TomTom Eclipse II/Toyota frissítés
Címkézve: eclipse II, failed, map update, térképfrissítés, tomtom, toyota igo
- This topic has 1 hozzászólás, 2 résztvevő, and was last updated 9 years, 6 months telt el by Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2015. április. 22. szerda-22:49 #33244GhidFelhasználó
Szia,
(Ha nem jó helyre nyitottam akkor elnézést)
Ismerős Toyota Aygojában egy (kivehető) TomTom navi van, amit meg szeretett volna nézni, hogy van-e hozzá sw/térkép frissítés.
Igaz sosem volt TomTom a kezemben, de úgy tűntn a TomTom Home éppen erre való. Regisztráció és a készülék gyári szám szerinti azonosítása (Eclipse II) után csatlakozva talált is sw frissítést pl GPSFix. Ahogy korábban screenshotokból láttam, a Home azzal indít, hogy csinál egy mentést, majd utána letölt és frissít. (Ezt utólag látom, hiba volt elhinni (és nem manuálisan lementenia flash-t) :( , ugyanis a “mentés” annyira gyorsan lezajlott, hogy azalatt a 2G flasht (belső) nyilván nem menthette. A frissítés/írás közben viszont félúton megállt és íráshibával kilépett a Home.
Ezután a navi belső memóriájában néhány értelmes file-on kívül csak illegális méretű, dátumú és nevű file-ok és könyvtárak vannak és a navi az első sárgás színű képrnyőnél tovább nem jut. Gondolom teljesen szétborult a filerendszer :( (vagy ez ilyen?)
A Home restore funkciója persze nem támogatott, de a “mentés” rövidsége miatt úgysem lenne mit visszaállítani :(
Mivel a TomTom lelkivilágát lehetőségeit, supportját nem ismerem így most fogalmam sincs mi lehet a teendő, visszahozható-e az életbe a navi, vagy kidobható (esetleg az autóval együtt:/ )
Ha van javaslatotok örülnék neki…Üdv,
GL2015. április. 23. csütörtök-11:14 #33256GyurciAdminisztrátorIsmerős Toyota Aygojában egy (kivehető) TomTom navi van, amit meg szeretett volna nézni, hogy van-e hozzá sw/térkép frissítés.
Igaz sosem volt TomTom a kezemben, de úgy tűnnt a TomTom Home éppen erre való. Regisztráció és a készülék gyári szám szerinti azonosítása (Eclipse II) után csatlakozva talált is sw frissítést pl GPSFix. Ahogy korábban screenshotokból láttam, a Home azzal indít, hogy csinál egy mentést, majd utána letölt és frissít. (Ezt utólag látom, hiba volt elhinni (és nem manuálisan lementeni a flash-t) :( , ugyanis a “mentés” annyira gyorsan lezajlott, hogy azalatt a 2G flasht (belső) nyilván nem menthette. A frissítés/írás közben viszont félúton megállt és íráshibával kilépett a Home.Ezután a navi belső memóriájában néhány értelmes file-on kívül csak illegális méretű, dátumú és nevű file-ok és könyvtárak vannak és a navi az első sárgás színű képrnyőnél tovább nem jut. Gondolom teljesen szétborult a filerendszer :( (vagy ez ilyen?)
A Home restore funkciója persze nem támogatott, de a “mentés” rövidsége miatt úgysem lenne mit visszaállítani :(
Mivel a TomTom lelkivilágát lehetőségeit, supportját nem ismerem így most fogalmam sincs mi lehet a teendő, visszahozható-e az életbe a navi, vagy kidobható (esetleg az autóval együtt:/ )Kedves Ghid!
Így első olvasatra sok jóval nem tudlak kecsegtetni. Az egyetlen megoldást abban látom, hogyha még garanciális az autó, vagy legalább a navi, akkor kártyahibára hivatkozva visszavigyétek, hogy oldják meg a problémát. Ahogy írod, illegális méretű, dátumú fájlok jelentek meg (amikor én utoljára láttam ilyet, akkor ezek számomra leginkább a kínai karakterekhez voltak hasonlóak), ez a tapasztalatom szerint a kártya fizikai hibáját jelenti.
Valószínűleg azért nem mentett a TomTom Home program, mert nem tudta olvasni a kártyát, és azért nem frissítette, mert nem tudott írni rá. Ha a kereskedőnél nem boldogulsz, akkor ugyanezzel a hibával érdemes megkeresni a TomTom Support-ját, és az eszközt elküldeni garanciális javításra. A Support elérhetősége: https://hu.support.tomtom.com/app/contact
Üdv, és sok sikert,
Gyurci - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.