Prestigio Geovision 7777 iGO primo térképfrissítés

geo7777_60xTöbb hét várakozás és türelem után sikerült kézhez kapnom egy Prestigio Geovision tabletet, amelynek különlegessége az, hogy egy gyárilag előretelepített iGo primo Európa térkép lakik rajta. Miután már kérdeztetek néhány dolgot a frisssítéssel kapcsolatban…

…úgy döntöttem gyorsan essünk át a tűzkeresztségen, azaz frissítsük meg az eszközt – most. Nem egy tudomány, ám mégis minden lépést képekkel fogok illusztrálni, így az is nekifoghat majd aki még soha nem csinált ilyet. A készüléken lévő Európa térkép mellé 30 napos ingyenes térképfrissítési lehetőség is jár, amelyet érdemes kihasználni. A nálam lévő tesztkészüléken 2012 Q2-es térképek voltak, ezért rájuk fért a “ráncfelvarrás”.

Az első lépés regisztrálni a prestigio.naviextras.com oldalon. A regisztráláskor meg kell adni a nevünket, a kívánt felhasználónevet, az e-mail címünket és a jelszót, amivel majd be akarunk lépni az oldalra:

reg_form

Ezután az oldal bal alján található linkek közül letöltjük a Naviextras Toolbox nevű alkalmazást, és telepítjük a számítógépünkre. Csatlakoztatjuk a Prestigo Geovision 7777 tabletet a PC-hez, és elindítjuk a már feltelepített Toolboxot, majd amikor felismert a tabletünket bejelentkezünk:

geo7777_bejelent

Most válasszuk ki a Frissítések menüpontot, majd kattintsunk a Telepítés gombra:

geo7777_friss

Ezután a szoftver felajánlja a Biztonsági mentés lehetőségét, fogadjuk el:

geo7777_ment

A Mentés után megkezdődik az új csomag letöltése és telepítése. Ezalatt semmiképpen ne szakítsuk meg az USB kapcsolatot, és ne kapcsoljuk ki a gépet sem:

geo7777_letolt
Ha mindent jól csináltunk, akkor az alábbi üzenetet kapjuk:

geo7777_ok

Sok sikert! A készüléket a Mammutban lévő Média Markttól kaptuk bemutatásra, ezúton is köszönjük!

geov7777_2013q3

Nagyobb képek: http://www.pinterest.com/navigyurci/prestigio-geovision-7777-igo-primo-terkepfrissites/

19 hozzászólás
 1. avatar
  2014. január 13. Válasz
  OldMike

  Szia Gyurci!

  Köszönjük a cikket, ezek szerint a frissítés gond nélkül lezajlott. Ez a készülék bő félévvel későbbi, mint az enyém, így aztán két negyedévvel későbbi térképekre lehetett frissíteni. Van rá módod, hogy megnézd (a vesszőparipámat) az M0 M51 és M5 közötti új szakaszát (és persze az M51 autóutat is), persze csak útvonaltervezési szempontból?

  Köszönöm, OldMike

 2. avatar
  2014. április 18. Válasz
  Magyar Sándor

  Scenes

  Üdvözöllek Gyurci!

  Abban kérném a segítségedet,hogy vásároltam egy igo 8 primo 2014-es gyári programot,de valamiért nem működik.
  Hol tudnám letölteni a 2014-es kamionos verziót?
  Már nem bízom a legálisan vásárolt termékekben sem.
  Köszönettel.
  Scenes.

  • avatar
   2014. április 19. Válasz

   Ez lehetne alternatíva. Szép is, és már az elődje is jó volt:
   https://navigyurci.hu/2013/05/01/napi-app-for-android-sygic-gps-truck/

  • avatar
   2014. április 19. Válasz

   Kedves Sándor, üdv nálunk.

   Legjobb tudomásom szerint az iGO primo programot nem tudod megvásárolni, csak készülékkel együtt (pl: Navon, Prestigio, Becker). Ez alól egy kivétel van, az iOS-es verzió, de az általában működni szokott. Fogalmam nincs, hogy honnan tudod “letölteni” a kamionos verziót, de még csak segíteni sem tudok neked benne, mert ez a megoldás warez, és ez nálunk tiltva vagyon, és ezt komolyan is vesszük.

   Üdvözlettel:
   Gyurci

 3. avatar
  2014. április 19. Válasz
  Magyar Sándor

  Üdvözöllek Gyurci

  Köszönöm a segítséget.Ezt a gépet egy gsn boltban vásároltam még 2012-ben és ott vásároltam hozzá idén februárban a térkép frissítő programot.ami van rajta 2012-es progi csak szerettem volna frissíteni.De azért még egyszer köszönöm a felvilágosítást.

  Üdvözlettel.

  Scenes.

  • avatar
   2014. április 19. Válasz

   Szia Sándor. Ha először egy üres Prestigio tabletet vettél, és utólag vettél hozzá egy iGO primo-t, akkor az nagy valószínűséggel nem lehet jogtiszta. És egyben megmagyarázza azt is, hogy miért nem tudtad frissíteni. Üdvözlettel: Gyurci

 4. avatar
  2014. május 18. Válasz
  csabizoo

  Üdv! Gyurci A segítségedet szerétném kérni,hogy milyen készüléket illetve programot vásároljak.Nekem most egy mio gépem van igo8-al de ez majden hogy használhatatlan Lengyelországban. Az igaz hogy használtan vettem egy neppertől de attól még szerintem működnie kellene.Soha többé nem veszek használt gépet!Össze vissza navigál volt olyan hogy nem talált új útvonalat egy városban, út felújítás miatt megszünt az út, átváltottam gyorsról rövidre,és kb 30km után visszavitt ugyan oda ahonnan elindultam ezek után egyedül éreztem magam Lengyelországban. Úgy keveredtem ki lódz-ból hogy elindultam egyenesen lessz ami lessz alapon egyenesen,majd megérkeztem a célomhoz 150-km es kerülővel.Tehát!tTe milyen gépet ajánlanál ezek a hibák megszüntetésére.
  Köszönettel Csaba.

  • avatar
   2014. május 18. Válasz

   Szia csabizoo!

   Itt pont erről folyik a beszélgetés:
   https://navigyurci.hu/forums/topic/tanacsot-kerek/

   Olvass bele, és ha nem kaptál ötletet, kérdezz bátran. Esetleg írd meg hogy mi az amire feltétlen szükséged van a navigáció terén. A topikban találkozunk.

   Üdv:
   Gyurci

 5. avatar
  2014. augusztus 6. Válasz
  Expers

  Üdv.Jelenleg melyik a legfrissebb elérhető verzió?

   • avatar
    2014. augusztus 6. Válasz
    Expers

    Köszönöm.A készüléken ezt 2013.Q4 jelölik?

    • avatar
     2014. augusztus 8.
     OldMike

     Szia!
     Az a helyzet, hogy a probléma egyáltalán nem elméleti. Én gyakorlatilag csak itthon használom az eszközt, tehát nem szeretnék teljes EU frissítést venni 60 euróért, teljesen elég lenne csak a magyar frissítés, a harmadáért.
     Nem tudom biztosan, de úgy gondolom hogy előbb ki kell fizetni, amit veszek, utána engedi telepíteni (vagy nem). Aztán a pénzemet visszakapom-e, az még nagy kérdés.

    • avatar
     2014. augusztus 7.
     OldMike

     Amit én látok az így néz ki:
     http://kepkezelo.com/images/021lukzjciuq6q4jbv7j.png
     http://kepkezelo.com/images/zn125pd345v7mq6s7q.png

     Egyébként pedig teljesen elvesztettem a fonalat a Naviextras-on. A fiamnak van egy CNS Globe HD eszköze (Map8-cal, Kelet-Európára TopMap térképekkel), amit én regisztráltam a honlapon, sőt vettem is hozzá térképfrissítést is. Amikor ezzel az eszközzel és regisztrációval lépek be a honlapra, akkor felajánl egy teljes EU térképfrissítést, Kelet-Európára TopMap térképekkel! Ennek a lefedettségi adatai – természetesen – nem egyeznek meg azzal, amit a GV7777 belépéssel ajánl fel. Ez így jogos is, hiszen az egyikben van NNG is, a másikban meg csak HERE.

     A gond ott kezdődik, amikor a Magyarország térképet nézem, ugyanis ennek adatai mindkét készülék esetében betűről-betűre azonosak. Tehát egy gyártmányról van szó, csak számomra nem derül ki, hogy kié. Valószínűleg Neked van igazad, és NNG lehet (megjegyzem, hogy a legutóbbi TopMap cikkben – és az abban lévő közleményben is – 2014.03 szerepel, de ez talán azonos lehet a Naviextras szerinti 2014.Q1-gyel).
     Ami talán tiszta a számomra: ha teljes EU térképet veszek, akkor az HERE lesz, minden országra.

     Ami nem tiszta: ha csak Magyarországot szeretnék venni, akkor mi történik?
     1) Nem vehetek, mert ami szerepel, az nem HERE
     2) Vehetek, de az nem ez a térkép lesz, hanem a HERE teljes EU térkép magyarországi része
     3) Vehetek, és akkor Magyarországra NNG térképem lesz

     Mi a véleményed? (persze le is bonyolíthatnám a tranzakciót, akkor talán kiderülne, de nincs felesleges 5-7000 forintom egy esetlegesen hiányos térképre)

    • avatar
     2014. augusztus 8.

     A 2014.03-as Magyarország térkép a naviextras.com-on 2014 Q1-es megjelöléssel található. Igen, ha teljes Európa térképet vásárolsz, az ízig-vérig Here lesz, és (szerintem) nem lesz még rajta az M0 “új” szakasza/csomópontja. Mi történik, hogyha csak a Magyarország térképet akarnád megvenni, azt sem lehet (ne fizesd ki, csak az elv érdekel)?

    • avatar
     2014. augusztus 7.
     OldMike

     Szia!
     A Prestigio.Naviextras.Com oldalon regisztráltam a készüléket. Az oldalon egyébként látható TopMap Kelet-Európa csomagra kattintva azt írja, hogy az én eszközömre nem érhető el, tehát TopMap térképet nem vehetek.
     Tehát vásárolható térképek csak Here/Navteq gyártmányúak lehetnek, mert erre szól a Prestigio licencem. Ezek között van a Magyarország 2014.Q1. is.
     Én nem tudom megnézni, de biztosan érdemes lenne összevetni a Beckerre megvehető térképekkel (nem a külön megvehető TopMap kártyára gondolok), vagy akár a Garmin térképfrissítéssel, mert ezek alapból a HERE/Navteq gyártmányait használják.

    • avatar
     2014. augusztus 7.
    • avatar
     2014. augusztus 7.
     OldMike

     Annyiban egészíteném ki, hogy ez a teljes EU térkép verziója. Az egyes országok önálló térképeinek verziója nagyon eltérő, akár 2012-től 2014-ig terjedhet. Például Magyarországra mostanában adták ki a 2014.Q1. verziót.
     Amúgy megkérdeztem a Naviextras oldalon, hogy ez hogyan is van. A válaszuk szerint a teljes EU csomagban megvett térképek tartalma nem azonos az országonként megvehető térképek tartalmával. Ezt legszívesebben nem is kommentálnám, de valószínűleg nem így van.
     A teljes EU 2013.Q4. megjelenésekor többen arra panaszkodtak, hogy abban még nincs benne a legújabb M0 szakasz. Kíváncsi lennék, ha valaki most veszi meg a teljes EU térképet, akkor ezen a téren mit talál? Beletették-e a magyarországi 2014.Q1. tartalmat?

    • avatar
     2014. augusztus 7.

     “Amúgy megkérdeztem a Naviextras oldalon, hogy ez hogyan is van. A válaszuk szerint a teljes EU csomagban megvett térképek tartalma nem azonos az országonként megvehető térképek tartalmával.”

     Így van. A készüléken egy Navteq Európa térkép van, amely (ha jól emlékszem) minden országban Navteq térképeket ad. Az egyedileg megvásárolható Magyarország térkép (aminek most megjelent a 2014 Q1-es változata) NNG, azaz volt TopMap.

     Ahogy már írtam az előző hozzászólásomban, a készülékre a legutolsó elérhető teljes Európa térkép a Here (volt Navteq) 2013 Q4-es verziója. Tehát abban nem lehet benne a 2014 Q1-es NNG adatbázis javítás.

    • avatar
     2014. augusztus 6.

     Igen úgy, de amit én utoljára láttam azon 2013 Q2 volt.

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás