Snooper kamionos navigáció. Tapasztalatok
Kezdőlap › Fórumok › A technikai kérdések megvitatása. › Snooper kamionos navigáció. Tapasztalatok
Címkézve: kamionos navigáció, snooper, tapasztalatok, teszt, truck navigation
- This topic has 10 hozzászólás, 3 résztvevő, and was last updated 10 years, 2 months telt el by Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2014. június. 22. vasárnap-10:58 #29987GyurciAdminisztrátor
Minden a Snooper kamionos navigációval kapcsolatban
2014. június. 22. vasárnap-10:59 #29988GyurciAdminisztrátorKapcsolódó cikkek: https://navigyurci.hu/?s=snooper
2014. július. 4. péntek-15:39 #30145venenoFelhasználóSnooper 6400 a gyakorlatban :-)
Mit is mondjak, óriási csalódás ért :-(
Ennyi pénzért többet vártam
Az 1etlen pozitívum amit el tudok mondani az a kijelző mérete – ennyiAz elejéről
Bekapcsolásnál már ki lehet választani, hogy személyautó vagy kamion – Persze a figyelmeztetés megjelenik, hogy ne használd menet közben.
Aztán bejön a térkép. A menü nem Menü gombbal érhető el, hanem csak simán ráklikkelek a képre és kijön (arra csak 3 nap után jöttem rá, hogy ha a kép tetejére klikkelek akkor másik menüt ad ki, persze lehet el kellett volna olvasi a használati utasítást – Ja, azt nem adtak hozzá
Kaptam ugyan 1 CD-t amit fel is telepítettem, de hogy mit és hová tett az nem derült ki számomra, mindössze 1 linket adott a gyári weblaphoz.
Innen azért már sok mindent le lehet tölteni
Frissítettem is az adatbázisokat, még a trafipax adatbázist is megvettem 30 fontért 1 évre (kár volt)
Aztán mikor meguntam nyomkodni – végülis nem csajról van szó – gondoltam kikapcsolom. Itt ért az első meglepetés – nincs rajta kikapcsoló gomb. A bekapcsoló gombot ha folyamatosan nyomva tartom akkor kikapcsol – mint a számítógépem ha nem tudom valamiért leállítani Ez is Winfos alapú :-(
Na sebaj ennyi legyen a legnagyobb hibája.
Hétfőn irány éles bevetés
Londonban használtam, hát nem vált be.
Az első tervezésnél említette, hogy korlátozások vannak az útvonalon, megkérdezte elfogadom vagy újratervezzen. Ez már gyanús volt miért nem olyan utat tervez helyből ami megfelel a megadott paramétereknek – ja persze azért be kellett állítani az autó paramétereit. Végignézve az útvonalat nekem semmi szokatlan nem volt úgyhogy elfogadtam ezt a verziót
Aztán mikor beértem Londonba elkezdett sipákolni, hogy 16.5 tonnás korlát van. Nem igazán értettem, mert nem láttam ilyen korlátozást és különben is főbb utakon haladtam, de a sipákolás nem akart abbamaradni, 20 mp-ként “BÍP-BÍP-BÍP-BÍP WARNING” és villogott a 16,5 tonnás tábla a kijelzőn, nagyon dühítő volt egész nap ezt hallgatni. Már ekkor kezdtem lemondni róla, nekem ne csipogjon egész nap feleslegesen, Aztán néha láttam 1-1 ilyen táblát de azon az állt, hogy este 9 és reggel 7 között nem lehet behajtani én viszont napközben használtam és az órája pontosan járt.
Aztán azt vettem észre, hogy nem azt mutatja ahol vagyok. Szólt, hogy itt forduljak jobbra de a térkép a következő kereszteződést mutatta gondoltam akkor csak ott kell de miután elhagytam a kereszteződést ugrott egyet és már túl is haladtam rajta – Hurrá :-(
Újratervezés – na ez eltartott neki 1 darabig közben mentem 3 kereszteződést, mondanom se kell micsoda nyugalom töltötte el a lelkem.
Ezt jónéhányszor eljátszotta :-(
Itt már tudtam, hogy megy a levesbe
Vidéken KB elment csak 1x akart visszafordítani 4sávos úton 12 méteres autóval :-)
De nem vitt be alacsony híd alá, csak hogy valami pozitív is legyen.
Lehet máshol jól működik de én sokat járok Londonban és az a folyamatos csipogás nagyon nem jó.
Ja, jut eszembe. Ugye azt mondtam neki az első tervezésnél, hogy elfogadom a korlátozás be is vitt szépen egy 7.5 tonnás útra :-(
Ki akartam próbálni a Bluetooth-ot is rajta de sajnos sem a telefonomat, sem a fülesemet nem látta – persze a közelben lévő TomTomokat igen :-)
Volt olyan is, hogy kiesett a saját gyári tartójából :-(
Van súlya ez tény, csinálhattak volna hozzá masszívabb tartót isSzóval sztem lassú, pontatlan, gagyi
Sajna ez van
Megrendeltem a TomTomot, hátha az jobb lesz, ez meg megy vissza a feladónak2014. július. 5. szombat-05:55 #30154GyurciAdminisztrátorSnooper 6400 a gyakorlatban :-) Mit is mondjak, óriási csalódás ért :-( Ennyi pénzért többet vártam…
Először is köszönjük a tartalmas visszajelzésedet!
Sokat gondolkoztam, erre mit is lehet írni… Először is a kezelési útmutató linkje:
http://www.snooperneo.co.uk/UserManuals/Pages%20from%206%20SERIES%20User%20Manual%20EN.pdfKezdd azzal, hogy a leírás szerint állítsd be a készüléket. A külföldi tesztek szerint ez az egyik legjobb kamionos navigáció, és a Navteq kamionos térképéről is hallottam már dicsérő szavakat… Persze ettől még bármi lehet. Elképzelhető, hogy lesz egy olyan beállítás, ahol az időszakos tiltások kijelzését letilthatod.
Azt jól értettem, hogy nem a már elhagyott, hanem a következő kereszteződést mutatja? Rendszeresen, vagy csak egy ilyen eset volt? Amikor észreveszed a hibát, akkor a kamionod ikonja (nyíl) jó helyen van a térképen (nem egy másik (pl. párhuzamos) úton van esetleg)?
Ha mindent beállítottál leírás szerint, és újra ki tudtad próbálni kérlek írd meg, hogy megjavult-e a navigáció.
Üdv:
Gyurci2014. július. 6. vasárnap-16:14 #30162venenoFelhasználóSzia
Ahogy átnézem a használatit sikerült leírás nélkül is beállítanom és nem mondott semmi újat a leírás. Vagyis mégis mert pl felhasználói pontot nem tudok elmenteni rajta (5,18) Nincs benne ez a lehetőség – nincs ott az ikon, Néztem hátha nem elég friss a rendszer a Snooperen de a legújabb van rajta :-(
A Bluetoothot újra kipróbálva sem működik, sem a telefonomat sem a fülest nem látja :-(
Annyit sikerült változtatnom, hogy a figyelmeztetések halkabbak legyenek
Tehát az mutatja, hogy majd csak a következő kereszteződésnél kell befordulnom viszont szóban azt mondja, hpgy MOST. Sztem “csak” a térkép fagy le, amúgy a teherautó pozícióját az úton mutatja.
Közben beszélgettem itteni sofőrökkel és Ők is azt mondják, hogy mind ezt csinálja mármint, hogy Londonban gyakran elveszítik a jelet :-(
Nem tudom. Hétfőn megjön a TomTom, meglátom az hogyan fog viselkedni, még van 4 napom ezt visszaküldeni :-(2014. július. 6. vasárnap-16:48 #30163GyurciAdminisztrátorHétfőn megjön a TomTom, meglátom az hogyan fog viselkedni, még van 4 napom ezt visszaküldeni :-(
Szia, köszönöm a visszajelzéseket. A TomTom esetében majd arra figyelj, hogy az autópályán (kamionos beállítások mellett is) a személyautós sebességkorlátozásokat fogja mutatni, illetve a kamionos tiltások nem lesznek kint a térképen, hanem a bal felső sarokban egy ikon fogja mutatni…
Üdv:
Gyurci2014. július. 6. vasárnap-17:06 #30164venenoFelhasználóSzia
Köszönöm, bár a sebességkorlátozásra eddig sem figyeltem mert valamiért mindig kevesebbet mutatott mint amennyi a megengedett volt.
Bár lehet azért mert én teherautót használok ez pedig a nyerges vontatóra vonatkozó sebességkorlátokat mutatja. Nincs jogsim nehézpótra szóval nem tudom, hogy vannak-e egyéb korlátozások, Pl teherautóval simán lehet menni Dual Carrigeway-en 50-nal ehhez képest csak 40-et ír, szóval a sebességkorlátozás mind1
Meglátjuk, hogyan válik be!Üdv
Veneno
2014. augusztus. 3. vasárnap-19:53 #30499krapekfiuFelhasználótisztelt mindenki, lenne egy kerdesem, szeretnek venni egy spooner -t s2500, az szeretnem tudni, hogy ha iranito szamot hasznalok milyen pontossaggal tud ode vinni? csak azert mert volt egy tomtom go 600 es nagyon nem tudta a dolgokat, iranyito szam alapjan pl ha egy sugarut volt 15 km hosszu es en becsatlakoztam a felenel viszontaz iranyito szam meg a masik felen volt ,akkor o ott ahol elertem a suga uta megalott es kosz, garmin vol ezelott ami nagyon jol mikodot ,csak beadta a kulcsot par ev utan, most a spooner t szeretnem kiprobalni, szovel ezt szeretnem tudni rola.
koszonom elore is
szepnaot :)2014. augusztus. 7. csütörtök-09:33 #30614GyurciAdminisztrátortisztelt mindenki, lenne egy kerdesem, szeretnek venni egy spooner -t s2500…
Szia, erre a Snooper-re gondolsz?
http://www.snooper.co.uk/truckmate-pro-s2500.htmlÜdv:
Gyurci2014. augusztus. 7. csütörtök-20:32 #30632krapekfiuFelhasználóSzia, igen erre gondoltam
koszi2014. augusztus. 8. péntek-07:35 #30635GyurciAdminisztrátorSzia, igen erre gondoltam, koszi
Szia!
Azt írja, hogy a legjobb irányítószám adatbázist használja, amelyet a Here (volt Navteq) biztosít. Ha veneno előkerülne, mondana saját a tapasztalatokat is. Bár ha visszaolvasol egy picit, nem volt elragadtatva a Snooper-től…
Üdv:
Gyurci - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.