Becker Ready 50 LMU és számítógép kapcsolódása

Kezdőlap Fórumok Becker Becker Ready 50 LMU és számítógép kapcsolódása

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

Kedves Gyurci!
    2013-ban vásároltam egy Becker Ready 50 LMU GPS-t.
    A laptopom 2011-es, Dell Inspiron N5110 (CPU i7-2630, memória 8 GB), Win 7 Home 64 bit op. rendszerrel.
    Kezdettől nagyon nehezen kapcsolódott a GPS a laptophoz. Többször újra kellett indítani a laptopot. De, ha egyszer sikerült, onnantól kezdve nem volt semmi gond a mentéssel, frissítéssel. Ez nem csak nálam volt probléma, fórumokon többen jelezték. Akkor még működött a Helpdesk Becker Magyarország. Ők tanácsolták pl. hogy közvetlenül (ne USB hubon keresztül) csatlakozzunk a számítógépre.
    2015 közepétől valami megváltozott. A laptop egyszeri újraindítása után kapcsolódik a GPS a laptophoz. De ez a kapcsolat néhány perc után megszűnik. Mintha kihúztam volna a kábelt. Még egyszer sem sikerült egy mentést befejezni.
    A laptopon lefuttattam az összes hibakeresőt. Kipróbáltam az összes USB csatlakozót. Ideiglenesen kikapcsoltam a tűzfalat. Kitöröltem néhány újabban telepített programot. (Pl. a TV-vel kapcsolatos programokat.)
    Újra telepítettem a Content Manager programot. Aztán rájöttem, hogy a Content Managertől függetlenül is megszűnik a kapcsolat a két gép között.
    Semmi sem segített.
    Bevittem a GPS-t a munkahelyemre. DELL asztali PC, szintén Win7 64 bit. op. rendszerrel. És láss csodát. A GPS azonnal kapcsolódott. A Content Manager telepítése után gond nélkül ment a mentés és frissítés. Azóta is így tudok frissíteni. Tehát a GPS és a kábel biztosan jó. Az itthoni laptoppal viszont továbbra sem működik. Mi lehet a gond?
    Még annyit, hogy minden gépet újan vásároltam, számlával, hivatalos kereskedőtől. Minden szoftver, op. rendszer jogtiszta.
    Köszönöm a segítséget!

Adminisztrátor

A laptopom 2011-es, Dell Inspiron N5110 (CPU i7-2630, memória 8 GB), Win 7 Home 64 bit op. rendszerrel.
    Kezdettől nagyon nehezen kapcsolódott a GPS a laptophoz. Többször újra kellett indítani a laptopot. De, ha egyszer sikerült, onnantól kezdve nem volt semmi gond a mentéssel, frissítéssel. Ez nem csak nálam volt probléma, fórumokon többen jelezték. Akkor még működött a Helpdesk Becker Magyarország. Ők tanácsolták pl. hogy közvetlenül (ne USB hubon keresztül) csatlakozzunk a számítógépre… …Még annyit, hogy minden gépet újan vásároltam, számlával, hivatalos kereskedőtől. Minden szoftver, op. rendszer jogtiszta.

Kedves Gyöngyi!

Nekem is egy Dell Laptopom van volt Windows 7 64 Bites operációs rendszerrel. Gyakorlatilag minden GPS kliens szoftver telepítésével gond volt. Ha nema telepítéssel, akkor a készülék felismerésével. Végül más Windows verzió került a gépre, a Windows 7 64 bit alatt nem találtam megoldást.

Üdvözlettel,
    Gyurci

Felhasználó

Kedves Gyurci!

Köszönöm szépen a választ. Megpróbálok Win10-re frissíteni.

Köszönettel: Gyöngyi

Adminisztrátor

Köszönöm szépen a választ. Megpróbálok Win10-re frissíteni

Ha csak frissítsd nem hiszem hogy bármi változni fog. De egy próbát megérhet.
    Üdvözlettel,
    Gyurci

Felhasználó

Mit kellene tennem, hogy működjön?

Köszönettel: Gyöngyi

Adminisztrátor

Mit kellene tennem, hogy működjön?

Konkrét tanácsot nehéz adni. Az egyetlen oprendszer a Windows 8 volt amin minden macera nélkül működött, az is csak szűz telepítés után Egy Acer netbookon (Win 8, 32 bit). De a Dell-en (Precision M4400) ez sem volt tökéletes. Sokat kellett “masszírozni” mire üzembiztosan működött, és soha nem jöttem rá mitől…

A Windows 10-re frissítés a már működő állapotra történt.

Felhasználó

Hát ez tényleg nem jött össze. Asztali PC-kkel nem szokott probléma lenni?

Adminisztrátor

Hát ez tényleg nem jött össze. Asztali PC-kkel nem szokott probléma lenni?

De. Amíg Becker Ügyfélszolgálatoztam, volt több kapcsolódási problémával kapcsolatos jelzés is. Azok jelentős része asztali gép volt.

Felhasználó

Csak a Becker ilyen problémás? Megszűnik a lehetőségem, hogy a munkahelyemen frissítsem. Nem tudom, mit tegyek. Ráadásul vidéki vagyok. (Veszprém)

Adminisztrátor

Csak a Becker ilyen problémás? Megszűnik a lehetőségem, hogy a munkahelyemen frissítsem. Nem tudom, mit tegyek. Ráadásul vidéki vagyok. (Veszprém)

Magam részéről az állandó “szívást” a Dell+64 Bit+Win7 Bermuda háromszöghöz tudnám kötni. Addig aránylag nyugi volt…

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás