Navon N480

Kezdőlap Fórumok Navon Navon N480

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

Van a kütyün a fejhallgató csatlakozás mellett még egy csatlakozó, amit nem említ a leírás.
    A rajzon sincs rajta (ott csak “egy lyuknak” kellene lenni)
    Mi lehet az?

Felhasználó

vannak olyan változatok, amelyeken a tmc vevő megy oda vagy pedig a video bemenet csatlakozója. (gondolom a házat univerzálisra készítik a kis kínaiak :) )

Felhasználó

Ehhez is csatlakoztatható TMC, de amit eddig láttam TMC kábelt annak a vége mindíg mini USB volt.
    Egyenlőre nem tervezem a TMC-t, de azért jó volna előre tudni, hogyan is kell csatlakoztatni.

Adminisztrátor

@ malvin Elvileg sehogy.

Felhasználó

Gyurci Mondta

Elvileg sehogy.

Érdekes egy megfogalmazás: elvileg.
    És gyakorlatilag?

Mintha valahol olvastam is volna, hogy az N480 “elő van készítve” TCM-re.
    Ezt én úgy értette, hogy kell egy TCM vevő, és egy TCM kábel, amivel rádugom a mini USB-re, és működik.
    Vagy nem?

Adminisztrátor

@ malvin Szándékosan így fogalmaztam. pontosan ezt az infót hallottam, amit te is leírtál, de élő emberrel még nem találkoztam, aki N480-n TMC-t használ. Persze ettől még lehet ilyen. Esetleg próbáld meg szóra bírni a forgalmazó Ügyfélszolgálatát ez ügyben.

Felhasználó

A Navon N-480-on lévő WinCE kezelni-e az SDHC kártyát?

Sőt, (az eddigi “nagyon szomorú tapasztalatok” alapján) még azt is megkérdezném, hogy ha NEM, akkor legalább a 4GB-os sima SD-vel nem lesz gond?

Adminisztrátor

Az edigital termékinfója szerint kezeli az SDHC kártyákat:

Technikai paraméterek:
    Kijelző: 4,3″ TFT LCD sík kijelző, 480×272, 65K szín
    Processzor típusa: SiRF Atlas IV
    Processzor sebesség: 500 MHz
    GPS vevő: SiRF Atlas IV
    Operációs rendszer: Microsoft Windows CE 6.0
    Memória: 6GB ROM / 128 MB RAM
    Memóriabővítés: microSD, microSDHC
    Audio: beépített monó hangszóró
    Csatlakozók: 3,5 mm fülhallgató, miniUSB
    Akkumulátor: 1000mAh Lithium-ion,
    Méret: 124x77x10 mm
    Súly: 146 g
    Extra: automatikus fényerő vezérlő szenzor,
    1 év garancia

Felhasználó

Hogyan lehet a Navon N-480-on Hard Resetet előidézni?
    Bár nem sok mindent lehet elállítani a rendszerben amit ne állítana kikapcsolás után vissza.
    És valahogy biztosan lehet, mivel egyszer már eltűnt a MortScript regisztráció a Registry-ből.

De az is megteszi, ha valaki abban segítene, hogyan lehet az ActiveSync kapcsolatot ISMÉT életre lehelni.
    Mert egyszer már ment. Aztán egyre háklissabb lett (már használni kellett a Resync ActiveSync-et), végül teljesen és végérvényesen kimúlt.

A szimptoma ismerős:
    “Cannot verify the version of ActiveSync on your device. A program such
    as a firewall may be blocking a port ActiveSync uses to connect to the
    device, or you may need to upgrade to a more recent version ActiveSync on the PC”

Ezzel a történettel tele van az internet, de normális megoldás (válasz) sehol sincs.
    Legfeljebb annyi, hogy előfordul, hogy “magától” megjavul. (Legutóbb pl. olyat olvastam, hogy valaki több heti kínlódás után, elvitte a ketyeréjét egy másik gépre, ott csatlakozott, és utánna már otthon is).

De én nem akarom várni a csodát.
    De már csak a HR az egyedüli reményem.

u.i. annyit sikerült “meglesni”, hogy valószínűleg az okozhatja a hibát, hogy a rapisrv elindul ugyan a Navon-on, de mindjárt ki is múlik. De lehet, hogy ez már “követkeymény”

Felhasználó

TALÁLTAM VALAMIT:

NOTIFICATION_EVENT_RS232_DETECTED event keeps on adding to the database in
    each reboot and when it reaches about 60 – 70 records the Activesync is not
    connecting.

Bejött!

Most már méginkább érdekel a Hard Reset.
    Hátha az ezt az adatbázist is törli – mert elég unalmas volt majd 200 eventet törölni.

Felhasználó

Ismét elővettem ezt a matuzsálem korú berendezést, és valami “gáz” van vele:

minden Navon 480-ra “előregyártott” sys.txt-ben ez van:
    [gps]
    port=7
    baud=57600
    most viszont egy GPSScan nevű program szerint
    ez van

Ami “biztos”, hogy olyan helyeken, ahol régen gond nélkül megtalálta a GPS-t, most egyáltalán nem találja, még hosszú idő alatt sem.
    Pl. Széll Kálmán tér (akkor még Moszkva tér). Leghamarabb kb. a Déli-nél talál GPS-t.

Ami “szubjektív”, hogy “lustább lett” a berendezés. Sokmindent csak nagyon késve mond.
    Pl. már régen túl vagyok a zebrán, amikor bemondja, hogy “gyalogos átkelés”.

Mi történhetett a készülékkel?
    Lehet vele valamit tenni?

Adminisztrátor

Ismét elővettem ezt a matuzsálem korú berendezést, és valami “gáz” van vele: mi “biztos”, hogy olyan helyeken, ahol régen gond nélkül megtalálta a GPS-t, most egyáltalán nem találja, még hosszú idő alatt sem. Pl. Széll Kálmán tér (akkor még Moszkva tér). Leghamarabb kb. a Déli-nél talál GPS-t.

Ami “szubjektív”, hogy “lustább lett” a berendezés. Sok mindent csak nagyon késve mond. Pl. már régen túl vagyok a zebrán, amikor bemondja, hogy “gyalogos átkelés”. Mi történhetett a készülékkel? Lehet vele valamit tenni?

Szia!

A késve bemondásnak köze lehet a gyenge, vagy el-eltűnő GPS jelhez is. Ha nem tudja pontosan hol van, akkor nem is tud pontosan “bemondani”. Ha jól emlékszem az iGO primo beállítások között van egy olyan gomb, hogy “Alapértékek visszaállítása”. Mentsd a Save mappát, majd próbáld meg.

Üdvözlettel,
    Gyurci

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás