OTG – Vigyázzunk a tabletvásárlásnál

Kezdőlap Fórumok Levél a szerkesztőnek OTG – Vigyázzunk a tabletvásárlásnál

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

…A gond nem is az OTG-vel van, hanem a fogadásához szükséges mikro USB csatlakozóval. Amiből általában csak egy van. És ez az egy szolgál az OTG csatlakozásra és töltésre. Külön tápfeszcsatlakozót én telefonon nem láttam, a tabletek egy részén sincs. Vagyis vagy töltünk, vagy háttértárolunk vagy billentyűzünk, egerészünk…

Szia Gyuri!

Jó kis leírás, köszi. :) Én mindig ellenérzéssel viseltettem az egyedi töltők iránt, amivel eddig találkoztam ritka megoldások voltak, nagyon nehéz pótolni őket, és amelyik kütyü nem tölt USB-n az bizony rosszabb esetben csúnyán meghal útközben.

Az “egy töltős” tabletek (telefonok) esetében megoldás lehet az, hogy 1-2 filmet a belső memóriába (sd kártyára ) tenni, és amikor elfogy akkor a pendrive-ról “megújítani” ezeket.

Üdvözlettel,
    Gyurci

Adminisztrátor

Klassz figyelemfelkeltés, köszi!
    Azt gondoltam volna, hogy ha egy cuccot úgy hirdetnek, hogy a perifériák mellett a töltést is lehetővé teszi, akkor az úgy is van… Adott esetben biztos bedőltem volna az ígéretnek.
    Még1x köszi!
    Zsolto

Felhasználó

Nem kell annyira félni a külön töltőtől. A régi sokszínűség már megszünt, műkődik a szabványosítás. Már csak helyigény miatt is a csatlakozó általában a kisméretű (3,4 mm) kerek DC dugó. Ilyen töltőt meg mnden telefonboltban lehet kapni. Vannak univerzális töltők is, amiken van egy USB aljazat, amibe a csatlakozózsinórok egész sorozatát mellékelik. És ha ez eghal, a miroUSB aljazaton keresztüli töltés lehetősége még mindig megmarad. Csak akkor jönnek az alap-írásban foglalt gondok.:-(

Adminisztrátor

Nem kell annyira félni a külön töltőtől. A régi sokszínűség már megszünt, műkődik a szabványosítás. Már csak helyigény miatt is a csatlakozó általában a kisméretű (3,4 mm) kerek DC dugó. Ilyen töltőt meg mnden telefonboltban lehet kapni…

Én még a Navon tablet töltőjénél tartok, olyat még nem láttam sehol.

Felhasználó

Sziasztok.
    Tudnátok segiteni?
    Honot 7es mobilomhoz vettem egy endoszkóp kamerát, mikor csatlakoztatom azt irja ki a készülék “OTG Töltés” s ezáltal nem is ismeri fel a kamerát.
    Probáltam másik telon egy LG G2esen, azon simán dolgozik..
    Mi a megoldás, hol tudom kikapcsolni, hogy ne ugy ismerje fel a kamerát mint töltésre szöruló eszköz..?
    Válaszotokat előre köszönöm.

Adminisztrátor

Sziasztok.
    Tudnátok segiteni?
    Honor 7es mobilomhoz vettem egy endoszkóp kamerát, mikor csatlakoztatom azt irja ki a készülék “OTG Töltés” s ezáltal nem is ismeri fel a kamerát. Probáltam másik telon egy LG G2esen, azon simán dolgozik. Mi a megoldás, hol tudom kikapcsolni, hogy ne ugy ismerje fel a kamerát mint töltésre szoruló eszköz..? Válaszotokat előre köszönöm.

Szia, sajnos ebben nem tudok segíteni.

Esetleg valaki??

Üdv,
    Gyurci

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás