EOV koordináták

Kezdőlap Fórumok Navigációs szoftverek EOV koordináták

13 bejegyzés megtekintése - 1-13 / 13
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

Sziasztok, most találtam ide Sancho oldaláról.
    Nagyon régóta keresem a megoldást az un. EOV koordináták(Egységes Országos Vetületi rendszer)használatára. Jelenleg van egy Garmin GPS vevőm amin tökéletes, csak most éppen 3 készülékkel rohangálok(telefon, iGo, Garmin). Szeretném mindezt egyen letudni, de nem tudom milyen okostelefon rendszer lenne amin mindhárom(a problémát nyílván csak az EOV jelenti)használható, mert arra tenném le a voksom. Android előnyben, de ha az nincs…… Illetve létezik-e egyáltalán a Garminon kívül más rendszerben, vagy olyan garmin navi ami telefonra tehető és tudja az EOV-t. Igazából csak annyi kellene, hogy a jelenlegi helyzetem pontos EOV koordinátáit lássam. Lehet, hogy a marketban is van ilyen csak még nem vettem androidot, mert nem akartam feleslegesen, ha nem jó.

Remélem értitek a zagyvaságom!

Ha ez a téma már létezik valahol akkor elnézést, de nem találtam.

Adminisztrátor

@ Kamikazeman Próbáld meg a Navitel programot, a Marketből. A Russa utódja, az pedig tudja. Megeszi a turistautak.hu térképét is. Egy próbát megér.

Felhasználó

Köszönöm, mindenképpen megpróbálom!

Felhasználó

Kipróbáltam, de nem találok benne EOV-t csak fokokat, lehet, hogy kicsit macerásan írtam le mit is szeretnék. Olyan progi kellene ami fokok helyett métert használ a helymeghatározáshoz. Ezek 6 számjegyből álló koordináták.

pl: Kecskeméten:
    Ezek a GPS koordináták : 46.906214, 19.701323
    ezek az EOV koordináták : 699814, 173761

Adminisztrátor

@ Kamikazeman Sajnálom, egyelőre több ötletem nincsen.

Felhasználó

Azért nagyon köszönöm!

Felhasználó

Mindenképpen online-ban kellenek az eov koordináták? Mert ha nem, akkor lehet találni a neten átszámoló oldalakat (sőt, írni is lehet rá programot, csak látszólag bonyolult a dolog a “csúnya” matematikai képletek miatt). Ha jó az utóbbi, akkor néhány free link a teljesség igénye nélkül:
    http://www.agt.bme.hu/staff_h/zaletnyik/Atszamitas.html
    http://mercator.elte.hu/~saman/vettan/EOV_odavissza.html

Adminisztrátor

@ DM43 Köszönjük!

Felhasználó

Igazán nincs mit :) De ha már szóba jött – ilyen rendszer létezik más országokra is? Én annó sokat kerestem, de nem találtam.

Adminisztrátor

@ DM43 Erre nem tudok válaszolni, ebben a témában nem vagyok jártas. Sem a túrázás, sem pedig a területmérés nem tartozik a megszokott elfoglaltságaim köze. :(

Felhasználó

Megnézem a linkeket köszönöm.

DM43 Mondta

Mindenképpen online-ban kellenek az eov koordináták? Mert ha nem, akkor lehet találni a neten átszámoló oldalakat (sőt, írni is lehet rá programot, csak látszólag bonyolult a dolog a “csúnya” matematikai képletek miatt). Ha jó az utóbbi, akkor néhány free link a teljesség igénye nélkül:
    http://www.agt.bme.hu/staff_h/zaletnyik/Atszamitas.html
    http://mercator.elte.hu/~saman/vettan/EOV_odavissza.html

Felhasználó

Gyurci Mondta

@ DM43 Erre nem tudok válaszolni, ebben a témában nem vagyok jártas. Sem a túrázás, sem pedig a területmérés nem tartozik a megszokott elfoglaltságaim köze. :(

Ezek nekem sem. De az eov-rendszerben könnyű eldönteni, hogy egy adott koordináta Magyarországon belül van-e, vagy kívül. A “találati” pontosság mintegy 99%-os.

Adminisztrátor

@ DM43 Ok, köszi!

13 bejegyzés megtekintése - 1-13 / 13
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás