Becker Revo.1 kicsomagolás. Mit kapunk a pénzünkért

Bár már olvashattatok egy cikket a Link2Live szolgáltatásról, de most mégis visszamegyünk az időben, egészen a kezdetekig, azaz kicsomagoljuk a “nagy vasat”. A tartozékok hasonlóak az összes többi Becker típushoz, kivéve az autós tartót…

…amely egy teljesen új fejlesztés a Becker kínálatában. Az megújult tartó mágneses segítséggel tartja a készüléket, erről majd kicsit később. A csomagolás jól megkülönböztethető a többi Becker doboztól, a minősége jelzi: ez a készülék egy magasabb árkategóriát képvisel.

Lássuk mi van a dobozban:

A készüléken kívül találunk egy tapadókorongos tartót, egy készüléktartót, egy szinkronkábelt, egy autóstöltőt (TMC antennával), a TMC-antennához való tapadókorongokat és néhány rövid leírást is, többek között a megvásárolható tatozékokról. Ne felejtkezzünk meg a Test Reportról sem, amely a Professional 50 megjelenése óta kerül a készülékek dobozába.

Beszéljünk egy kicsit a készülékről, amelyről úgy gondolom, bátran elmondhatom, hogy egyedi megjelenéssel rendelekezik.

A tervezők nem keveset agyalhattak azon, hogy az eddigi megszokott vastagságból hogyan tudnak ennyit lefaragni. Jól látható a képen, hogy ez a 7 mm-es vastagságú készülék szinte észre sem vehető a hagyományos megjelenéssel rendelkező Becker Ready 45 mellett/alatt:

Persze ennek a méretnek ára van. A készülék oldalain a bekapcsológombon kívül semmilyen csatlakozó nem található, és a micro SD bővítési lehetőség is kimaradt:

Minden fontos csatlakozó az új fejlasztésű tartóra került, amely a készüléket nem bepattintás után tartja mint eddig, hanem mágneses segítséggel. Így amikor a felső fülek a helyükre csusszannak, a tartó szinte magához szívja a készüléket:

A készülékről hiányzó csatlakozók a tartó alsó részére kerültek. Felülről-lefelé: tolatókamera, a következő csatlakozón keresztül az autórádiót némíthatjuk, míg legalul a micro USB csatija látható, amely a töltés-szinkronizálás lehetőségét biztosítja.

Érdekesség még az új töltő is, amin egy kis kapcsolóval válthatunk — de mire is? “Ez a kábel/kapcsoló lehetővé teszi az automatikus ki/be kapcsolást azoknál az autóknál is, amelyeknek a szivargyújtó-csatlakozója nem a gyújtástól függően kap áramot. A kábel érzékeli, hogy jár-e a motor vagy sem, és ennek megfelelően ad áramot a navigációs rendszernek.” Vagyis a régi autóknál, amiknek a szivargyújtójában mindig van áram, nem működne az automatikus ki/be kapcsolás, ez viszont érzékeli, hogy mikor állítod le a motort, és elveszi az áramot a navitól, bár a szivargyújtóban végig van áram.

Néhány technikai adat:

– Processzor: 533 MHz
– RAM: 128 MB
– Memória: 4 GB belső memória
– Kijelző: 12,7 cm (5″) kapacítív kijelző (multi – touch)
– Felbontás: 480×272
– Bluetooth kihangosítás
– Link2Live funkciók (forgalmi adatok, poi) elérése – DUN protokollt ismerő mobiltelefon szükséges hozzá)
– Tolatókamera csatlakoztatási lehetőség
– GPS: SirFStar 4e
– Akku: 800 mAh
– Tartó: aktív
– Méret: 131 x 92 x 7 mm
– Súly: 256 gr.

– LifeTime térképfrissítés
– LifeTime Prémium TMC (Németország, Finnország, Norvégia, Lengyelország, Svédország, Szlovénia és Magyarország)

A készülék 110 ezer forintos ár magasságában vásárolható meg. További képek megtekinthetőek Facebook-os oldalunkon: https://www.facebook.com/navigaljgyurcival

Összegzés:

Igazán tetszetősre sikerült az új készülék. Jól látszik, hogy különlegesen vékony kialakítása miatt a régebbi típusok mellett szinte eltűnik a Revo.1. Ennek eredményeképpen az összes csatlakozó aljzat átkerült a tartóra, és elmaradt a bővítési lehetőségként szolgáló microSD-aljzat is. Gyönyörűen mutat az új kapacitív kijelző (a multi – touch is működik a térkép kicsinyítése, illetve nagyításakor), bár kicsit furcsálom, hogy a felbontás értéke nem változott.

Nagyon örülök a Live lehetőségének, amelyről előző írásunkban már egy hosszabb bemutatót olvashattatok. Hogy az készülék ára milyen fogadtatásra talál a vásárlók között, azt majd azt idővel megtudjuk.

A készüléket a Mammut 2-ben lévő Média Markt áruháztól kaptuk tesztelésre. Ezúton is köszönjük!

Kapcsolódó cikkek:


https://navigyurci.hu/2013/01/18/becker-revo-1-link2live-poi-kereses-az-interneten/

https://navigyurci.hu/2013/01/14/becker-revo-teljesen-mas/

27 hozzászólás
 1. avatar
  2013. január 21. Válasz
  forgonati

  110E forint az mocskos nagy penz egy naviert, megha premium kategoria is. Es nemhogy egy normalis 800×600 kijelzo (2013 van, hello!) nem fert bele az arba, de meg egy microSD foglalat sem? Ez valami rossz vicc a Beckertol?

  • avatar
   2013. január 21. Válasz
   Gyurci

   @ forgonati Valóban nagyon – nagyon – nagyon sok pénz. Főleg nekünk… Ezért egyrészt biztosan nem mi vagyunk a célközönség, ám nálunk is sok ember vágyik a különlegességre, és néhány ezt meg is tudja fizetni. Amúgy ezt beteheted egy Maybach-be, mert még ott sem lesz égő, ezenkívül élettartam frissítés, live, multi – touch, szupervékony… És igazad van, ez kőkemény pénz, de mégis biztos vagyok benne hogy lesz piaca.

   És ahogy írtam a cikk végefelé, hogy mennyire lesz itthon eladható, majd az idő eldönti…

 2. avatar
  2013. január 21. Válasz
  lauko

  110?

  • avatar
   2013. január 21. Válasz
   Gyurci

   @ lauko Van ahol csak 100 ezer.

 3. avatar
  2013. január 21. Válasz
  forgonati

  @ Gyurci

  Egy Maybach-ba minden valószínűség szerint nem kell ilyen, mert van beépített navi :) De értem mire gondolsz.

  Piaca lehet hogy lesz, de biztosan csak nagyon nagyon picike, főleg hogy már van androidos IGO, okostelefonja meg már majdhogynem nagyanyámnak is van… De akkor sem fér a fejembe, mit gondoltak a Beckernél amikor megcsinálták ezt. Könyörgöm, tegnap olvastam tesztet az első FullHD telefonról, ami szintén 5 inches. Erre ez a Becker… Hát hol élnek ezek? Az 50 Euros kínai ratyi az E-bayről is már 800×600 kijelzővel szerelt… Persze tudom, vezetéskor nem a pixeleket kell számolni, és hát végülis 480×272 is elég az információk megjelenítésére, de azért valljuk már be, a 800×600 sokkal szebb. És ez a navi kétségtelenül gyönyörű lett kívülről, ezért illett volna belül is fejleszeni picit. Járt volna egy jobb kijelző, főleg ennyi pénzért. Ennek ellenére ők még csak rontottak rajta mivel almarad a MicroSD. WTF??? Nem értem őket, komolyan. Visszafelé haladnak?

  • avatar
   2013. január 21. Válasz
   Gyurci

   @ forgonati Egy okostelefon napi használatra, több ezer kilométerre rosszabb megoldás mint egy PNA. A ratyi kinai PNA perdig nem tudom hogy kerül ide… Nem egy kategória. Nem értek veled egyet, de nem is akarok veled vitatkozni, mert ez a te véleményed. Nem olcsó, és nem mi vagyunk a célpiac. Nagyjából ennyi. A micro SD nélkül meg lehet lenni, lévén a készülék fő célja a navigáció, nem játszik le filmet, zenét… És 7 mm-be nem is fér fér bele.

   Részemről lezártam a témát, ha kipróbáltad, és utána a tapasztalataidat írod meg (akár a rosszakat is), azt örömmel veszem. A fikázásból nem kérek. Köszönöm.

 4. avatar
  2013. január 21. Válasz
  miska60

  T.Gyurci.Neharagudj ha hozzád fordulok.a kérésemmel .mivel én nem vagyok jártas ezekben a dolgokban ezért kérem a segitségedet.A TOP MAP zrt. felé szeretném jelezni hogy átadták az M3 autópálya uj szakaszát a Nagykállói csomópontól (403.fő ut) és a49. sz. főutig ŐR községig.Kérlek jelezd már az illetékesek felé . Talán a következő térképfrissitésen már láthatjuk. Köszönettel.Miska.60.

  • avatar
   2013. január 21. Válasz
   Gyurci

   @ miska60 Szia, javasolom a DM43 által küldött linken tedd meg. Ha nem sikerül, szólj.

 5. avatar
  2013. január 21. Válasz
  DM43

  @ miska60! Ezt te is megteheted a http://www.topmap.com oldalon.

  • avatar
   2013. január 21. Válasz
   Gyurci

   @ DM43 Köszi!

 6. avatar
  2013. január 21. Válasz
  forgonati

  Nem fikázni akartam, nem is tettem, a tényeket írtam le amik sajnos igazak.

  A kínai az csak úgy jön ide, hogy ma már nem drága egy ilyen kijelző, csak erre akartam utalni. A Becker valamiért mégsem képes hogy belerakja egy 110 ezres modellbe, holott pl. a Garmin már évek óta használja a felső kategóriás navijaiban.

  Az a bajom, hogy az ár nagyon nincs összhangban a hardverrel. úgy látom ebben konkrétan olyan HW van mint az én Active 43-amban, ami pedig nem tavalyi modell… Semmi előrelépés, csak ugyanazt tették vékonyabb házba. Ami nem szerencsés, mert ez a hardver hát, picit már harmatos. Az enyém is már vért izzad amikor 3D épületekkel teletűzdelt városon megyek át.

  MicroSD nélkül meg kíváncsi leszek nagyon, hogy hogy lehet majd meglenni 1-2 év múlva. Megmondom miért. Az én navim tárhelye is 4GB (ami még csak nem is annyi ugye hanem 3,85). A Navteq 2012Q3 full EU foglal cakkpakk 2,7GB-ot. Plusz ott az alapprogram ami vagy 200MB, ezenkívül ott vannak nekem rajta a megvásárolt Marcopolo prémium poik, meg még a 3D tartalmak. Plusz még 1-2 extra magyar hang amit ráraktam. Semmi fölös dolog, ezek mind a navigációhoz kellnek. Mióta a navim megvan 4x frissítettem térképet, és minden alkalommal nőtt a méret 30-40MB-al. Most kerek 100MB szabad helyem van. Ha ez így megy, még 2-3 update és nem lesz helyem. Ami nálam nem gond, mert berakok egy kártyát és mehet oda a cucc. De ennél hogy lehet majd megoldani? Vagy majd 2 év múlva beszól a cucc hogy bocsi de nincs hely? Vagy nem értem…

  Az meg nem túl jó magyarázat hogy 7mm-be nem fér be, befér az még vékonyabba is.

  Tényleg nem fikkantani jöttem, hisz nekem is Beckerem van, és elégedett vagyok vele, nagyjából. Csak próbálom megérteni őket. És ez egy fórum lenne, szóval gondoltam kapok tippet vagy valami. Főleg ez a térképfrissítés dolog érdekelne.

  • avatar
   2013. január 21. Válasz
   Gyurci

   @ forgonati Tippet? Ok, ne vegyél Becker Revo-t. :) A LifeTime térképfrissítés jelenleg nem megvásárolható a régebbi Becker készülékekhez.

 7. avatar
  2013. január 21. Válasz
  forgonati

  A Lifetime térképfrissítés a régebbi Beckerekhez most hogy jön ide?? Én arra voltam kíváncsi hogy a Revo-nál hogyan lesz ha elfogy a hely. Arra gondoltam, hogy mivel Te elvileg otthon vagy ebben, van ötleted. De mindegy is, az ilyen “szakszerű” tanácsok hogy “OK ne vegyél Revot” teszik a Becker termékképviseletét olyanná amilyen. Tisztelettel Forgon Attila, aki egyébként hónapok óta várja a válaszod az Active43 Talk-al való problémájára, már ha egyáltalán rémlik még… Bár nem hinném.

  • avatar
   2013. január 21. Válasz
   Gyurci

   @ forgonatti “Főleg ez a térképfrissítés dolog érdekelne” Most mindenkit a LifeTime érdekel. Elég nehézen tudom kibogozni a mondanivalódból, hogy mit szeretnél…

   Hogy mi lesz ha elfogy a hely?

   a. Kisebb méretűre tömörítik a térképeket
   b. Országonként elérhetővé/letölthetővé teszik
   c. Régiós térképeket adnak ki

   De közeljövőben nem hiszem hogy a helyhiány problémát okozna.

   A “ne vegyél revo-t”, jóindulatú tanács volt. Egyfolytában azt éreznéd, hogy kidobtad a pénzedet az ablakon. A termékképveseletre vonatkozó megjegyzésed pedig nem idevaló és izléstelen is, lévén ez az én oldalam, és nem a Becker Support. Ha a Becker képviselettel van problémád, írd meg oda nyugodtan. Szerencsére egy kézen meg lehet számolni azokat a felhasználókat (nem kell hozzá öt ujj), akik számára sajnos nem találtunk megoldást.

   Amúgy igen, emlékszem rád. A Bluetooth működésével volt problémád, amire azt a választ kaptad, hogyha a Becker válaszol… De nem, azóta sem teszi.

   A magyarországi Ügyfélszolgálat a Becker mindenféle segítsége nélkül üzemel, azért mert lekiismeretes emberek nem akarják cserbenhagyni azokat, akik Becker készüléket vásárolnak. Azonban vannak olyan helyzetek amikor a legnagyobb jóindulattal sem tudunk/tudnak segíteni. Esetleg írj a “nagy” Becker-nek, és kérd a hiba javítását. Lehet, hogy a te szavad mint felhasználó, többet ér mint azoké, akik segíteni próbálnak nap mint nap.

   És miután több oldalról is megkérdőjelezted a segítőkészségemet, a jóindulatomat, és a kompetenciámat is, kérlek legközelebb bármilyen Beckerrel kapcsolatos kérdésed, vagy mondanivalód van, azt az ismert Becker-es elérhetőségeken tedd meg.

   Tisztelettel:
   Borza György
   szerkesztő

 8. avatar
  2013. január 22. Válasz
  Király Sándor

  Talán az alapoknál kellene kezdeni: A GPS NEM! házimozi. Sokkal jobb egy céltudatosan megtervezett puritán navigációs készülék, mint egy agyonvariált. Arra kell használni, amire való. Arra, hogy odatalálj, ahová menni akarsz. Erre a Becker minden tekintetben megfelelő. A magam részéről én a 3D épületeket sem használom. Minek? Vagy tudsz tájékozódni és közlekedni, és a GPS SEGÍTSÉGÉVEL odatalálsz, ahová kell, vagy mehetsz Brüsszelből Zágrábba. Vagy ha sokat piszkálod vezetés helyett( alatt, közben ) kiirthatsz egy családot. Akinek meg nem tetszik a Becker ügyfélszolgálat az tényleg vegyen valami kínai szutykot.

  • avatar
   2013. január 22. Válasz
   Gyurci

   @ Király Sándor Köszönöm, hogy megosztottad a véleményedet! :)

 9. avatar
  2013. január 22. Válasz
  miska60

  T. gyurci. Ma már kétszer is próbáltam kapcsolatot keresni a T. cimmel de nem sikerűlt.Ha tudol segiteni azt megköszönöm. Üdv.Miska60.

  • avatar
   2013. január 22. Válasz
   Gyurci

   @ miska60 Elküldtem nekik a hibát, ha visszajeleztek írok. Üdv: Gyurci

 10. avatar
  2013. január 22. Válasz
  Bagi

  Szia Gyurci !
  Jéé, van fenn másik videó is a neten, amit Te tettél fel ! Megtaláltam ! :)
  http://www.youtube.com/watch?v=5v-KdnLQkgo
  A magyar nyelvű hölgynek a naviban még kell egy kis magyar hanglejtést tanulnia !
  Vajon hogy mondaná az utcaneveket Moha bá ?

  • avatar
   2013. január 23. Válasz
   Gyurci

   @ Bagi Ez a hang már nagyon sokat fejlődött, az első verzióhoz képest… :)

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás