A Navigon 7310, és a TMC.

Kezdőlap Fórumok Saláta azaz minden ami navigáció A Navigon 7310, és a TMC.

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

4310_1 Körülbelül egy hete tesztelek egy Navigon 7310-et, és mindennap sikerült életre kelteni a TMC-t legkésőbb második próbálkozásra.

Ma gyönyörűen sütött a nap, így arra gondoltam elkészítem a cikkhez való fényképeket. Beköltöztem az autóba. szerelék összerak, bekapcsol és semmi… Sajnos az új szoftverben még nem minden tökéletes, mert minden bekapcsolás után újra be kell állítani a Petőfi MR2-t benne. Ez elég macerás, bár egy szoftverfrissítéssel orvosolható lenne. Célszerű beállítani a frekvencia tartását is.

Nem talált eseményt. A 7310-nél a TMC működése rapszódikus.

Magyarországom TMC adás, csak az MR2 Petőfi Rádió hullámhosszán fogható. Ma nem akarta az igazságot. Többszöri ki és bekapcsolás után, nagyjából fél órát massszíroztam mire szóra tudtam bírni a TMC-t. Azután már jöttek az események rendesen, 110 darabig jutottunk, ami szép teljesítmény, tekintve a TMC1-es lokációs táblát. Igen, itt kell megemlítenem, hogy a Navigon Navteq térépe még csak az 1-es lokációs táblát használja.

Azért a MyRoute és a TMC elég jól megmutatja a lehetőségeket. Előfordulhat olyan is, hogy nem tud a szoftver három javaslatot tenni, de ha igen markánsan különbözőek. A három szín jól elkülöníti az útvonalterveket.

110 eseményt mutat a Navigon. (a cikk írásakor 195 esemény van hivatalosan)

Jól látszik a Margit Híd lezárása. Azért ne legyünk elkeseredve, jó kis készülék ez. Még van benne olyan TMC esemény is, amit jelenleg nem sok készüléken láthatunk… Ilyen az időjárás kijelzése.

Budapesten 7 fok van.

Siófokon pedig 10 fok. Én inkább ott lennék… Az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, hogy jó készülék, de lelke van. Főként azoknak ajánlom, akik jó kiállású készüléket keresnek, és ezért hajlandóak kicsit szenvedni… Nekem biztosan lenne a gyűjteményemben egy ilyen.

Felhasználó

A 2010 Q3-as térképtől a TMC Magyarországon is teljes körűen működik. Kb 5-10 perc kell, míg rátalál a Petőfi rádióra, és további 10-15 perc, míg minden eseményt betölt. De ez már a 2-es, tehát az aktuális lokációs tábla. Szóval most már a Navigonokban a Baross utca nem az Orczy tértől, hanem csak a Szabó Ervin tértől van lezárva. Az események aktualitása immár a Navigonosoknak is már csak a TrafficNavon múlik.

Adminisztrátor

@ Pietro68 Köszönjük az értékes infót! Hogyha egyszer lesz min kipróbálnom, megteszem.

Felhasználó

Gyurci Mondta

@ Pietro68 Köszönjük az értékes infót! Hogyha egyszer lesz min kipróbálnom, megteszem.

Időközben volt módomban tesztelni a Navigon féle 2-es lokációs táblát. Nem véletlenül írom így, mert érdekes. Hétfő (30-a este hat óra) A TrafficNavval, mint szolgáltatóval történt egyeztetés alapján: 274 esemény a Navigonban, 278 a TrafficNavnál. Dugó jelzés a Navigonban a nagykörúton: Király utca->Blaha Lujza tér és Baross utca->Práter utca. Ugyanez a TrafficNavnál: Király utca->Blaha Lujza tér és Blaha Lujza tér->Práter utca. Aki tudja, hogy hogyan működik az események rögzítése, rájöhet, hogy a Navigonban ott is van lokációs pont, ahol valójában nincs, vagy nem úgy.
    NO KOMMENT

Adminisztrátor

@ Pietro68 Ez jól hangzik. Bár a TomTom-ban is közelít az események száma,a valós adathoz, de az oda-vissza eseményt külön számolja.

Felhasználó

Az újabb megfigyeléseimet szeretném leírni, ami a korábbival is összhangban van. Tehát, ha a Trafficnav egy hosszabb útszakaszon jeleníti meg a forgalmi eseményt (pl. dugó a Pesti alsó rakparton a Dráva utcától a Közraktár utcáig) Az eseményt csak a két végén jeleníti meg, de a közbenső szakaszra nem tesz eseményt a navigátor. Ha ugyanezt az eseményt több szakaszra osztva tenné bele a Trafficnav, viszont már pontosan mutatná. Olyan érzésem van, mintha a Navigonok csak bizonyos számú lokációs ponton áthaladó eseményig jelenítene meg, az a fölötti számnál viszont csak az első, és az utolsó szakaszt. Így volt ez a múlt hétvégén az Andrássy útnál is. Hogyha valakinek van tapasztalata, kérem, hogy írja le.

Adminisztrátor

@ Piertro68 Biztos, hogy ez már a 2-es tábla?

Felhasználó

Gyurci Mondta

@ Piertro68 Biztos, hogy ez már a 2-es tábla?

Az 1-es nem lehet, mert az események száma 1-2%-al tér el csak a TrafficNav által rögzítettől. A hiba szoftveres lehet. Ahogy írtam: ha sok lokációs ponton keresztül haladó esemény van rögzítve, az az amit nem tud kezelni. Ha viszont a példával élve szakaszonként lenne a teljes alsó rakpartra az esemény berakva, akkor pontosan mutatná. Korábban pont ellenkezőleg viselkedett a navigátor. Pl: Oktogontól a Bajcsyig dugó az Andrássy úton, a Navigonban ez a Hősök terétől mutatta.

Adminisztrátor

@ Pietro68 Értem. Akkor várunk a javításra.

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás