Samsung Gear S okosóra

Kezdőlap Fórumok Android Samsung Gear S okosóra

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

Tanácsot szeretnék kérni! Vásároltam Samsug S5 készülék mellé egy Gear S okosórát, amibe nano sim kártya tehető. Az óra önállóan nem képes helymeghatározásra kártya nélkül (csak a telefonnal együtt bluetoothon keresztül) . Valójában az órát önállóan sportoláshoz helymeghatározásra, illetve ha nem vagyok elérhető a mobilon, akkor a hívások fogadására szeretném használni. Új előfizetést nem igazán szeretnék (habár úgy tünik nem tudom elkerülni) az lenne jó ha a meglévő előfizetést tudnám kibővíteni (Telekom).
    Köszönöm segítségét: T.Attila

Adminisztrátor

Vásároltam Samsug S5 készülék mellé egy Gear S okosórát, amibe nano sim kártya tehető. Az óra önállóan nem képes helymeghatározásra kártya nélkül (csak a telefonnal együtt bluetoothon keresztül) . Valójában az órát önállóan sportoláshoz helymeghatározásra, illetve ha nem vagyok elérhető a mobilon, akkor a hívások fogadására szeretném használni. Új előfizetést nem igazán szeretnék (habár úgy tünik nem tudom elkerülni) az lenne jó ha a meglévő előfizetést tudnám kibővíteni (Telekom).

Kedves Attila!

Tudomásom szerint a T-Mobile-nál léteznek un. társkártyás díjcsomagok is, mint például ez is:
    http://www.telekom.hu/mobil/lakossagi/tarifak/havidijas/move/move_m_atk

Ez például egyszerű díjcsomagváltással is elérhető. A 1430-on minden kérdésedre válaszolnak.

Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Kedves Gyurci!
    Köszönöm a választ. Sajnos elég tájékozatlanok még e tekintetben az ügyfélszolgálatosok, sőt a Samsungnál sem jutaottam túl messzire, ezért indultam el saját utakon. Nem kaptam egyértelmű választ például arra sem, miért kell a helymaghatározáshoz sim kártya, amikor az órában van GPS! Utánanéztem, mostmár tudom. Arról sem tájékoztattak a vásárlásnál, hogy az óra csak sim kártyával teljes értékű eszköz. Sőt csak nano kártyával, ami nem minden díjcsomagban elérhető! Mostmár ezt is tudom.
    Utánanéztem a csomagoknak, társkártyáknak, de valójában hosszu távon költségesnek tartom, ezért gondolkodtam valamilyen feltöltő kártyában.
    Találtam olyan amihez nincs havi díj (Domino 5), s internet használat esetén kerül napi 195 forintba 10 MB, amennyiben használom.
    Azt nem tudtam még kideríteni egyértelműen, hogy a helymeghatározás adatforgalomnak minősül-e, azaz minden nap levonódik-e a díj, vagy sem? Vagy csak akkor, ha bekapcsolom a GPS hely azonosítást az órán? Ennek függvényében lehet akár jó is ez a sim kártya, és lehet nagyon drága is!
    Ha tudnál ebben segíteni nagyon hálás lennék! Másrészról remélem másoknak is tudunk segíteni ezen információkkal a vásárlás előtt!

Köszi.
    Attila

Adminisztrátor

Kedves Attila!

Csak A-GPS van a Samsung Gear S-ben, aminek szüksége van adatkapcsolatra is: “az A-GPS gyorsabban és kevesebb áramot használva – viszont adatforgalmat generálva – állapítja meg a földrajzi helyzetünket, feltéve, hogy GSM-adótorony közelében tartózkodunk. A hagyományos GPS ilyen „földi” támogatás nélkül is viszonylag gyorsan pozícionál, ráadásul gyengébb jelekkel is beéri, viszont ehhez több áramra van szüksége.

Üdv,
    Gyurci

Adminisztrátor

A gpscentral.com fórumozói szerint a Gear S megy adatkapcsolat nélkül is, csak lassan fog pozícionálni. Ezért azt javasolják, hogy indulásnál még legyen ott a telefonod, amin keresztül az A-GPS támogatást kap az első (hideg) helymeghatározásoz, utána már szépen fog működni.
    http://forums.androidcentral.com/samsung-gear-s/494655-using-gear-s-without-data-plan.html

Amúgy a GPS működése önmagában nem generál adatforgalmat, csak az A-GPS, amikor pár tíz kb-nyi adatcsomagban leszedi a netről a műholdak éppen aktuális koordinátáit. Ha ezt BT-on át, a telefonod segítségével teszi a Gear S, akkor a telefonodban lévő SIM-en generál némi adatforgalmat.

Felhasználó

Köszönöm a segítségeteket!
    További szép napot!
    Attila

Adminisztrátor

Köszönöm a segítségeteket!

Nagyon szívesen, minden jót neked is!
    Üdv,
    Gyurci

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás