Amikor eltűnik a GPS-jel
Kezdőlap › Fórumok › Saláta azaz minden ami navigáció › Amikor eltűnik a GPS-jel
Címkézve: elveszett gps jel, htc desire 816g, nincs jel, no gps
- This topic has 3 hozzászólás, 3 résztvevő, and was last updated 8 years, 11 months telt el by Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2015. szeptember. 4. péntek-11:26 #34437claciFelhasználó
Nem rég váltottam HTC Desire S-ről HTD Desire 816G-re. Minden az elvárásaimnak megfelelő, kivéve a navigáció, és ez nagyon érzékenyen érint. Bármilyen navigációs app-ot használok/használnék(!), nem találják a GPS jelet és így használhatatlanok. Google Map, Waze, Runtastic, IGO Szülinapi App, stb. Mind-mind hiányolják a GPS-jelet, pedig amit csak lehetett beállítottam az új telefonon is. Külön örültem az A-GPS-nek, gondoltam ez külön ad egyfajta gyorsítást. Még a különféle GPS tesztelő app-ok is lassan kerülnek képbe. Az előző telón miden pikk-pakk működött GPS ügyileg: pár másodperc a helymeghatározás, aztán stabil működés. Az új telón viszont a szoftverek nem bírnak a GPS-szel. Még a Google Map-ban tudok néha “rendesen” navigálni, de időnként az is elveszti a jelet. Mi lehet ennek az oka?
2015. szeptember. 5. szombat-07:38 #34439GyurciAdminisztrátorNem rég váltottam HTC Desire S-ről HTD Desire 816G-re. Minden az elvárásaimnak megfelelő, kivéve a navigáció, és ez nagyon érzékenyen érint. Bármilyen navigációs app-ot használok/használnék(!), nem találják a GPS jelet és így használhatatlanok. Google Map, Waze, Runtastic, IGO Szülinapi App, stb. Mind-mind hiányolják a GPS-jelet, pedig amit csak lehetett beállítottam az új telefonon is. Külön örültem az A-GPS-nek, gondoltam ez külön ad egyfajta gyorsítást. Még a különféle GPS tesztelő app-ok is lassan kerülnek képbe. Az előző telón miden pikk-pakk működött GPS ügyileg: pár másodperc a helymeghatározás, aztán stabil működés. Az új telón viszont a szoftverek nem bírnak a GPS-szel. Még a Google Map-ban tudok néha “rendesen” navigálni, de időnként az is elveszti a jelet.
Amennyiben az A-GPS kap internetes segédletet, illetve egy jó segédprogrammal letöltötted a műholdak legfrissebb helyzetét (pl. GPS Státusz), illetve nem egy fémgőzölt szélvédő mögött ülsz, akkor ez inkább szerviz problémának tűnik.
Vagy egy rossz szoftver frissítés az ok, esetleg maga a GPS vevő. Ha garanciális még, talán érdemes lenne megmutatni a szerviznek.
Üdv,
Gyurci2015. október. 16. péntek-22:22 #34658fioglenuFelhasználóHehe… Hasonlóval szívok az LG G2-vel. Csak belföldön (ez esetben Svédországban) tudok vele navigálni, mert bár papíron Glonass-t is támogat, a gyakorlatban A-GPS nélkül halott a rendszer. De megtaláltam a megoldást, bár kicsit röhejes egy ilyen drága telefon esetében. Elővettem a kb. 10 éves Holux GPSlim 236 Bloetooth GPS-t… Emlékeztek még az ehhez hasonló kütyükre? Ezzel még az iGO hajnalán, úgy 2005 magasságában (ha jól emlékszem) egy Acer PDA segítségével navigáltam. És most újra. Így mentem el Norvégiába egy körre. Csak egy “Bluetooth GPS” nevű segédprogram kellet hozzá, és olyan atom stabil GPS jelem volt, ami szinte semmilyen modern mobillal nem elérhető! :-D
2015. október. 18. vasárnap-08:17 #34661GyurciAdminisztrátorHehe… Hasonlóval szívok az LG G2-vel.
Pedig az nem egy olcsó telefon. Nekem is van egy “alternatív megoldásom” hasonló esetekre: https://navigyurci.hu/2010/03/08/muzem-navibe-gb735-gps-vevo-meg-ma-is-mukodik/
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.