NNG (volt TopMap) 2014.12

Kezdőlap Fórumok Térképfrissítések NNG (volt TopMap) 2014.12

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

Szia Gyurci!
    Megjelent az NNG (volt Top Map) frissítése mostanában,de a fizetős utak a Január 1.-ei kiadottak alapján kerültek fel.Ha jól tudom,hamarosan megjelenik a módosított fizetős utak szerinti új, javított változat.Esedékes az éves frissítés vásárlása.(’14.Dec.járt le). Ha kihagyom az előző frissítést és csak a javított változatot veszem, a térkép folyamatos részletessége megmarad? Bocs, de próbáld meg értelmezni a kérdésem.
    Más.A vasam CNS Globe HD 5″-os.Panasz nincsen rá,tűéles szép megjelenése van a térképnek. De! Erősen tükröződik a képernyő.Különböző döntésekkel lehet javítani rajta….. Szóval:raszter fóliáról van tudomásod.Árnyékolót használok.
    Előre is köszönöm válaszod.
    Üdvözlettel:János

Adminisztrátor

Megjelent az NNG (volt Top Map) frissítése mostanában,de a fizetős utak a Január 1.-ei kiadottak alapján kerültek fel.Ha jól tudom,hamarosan megjelenik a módosított fizetős utak szerinti új, javított változat.Esedékes az éves frissítés vásárlása.(’14.Dec.járt le). Ha kihagyom az előző frissítést és csak a javított változatot veszem, a térkép folyamatos részletessége megmarad? Bocs, de próbáld meg értelmezni a kérdésem.

Kedves János!

Mindig a jelenkori legfrissebb változatot töltöd le, és az egy teljes térkép (nem csak egy javított réteg). Hogy pontosan melyik verzió van most a naviextras.com oldalon (a 2014.12-es térkép), arra várom a hivatalos választ.

Más: ez a fólia szerintem jó lehet:
    http://multinavigator.hu/termek.php?id=1894

Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Kedves Gyurci!
    Köszönöm gyors válaszod!Sokat segítettél!
    Üdvözlettel:János

Adminisztrátor

Kedves János!

Nagyon szívesen! Közben megérkezett a hivatalos válasz is: a 2014.12 verzió – ami letölthető a naviextras.com-on még NEM tartalmazza a Február 1.-től bevezetett változásokat, és egyelőre nem tudni mikor jön a következő verzió.

Üdvözlettel,
    Gyurci

Felhasználó

Kedves János!

Minden bizonnyal az a helytálló, amit az NNG Gyurcinak írt, de én kiegészíteném a következőkkel:
    Tavaly augusztusban vettem – egy éves frissítéssel – az NNG magyarországi térképét. Most január elején jelezte a Naviextras Toolbox, hogy van frissítés, amit le is töltöttem. Ez valóban a jan. 1-i állapot. A múlt hét közepén ismét jelezte a Toolbox a térképfrissítést. Ezt letöltve azt tapasztaltam, hogy a Liszt Ferenc reptérre Bp. felől már nem igényelte a fizetős utak bejelölését. Talán a többi – nem túl sok – változás is bekerült, de ezeket nem vizsgáltam.

Nem kizárt, hogy vásárlásnál már ezt kapod, ha mégsem – hacsak nem az egyszeri vásárlást választod – akkor szerintem fel fogja kínálni a frissítést.

Adminisztrátor

Minden bizonnyal az a helytálló, amit az NNG Gyurcinak írt, de én kiegészíteném a következőkkel: Tavaly augusztusban vettem – egy éves frissítéssel – az NNG magyarországi térképét. Most január elején jelezte a Naviextras Toolbox, hogy van frissítés, amit le is töltöttem. Ez valóban a jan. 1-i állapot. A múlt hét közepén ismét jelezte a Toolbox a térképfrissítést. Ezt letöltve azt tapasztaltam, hogy a Liszt Ferenc reptérre Bp. felől már nem igényelte a fizetős utak bejelölését. Talán a többi – nem túl sok – változás is bekerült, de ezeket nem vizsgáltam. Nem kizárt, hogy vásárlásnál már ezt kapod, ha mégsem – hacsak nem az egyszeri vásárlást választod – akkor szerintem fel fogja kínálni a frissítést.

Szia OldMike!

Ez tetszik, köszönöm! Nekem is az rémlett, mintha ezt egyszer már írtad volna. Most akkor éppen nem tudom ki-kivel van…
    Üdv,
    Gyurci

Adminisztrátor

Szia!

OldMike megjegyzésére reagálva visszakérdeztem, és a mostani válasz szerint a naviextras.com-ról most letölthető Magyarország térkép már tartalmazza az idén Januárban bevezetett megyei matricarendszer Február 1-én bevezetett változásait. Magyarul: ismeri a fizetős útszakaszokat – használja is azokat – de azt nem tudja, hogy az általad birtokolt matrica meddig érvényes!

Elnézést a téves információért, mentségemre szóljon hogy…
    Üdvözlettel,
    Gyurci

Felhasználó

Szia Gyurci!

Valóban írtam már egy másik helyen, ide csak azért írtam be, mert elképzelhető hogy János azt nem olvasta. Egyébként ma kipróbáltam két másik szakasz tervezését, mindenféle fizetősség beállítása nélkül. Baté és Kaposújlak között (igaz második alternatívaként) felkínálta a 61. számú főutat, ami az a bizonyos elkerülő. A másik a Szeleste-Szombathely volt, ahol egyből az M86-os működött.

Egy másik – talán nem teljesen idevágó – dolog az NNG-vel kapcsolatosan: január 23-án jeleztem a TopMap Map Editoron két apró (névhiba illetve egy nem létező földút szakasz) térkép problémát. Ma kaptam emailt, hogy a bejelentésemet feldolgozták, és a következő kiadásba be fog kerülni. Nagyon pozitív hozzáállás.

OldMike

Adminisztrátor

…ma kipróbáltam két másik szakasz tervezését, mindenféle fizetősség beállítása nélkül. Baté és Kaposújlak között (igaz második alternatívaként) felkínálta a 61. számú főutat, ami az a bizonyos elkerülő. A másik a Szeleste-Szombathely volt, ahol egyből az M86-os működött.

Egy másik – talán nem teljesen idevágó – dolog az NNG-vel kapcsolatosan: január 23-án jeleztem a TopMap Map Editoron két apró (névhiba illetve egy nem létező földút szakasz) térkép problémát. Ma kaptam emailt, hogy a bejelentésemet feldolgozták, és a következő kiadásba be fog kerülni. Nagyon pozitív hozzáállás…

Szia OldMike!

Köszönöm a visszajelzéseidet! Nekem is tegnap jelzett vissza a TopMap. :)
    Üdv,
    Gyurci

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás