Navitel
Címkézve: gps, huawei honor 3c, navigáció, navitel, okostelefon
- This topic has 6 hozzászólás, 2 résztvevő, and was last updated 9 years, 8 months telt el by Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2015. február. 4. szerda-16:39 #32576GyurciAdminisztrátor
Minden amit a Navitel szoftverről tudni érdemes
2015. február. 4. szerda-16:39 #32574tkisFelhasználóVolt nekem egy Huawei Ascend Y300-as androidos telefonom (Android v4.1.1, RAM 512 MB), amin rendben futott a Navitel 7.5. Időközben azonban telefont cseréltem. Ez egy Huawei Honor 3C (4.2.2-es Android van rajta és 2 GB RAM). Ha erre feltelepítem ugyanezt a Navitelt, akkor rendben elindul, csinál mindent, mint a régi telefonon, azonban egy idő után a Navitel kikapcsolja magát. Ha újra indítom, megint fut egy darabig, de aztán csak leáll. Más programmal ilyesmi nem történik, csak a Navitellel. Amúgy a Navitel hibajelzés nélkül indul, rendben fut, majd előjelek nélkül, váratlanul (és hibaüzenet nélkül) kikapcsol (akkor is, ha kijelzőn fut, akkor is, ha háttérben kikapcsolt kijelzővel). Hogy nem szabályos volt a leállás, csak annyiból tudni, hogy az útvonalat rögzítő GPX-fájl nem lesz lezárva, mert egyébként újból elindítva rendben betölti az eredeti beállításokat.
Próbaképpen leszedtem a legújabb verziót a Google Play-ről, hétnapos próbaverzióként feltettem, és ugyanezt a leállást/behalást produkálta.
Fogalmam sincs, hogy lehetne ezen segíteni, és hogy miben lehet a hiba. Esetleg valaki találkozott már ilyesmivel? Megköszönném a megoldási javaslatokat.2015. február. 4. szerda-21:51 #32582GyurciAdminisztrátorVolt nekem egy Huawei Ascend Y300-as androidos telefonom (Android v4.1.1, RAM 512 MB), amin rendben futott a Navitel 7.5. Időközben azonban telefont cseréltem. Ez egy Huawei Honor 3C (4.2.2-es Android van rajta és 2 GB RAM). Ha erre feltelepítem ugyanezt a Navitelt, akkor rendben elindul, csinál mindent, mint a régi telefonon, azonban egy idő után a Navitel kikapcsolja magát…
Szia tkis!
Ilyen problémával még nem találkoztam. Nem lehet, hogy valami szoftverhiba folytán egy idő után elfogy a memória (bár 2 GB RAM esetén erre elég kevés az esély)? Esetleg valami frissítés elindul, ami kiüti a navigációt?
A magyarországi Navitel fórumot itt találod (peter68 már évek óta teszteli a különböző verziókat), ott biztosan tudnak segíteni: http://peter68.com/navitel/forum.php?action=forum&tema=1
Üdv,
Gyurci2015. február. 4. szerda-23:16 #32585tkisFelhasználóSzia Gyurci!
Nem hinném, hogy szoftverhiba lenne, mert nem egy Navitel-verzióval jártam így (ráadásul az első hiba nélkül fut a régi telefonon). Frissítés se lehet az ok, mert túra közben, minden hálózati kapcsolat nélkül is ezt a leállást játssza.
A továbbiakhoz a tippet köszönöm, próbálkozok ott is.
Üdv, Tamás2015. február. 5. csütörtök-07:23 #32588GyurciAdminisztrátorNem hinném, hogy szoftverhiba lenne, mert nem egy Navitel-verzióval jártam így (ráadásul az első hiba nélkül fut a régi telefonon). Frissítés se lehet az ok, mert túra közben, minden hálózati kapcsolat nélkül is ezt a leállást játssza…
Szia Tamás!
Szívesen! Nem a Navitel-re gondoltam, hanem inkább a készüléken lévő Android szoftver esetleges hiányosságára. Esetleg érdemes lehet még egy régebbi verzióval is kipróbálni. Úgy látom itt fent van néhány közülük: http://mob-core.com/en/huawei-honor-3c/programmy-dlja-android/361-navitel-navigator-navitel-navigator.html
Üdv,
Gyurci2015. február. 5. csütörtök-09:28 #32589tkisFelhasználóSzia Gyurci!
Köszönöm linket! Meg fogom nézni (bár az első és az utolsó verziószáma egyezik azzal, amit már kipróbáltam, de azért reménykedjünk:-)
Üdv, Tamás2015. február. 5. csütörtök-09:34 #32590GyurciAdminisztrátorKöszönöm linket! Meg fogom nézni (bár az első és az utolsó verziószáma egyezik azzal, amit már kipróbáltam, de azért reménykedjünk:-)
Szia Tamás!
Nagyon szívesen, remélem valamelyik verzióval működni fog normálisan.
Üdv,
Gyurci - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.