Motorola Moto G 2nd Generation (2014) – Összeszoktunk

Kicsit több mint egy hónapja, október elején számoltam be a fenti, hosszú nevű készülék érkezéséről (azóta szerencsére terjed a Moto G2 vagy Motorola MG2 megnevezés is), és ahogy ígértem, most pár bekezdésben összefoglalom az eltelt egy hónap alatt szerzett benyomásaimat. A türelmetlenebbeknek álljon itt a rövid „vezetői összefoglaló”: nagyon elégedett vagyok…

Moto G2_02

Külső és anyaghasználat
A Moto G2 a fiam szerint egy lapos folyami kavicsra hasonlít – nincsenek rajta éles szegélyek, hegyes sarkok, ezért soha nem nyomja, vágja a kezemet – nagyon kényelmes kézben tartani. Az kijelző eddig nem karcolódott meg, bár vigyázok is rá, de nincs rajta fólia. A két hosszanti hangszórónyílás körüli résben hajlamos megülni némi por és egyéb szutyok, ezt időnként kifújom vagy egy puha sörtéjű fogkefével kitakarítom. Az oldalsó keret fényes, fekete műanyag, tapintása kellemes, és mivel meglehetősen vékony, inkább csak a csillogásával emeli a készülék fényét.

Moto G2_05

A hátlap jó minőségű, selymes, picit tapadós, enyhén matt felületű műanyag, ezért nem csúszik, és az ujjlenyomatokat is csak mérsékelten gyűjti. Nagyon vigyázok rá, az asztalon vagy más felületen nem tologatom, így még teljesen karc- és kopásmentes ez is. Jól mutat rajta a Motorola embléma, a kamera körüli selymes krómkeret és a lencsevédő üveg antireflex-bevonatának a lilás csillogása. Azt, hogy a sarkai lekopnak, kifényesednek-e majd a sok zsebbe csúsztatástól, csak később fog kiderülni, egyelőre ennek sem látom nyomát. Összességében azt mondanám, hogy egy sallangmentes, de az árkategóriát is figyelembe véve kimondottan kellemes, igényes tárgy a Moto G2.

Kijelző
A Moto G2 5 collos, 720×1080 pixel felbontású IPS-panelt kapott. További műszaki paraméterek ismertetése nélkül csak annyit mondok róla, hogy a színei természetesek, élénkek, a kontraszt nagyon jó – a legfényesebb állást kivéve a feketék sem kezdenek beszürkülni, és akkor is nagyon oldalról kell nézni a képernyőt, hogy ez észlelhető legyen – például az értesítéseket lezárt képernyő mellett is mutató ACDisplay program használatakor. Nem egy Clear Black Amoled, de azt nem is mindenki szereti. Maximális fényerőn szobában már szinte vakít, de ez jól jön a szabadban. Az automata fényerőszabályzás jól van belőve, pont elég fényt ad, finoman szabályoz, érdemes használni, mert sok áramot lehet megtakarítani vele. Az alábbi képen az ACDisplay progi néhány mentése látható, ajánlom mindenki figyelmébe, mert nagyon jó.

moto g2_scr

Itt említem meg a kis, fehér értesítő LED-et, mely nálam szinte állandóan villog, annyi mindent beállítottam rá, úgyhogy szinte már az a fura, ha nem jelez semmit. Ennek ellenére nem vettem észre, hogy túlságosan igénybe venné az akkut. A fénye nem túl erős, de látható, és mivel nem ül nagyon mélyen az üveglap mögött, oldalról is észre lehet venni.

Hangszórók, mikrofonok
A beszédhangszóró hangereje megfelelő, a beszélgetés minősége jó – főleg, amikor a nemrég bevezetett HD-minőségben zajlik. A beszédmikrofon is jó, a partnerek eddig nem panaszkodtak, sőt, páran dicsérték is a Moto G2 hangját. Kihangosításkor a sztereó hangszórók közül csak az alsó működik, a hangereje még arra is elég, hogy autóban használjuk ezt a funkciót.
Zenehallgatás és játék közben mindkét hangszóró működik, a sztereó hatás jól észlelhető, a hangerő megfelelő, de azért egy kicsivel több mély hangot el tudnék viselni. Ezen valamelyest segít a beépített hangszínszabályzó, de összességében hallottam már jobbat is (pl. a nemrég ismertetett Lumia 930 egy szem, ráadásul hátrafelé sugárzó hangszórójának szebb, teltebb és kellemesebb tónusú hangja van).

Moto G2_04

Kezelőszervek
Ezekről igazából nem sok írni való van, a gombok működnek, és ha megszokjuk a helyüket, akkor semmi gondot nem okoznak. Nekem ez nem megy könnyen – még mindig furcsa, hogy a hangerőszabályzók nem a hüvelykujjam alatt, hanem a bekapcsoló gomb alatt vannak, így a pont a középső ujjam alá esnek. Néha még mindig előfordul, hogy hangosítás helyett egyszerűen lezárom a képernyőt. Azt is meg kell(ene) szoknom, hogy nincs hardveres exponálógomb. Ennek hiányát némileg enyhíti, hogy a hangerő le- és fel-gombbal lehet exponálni, sőt, ha folyamatosan lenyomva tartjuk valamelyiket, akkor sorozatképet is lőhetünk (ugyanez igaz akkor is, ha a képernyőn megjelenő fókuszkeretet tartjuk hosszan lenyomva). Képernyőmentést a bekapcsoló és a hangerő le gombot egyszerre nyomva tartva készíthetünk. Apróság, de megemlítem, hogy a hangszórók előtt látható két fémbetét, a kamerát övező gyűrű és az oldalsó gombok ugyanazt a matt, selyemfényű fémbevonatot kapták, ez sokat dob a készülék megjelenésén.

Moto G2_12

Akku, melegedés
Na, ez az a terület, ami számomra a Moto G2 egyik fénypontja: az első néhány töltést követően az előző telefonjaimhoz képest szenzációs üzemidőket sikerül elérni. Ha aktívan használom, akkor persze ez is pár óra alatt lemeríthető, de a készülékház még megterhelő játék közben sem melegszik, vagyis a hőveszteség sokkal kisebb, mint az utóbbi időben nálam járt bármelyik telefonnál, és a merülés mértéke ilyenkor is kisebbnek tűnik.
Készenlét közben szinte alig csökken az akku kapacitása, pedig sokféle szolgáltatás folyamatosan szinkronizál, be van kapcsolva a helymeghatározás, és a kijelző is felvillan időnként az értesítésekkel, mégis meg lehet úszni óránként durván 2 %-nyi merüléssel. Ennek oka lehet a 4.4.4-es KitKat optimalizáltsága, vagy maga az a tény, hogy a Moto G2-n gyárilag szinte semmi felesleges kacatszoftver (bloatware) nincs, csak a csupasz Android. Átlagos használat mellett elmondható, hogy estére még 40-45 %-nyi kakaó marad, de előfordult már, hogy egy egészen könnyű nap után csak másnap délután kellett töltőre tennem a készüléket.

Működés, sebesség
Nem hiába lett annyira sikeres a Moto G2 elődje, az eredeti Moto G. Az árához képest és abszolút mértékben is nagyon kellemes sebességgel teszi a dolgát jellemzi. A főképernyők közötti lapozgatás, a menüben és a beállítások között váltogatva szinte semmi röccenés nem tapasztalható, a készülék nagyon jó reakcióidővel, egyenletes tempóban működik.
Az izzasztó programok se fognak ki rajta; én az Asphalt 8: Airborne és a Real Racing 3 nagy híve vagyok, és mindkettő simán, zökkenőmentesen fut, a Real Racing 3 talán még olajozottabban, mint az Asphalt. Az egyetlen szituáció, amikor egy-két másodpercet elgondolkodik, az a fentiekhez hasonló programokból történő kilépés és a főképernyő megjelenítése.

Moto G2_22

Memória, háttértár, OTG
Azért érezni, hogy a RAM csak 1 GB, mert az gyakran előfordul, hogy ha egy-egy programot háttérbe teszek, majd kicsivel később előhívom az előzmények listájából, nem ott folytatja tovább, ahol abbahagytam, hanem újból betöltődik. De ezzel együtt lehet élni, engem nem különösebben zavar. Ami viszont nekem szűkösnek bizonyult, az a 8 GB-nyi beépített háttértár, melyből amúgy is csak 5,5 GB érhető el. Hiába bővíthető a készülék microSD-kártyával, és hiába engedi az operációs rendszer a programok áthelyezését a memóriakártyára, ez némely alkalmazásnál mégsem lehetséges.
Sajnos pont a két fent említett autóversenyes játék ilyen – mindenképpen a belső tárhelyen terpeszkednek, hiába vannak elvileg áthelyezve a memóriakártyára. Ha valaki nem használ ilyen kövér játékokat, akkor ez nem lesz akkora probléma. Úgy sejtem, hogy a Nokia Here Drive+ bétája a letöltött térképeket szerencsére a külső memóriakártyán tárolja.
A Moto G2-nek van 16 gigás változata is, de az egyelőre az Expansyson sajnos nem érhető el, pedig az lenne az igazán optimális.

Ide kapcsolódó érdekesség, hogy a Moto G2 alapból tudja az OTG-funkciót, vagyis a microUSB csatlakozójára egy OTG-kábellel sima pendrive-ot vagy memóriakártya-olvasót is lehet csatlakoztatni, melyekről pillanatok alatt beolvassa az adatokat, és lehetővé teszi a zenehallgatást, film- és képnézést, vagy akár a fájlok másolását, mozgatását. Az újabban egyre jobban elterjedő OTG-pendrive-okhoz pedig még extra kábel sem kell. Ez egy nagyon kellemes funkció.

Moto G2_34

WiFi, BT, FM-rádió
A beépített összes rádió hozza az elvárt szintet, a WiFi érzékenységét pedig átlagon felülinek mondanám. A Speedtest app szerint 42/10 MBit/s sebességet tudtam elérni.
Az FM-rádióról nincsenek komolyabb tapasztalataim, mert szinte egyáltalán nem hallgatok rádiót, telefonon meg pláne nem, de kipróbáltam, működik. A felülete pofás, egy sereg adót el tud tárolni, tudja az RDS-t, de a hangja szerintem nem nagy szám.
A Bluetooth már fontosabb nekem, mert van egy SonyEricsson MW600-as Bluetooth headsetem, ezzel szoktam zenét hallgatni. A hangminőség jó, a kapcsolat stabil, nem szakadozik, nem akadozik, a számok címe megjelenik a headset kijelzőjén is, a vezérlőgombok is megfelelően működnek. Telefonálás közben sem tapasztaltam problémát, szóval ezen a fronton minden oké. A BT-tethering (netmegosztás) funkció szintén rendben van, a minap pillanatok alatt varázsoltunk netet Gyurcival egy újabb TomTom készülékre, mely így tud hozzáférni az online funkciókhoz (Gyurci erről biztosan bővebben is be fog számolni).

Adatátvitel, Dual SIM-funkciók
A Moto G2 nem LTE-képes készülék, de az én előfizetésemmel amúgy se tudnék hozzáférni a hipernet-szolgáltatáshoz. A böngészés sebességével ennek ellenére elégedett vagyok, a Speedtesttel végzett gyorsteszt elsőre 5,5/1 MBit/s értéket adott.

moto g2_scr2

Amikor az eredeti Moto G 4G-s változata és a Moto G2 között vacilláltam, a memória bővíthetőségén kívül a dupla SIM volt a másik döntő érv, mert így megszűnhetett az az áldatlan állapot, hogy a két előfizetésem miatt két telefont kellett (volna) állandóan magammal hordanom. Kicsit tartottam attól, hogy a két GSM-modul majd belerondít a fogyasztásba, de nagyon kellemesen csalódtam. A két SIM-et betenni és beüzemelni gyerekjáték volt, azóta csak azon veszem észre, hogy „két mobilt” hordok a zsebemben, hogy tárcsázásnál néha megkérdezi, hogy most melyik SIM-ről indítsuk a hívást. (Bekapcsoltam az intelligens SIM-választó funkciót, így a Moto G2 a hívási előzmények alapján legtöbbször el tudja dönteni, hogy melyik SIM-et szeretném használni.)
A két SIM kezelése a Dual Standby elv alapján történik, vagyis mindkét kártya folyamatosan fenn van a hálózaton, de amikor az egyikre hívás érkezik, a másik lekapcsolódik, vagyis ha olyankor arra is hívás érkezne, az a hangpostára futna be. Mivel amúgy sem telefonálok sokat, a második SIM-kártyámmal pedig még annál is kevesebbet, ez a korlátozás nekem nem okoz gondot.

Fényképező
Röviden? Nem rossz, de láttam már jobbat is. Arra, amire kitalálták, bőven megfelelő, a képek vállalhatóak, de azért érezni, hogy a Moto G2 ebben sem csúcskategóriában versenyez.
Autofókusz van, optikai stabilizátor nincs. A felbontás a ma már átlagosnak számító 8 Mpixel, a videó felbontása viszont csak HD (720×1280), igaz, a hang sztereó, és egészen jó minőségű, és tud 50 fps-es lassított üzemmódot is.

Moto G2_03

A kameraszoftver egyszerű, mint a faék, de korrekt. Okos dolog, hogy a fókusz- és fénymérési pont odébb húzható, vagyis a kép bármely pontjára tudunk élességet állítani és fényt mérni, de ez a két funkció már nem választható ketté, pedig ez néha jól jönne (pl. ha a fókuszáláshoz kiválasztott téma nagyon sötét vagy nagyon világos, ez könnyen felborítja a kép egészének fényegyensúlyát). Ez utóbbi dolog különösen azért gond, mert külön expókorrekcióra – szinte érthetetlen módon – nincs lehetőség, és ezen a HDR-üzemmód sem sokat segít.

moto g2_scr3

A kijelző bal oldaláról előhúzható beállítógyűrűn a legfontosabb funkciók elérhetők azért, de olyan funkció-bonanzára ne számítsunk, mint amilyet pl. az LG G3 kínál. Fényképezés közben zoomolhatunk is, ha a kijelzőn fel-le csúsztatjuk az ujjunkat. Nagy csodát ne várjunk: ilyenkor csak digitális nagyítás (vagyis a képkivágás változtatása) történik.
Az elkészült képek használhatóak, de néha becsúszik egy-egy túlexponált vagy bemozdult felvétel. Az a tapasztalatom, hogy a kameravédő üveget minden fotózás előtt gondosan meg kell tisztítani, mert az ujjlenyomatok és a por nagyon bele tud rondítani a képminőségbe. Az elkészült fotók ilyenkor fakók lehetnek, becsillanások, mosottság tapasztalható, ám ezek varázsütésre megszűnnek, ha megtöröljük a lencsét.

Az optikának szinte nincs látható (hordó- vagy párna-) torzítása – ez jól látszik a szabályos négyzetrácsot ábrázoló teszképen (ld. a galériában). A színek rendben vannak, a részletgazdagsággal sincs nagy baj – a „jól sikerült” képek teljesen elfogadhatóak. A Pinterest-galériában lesznek majd teljes felbontású minták is, itt most csak ízelítőül mutatok meg pár fotót, melyekből kiderül, hogy mennyire élesek a sarkok, mennyire mossa el a hátteret a lencse közelfókuszálásnál, és hogy bizony az expozíciót néha én másképp lőttem volna be (rózsás kép). Szemfüles olvasóink észrevehetik,hogy ez ugyanaz a rózsa, mint amelyiket a Lumia 930-cal is megörökítettem, csak egy hónappal idősebb kivitelben…

Moto G2_09

Moto G2_11

Moto G2_12

Moto G2_10

GPS
A végére hagytam a Navigyurci.hu fő profiljába tartozó legfontosabb egységet, a GPS-t. Ahogy sejthető, a Moto G2 ezen a téren is jól muzsikál. A helymeghatározás nálam mindig engedélyezve van, az akkuidő ennek ellenére is igazán jónak mondható. A GPS-vevő szinte azonnal talál jelet, navigálás közben a pozíció nem ugrál, mindig jó sok műhold látható. Ettől kezdve a kérdés már csak az, hogy mire, milyen szoftverrel használja az ember. Én a Wazét, a Here Drive+ Betát és a Google Mapset használom, eddig semmi gondot nem tapasztaltam velük, de ezeket a programokat már minden olvasónk jól ismeri (vagy ha nem, hát bőven olvashat róluk itt a Navigyurci.hu-n), ezért ezzel kapcsolatban nem szaporítanám tovább a szót.

moto g2_scr4

Összegzés? Nos, a Moto G2 egy kiegyensúlyozott, és az árához képest és abszolút mércével mérve is nagyon jól használható, kellemes készülék. Amit ígér, azt tudja is, fenntartás és megszorítás nélkül. Tekintve, hogy már most a legfrissebb, 4.4.4-es Android van rajta, és a Motorola nyilatkozata szerint pár héten belül megkapja a Lollipopot is, azt kell mondjam, ennyi pénzért nem tudok még csak hasonlóan jó vételt sem.

Az a helyzet, hogy időközben a környezetemben már két embert is rábeszéltem a Moto G2-re, és eddig mindketten elégedettek vele. Nagyon eltérő felhasználók: egyikük például azt mondta, hogy szinte iroda helyett használja a készüléket, jegyzetel rajta, dokumentumokat kezel, és persze bonyolítja a teljes elektronikus kommunikációját. A másik illető szintén komoly igényeket támaszt a mobiljaival szemben – hogy ki az, azt egyelőre nem árulhatom el, de talán már sejtitek…

Biztosan van még téma, amire nem tértem ki a fentiekben – kérdezzetek bátran, mindenkinek válaszolni fogok!

20 hozzászólás
 1. avatar
  2014. november 10. Válasz
  Gyurci

  Hát ez nagyon szuper lett. Egy egészen “tesztszagú” teszt. Gratulálok. :) Az ember szinte kedvet kap arra hogy kipróbálja a Motorola telefonját. Köszönjük sok befektetett munkát!

  • avatar
   2014. november 10. Válasz

   Köszönöm, bár tesztről persze nincs szó, csak a tapasztalataim leírásáról. Ennyi ember nem tévedhet, a Moto G2 tényleg jó kis telefon :)

   • avatar
    2014. november 10. Válasz
    Gyurci

    Ha nem teszt, hát nem… :)

 2. avatar
  2014. november 12. Válasz
  Pieterparker

  Hali!
  Most szeretnék rendelni egy ilyen készüléket. Bárhonnan rendelem nem lesz benne magyar nyelvű menü ugye?
  Tudnál ajánlani valami megbízható és OLCSÓ helyet? A cikked nagyon jó lett, kellően részletes. Előre is köszönöm

  • avatar
   2014. november 12. Válasz

   @Pieterparker:

   Köszi, hogy benéztél, örülök, hogy tetszett a cikk :)
   Igen, bárhonnan rendeled, nem lesz benne magyar nyelv sajnos. Elvileg azért, mert a Motorola nálunk nincs jelen, de ez sánta érv, mert a Kínából rendelt Redmi és hasonló jobb telókon van magyar nyelv, pedig azoknak sincs itthon képviseletük.

   Keress meg a zsolto kukkkkkac dzsímél ponty kom címmen és segítek a beszerzésben.
   Zsolto

 3. avatar
  2014. december 1. Válasz
  fioglenu

  Zsoltó, hadd kérdezzem meg, hogy mi a helyzet glonass ügyben? Az 1. generáció glonass képes, és ellentmondásos infókat találtam arról hogy a 2. gen. is tudja-e.
  Kicsit másképp: tesztelted a navigációt A-GPS nélkül is? (Adta kapcsolat nélkül)
  előre is köszönöm a válaszod!

  • avatar
   2014. december 2. Válasz

   Szia!
   Hát, netkapcsolat nélkül nem próbáltam a navit. Ha nagyon fontos, és nem felejtem el, mikor legközelebb autóba ülök, kipróbálom neked. Hm?
   A GLONASS-t persze tudja, ahogy Gyurci is mutatta a képernyőmentéssel.

  • avatar
   2014. december 2. Válasz
   Gyurci

   Ugyanez – ugyanott (szobában az asztalon, kb. másfél méterre az ablaktól), de most internet kapcsolat nélkül:
   https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2014/12/moci2_glonass2.png

   • avatar
    2014. december 2. Válasz
    fioglenu

    Köszönöm a gyors választ mindkettőtöknek! Valamiért ellentmondásosak a infók róla, hogy van-e benne. De miután a moto G1-ben van, elég fura lett volna, ha kiveszik. Az én első generációs moto G-m tökéletesen teszi a dolgát adatkapcsolat nélkül is. Most épp azzal jártam megy egy Svédország-Magyarország-Svédország utata, és a GPS jellel nem volt problémám, csak a Sygic-kel, ami a főverzió frissítés óta rendszeresen összeomlik.

    • avatar
     2014. december 2.
     Gyurci

     Szívesen! Nem hiszem, hogy bármilyen probléma lehetne a GPS jellel, hogyha a lakásban pozicionál. Még engem is meglepett.

  • avatar
   2014. december 2. Válasz
   Gyurci

   Bár a konkrét válasz majd Zsoltó-tól érkezik, de véleményem szerint van benne (működő) GLONASS (Aponia Magyarország szoftver):
   https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2014/12/moci2_glonass.png

 4. avatar
  2014. december 8. Válasz
  vadi

  Sziasztok!

  Köszönöm az alapos értékelést, segített a döntésben. Ma meg is érkezett a futár a telóval, pár kérdésem van vele kapcsolatban.

  1. Közel 4 évig használtam egy Motorola Defy-t. Az ahhoz tartozó töltőfejet (akár adatkábelt is) használhatom ehhez is hálózatról való töltéshez? Ha nem, akkor milyet ajánlotok.

  2. Van egy gyári autós töltőm (és tartóm is) a defy-hez. Azt a töltőt használhatom ehhez? Ha nem, akkor itt is ajánljatok egyet légy szíves!

  3. Egy webáruház honlapján olvastam a következőt (általánosságban, nem konkrétan ehhez a telefonhoz): Első töltés: Az akkumulátor élettartama érdekében, 3 x 16 órán keresztül töltse a telefont hálózati töltővel (ne autós töltővel vagy adatkábellel).
  Erről mi a véleményetek?

  Köszi,

  vadi

  • avatar
   2014. december 8. Válasz

   Gratula! :)

   1. és 2.: Nyugodtan használhatod, de nézd meg, hány mAh-esek, mert ha gyengék (min. 1 Ah kellene), akkor lassan fog tölteni, ill. autóban pl. navigálás közben folyamatosan merül majd a teló.
   3. Szerintem erre semmi szükség, de csináld azt, hogy az első pár töltés legyen minél alaposabb, vagyis jól lemerült telefont tölts fel fullra (pl. éjaszaka), és ne csak rövid időkre tedd rá a töltőt. Észre fogod venni, hogy kb. 3-4 töltési cikluson át egyre jobb lesz az üzemidőd, aztán az be is áll majd.

 5. avatar
  2014. december 8. Válasz
  vadi

  Szia!

  Köszi a gyors választ!
  1-2. A hálózati 850 mA-es, az autós pedig 950 mA-es. Ritkán használom az autósat, arra a pár alkalomra talán jó lesz. Ha nem, akkor keresek másikat.
  Igazából a hálózati töltő volt a fő kérdés. Ha csak annyit jelent az alacsonyabb érték, h. tovább tart a töltés, akkor azt kibírom. Sokszor amúgy is éjjel töltöm 7-8 órán keresztül, de ha jól tudom, ez nem okoz gondot hosszabb távon sem.
  3. Ezt megjegyzem, így fogok tenni.
  4. Új kérdésem is van. :)
  Van egy 16GB-os Kingston microSD kártyán, amit szeretnék beletenni. Class4-es, ez sebességet jelent, ha jól tudom. Nem lesz tőle lassabb a teló?

  Köszi még egyszer,

  vadi

  • avatar
   2014. december 8. Válasz

   Az a kártya szerintem nem fogja lelassítani a telefont, az egyetlen szűk keresztmetszet a videórögzítés lehet (tudja-e majd elég gyorsan írni rá az adatokat), de nekem még sose volt gondom Class 4-es kártyával sem. A Moto G amúgy is csak HD videókat rögzít, azoknál nem olyan nagy a kiírandó adatmennyiség.
   Sajnos látni fogod, hogy a komolyabb játékok (pl. Asphalt, Real Racing) úgyis a telefon beépített tárhelyén terpeszkednek majd, hiába irányítod át őket az SD-re. A többi programnak meg nagyjából mindegy, milyen gyorsan olvasódnak be, mert kicsi a méretük.

 6. avatar
  2015. március 12. Válasz
  szabostev

  Üdv!

  Profán a kérdésem, de mivel a műszaki kérdésekben nagyon részletes tájékoztatást kaptam, már csak az lenne a kérdésem hogy mennyire bírja a fizikai gyűrődést a készülék.
  Konkrétabban :sajnos a kezeimben az idegek elég rosszul végzik a feladatukat, ezért a törékeny dolgok nálunk fogyóeszköz számba mennek.
  Így jártam a Wayteq TALK 5 nevű telefonommal is, amely ugyan nem tört el, de lett rajta egy körömnyi rés a bal alsó sarkánál, ami elég volt ahhoz, hogy a szakszerviz megvonja a garanciát.
  ennél a készüléknél egy esetleges “pottyantás” mennyire necces?
  Köszi a választ.

  • avatar
   2015. március 13. Válasz

   Szia!
   Ha a telefon ilyen veszélyeknek van kitéve, akkor vegyél rá egy masszív tokot. A legjobbak az Otterboxok, de azok nagyon nem olcsók (8e Ft körül), de az eBayen sok olcsóbb, de leejtés ellen biztos védelmet nyújtó tokot lehet kapni.
   A Moto G2 nagyon jó kis teló, vágj bele nyugodtan, egy tokkal sokáig klassz társad lehet.
   Üdv:
   Zsolto

  • avatar
   2015. március 13. Válasz
   Gyurci

   Kedves Stev!

   Tokban tartom,és emlékezetem szerint még nem esett le. Remélem nem is fog. Már csak azért is, mert a szervize külföldön, így a megvont garancia még szállítási költségbe is kerülhet.

   Amúgy jól össze van rakva, nem gagyi anyag, de ha rosszul esik akkor… Viszont ha fogyóeszköz a műszaki cikk, akkor talán érdemes lenne megtartani még egy darabig a Wayteq Talk 5-öt, és gyűjteni mondjuk egy CAT B15-re. Bár nem olcsó, de valószínűsíthetően az nagyon sokáig tartana.

   Üdvözlettel,
   Gyurci

 7. avatar
  2015. szeptember 7. Válasz
  Gabesz

  Kedves Gyurci!

  Affelöl érdeklődnék,hogy a készülék amit Ön tesztelt magyar vagy német rendszernyelvű volt? Nézegettem több weboldalaon is a telefont. Ahol a legjobb ára volt, ott különféle csomagokkal lehetett megvásárolni es ha magyar menüst akarok, akkor az +8ezer ft. Nem értem. Nem lehet átállitani angolra vagy magyarra? Kétlem de az a biztos ha megkérdezem. Esetleg tippet tudna adni hol vásároljak?
  Várom válaszát
  Üdv:Gabot

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás