben és minden bizonnyal világosabb lett volna a dolog.
  Ezen a fórumon továbbá olyan hozzászólások is megtalálhatók amiben más donglek élesztéséről van leírás.

  “de sajnos sem GPS, sem Bluetooth nem lesz ettől benne.”

  De pedig van, csak el kellett volna olvasni épp a hivatalos fórumát!
  Röviden:

  A 2.6.35-ös kernelben benne van a szükséges BT driver. Ehhez egy támogatott BT USB dongle kell.
  Itt figyelj az áramfelvételre, hogy a miniUSB-re dugott eszköz működni is tudjon.
  Telepíteni kell még az ingyenes Bluetooth GPS Provider programot és megvan a BT-od.
  Ehhez már tudsz párosítani és akkor tudod GPS-re is használni.

  ” mert a navigáció szerepelt a felhasználási módok között”

  Ez azért van mert wifin keresztül is közelítő pontossággal meghatározható pozíciód.
  Igaz tervezni nem tudsz, de ez android sajátosság.
  Ha pedig használsz valami GPS tether alkalmazást okostelefonon, akkor meg 7″-on navigálhatsz ezen!

  Nagyon fontos kérdések felett pedig elsiklik az írás!
  Ilyen, hogy az egyik legfrissebb OS és legfrissebb használatos kernel van ebben a 7020-as tabban.

  Gyorsan pár készülék operációs rendszere:

  ConCorde tab 7020 android 2.3.3 (kernel 2.6.35.7)
  Galaxy tab android 2.3
  Toshiba folio android 2.2
  dell streak android 2.2
  viewsonic viewpad 7 android 2.2
  Viewsonic Viewpad10 android 2.2
  Archos (mindegyik) android 2.2
  Bluepanther Tunder android 2.2
  Navon T810 android 2.2
  WayteQ xPAD70 android 2.2
  Alcor e-pad android 2.1
  prestigio (mindegyik) android 2.1
  Mypad MA700 android 2.1
  Arnova 10 android 2.1
  Icarus android 2.1

  A készülékre megjelenése óta épp a hivatalos fórumon tett felhasználói visszajelzések alapján már 3 build frissítés is kiadásra került.
  Ezt ugyan melyik másik hazai forgalmazású tabletnél kapjuk meg?

  Nem ír a készülék gyorsaságáról, a kijelző használhatóságáról sem.
  Androidnál pedig nagyon egyszerű egy quadrant vagy bármely ismert benchmark tesztet lefuttatni.

  “Néhány Androidos kütyü megfordult már a kezemben, amiről hiányzott a Market, így igen megörültem hogy a CNS Tabon normálisan működik.”

  Ez azért van mert ennek a tabnak egyik gyártó az OHA tag így alapból kapnak google támogatást.
  A market kliensprogram például már magától többször frissült épp emiatt.
  Amiben pedig vagy nincs vagy régi market kliensprogram van annak az az oka, hogy az nem OHA (google) támogatott.
  Ez pedig nagyon fontos!
  a hazai forgalmazók többsége abszolút nem is foglalkozik a frissíthetőség kérdéssel! A 7020-as az egyik üde kivétel.

  A hirek mostanában tele vannak az Apple állítólagos képhamisításával kapcsolatban.
  A navigyurci itt szintén képet hamisított, ugyanis a facebookra kitett képe eleve torz!
  Nem érdekel maga a kör, de a tab kijelzőjének határvonala lemérhető!
  Ez a képen 146×75 mm. Akinek van 7020-as tabja az gyorsan utánmérheti mert ez ugyanis 153X87 mm!
  A navigyurci hamisított képe képaránya 1,9 a valóban mérhetőé 1,758.
  A készülék 16:9-es vagyis 1,777. Igaz az én mérésem sem pontos, de jóval közelebb áll ehhez az arányhoz.
  Egy ilyen torz képen pedig bemutatni egy így eleve születő torz kört szintén nem fair!

  Féligazságokat leírni, ellenőrizetlenül publikálni valamit, ennél veszélyesebb dolgot keveset ismerek.
  Ha én lennék a forgalmazó az biztos, hogy nem hagynám annyiba!
  Ha pedig én lennék egy kivülálló olvasó, de más termék forgalmazó, ide terméket tesztet írni sem adnék, épp a felkészületlenség miatt.

  • avatar
   2011. augusztus 18.
   Gyurci

   @ maiden Tőled nem is vártam mást. Alapvetően a saját eszközeimben gondolkoztam, lévén venni akartam egy ilyen vasat. De ezért nem szerettem volna új kiegészítőket is venni. Az op.rendszer nem került sorra, mert nem is akart ebben a részben téma lenni. De ezek után szerintem már nem is lesz. Kérlek ne válaszolj. Szerintem a lényeget már közzétetted.

 10. avatar
  2011. augusztus 18.
  maiden

  [quote]
  Tőled nem is vártam mást.
  [/quote]

  A #22-ben kérted a személyeskedés mellőzését. Igyekeztem a lehető legóvatosabban fogalmazni.
  Ha bármely felvetésem szakmailag nem állja meg a helyét egy magát szakmainak tartó portálon akkor elnézést. Én nem így gondolom.

  De őszintén!
  Van egy ember akit te biztosan tudsz kire gondolok.
  Ha felhívod, ezt 3 perc alatt elmondja sokkal részletesebben.
  Csodálom, hogy erre nem reagált semmit.
  Tényleg bocsánat, de féligazságokat és befejezetlen gondolatokat írtál.
  Ez a körös dolog és a nemlétező hiányok negatívan tüntetik fel ezt a készüléket.
  A készülék nem csodakészülék. Vannak itt is hibák.
  De ár/érték arányban ma Magyarországon ebben a kategóriában a WayteQ xPAD70 és a ConCorde tab 7020 nagyon kiemelkedik a többi közül.
  Ezt a két készüléket nagyon ismerem és használhatóságuknál fogva csak ezeket ajánlom és igyekszem is megvédeni őket ha valótlanságokat állítanak róluk.

  • avatar
   2011. augusztus 18.
   Gyurci

   @ maiden Valóban rosszul fogalmazhattam, mert a lényeg az lett volna hogy tetszett, csak nem nem jó arra amire megvettem volna. Ehhez képest néhányan lebecsülésnek vettétek, pedig tényleg nem volt az… Ráadásul mint azt te is bizonyára tudod, a szakmai teszteket szándékosan meghagyom “tudodkinek”, én inkább a felhasználói tesztek felé vonzódom. És ha én egy átlag felhasználó vagyok, mint ahogy annak is tartom magam, akkor nem biztos hogy mindenféle varázslatokat akarok a kütyün elvégezni, egyszerűen csak használnám.

   De ebben semmi bántó nem akart lenni, lévén baromi jó az ára, egyszerűen csak jeleztem hogy NEKEM néhány dolog miatt nem megfelelő. Ennyi, és nem több!

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás