T-Mobil Pulse frissítés. Hogyan telepítsd A-Z-ig.

Többször kérdeztétek, hogy a különböző Pulse frissítéseket hogyan kell telepíteni. Most a “decemberi frissítés” telepítéséről, és az “update-pulse-u8230edition-1.2-core-signed.ziprom telepítéséről olvashattok. Amint arról már többször is írtunk, a T-Mobile Pulse az egyik legkönnyebben megfizethető Androidos készülék jelenleg, de sajnos rengeteg hiba található a szoftverében. A MoDaCo oldalán Paul többféle romot is ajánl hozzá, amelyekben a hibák egy részét orvosolta, és így sokkal élhetőbb telefonunk lesz a frissítés után… Lássuk melyiket hogyan kell feltenni a telefonra.

Fontos figyelmeztetés: a romfrissítéssel könnyedén használhatatlanná tudod tenni a készülékedet. Mellesleg a rootolás garanciavesztéssel is jár. A szerző semmilyen felelősséget nem vállal a semmilyen szoftveres, vagy hardveres hibáért, ami a készülékeden történt!

Először a decemberi frissítés telepítését mondom el nektek. Amint arról biztosan hallottatok már, a T-Mobile is kiadott egy hivatalos frissítést a hibák javítására. Nekem csak néhány percig volt fent, mert úgy találtam, hogy a MoDaCos-s rommal lényegesen gyorsabb a készülék. Tehát most kétféle decemberi frissítést lehet letölteni, az egyik a gyári T-Mobile update,

a másik pedig a MoDaCo-ról letölthető változat.

Én ezt az utóbbit használom. A telepítést az alábbi módon kell elvégezni:

“T-Mobile Pulse szoftverfrissítési útmutató:

A szoftverfrissítés során a felhasználói tartalmak elvben nem vesznek el, de kérjük, hogy a biztonság kedvéért a fontos adatairól készítsen másolatot. Az esetleges adatvesztésért felelősséget nem tudunk vállalni, és ilyen esetben az adatok visszanyerését sem tudjuk biztosítani.

Fontos, hogy a szoftverfrissítést jól feltöltött akkuval, vagy csatlakoztatott töltővel végezze! Szoftverelés alatt az akkut ne távolítsa el, a készüléket ne kapcsolja ki!
*1. Töltse le az alábbi linkről a szoftver új verzióját. Verziószám: U8220V100R001C85B118SP01
*2. Egy üres, legalább 512 MB méretű microSD kártyára másolja rá a letöltött állományból kitömörített dload könyvtárat, annak teljes tartalmával együtt.
*3. Helyezze be a memóriakártyát a Pulse készülékbe, és várja meg, míg a készülék megfelelően felcsatolja a kártyát.
*4. A Programok > Settings > SD card & phone sorage > Upgrade menüponton índíthatja el a szoftverfrissítést. A megerősítő kérdéseket nyugtázza: Confirm > Upgrade
*5. Várja meg a folyamat végét, illetve a készülék újraindulását.

A frissítést így ellenőrizheti: Settings > About phone > a Build number-nek meg kell egyeznie az elején megadott verziószámmal. Ha valamilyen okból a folyamat közben megszakad a szoftverelés (ezt jelezheti pl. a piros és zöld gombok gyors villogása), akkor távolítsa el az akkut (a memóriakártyát ne), majd helyezze vissza, és bekapcsoláskor a készülék újra megprobálja a szoftverfrissítést.” Ez a T-Mobile által kiadott, eredeti telepítési útmutató, megtalálható a honlapjukon is.

Volt olyan felhasználó, aki a gyári decemberi update után, a MoDaCo-s romot nem tudta feltenni, mert folyamatosan problémákba ütközött. Ezért inkább a frissítés MoDaCo-s változatát ajánlom. Próbáljátok ki, és ha meg vagytok vele elégedve használjátok. A bátrabbak tovább léphetnek a fentebb említett 1.2-es Vanilla rom telepítésére.

Töltsük le a cikk első részében javasolt Vanilla romot, majd a kapott *.zip fájlt másoljuk fel egy legalább 512 megabájt méretű sd kártyára, nevezzük át  update.zip-re, és helyezzük a készülékbe. A következő lépés a root (“rendszergazda”) jog megszerzése, melyhez a superboot.zip, 1.5-ös változatát hívjuk segítségül. Ez a számítógépről kell telepíteni (a letöltött *.zip fájlt csomagold ki egy könyvtárba, majd a készülék csatlakoztatása után indítsd el a “install-superboot-windows.bat” fájlt). Amikor ez megvan, akkor az amonrarecovery 1.5.2.zip telepítésével (a letöltött *.zip fájlt csomagold ki egy könyvtárba, majd a készülék csatlakoztatása után indítsd el a “install-recovery-windows.bat fájlt) a mentés-helyreállítás lehetőségét teremtjük meg magunknak.

Amikor ezek fent vannak (a bootloader kijelzőn OKAY felirat jelzi), indítsuk el a készüléket, és a programok közül válasszuk ki a Quick Boot gombot, majd azon belül a Recovery opciót.

OKAY felirat jelzi a sikeres telepítést. Egyszerre mindkét segédszoftvert telepíthetjük!

A Recovery gomb kell nekünk.

Érdemes elvégezni egy Wipe-t a készüléken, azaz a megjelent menüben a Wipe/data/factory resetet nyomni, a romfrissítés előtt. Ezután a Flash zip for sd card feliratra kattintva megkezdődik a rom frissítés. Engedélyezése a zöld (hívásindító) gombbal történik.

Először a Wipe, majd a Flash zip for sd card menüre lesz szükségetek.

A frissítés 2-3 percet vesz igénybe. Ezután ugyanazokat a beállításokat kell elvégezni mint egy új készüléknél, kivéve a nyelv beállítását, mivel a szoftver alapban Francia nyelven indul.

Sok sikert!

30 hozzászólás
 1. avatar
  2010. január 12. Válasz
  chus

  Üdv!

  Frissítettem a romot a MoDaCO féle rommal a tanult módszerrel, és a teló a következőt csinálja bekapcsolás után:
  T-Mobil logo->Android logo->Sötétség és előről
  Valaki tud segíteni? Így megy lassan fél órája! Nem tudom így visszaállítani sem! :(

  • avatar
   2010. január 12. Válasz
   Gyurci

   Szia.

   Újraindulás közben hogyha nyomod a hangerő le, és a piros gombot, akkor a követköző indulás már a bootloader mód lesz.

   Innentől remélem segít a leírás.
   https://navigyurci.hu/2010/01/03/t-mobile-pulse-frissites-mit-csinalj-ha/

   Hogyha nem, akkor e-mailben részletesen küldd el, hogy milyen romod volt, van-e decemberi frissítés a gépeden, melyik superboot.zip, illrtve amonrarecoveri.zippel dolgoztál, és melyik romot akarod feltenni.

 2. avatar
  2010. január 20. Válasz
  Kovács István

  Üdv!
  Segítségre lenne szükségem. A Pulse készülékemre felraktam a fentebb leírtak alapján a Vanilla romot. Nem nyerte meg a tetszésemet, ezért vissza akartam állítani a gyárira. Ez nem sikerült. Azóta a készülék nem működik, bekapcsolás után sorozatosan hibaüzeneteket kapok, egyik programot sem tudom rajta elérni. Mit tegyek?

  • avatar
   2010. január 20. Válasz
   Gyurci

   Szia.

   Töltsd le a T-Mobile oldaláról az alábbi frissítést:
   http://www.t-mobile.hu/lakossagi/keszulekek/szoftverfrissites

   – Tömörítsd ki a dload könyvtárat egy sd kártyára.
   – Kártyát tedd be a telefonba, rajta a dload könyvtárral
   – Kikapcsolt készüléknél: bekapcsológomb+hang fel+piros gomb

   Ekkor elindul a frissítés. A többit már tudod.
   Sok sikert!

 3. avatar
  2010. február 8. Válasz
  adamfa

  Szia Gyurci,

  Sajnos én is ebbe a problémába futottam (nem tetszett a vanilla, és T-Mobilos modaco romra váltottam, bekapcsolás után folyamatos force close hibaüzenet) és a fenti leírás sem segít. A firmware update “sikeres”, de nem indul magától újra a telefon, ha pedig kikapcsolom és újraindítom, akkor pedig nem készül el a frissét.

  Van esetleg ötleted?

  Segítséged előre is köszönöm!

  Üdvözlettel:
  adamfa

  • avatar
   2010. február 8. Válasz
   Gyurci

   Szia.

   Próbáld meg ezzel a rommal.

 4. avatar
  2010. február 8. Válasz
  adamfa

  Szia Gyurci,

  Köszönöm a gyors választ!

  Sajnos ugyanaz a jelenség:
  Update Complete
  Restarting…

  de nem indul újra.

  Üdvözlettel:
  adamfa

  • avatar
   2010. február 8. Válasz
   Gyurci

   Szia.

   Akksi ki, akksi be?
   Utána sem indul el?

   Üdv.

 5. avatar
  2010. február 8. Válasz
  adamfa

  wahhaaaa sikerült!

  nagyon szépen köszönöm a segítségedet!

  pedig korábban is toltam az aksi ki-be-t , de most működött is.

  Még1szer köszönöm!

  Üdvözlettel:
  adamfa

  • avatar
   2010. február 8. Válasz
   Gyurci

   Nagyon szívesen! Örülök hogy sikerült. :)

 6. avatar
  2010. február 27. Válasz
  nxt

  Szia!
  Egyrészt azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e a gyári cuccokat úgy visszaállítani, hogy ez ne látszódjon, ha garis javítás kellene.
  Illetve… nem tudsz esetleg egy leírást arról, hogyan is néz ki egy Androidos telónál a flash memória? (Ha jól tudom, van külön egy recovery partíció, hogy ha a fő területet elszúrod, lehessen honnan bootolni…) És létezik tényleges “tégla” állapota a telónak, vagy mindig van valami (letörölhetetlen) default bootloader? (Végülis ha tudod, hogyan lehet téglásítani, jobb eséllyel kerülöd el ennek tényleges megvalósítását… :P)

  Köszi a segítséget!

  • avatar
   2010. február 27. Válasz
   Gyurci

   Szia.

   Vissza lehet úgy állítani, hogy ne látsszon a romcsere. A készülék belsejében fájlkezelővel nem kell turkálni, nincs rá szükség. Recoverynek ot az eredeti rom, vagy rootolt állapotban az amonrarecovery. Nekem még nem sikerült téglát faragni belőle, pedig egyszer-egyszer már elég meleg volt a helyzet… Elég jól tűri a macerát.

 7. avatar
  2010. április 4. Válasz
  sipi

  Sziasztok!
  Szeretném megtudni, hogy van-e magyarosítás a készülékre illetve jön-e rá frissített android?

  • avatar
   2010. április 4. Válasz
   Gyurci

   Szia.
   A frissített Android érik rá, április-májusra ígérték. Pulse magyarosításról nem tudok. :(

 8. avatar
  2010. augusztus 11. Válasz
  JGeri

  Szia!
  Én sajnos nem jutottam el az első lépésig sem. Elindítottam a superboot bat fájlját, de azt írja ki, hogy “Waiting for device”. E szerint nem is látja a telefonom. Feltettem a PC Suitot a telefon telepítőlemezéről, az látja a telefont. Kell még valamit telepíteni hozzá?

  • avatar
   2010. augusztus 11. Válasz
   Gyurci

   @ JGeri Bootladerbe tetted a telefont? (bootloader mód: kikapcsolás után! hangerő le+piros gomb folyamatosan, és egy pillanatra a bal felső bekapcsológomb megnyomása)

 9. avatar
  2010. augusztus 16. Válasz
  JuhosG

  Szia Gyuri!

  Igazad volt, nem volt bootloaderben a telefon. Sajnos nem lettem előrébb. Elkezdtem telepíteniez Eclair HW RMB 2.1 ROM-ot, amiről te is írtál. A telepítés alatt egyszer csak megállt.
  A fekete képernyőn futottak a sorok, majd egyszer csak: – Copying files
  – E: Can’t symlink/system/xbin/ <-tovább nem fért rá a képernyőre
  – E: Failure at line 13
  – symlink busybox system:xbink

  Semmit nem tudtam tenni vele, kikapcsoltam.
  Azóta végtelen ciklus, újraindul. Próbáltam a gyári 1.5-re downgradelni a leírtak alapján, egy sárga háromszög jelenik meg, fekete felkiáltójellel a közepén: Update failed!

  Légyszi segíts, hogy tudom újra életre kelteni a telót?!
  Előre is köszönöm!

  • avatar
   2010. augusztus 16. Válasz
   Gyurci

   @ JuhosG Letöltöd a T-Mobile oldaláról, a gyári 2.1-es szoftvert, és az ott található leírás alapján elvégzed a frissítést:
   http://tinyurl.com/3684abe

 10. avatar
  2010. augusztus 16. Válasz
  JuhosG

  Köszönöm a segítséget, újra működőképes a telefonom! Azért ez a 2.1 es szoftver kicsit jobb, mint az 1.5 . Bár amiket mondtatok róla, nem merem fent hagyni tartós használatra.
  Szeretném feltenni a DMC-ROM 2.1 r7-et, ha már olyan jókat írtál róla.
  Valószínű, hogy a témában való jártasságom hiánya miatt, de nekem nem sikerült 1.5-ről az Eclair HW RMB 2.1-re frissítés.
  A bootloader mód megvolt, a superboot futtatását és az amonra 1.5.2-t is Okay felirat nyugtázta, majd nem tudtam újraindítani a telefont, akksi kivesz, majd vissza. A backup megvolt, a Wipe/data/factory reset is, és a flash zip for sd card is, ám miküzben ez utóbbi futott, a fentebb már leírt sorokat írta ki és hogy installation aborted. Na innen megint nem sokat tudtam tenni.

  Kipróbáltam a DMC-ROM 2.1 r7-tel is, ugyanez lett a vége, csak mésik sorra hivatkozott.

  Előfordulhat, hogy nem tudott hozzáférni valamihez frissítés közben? Lehet, hogy mégsem volt root jogom? Vagy 1.5-ről nem lehet rögtön erre frissíteni?

  Elnézést a hosszú irományért és a sok kérdésért :(

  • avatar
   2010. augusztus 16. Válasz
   Gyurci

   @ JuhosG A gyári szoftvernek CSAK annyi baja van, hogy nem lehet sd kártyára telepíteni alóla. De, ha neked elég annyi hely amennyi a telefonon van, akkor fenthagyhatod.

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás