Becker Ready 50 LMU és számítógép kapcsolódása
Címkézve: becker content manager, dell inspiron, win 7 64 bit
- This topic has 9 hozzászólás, 2 résztvevő, and was last updated 8 years, 2 months telt el by Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2016. július. 2. szombat-15:50 #36038GyöngyiFelhasználó
Kedves Gyurci!
2013-ban vásároltam egy Becker Ready 50 LMU GPS-t.
A laptopom 2011-es, Dell Inspiron N5110 (CPU i7-2630, memória 8 GB), Win 7 Home 64 bit op. rendszerrel.
Kezdettől nagyon nehezen kapcsolódott a GPS a laptophoz. Többször újra kellett indítani a laptopot. De, ha egyszer sikerült, onnantól kezdve nem volt semmi gond a mentéssel, frissítéssel. Ez nem csak nálam volt probléma, fórumokon többen jelezték. Akkor még működött a Helpdesk Becker Magyarország. Ők tanácsolták pl. hogy közvetlenül (ne USB hubon keresztül) csatlakozzunk a számítógépre.
2015 közepétől valami megváltozott. A laptop egyszeri újraindítása után kapcsolódik a GPS a laptophoz. De ez a kapcsolat néhány perc után megszűnik. Mintha kihúztam volna a kábelt. Még egyszer sem sikerült egy mentést befejezni.
A laptopon lefuttattam az összes hibakeresőt. Kipróbáltam az összes USB csatlakozót. Ideiglenesen kikapcsoltam a tűzfalat. Kitöröltem néhány újabban telepített programot. (Pl. a TV-vel kapcsolatos programokat.)
Újra telepítettem a Content Manager programot. Aztán rájöttem, hogy a Content Managertől függetlenül is megszűnik a kapcsolat a két gép között.
Semmi sem segített.
Bevittem a GPS-t a munkahelyemre. DELL asztali PC, szintén Win7 64 bit. op. rendszerrel. És láss csodát. A GPS azonnal kapcsolódott. A Content Manager telepítése után gond nélkül ment a mentés és frissítés. Azóta is így tudok frissíteni. Tehát a GPS és a kábel biztosan jó. Az itthoni laptoppal viszont továbbra sem működik. Mi lehet a gond?
Még annyit, hogy minden gépet újan vásároltam, számlával, hivatalos kereskedőtől. Minden szoftver, op. rendszer jogtiszta.
Köszönöm a segítséget!2016. július. 2. szombat-18:42 #36040GyurciAdminisztrátorA laptopom 2011-es, Dell Inspiron N5110 (CPU i7-2630, memória 8 GB), Win 7 Home 64 bit op. rendszerrel.
Kezdettől nagyon nehezen kapcsolódott a GPS a laptophoz. Többször újra kellett indítani a laptopot. De, ha egyszer sikerült, onnantól kezdve nem volt semmi gond a mentéssel, frissítéssel. Ez nem csak nálam volt probléma, fórumokon többen jelezték. Akkor még működött a Helpdesk Becker Magyarország. Ők tanácsolták pl. hogy közvetlenül (ne USB hubon keresztül) csatlakozzunk a számítógépre… …Még annyit, hogy minden gépet újan vásároltam, számlával, hivatalos kereskedőtől. Minden szoftver, op. rendszer jogtiszta.Kedves Gyöngyi!
Nekem is egy Dell Laptopom
vanvolt Windows 7 64 Bites operációs rendszerrel. Gyakorlatilag minden GPS kliens szoftver telepítésével gond volt. Ha nema telepítéssel, akkor a készülék felismerésével. Végül más Windows verzió került a gépre, a Windows 7 64 bit alatt nem találtam megoldást.Üdvözlettel,
Gyurci2016. július. 2. szombat-21:03 #36041GyöngyiFelhasználóKedves Gyurci!
Köszönöm szépen a választ. Megpróbálok Win10-re frissíteni.
Köszönettel: Gyöngyi
2016. július. 3. vasárnap-08:08 #36042GyurciAdminisztrátorKöszönöm szépen a választ. Megpróbálok Win10-re frissíteni
Ha csak frissítsd nem hiszem hogy bármi változni fog. De egy próbát megérhet.
Üdvözlettel,
Gyurci2016. július. 3. vasárnap-09:10 #36043GyöngyiFelhasználóMit kellene tennem, hogy működjön?
Köszönettel: Gyöngyi
2016. július. 3. vasárnap-10:06 #36044GyurciAdminisztrátorMit kellene tennem, hogy működjön?
Konkrét tanácsot nehéz adni. Az egyetlen oprendszer a Windows 8 volt amin minden macera nélkül működött, az is csak szűz telepítés után Egy Acer netbookon (Win 8, 32 bit). De a Dell-en (Precision M4400) ez sem volt tökéletes. Sokat kellett “masszírozni” mire üzembiztosan működött, és soha nem jöttem rá mitől…
A Windows 10-re frissítés a már működő állapotra történt.
2016. július. 5. kedd-13:05 #36068GyöngyiFelhasználóHát ez tényleg nem jött össze. Asztali PC-kkel nem szokott probléma lenni?
2016. július. 5. kedd-18:54 #36077GyurciAdminisztrátorHát ez tényleg nem jött össze. Asztali PC-kkel nem szokott probléma lenni?
De. Amíg Becker Ügyfélszolgálatoztam, volt több kapcsolódási problémával kapcsolatos jelzés is. Azok jelentős része asztali gép volt.
2016. július. 5. kedd-19:57 #36078GyöngyiFelhasználóCsak a Becker ilyen problémás? Megszűnik a lehetőségem, hogy a munkahelyemen frissítsem. Nem tudom, mit tegyek. Ráadásul vidéki vagyok. (Veszprém)
2016. július. 6. szerda-11:40 #36080GyurciAdminisztrátorCsak a Becker ilyen problémás? Megszűnik a lehetőségem, hogy a munkahelyemen frissítsem. Nem tudom, mit tegyek. Ráadásul vidéki vagyok. (Veszprém)
Magam részéről az állandó “szívást” a Dell+64 Bit+Win7 Bermuda háromszöghöz tudnám kötni. Addig aránylag nyugi volt…
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.