Sygic GPS Navigation for Android. Lássuk, mire képes

Szinte az összes android platformra tervezett navigációs programot kipróbáltam már, de egyik sem volt olyan, amiről elmondhattam volna, hogy kiemelkedően jobb a többinél. Ez így volt egészen addig, míg meg nem láttam a marketen a Sygic GPS Navigation nevét…

Sygic. Oké, navin próbáltam már, de ott ennél vannak jobb szoftverek. Persze azért felkeltette az érdeklődésemet. Fel is pakoltam a telefonomra az appot. Már az elején felfedezni véltem egy pozitívumot. A Sygic-kal két alkalmazás települt a telefonomra: maga a Sygic és emellé egy külön programot képez a Sygic Downloader, amivel bármikor bővíthetjük meglévő térképarzenálunkat.

Ebbe a downloaderbe belépve először kiválaszthatjuk a kontinenst, majd azon belül az országokat, amelyeket le szeretnénk tölteni. Fontos megjegyezni, hogy ezt kizárólag wifi-n keresztül lehet használni.

De nem is akarlak ilyen dolgokkal untatni benneteket, nézzük magát a programot! Bekapcsoláskor egy kis ideig a Sygic felirattal kel farkasszemet néznünk, majd jönnek az alapvető beállítások: nyelv, hangutasítások nyelve, távolsági egység, stb…

Ez egy offline navigációra képes program, emellett viszont nagyban épít az online lehetőségekre, mint például a „Közlekedés valós időben, üzenetváltás vagy közösség”. Ezért következő lépésként az e-mail fiókunkat, majd a licenszfeltételeket kell elfogadni.

Mikor végigrágtuk magunk az összes megjelenő üzeneten, meg egyéb dolgokon, meglátjuk a program valódi arcát, elénk tárul szép hazánk időjárási viszonyait jelző piktogramokkal ellátott térképe.

Egyébként ez egy TeleAtlasz térkép. Itt van róla néhány kép.

Ezen, ha van internetelérés, képek is megjelennek az adott helyről.

Egy gondolatot megér az is, hogy a térképen dualtouch-csal is tudunk zoom-olni (mint pl. egy képen), ami szintén kényelmesebbé teszi a programot. Ezenkívül, ha két ujjunkat párhuzamosan lefele/felfele húzzuk a térképen, akkor a nézőpont szögét tudjuk állítani.

A beállítási lehetőségek igen bőségesek, ilyen szempontból is teljesen jól van megtervezve a program.

Innen kiemelném a Menü/Beállítások/Hardverbeállítások/GPS műholdak menüpontot, ahol részletes információt kapunk saját pozíciónkról, de ami felkeltette a figyelmemet, az a GPS műholdak megjelenítése. Láthatjuk, hány műholdat lát a készülék, milyen erős a jel, stb.. Ez nagyon tetszett, androidon még nem láttam ilyet navigációs szoftverben. (A képen azért nincs jel, mert beltérben készült)

És most nézzük egy kicsit tükörbe!

Igen, itt állunk a Parlament előtt sárgán és kockafejűen. De legalább mozog a lábunk, ha megyünk valahova (ez a gyalogos skin). Nos, ehhez hozzáfűzném, hogy olyan ”finomságokat” is beletett az app-be a Sygic, mint pl. ha nem haladunk, csak egyhelyben forgunk, az iránytű segítségével azt is érzékeli a szoft, és rögtön forog is a kis sárga emberünk.

A navigációról még nem beszéltem. Ezzel sincs semmi probléma. A-ból B-be könnyen eljutunk vele. Ésszerűen tervez, nem visz el oda, ahova nem szeretnénk menni. Esetleg a dinamikus sávasszisztenst érdemes megemlíteni. Bár ez nem nagy különlegesség, de nagyon hasznos funkció.

A sok pozitív dolog mellett sajnos meg kell említenem egy-két negatívumot is. Az egyik a házszám megadása. Lehet, hogy csak én vagyok a láma, de ez nekem nem volt teljesen egyértelmű, hogy hogyan is kell csinálni. Ugyanis egyrészt már az sem volt teljesen jó megoldás, hogy a cím megadásánál az ország, város, utca megadása után nincsen külön házszám menüpont, hanem miután beállítottuk az utcát, megjelenik a házszám választása. Eddig még nem lenne probléma, csak az baj, hogy itt nem láthatunk semmilyen mezőt, ahova be lehetne írni a számot egésze addig, míg spontán el nem kezdünk gépelni oda, ahol nincsen erre kijelölt hely, csupán a kereszteződések vannak felajánlva. Ha jól emlékszem a Use native keyboard felirat utáni pipát kell kivenni, by Gyurci)

A másik a támogatottság. Fontos tudni a szoftról, hogy csak azokon a készülékeken indul el, amelyikben van 3D gyorsítás.

Természetesen ezek nem olyan nagy problémák, ráadásul szerintem ezeket kompenzálják a fentebb felsoroltak, plusz a programnak egész ütős dizájnja van, ami még tökéletesebbé teszi.

Összességében el lehet mondani, hogy a Sygic GPS Navigation egy nagyon jó android-os offline navigációs program, sőt nekem legjobban ez nyerte el tetszésemet az ilyen app-ek közül.

A Sygic GPS Navigation market-es próbaverzióját itt, míg a teljes verziót pedig itt szerezhetitek be. A szoftver hivatalos magyar oldala itt található.

Végül hoztam Nektek néhány bemutató videót. (Ez még a régi Aura-verzió, de nem sokban különböznek.)

https://www.youtube.com/watch?v=x47hJy4tjDs&feature=related

Kapcsolódó cikkek:

https://navigyurci.hu/2010/03/04/sygic-aura-ez-valami-egeszen-mas/
https://navigyurci.hu/2011/10/09/sygic-gps-navigation-for-android-11-2/
https://navigyurci.hu/2011/08/24/megerkezett-a-sygic-gps-navigation-android/

https://navigyurci.hu/2012/01/23/sygic-gps-navigation-for-wince-ismerkedjunk-meg/

40 hozzászólás
 1. avatar
  Ernő

  Szeretném kérdezni, hogy a próbaverzió után, ami 4 nap múlva lejár mi a teendő? Hol, és hogy kell regisztrálni, hogy végleges legyen?
  Sigic GPS

  • avatar
   Zsolto

   Hát, sajnálom, hogy lecsúsztál róla, de sok sikert a következő akcióhoz :)
   Üdv:
   Zsolto

  • avatar
   Ernő

   Szia Zsolto!

   Köszönöm szépen a részletes leírást! Most jutottam ide, és követtem a leírást. Sajnos már megemelkedett az ára. :( Nem keseredtem el, mert lesz mégy ilyen leárazás gondolom és akkor én leszek majd az első aki meg fogja venni. Ezen leírás után már menni fog. Megírom majd ide.

   Köszönöm szépen a segítségeteket, Neked, és Gyurcinak is!
   További szép napokat

   Üdv: Ernő

  • avatar
   Zsolto

   Szia Ernő,
   innen indulsz:
   http://www.sygic.com

   Rákattintasz a nagy kék SHOP NOW gombra.
   A következő oldalon az Europe alatt a kék Buy now 24.95€ gombra kattintasz.
   A következő oldalon kiválasztod, hogy akarsz-e HUD-ot vagy egy éves valós idejű európai útinfó kiegészítést venni, majd a zöld Proceed To Checkout gombra kattintasz.
   A következő oldalon úgy tűnik, mintha csak PayPallel tudnál fizetni, de ne csüggedj, a végén lehet majd bankkártya-adatokat is megadni.
   Ha visszatérő ügyfél vagy, akkor a kék Sign in gombra kattintasz, ha nem, akkor ki kell töltened a személyes adataidat (emil, keresztnév, vezetéknév, ország (HUNGARY), a VAT/Company jelölőnégyzetet üresen hagyod (ha nem akarod elszámolni a számlát).
   Majd megnyomod a zöld Proceed to summary gombot.
   Ezután kapsz egy összesítést a rendelésedről.
   Alul bepipálod az I have read and agree… szöveget (elolvastad és elfogadtad a végfelhasználói licencszerződést), majd megnyomod a zöld Confirm and proceed to payment gombot.
   Ezután a Sygic átirányít a PayPal oldalára, ahol bejelentkezel a saját accountodba és megerősíted a fizetési szándékodat, vagy ha nincs PayPal accountod, akkor beírhatod a bankkártyád adatait.
   Innen én nem mentem tovább, de ha eljutottál idáig, innen már meg fogod tudni oldani egyedül is :).
   Sok sikert, még van bő két és fél órád!
   Zsolto

  • avatar
   Ernő

   Köszönöm a választ! Ma próbáltam megvenni a navit, de nem nagyon tudok eligazodni. Ma még 50% lett volna, de nem lehet csak egyszerűen elutalni a pénzt. Nem értek ezekhez és inkább nem kattingatam össze vissza, mert nem volt tiszta számomra. Meg venném ha egyszerűen lehetne fizetni. Nincs olyan segítségem aki tudna ebben segíteni vagy mondaná mit csináljak. Köszönöm a segítségeket!
   Üdv: Ernő

  • avatar
   Ernő

   Köszönöm a válaszokat!
   Ha megveszem a Sygic navigációt, akkor azt csak a telefonon használhatom, vagy esetleg ha elromlik ez a telefon akkor átlehet tenni egy másik telefonra? Nem értek ezekhez a dolgokhoz és lehet sok embernek ez természetes, hogy-hogy működnek ezek a dolgok, de nekem nem. Hogy tudom megvásárolni? Felajánlotta, hogy vegyem meg. Hogy tudok fizetni ha rászánom magam?
   Köszönöm előre is a választ!
   Szép estét
   Ernő

  • avatar
   Zsolto

   De ha rászánta a pénzt, nyugodtan vegye meg, a Sygic teljesen jól használható, és offline is hibátlanul működik, íme a bizonyíték:

   https://navigyurci.hu/2013/12/29/sygic-for-android-gyors-proba-es-halvany-emlekek/

   Sok sikert! :)

  • avatar
   Ernő

   Üdvözlöm!
   Köszönöm a választ! Akkor kivárom az időt és majd kiderül mit kér.
   És van olyan ami ingyenes és nem kell hozzá netkapcsolat? Ez jól használható csak kár, hogy nem végleges.
   Szép estét!

  • avatar
   Gyurci

   Szia. Szerintem jelezni fogja hogy lejárt a próba időszak, és kéri hogy vásárold meg.

 2. avatar
  Szabolcs

  Kérlek, írjátok meg, amit soha nem lehet megtudni egyszerűen, hogy mi az ingyenes verzió korlátozása. Köszi.

 3. avatar
  kovalicsek

  én a sygic aura progit szeddtem le a netről.ez marketen nincs.szerintem ez a tuti.

 4. avatar
  spidi1

  sziasztok
  ezt a programot használom vagy 4 hónapja egy
  Wayteq 950BT készüléken és laptopon is.
  Nagyon jó és szép de az őrületbe kerget mikor azt mondja nem tervezhető meg az út, mert nem folytonos az úthálózat, na ilyenkor ugranék rá, egyszóval nem tud többet mint a többi program csak szép a csomagolása, ezért is hanyagolom.
  Az általam használt, kipróbált programok.
  Igo8, IgoPrimo, Becker, TomTom, Sygic
  ha valakit érdekel szívesen megosztom tapasztalataimat mindről, itt hosszú lenne.

 5. avatar
  Gardoni

  Igen Olaszországról van szó, az már azért kihívás XD

 6. avatar
  Isti

  Én is ” rákattantam” erre a Sygic Android navigációra és eddig csak pozitívak a tapasztalataim. A grafika kiváló, gyors, pontos. Nekem egy Galaxy S2-esen fut, és nem fagyott még le, simán ment minden. (Igaz Budapesten még nem próbáltam, de majd nyári szünetben.) A támogatása is egészen kiváló. Én belefutottam egy olyan csapdába, hogy a neten rendeltem egy dobozos aktiváló kódot, de nem a “voucher” változatot töltöttem le a GooglePlay-ről, és nem akarta elfogadni az aktiválást. Le is izzadtam rendesen de aztán felhívtam a Supporttot és egy inteligens, udvarias, és ami a fő, hozzáértő fiatalember lépésről lépésre elmagyarázott mindent, hogy még Mari néni is értse, le a kalappal.

 7. avatar
  Zsolto

  Na de nyáron jön majd az igazi teszt Pécs-Velence és a Sygic a telómon! :D

  Reméljük, azért abba sem fog nagyon beleizzadni … Ööö, vagy nem a Velencei-tóról van szó, hanem Olaszoszágról? Az már komolyabb próbatétel, nem vitás. Sok sikert hozzá és jó utat!

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás