ConCorde Tab 7020. Majdnem szerelem

Régóta szeretnék valami Tabot kipróbálni de eddig nem sikerült. Most néhány napra egy Concorde Tab 7020 került hozzám. Lássuk milyen vele együtt élni?.Amikor kivettem a dobozából elfogott egy érzés, ebből még szerelem is lehet…

A meglepően igényes csomagolás, a készülék minősége, a tartozékként kapott USB kiegészítő és a billentyűzettel felszerelt tok… Azonnal elkezdtem gondolkozni azon, hogy megválok a mostani munkaeszközömtől és beruházok erre az androidos masinára. Kicsi, van rajta internet, és kevés helyet foglal. Persze a puding próbája az evés, ezért elkezdtem belakni.

Kezdjük az elején, mit kapunk a pénzünkért. A dobozban a készüléken kívül egy host kábel, egy szinkronkábel, egy hálózati töltő, egy felhasználói útmutató, és egy kemény tok járt. Ennyi felszerelés elég is lenne a használatához…

A host kábel

A hálózati töltő. Kár hogy nem a mini USB aljzatot használja, úgy tölthető lenne számítógépről, laptopról, de legfőképpen nem kellene egy ekkor adaptert cipelni.

…de ezen kívül még megfejelték egy olyan tokkal, ami egy billentyűzetet is tartalmaz, és úgy megáll benne/vele a készülék, mintha egy netbook lenne. Zseniális. De tényleg!

Mellesleg a hardveres billentyűzet mérete megfelelő, még az én tepsi ujjaimmal is aránylag normálisan tudtam gépészkedni vele. Egyszóval az első benyomások igen jók voltak. Feltöltöttem, beállítottam a magyar nyelvet és hadra fogtam.

Első dolgom volt a Marketet beüzemelni, ehhez megadni a Google accountomat és kipróbálni hogy le tudok-e tölteni a Google áruházából. Néhány Androidos kütyü megfordult már a kezemben, amiről hiányzott a Market, így igen megörültem hogy a CNS Tabon normálisan működik.

Második dolgom az itthoni WLAN beállítása volt. Könnyedén sikerült, hacsak azt a néhány percet nem számolom, amíg ki nem találtam hogy hol a Home/Menü gombja a készüléknek… Mert ugye az IP címet be kellett írni valahol.

(Tudom ez az információ biztosan benne van a leírásban, de olyan snassz annak az olvasásával kezdeni… Persze ezt ne vegyétek komolyan, sok bosszúság megelőzhető 10 perc olvasással.)

Szóval, hogyha a billentyűzetes tokban van, a készülék akkor a jobb felső sarkában. Na itt biztosan nem kerestem. Persze innen már könnyű volt megadni a hálózatom adatait, és működött is minden üzemszerűen. A hatókör is elegendő, a letöltés is gyors, nincs itt semmi hiba…

Ekkor már teljesen beleszerettem, és eldöntöttem pont egy ilyenre van szükségem. Ám ekkor eszembe jutott, hogy kipróbálom a Google Maps programot, milyen is navigálni egy ekkora kijelző segítségével. És itt ért az első hidegzuhany, nincs benne GPS vevő. Persze, velem ugyan nem szúr ki, majd az öreg Navibe vevőmet Bluetooth-on csatlakoztatom és…

Bluetooth sincs benne. Ekkor már kezdtem kicsit bekerítve érezni magamat, mert a navigáció szerepelt a felhasználási módok között. Gondoltam majd megalkuszom, ha nincs hát nincs, de legalább a 3G-t támogatja, így Balcsin is fogok tudni vele dolgozni. Sajnos a Telenoros USB modememet eddig még nem sikerült felismertetni vele, így ez sem jött be…

Itt már tudtam hogy bár nagyon tetszik, és a fene megesz érte, de mégsem leszünk egymáséi. Persze felhívhattam volna a szervizt, és ahogy Őket ismerem biztosan találtak volna megoldást a modemre, de sajnos sem GPS, sem Bluetooth nem lesz ettől benne. Persze ettől ez még egy nagyon jó vas, de nálam ezek voltak a sarkalatos kérdések. Bár egy kicsit kedvemet szegte a dolog, de azért nem adtam fel, lássuk amúgy milyen érzés használni a készüléket.

De ez már egy másik történet, folyt köv.

Lássuk milyen csatlakozási lehetőségek kerültek a CNS Tab 7020-ra:

Balról jobbra a mini USB csatlakozó, majd a HDMI és a Headset csatlakozója, mellette a micro SD nyilása, a töltés csatlakozója és a bekapcsológomb.

Lássuk a készülék technikai adatait, melyek között néhány figyelemreméltó is akad:

Operációs rendszer: Android 2.3 (magyar nyelven is)
Kijelző: 7 collos, 800*480 TFT LCD multi-touch kapacitív kijelző
Processzor: Telechips 8803, Cortex A8, 1.2 GHz*
Memória: 512MB DDR,
Fejlett 3D grafikus támogatás
4GB Nand Flash, Micro SD kártyával bővíthető 32GB-ig
Hálózat: WiFi 802.11 b/g
3G mobil internet támogatás USB adapter segítségével**
Beépített kamera
Mikrofon
Akkumulátor: 3.7V, 3500 mAh Li-polymer akkumulátor
Beépített G szenzor (Automatikus képernyő elforgatás)
HDMI kimenet (1080p), USB 2.0 OTG
3,5mm stereo headset
Video lejátszás: igen***
Audio lejátszás: igen***
Képnézegető: igen***
e-könyv: igen***
Internet böngésző: igen
A készülék mérete: 191x121x14mm
A készülék súlya: 380g
USB Host funkció: külső USB-s tárolóeszközök (pendrive) csatlakoztatása.

A doboz tartalma:
ConCorde Tab 7020
Hálózati töltő
Védőtáska a készülékhez
Szinkronkábel
USB host kábel
Használati útmutató
Garancialevél
Ajándék beépített billentyűzetet tartalmazó tok

* Optimalizált órajel 1GHz
** A készülék a HUAWEI E1750 Websticket támogatja
*** Megfelelő alkalmazások használatával

Az adatokat a gps.hu oldaláról kölcsönöztük, köszönjük!
A készüléket a smartshop.hu-tól kaptuk tesztelésre, köszönjük!

Kapcsolódó cikkek:
https://navigyurci.hu/2010/03/08/muzem-navibe-gb735-gps-vevo-meg-ma-is-mukodik/

34 hozzászólás
 1. avatar
  2011. augusztus 18.
  Sancho

  Jól látom, hogy a gagyi kategóriában megszokott kijelző hiba itt is megvan, miszerint a kör az nem kör, hanem tojás? :)

  • avatar
   2011. augusztus 18.
   Gyurci

   @ Sancho Bár többször próbáltam hitelesen megmérni, de nem sikerült. Tettem fel képet a “fészbúkra”.

 2. avatar
  2011. augusztus 18.
  Zsolto

  Izgi vas, de ezek tényleg elég nagy öngólok — no GPS, no BT, no 3G… de ahogy ismerem a gyártókat, jön majd az “i”, “pro” és “max” változat is, azokban ebből a háromból kettőt lehet majd szabadon választani :). Mert sajnos _valamit_ mindig kihagynak a cuccokból, hogy a következő változatot is el lehessen adni valamivel.
  Amúgy nekem az a benyomásom, hogy egy komolyan hadra fogott, irodai/netezős/képkezelős/filmnézős laptopot/netbookot nem tudna pótolni egy ilyen tab, pár nap után egyre többet, túl sokat akarnánk tőle. Fotel melletti netkonzolnak, út közbeni levelező alkalmatosságnak beválhat, pláne ezzel a billentyűzettel, de csak annak, akinek nincs még netbookja, mert egy netbook szerintem sokoldalúbb (több háttértár, jobb kijelző, hosszabb üzemidő stb.)

  • avatar
   2011. augusztus 18.
   Gyurci

   @ Zsolto Amúgy igazad lehet, egy netbook jobb, csak hát a méret…

  • avatar
   2011. augusztus 18.
   Gyurci

   @ Zsolto Azért elég elkeserítő, pedig amúgy nem rossz vas.

 3. avatar
  2011. augusztus 18.
  Gyurci

  Közben itt is gyűlnek a vélemények: https://www.facebook.com/navigaljgyurcival

 4. avatar
  2011. augusztus 18.
  taky1974

  Istenem de egyszerűek vagytok. :)
  Sehol nincs leírva, hogy van benne GPS és bluetooth.
  Zsolto! Kérdezd már meg a tesódat, hogy ebben a kategóriában (50.000), melyikben van benne 3G, bluetooth, GPS?
  Nem azért hagytuk ki, hanem mert kb. ennyi pénze van az embereknek egy ilyen vasra.
  Ha minden általad óhajtott cucc belekerülne, akkor kb. 85.000 lenne az ára.
  Sancho!
  Ha köröket szeretnél, akkor vegyél A4-es lapokat, és körzővel játssz. Ezt a terméket átlagfelhasználók veszik, nem az ilyen “Csodafelhasználók” mint Te.
  Gyurci!
  Bluetooth adaptert és 3G modult lehet csatlakoztatni hozzá, csak el kellene olvasnod a használati útmutatót, vagy fel kellene nézni a készülék saját (ConCorde és nem lelkes srácok által üzemeltetett) fórumára.
  A készülék neve helyesen ConCorde 7020 és nem “Cocorde Tab 7020” :)
  Ha valaki normális tesztet akar olvasni, az itt megteheti:
  http://goo.gl/2o0BO

  • avatar
   2011. augusztus 18.
   Gyurci

   @ taky1974 Szia. nem tudom hogy mennyire vagyunk egyszerűek, de csak azt írom le amit tapasztalok. Nem azt írtam, hogy nem jó az ára, hanem azt hogy nekem néhány dolog miatt nem megfelelő Egyeztetünk időpontot, és viszem a nem működő ketyeréket, ha működnek én fogok neki a legjobban örülni (valószínűleg örömömben azonnal megírom hogy hogyan sikerült szóra bírni őket.). A fórumra felnéztem (bár tény hogy nem olvastam végig), sőt a cikk végén a technikai adatok is a legnagyobb forgalmazótoktól származnak. Egyszóval szerintem amit írtál az nem a diplomácia remeke. :) De azért nem ment el a kedvem, folyt köv.

 5. avatar
  2011. augusztus 18.
  Sancho

  Nna, ki lettünk osztva. xD

  Lehet, hogy nem véletlenül nem tesztelek ilyen cuccokat, mert még a végén leírnám a véleményem és nem tetszene a forgalmazónak… :)

 6. avatar
  2011. augusztus 18.
  taky1974


  Sancho:

  Nna, ki lettünk osztva. xD
  Lehet, hogy nem véletlenül nem tesztelek ilyen cuccokat, mert még a végén leírnám a véleményem és nem tetszene a forgalmazónak…

  Te azért nem írsz ilyen teszteket, mert a kutya nem ad már neked terméket. :)
  Amúgy igazad van. Nem szeretjük, ha úgy tesztelnek egy készüléket, hogy nincsenek felkészülve az adott hardver tulajdonságaira (értsd: nem járják körbe a dolgot és valótlan dolgot írnak le).
  Nincs baj azzal, hogy valaki leírja a véleményét. Sőt! Úgy kell.
  De ha én felmegyek mondjuk a eOldal-ra és írok róla egy tesztet, hogy de béna oldal, mert nincs rajta “Keresés”, pedig van, csak középen. Akkor ennek Te örülsz?

 7. avatar
  2011. augusztus 18.
  Zsolto

  Kedves Taky, kérek engedélyt meghunyászkodni, ugyanakkor csak _egészen halkan_ megjegyezni, hogy az árról egy szót sem szóltam. Egy vasról beszéltem, amiben pont az a három dolog nincs benne, ami alap minden droidos készülékben. Én kérek elnézést.

 8. avatar
  2011. augusztus 18.
  Zsolto

  Ja, és akkor el kéne dönteni, hogy hogy is híják a vasat, mert még a “rendes tesztben” is ConCorde Tab 7020-ként emlegetik. Ez Gyurci írásmódjától egyedül a középső C kis/nagy méretében tér el.

 9. avatar
  2011. augusztus 18.
  taky1974


  Zsolto:

  Kedves Taky, kérek engedélyt meghunyászkodni, ugyanakkor csak _egészen halkan_ megjegyezni, hogy az árról egy szót sem szóltam. Egy vasról beszéltem, amiben pont az a három dolog nincs benne, ami alap minden droidos készülékben. Én kérek elnézést.

  Nem haragszom, hiszen nem érthetsz mindenhez.
  Kérlek, sorolj fel 3db B brand tablet készüléket (bruttó 50.000 Ft-ig, de elmehetsz 60.000-ig is), melyben ez a három dolog alap.

 10. avatar
  2011. augusztus 18.
  taky1974


  Zsolto:

  Ja, és akkor el kéne dönteni, hogy hogy is híják a vasat, mert még a “rendes tesztben” is ConCorde Tab 7020-ként emlegetik. Ez Gyurci írásmódjától egyedül a középső C kis/nagy méretében tér el.

  Neked meg figyelmesebbnek kellene lenned (remélem nem így fordítasz :) ), mert Gyurci Cocorde-t írt, nem ConCorde-t. Nem a kis és nagybetű a különbség… :D

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás