Bréking! Magyarország Neked! iGO SzülinApp az NNG-től

Az NNG a délelőtti sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az iGO 10 éves születésnapja alkalmából -10 napig ingyenesen letölthetővé teszi ajándék navigációs alkalmazását, amelyet SzülinApp néven tölthettek le Android és iOS rendszerre egyaránt…

igo_szulinapp_2

A legfrissebb Magyarország térképet használó alkalmazás, az iGO új motorjára a NextGen-re épül, és teljes körű navigációra alkalmas. Lássuk milyen lehetőségek kerültek bele:

– Offline navigáció (internet használata nélkül)
– Több uticél megadása
– Cím megadása “rábökéssel”
– Statisztikai adatok alapján javasolt útvonalak
– Alternatív útvonalak
– Biztonságos közlekedés (iskolák, vadveszély, rossz útviszonyok)
– A legfrissebb fizetős szakaszok (megyei matricarendszer) ismeretével
– Sebességmérő kamerák kijelzése
– Érdekes pontok
– Benzinkutak és parkolók az úticélod közelében
– Legfrissebb Magyarország térkép (122019 km út, 6458 közigazgatási egység, 68517 db. érdekes pont)

igo_szulinapp

A SzülinApp Április 20.-a és 29.-e között tölthető le a Google Play áruházból, illetve az App Store-ból. Természetesen aki egyszer ingyenesen már letöltötte, az bármikor a későbbiekben is telepítheti azt. Értesítést a szoftver megjelenéséről itt kérhetsz!

32 hozzászólás
 1. avatar
  2015. április 15. Válasz
  moolash

  Ki fogja most használni a jó kis Sygic licenszemet… :)
  Persze kíváncsi leszek az ingyenes rész utáni árazásra.

  • avatar
   2015. április 15. Válasz
   Gyurci

   Ha jól emlékszem akkor az AppStore-ban volt egy Magyarország – Románia verzió, 18 – 20 Euróért. Egyáltalán nem tűnt drágának. Egy ilyen Androidra is lehetne…

 2. avatar
  2015. április 15. Válasz
  Zsolto

  Fú, ez tök jó hír, köszi! Be is írtam a naptáramba, hogy ne felejtsem el.

 3. avatar
  2015. április 15. Válasz
  BroadBand

  Ahogy olvastam ehhez sajnos nem lehetlesz letölteni egyéb extrákat, contenteket (pl: egyéb európai országokat).

  • avatar
   2015. április 15. Válasz
   Gyurci

   Ez így igaz.

 4. avatar
  2015. április 16. Válasz
  DM43

  “Érdeklődésünkre az NNG képviselete elárulta, hogy – az elterjedt vélekedésekkel ellentétben – a Magyarország térkép frissíthető lesz, ráadásul továbbra is ingyenesen. Az eddig leginkább warez oldalakon elterjedt változatokon az iGO navigációt többnyire egyenként kellett a felhasználóknak az adott mobil kijelzőjéhez hekkelni: a letölthető iGO azonban „rugalmas” lesz minden méretre. Ez ugyanis már az iGO Primo fejlettebb, úgynevezett NextGen változata.

  Semmiképpen nincs szó holmi csökkentett képességű verzióról: az ingyenes iGO teljes értékű lesz, amit az NNG tájékoztatása szerint sohasem fognak értékesíteni, valóban kizárólag ajándéknak szánták. Más kérdés, hogy csak egyszer lesz Budán kutyavásár: aki a 10 nap alatt nem tölti le, legálisan többé már nem juthat hozzá.”

  Forrás: http://www.hirado.hu/2015/04/15/fontos-uj-informaciok-az-ingyenes-igo-navirol/

  • avatar
   2015. április 16. Válasz
   Gyurci

   Meglátjuk! A tegnap kapott információk szerint én mást értek. A térképfrissítés ok, de a “teljes értékű” számomra nem egyértelmű. 20.-án kiderül. Remélem igazad van.

   • avatar
    2015. április 16. Válasz
    DM43

    A hivatalos közlés alapján (http://www.igonavigation.com/szulinapp) én is mást értek. Nekem a “teljes értékű”-be beletartoznának az online dolgok is.

    • avatar
     2015. április 16.
     Gyurci

     Így van!

 5. avatar
  2015. április 16. Válasz
  lautnermark

  Szia
  Egy másik fórumon olvastam egy hozzászólást. Te mit gondolsz róla?

  “- Az app egy nyilvános béta teszt, amelyben a felhasználók nagy tömegben fogják sokféle készüléken kipróbálni az alkalmazást, az NNG számára 0 befektetés mellett,
  – Semmiféle support nem jár hozzá, azaz senki nem fog foglalkozni azzal, kinek miért nem fut a készülékén, vagy kinek miért fut rosszul,
  – A szoftverben nem működnek azok a szolgáltatások, amelyek elvileg a nextGen újdonságai lennének, azaz pl az online TMC vagy időjárás modulok, de egyéb online tartalom sem lesz elérhető,
  – A 10 napos letöltési időszak elteltével semmiféle kiegészítő nem lesz elérhető hozzá és utólag sem tud senki vásárolni ilyesmit
  – Összességében maga a szoftver ilyentén lebutítása egy anno volt “Amigo” szintjére “emeli” az appot, bár a Nextgen a Primo után sok részében JELENTŐS visszalépés.”

  • avatar
   2015. április 16. Válasz
   Gyurci

   Szia Márk!

   Van véleményem, de úgy tűnik egyedül vagyok vele (szerintem fogok is kapni hideget – meleget).

   1.) Nyilvános béta teszt – szerintem már régen kint van az összes fájlmegosztón. Mennyi un. béta teszt kell (ene) még (mellesleg hivatalosan is tesztelik már ezer éve)?
   2.) Support – miért kellene egy ingyenes szoftver mellé támogatás? Ingyen irodalátogatás ne járjon mellé, esetleg egy két személyes gyertyafényes vacsora?
   3.) Online szolgáltatások már az androidos primo-ban is voltak, szerintem a megosztókon biztos van ilyen verzió. Az ingyenesben nincs. De könyörgöm INGYENES! Viszont másképpen kezeli a kijelzőt, a térképeket, más a grafika…
   4.) Semmilyen kiegészítő nem lesz hozzá. Nem lesz, ez egy ajándék – ennyit tud
   5.) A SzülinApp és az Amigo összehasonlítása: majd amikor már le lehet tölteni, akkor könnyű lesz összehasonlítani egy Amigo-val. Amúgy a primo-ra is azt mondták anno, hogy egy lebutított változat (jó az iGO8-hoz képest lehet), de mégis mennyien használják?

   Én nem látom hogy jelentős visszalépés lenne, szerintem egészen használható (lehet) – sőt lesz benne olyan fícsör, amin magam is csodálkoztam hogy bekerült. Az egyetlen ami hiányzik az a forgalmi információk. Amúgy pedig ez egy ajándék! Nem kötelező senkinek letölteni, és használni sem. De szerintem egész jól mehet az NNG-nek, és nincs arra rászorulva hogy ajándékot adjon nekünk. Csak mintha fordítva ülnénk a lovon…

   • avatar
    2015. április 17. Válasz
    lautnermark

    Ha hideget akarsz kapni, akkor ugorj fel az indexes igo topicra és Schaf ellát vele!

    • avatar
     2015. április 17.
     Gyurci

     Köszi olvastam! Pont Schaf miatt nem fogok álmatlanul forgolódni. :D A világ összes valamirevaló fórumából kitiltották már többször is, és engem egészen mostanáig nem vegzált (vagy csak nem vettem észre?), pedig az első igencsak kezdő cikkemet valamikor 2007 környékén írtam, azóta jó néhány év eltelt békességben. Emlékszem jó néhány nálam ismertebb szaki-ba belekötött már, tehát nekem volt közel 8 jó évem… Egészségére!

 6. avatar
  2015. április 16. Válasz
  Balázs

  Sziasztok! megpróbáltam feliratkozni az értesítésre, de azt mondja, hogy túl sokszor próbálkozom a címemmel (1-1 alkalommal próbáltam összesen a két címemmel)???

  • avatar
   2015. április 17. Válasz
   lautnermark

   2 próbálkozás között legalább 5 percet kell várni, ahogy oda is van írva.

  • avatar
   2015. április 16. Válasz
   Gyurci

   Szia, elképzelhető hogy nagyon sokan szeretnének feliratkozni, és valami hiba van éppen. Próbáld meg később, vagy állítsd be a naptáradba eseményként.

 7. avatar
  2015. április 19. Válasz
  DM43

  Bár az oldalukon még megy a visszaszámlálás a letöltés kezdetéig, ám a play-en már kinn van és telepíthető: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nng.igo.primong.hun10th

  • avatar
   2015. április 19. Válasz
   Gyurci

   Akkor megírhatom végre…

 8. avatar
  2015. április 19. Válasz
  Shaun

  Nos, 18:20 körül már letölthető volt, bár a visszaszámláló még 5 óra 40 percet mutatott.
  Istalláláskor már figyelmeztet, hogy nagy adatforgalommal járó letöltés, használjunk wifit. Telepítés után meglepődtem, az app HU térképpel együtt: 190 MB. Összehasonlításképpen a Sygic 3 országgal (HU,SK,SRB) kb 92 MB tárterületet foglal.
  A warez iGo Primóval kevés tapasztalatom volt, mert a jelenlegi telefonom (egy céges LG G3) folyton eldobta szegényt használat közben, így maradt a Sygic (jó útra térésemet a Lucky Goldstar szponzorálta :)).
  A Primóhoz képest a megjelenítés nem sok előrelépést mutat, sajnos a SzülinApp is kegyetlenül akadozik. Valószínűleg ebben tevékenyen közreműködik a QHD kijelző is – most komolyan, mi a bánatnak kell egy 5.5 collos egérmozira nagyobb pixelsűrűséget varázsolni, mint egy 40 collos tévére. Khm.
  Az index.hu cellanapló blogján egy bennfentesnek tűnő kommentelő (a titottartási nyilatkozatra hivatkozva) csak annyit jósolt, hogy a funkcionalitásban lesznek limitációk. Ezt annyira nem vettem észre – az alapvető használatot lehetővé tévő opiók itt is jelen vannak.
  Viszont a “megszokott” iGO-s menürendszer és logika a múltté, kicsit szokni kell. A play-en fellelhető screenshotok alapján az indonéz nextgen változatot portolták szinte egy az egyben. Az “exkluzív magyar változat” szöveg azért jó marketingfogás. :)
  A navigációs üzemmóddal egy apró problémám van, QHD-s felbontásnál nagyon aprók a szövegek, menük, információk. Ezt sajnos a beállítások között sem lehet orvosolni. A felhasználók többségénél viszont ez nem fog gondot okozni.
  Summa summárum: Zsolto fogalmazott nagyon jól egy korábbi hozzászólásában. Bizony, bizony, a diákszerelemből is kinő egyszer az ember. Vége, ennyi, kész. Az iGO-val kapcsolatban is ez a konklúzió.
  Mobilarénásan: megérdemelne egy “Tetszett” plecsnit, ha… Ha nem 2014-et írnánk, nem “Magyarország only” kiadásról lenne szó, nem lennének elérhető árú belföldi mobilinternet csomagok és Google Maps+Waze… és a Sygic nem akciózná az EU+Russia csomagját 19.99 EUR-ért. Lifetime, forever.
  Próbáljátok ki Ti is.

  • avatar
   2015. április 20. Válasz
   moolash

   @Shaun: én agyon dicsértem és bevallom tart még a “diákszerelem”, de sok igazság is van abban, amit írsz.

   Indonéz verzió port vagy sem, ez mindegy, végülis lefejlesztették, működik, most itt is van. Ennél láttam már nagyobb magyarkodós nyáladzást is.

   Én imádom. :D

  • avatar
   2015. április 19. Válasz
   Gyurci

   Köszönjük a tapasztalataid megosztását. A Google Play-en olvasva a hozzászólásokat meglehetősen sokan örülnek az ingyenes szoftvernek. Már akiknek bennfentesnek tűnő úr? már előre nem vette el a kedvét az egésztől… :D

 9. avatar
  2015. április 20. Válasz
  loituma69

  Üdvözlet!
  Az iGO magasan a legjobb adatbázissal rendelkező navigációs szoftver! Azon csodálkozom, hogy ekkora késéssel ébredt fel az NNG! Kb 6 évvel ezelőtt már piacra kellett volna dobniuk az androidos iGO szoftvert és egy halom mobilos és gps tablet gyártó céggel összefogva piacra dobni a navigációjukat! Brutális nagy pénzbevételtől estek el évekig számomra érthetetlen. Na de ne siránkozzunk végre megjött! Tapasztalatok : LG P880 és Doodge DG 550 hibátlanul működik a szomorú az, hogy a kifejezettten navigációra használt és “alkalmas”
  Wayteq XTAB-7Q GPS 7 kütyümmel nem kompatibilis. NA de semmi nem tökéletes miért pont ez a szoftver lenne az! Ajándék lónak ne nézd a fogát! Remény hal meg utoljára addig marad a warez! Személy szerint én fizetnék is az iGO androidos szoftveréért ha működne a tabletemen! Anno szerencsétlen Wayteq xTAB 50 használtam már akkor megvásároltam volna a hozzá adott gagyi szoftver helyettt az iGO-t!

  • avatar
   2015. április 20. Válasz
   Gyurci

   Helló. Az AJÁNDÉK app kompatibilitási korlátai: “Kompatibilitás: iPhone és iPad, valamint Androidos okostelefon, illetve 7’’-nál kisebb képernyő-átmérőjű készülék, Android 4.0 verziótól felfelé és iOS 6 operációs rendszertől vagy iPhone 4S-től újabb verziótól felfelé (az iPhone 4-gyel is!).”

   • avatar
    2015. április 20. Válasz
    loituma69

    Kompatibilitás tisztában vagyok vele, hogy az én 7 colos kijelzőmmel nem kompatibilis csak nem értem, hogy egy navigációs szoftvert nem csinálnak meg a legelterjedtebb tablet gps kategóriára! Ez van marad a Warez, ha nem kell nekik a pénzem! Egyszerűen csak támogattam volna a szoftver megvásárlásával az amúgy is többszörös milliomos cégvezetőt és céget, de erre nyílván nem szorulnak rá! Mindenki oldja meg ahogy tudja :)

    • avatar
     2015. április 20.
     Gyurci

     Megkaptam a választ: a 7″-os korlátnak nem technikai akadálya van, ezért a fizetős változat természetesen tudni fogja.

    • avatar
     2015. április 20.
     Gyurci

     Szerintem amíg nem tudunk pontos infót, kár “puffogni” :) Rákérdezek, ok?

 10. avatar
  2015. április 20. Válasz
  PDA_FAN

  A “bétateszt” című összeesküvéselméletre én is vevő vagyok, miután az online funkciók közül csak az adatgyűjtés található meg a szoftverben, és alapértelmezetten be is van kapcsolva. Főleg Budapesten, a gyakori dugók és útlezárások miatt így nem nagy segítség, de mivel a térképe a kis településeken is elég részletes, motorosfutároknak aranyat érhet :-)

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás