TomTom Trucker 6000 – kamionos navigáció

Kezdőlap Fórumok TomTom TomTom Trucker 6000 – kamionos navigáció

11 bejegyzés megtekintése - 1-11 / 11
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

Minden amit a TomTom Trucker 6000 kamionos navigációról tudni lehet…

Adminisztrátor
    Felhasználó

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a TomTom 6100-as és a TomTom Trucker navigációk megvásárlása után járni fog valamilyen költséggel a frissítés vagy a livetime tomtom traffic szolgáltatás?
    És szükség van e hozzájuk internet kapcsolatra? pl: okostelefon csatlakozás.
    Esetleg ajánlotok e másik navigációt ami még szóba jöhet?
    A válaszokat előre is köszönöm! :-)

Adminisztrátor

Olyan kérdésem lenne, hogy a TomTom 6100-as és a TomTom Trucker navigációk megvásárlása után járni fog valamilyen költséggel a frissítés vagy a livetime tomtom traffic szolgáltatás? És szükség van e hozzájuk internet kapcsolatra? pl: okostelefon csatlakozás. Esetleg ajánlotok e másik navigációt ami még szóba jöhet?

Kedves Gergely!

A térképek frissítése ingyenes (az adatbázis, de ha elviszed valahová frissíteni munkadíjat fognak kérni) és számítógép segítségével tudod elvégezni. A térképek mérete több (6-7) GB-t, ezért a frissítéshez széles sávú internetkapcsolat szükséges. A TomTom Live Traffic használata egy évig ingyenes, utána nagyjából 50 euró évente. Ehhez nem lesz szükséged telefonos kapcsolatra, a készülék beépített SIM kártyával rendelkezik, az évi 50 euró a roaming díjakat is tartalmazza.

Üdvözlettel,
    Gyurci

Felhasználó

Olyan kérdésem lenne, hogy a TomTom 6100-as és a TomTom Trucker navigációk megvásárlása után járni fog valamilyen költséggel a frissítés vagy a livetime tomtom traffic szolgáltatás? És szükség van e hozzájuk internet kapcsolatra? pl: okostelefon csatlakozás. Esetleg ajánlotok e másik navigációt ami még szóba jöhet?

Kedves Gergely!

A térképek frissítése ingyenes (az adatbázis, de ha elviszed valahová frissíteni munkadíjat fognak kérni) és számítógép segítségével tudod elvégezni. A térképek mérete több (6-7) GB-t, ezért a frissítéshez széles sávú internetkapcsolat szükséges. A TomTom Live Traffic használata egy évig ingyenes, utána nagyjából 50 euró évente. Ehhez nem lesz szükséged telefonos kapcsolatra, a készülék beépített SIM kártyával rendelkezik, az évi 50 euró a roaming díjakat is tartalmazza.

Üdvözlettel,
    Gyurci

Értem, tehát 1 évig díjmentes és utána gondolom online PayPal vagy átutalással tudom meghosszabbítani a szolgáltatást.
    És melyik navigációt ajánlod a kettő közül? Igaz Kamionozni készülök, de nem feltétel hogy a navigáció is ilyen legyen.

Adminisztrátor

Értem, tehát 1 évig díjmentes és utána gondolom online PayPal vagy átutalással tudom meghosszabbítani a szolgáltatást. És melyik navigációt ajánlod a kettő közül? Igaz Kamionozni készülök, de nem feltétel hogy a navigáció is ilyen legyen.

– PayPal-lel illetve különféle kártyákkal tudsz fizetni (VISA, Master Card, American Express).
    – Ha kamionozni fogsz, akkor talán inkább a Trucker 6000 készüléket ajánlanám. Bár biztosan nem hibátlan az adatbázis, viszont ha csak most kezdesz kamionozni, akkor valószínűleg nálad így is többet tud jelen pillanatban: https://www.tomtom.com/en_gb/drive/truck/products/

Bár olyan mesterről is hallottam, aki egy-két éve még iGO 2006-tal tolta… De Ő nem kezdő volt. A GO 6100 előnye a “Lifetime World Maps”, a Lifitime Live Traffic, és a Lifetime Speedcams, míg a Trucker 6000-é a kamionos méretek és információk valamint a tiltások ismerete: https://www.tomtom.com/en_au/drive/car/products/go-6100-aunz/

Felhasználó

Sziasztok!
    Segítségre lenne szükségem, idén év vége fele kamionozni szeretnék, és keresek hozzá navigációt, én ezt néztem ki magamnak „
    Trucker 6000 Lifetime Edition
    , hogy több költségbe ne kerüljön. De Magyarországon nem lehet kapni.

És lenne egy olyan kérdésem, hogy esetleg, mint most a GO 6200 készülék, várható-e ebből is ujjbab verzió, mert akkor még várnék a vásárlással.
    Vagy esetleg mit ajánlanátok kamionozáshoz?

Köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel: Pityke!

Adminisztrátor

Sziasztok!
    Segítségre lenne szükségem, idén év vége fele kamionozni szeretnék, és keresek hozzá navigációt, én ezt néztem ki magamnak „

És lenne egy olyan kérdésem, hogy esetleg, mint most a GO 6200 készülék, várható-e ebből is ujjbab verzió, mert akkor még várnék a vásárlással.

Szia Pityke!

Az, hogy nem lehet kapni – nem a véletlen műve. A kamionos tulajdonságaira nagyon sok panasz volt, ezért kivezetésre került.

Az elfogadható kategóriában a Becker indul (kb. 90 ezer ft), míg a drágábbak között Garmin kamionos készülékei.

Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Sziasztok!

Szia Pityke!

Az, hogy nem lehet kapni – nem a véletlen műve. A kamionos tulajdonságaira nagyon sok panasz volt, ezért kivezetésre került.

Az elfogadható kategóriában a Becker indul (kb. 90 ezer ft), míg a drágábbak között Garmin kamionos készülékei.

Üdv,
    Gyurci

Sziasztok.

Én idén vettem egy ilyen készüléket, amit a minőség jellemez viszont sajnos valóban vannak furcsa dolgai útvonaltervezés terén (igaz én buszos üzemmódban használom). De maga a készülék prémium kategória. Viszont az utakra vonatkozó korlátozásokat nem mutatja csak a beállításaid alapján rózsaszínűre festi azt ahova nem mehetsz, ergo így nem fogod tudni/megtanulni , h az egy magasság, vagy súlykorlátozás, stb miatt van ott. Ennek ellenére egyszerű és nagyszerű. Üdv Szabolcs

mindjárt írok egy pro, kontra jellemzést

Felhasználó

Sziasztok.

Szeretném megosztani a készülékkel kapcsolatos tapasztalataimat mert vásárlásnál nem mindig derülnek ki mik a pozitív és negatív dolgok. Vagy esetleg később lesz aki felvilágosít engem is.Leírtak csak tapasztalatok, a menürendszert, hardver, szoftver stb mindenki megnézheti a gyári leírásban.

Új munkahely új szakma, friss D kategóriás jogosítvány és a sors úgy hozta, h egy próbafelvételin annak ellenére, h nem volt tapsztalatom felvettek és egyből be a mélyvizbe (nemzetközi turistabuszozás). Ezért szántam rá elég pénzt, hogy magamnak és a mögöttem ülő 30-40 embernek ne okozzak negatív élményeket. ezért esett a választás a TomTom Trucker 6000-re. Van benne buszos beállítás is és 6″ kijelzőt jól látni a távoli szélvédőn is.És mutatja a Live Traffickot

-Kialakítás és dizájn professzionizmust tükröz, anyagminőség prémium kategória.
    -Csatlakozók, kábelek jól csatlakoztathatóak, felfogató stabilan tapad.
    -Majd egy éves használat után sem találok rajta karcokat (nem tudom milyen a kijelző anyaga)
    -Bekapcsolás után viszonylag hamar üzemképes kb 30-40mp.
    -Fényereje még a legnagyobb napsütésben is tökéletes.
    -Kijelzője kapacitív, s elég jól mozgatható, húzással, ciptetéssel, koppintással, felbontása nagyon jó, színösszeállítás profi, jól elkülöníthetőek az utak rendsorolásai, főút, mellékút, autópálya, terepek, lakott, ipari, zöld stb
    -Nincs túlbonyolítva, könnyen kezelhető, egyszerű menü.
    -Nagyon jó GPS jel (még szobában is pár méterre az ablaktól)
    -Oldalsávja szépen mutat minden következő eseményt(100m pontosan), torlódást, baleset, útlezárás, időjárási kockázatokat(jegesedés, vihar, stb) Sávaszisztense még egy bonyolult csomópontban is jól navigál.
    -A Live Traffick pontosságát beépített sim kártya biztosítja ami ha jól tudom egész európában, precizen mutatja az úton lévő eseményeket, torlódás, lezárás, útépítés, időjárási tényezők, stb. (pl:Lezárt út tüntetés miatt :)) Mindezt időben és távolságban is kijelezve.
    -Térképek többször frissithetőek ingyen évente, s interaktívan a felhasználó is bejelentheti a készüléken keresztűl a tapasztalatait és a mobil tafipaxokat is kb mint Waze-nal. Úton lévő benzinkutak infója megtekinthető rákoppintással, ahol mutatja a kút weboldalát és telefonszámát is.
    -A keresője egyszerűen müködik ha már rájöttünk a módjára, s online keresés is lehetséges.

Ezek melett vannak negatívumai is:

-Kijelzője polarizált napszemüvegben alig látható.
    -Processzora elég lassú, ha hosszabb utat kell terveznie vagy a térképet nagyítom, húzogatom, vagy az alternatív útvonal keresése akár több 5-10perc is lehet. Vagy ha újratervez.
    -Térkép frissítés kb 2-3 órás művelet
    -Útvonalon nem jelzi a határátkelőket külön, csak egy vékony vonal a térképen, de külön nem mutaja az oldalsávban, h mikor és hány km-re várható.
    -Buszos beállításnál sokszor nem tesz külömbbséget a teherautó és busz súlykorlát között. Így busznak is rozsaszínre festi az utat ami csak teherre érvényes.
    -Néha érthetetlen körutakat csinál a város körül két közeli pont között, kivisz az elkerülőre és miután megkerültem a várost visszavisz, de ha kiveszem a súlybeállításokat akkor a lerövidebb utat jól mutatja.
    -Alagútban nem vált éjszakai kijelzőre ami zavaró a nagy fényerő miatt.
    -Nagy csomópontoknál a sávok nem jól láthatóak, s nem vehető ki, h melyik megy földszinten s melyik felüljárón.
    -Ha már internettel rendelkezik igazán írhatná a kutak üzemanyag árait és hogy lehet-e GO boxot tölteni stb mert az hogy diesel és benzin kapható az szerintem nem egy nagy infó
    -Az utak számozásai csak sokszori nagyítás-kicsinyítés után jönnek elő.
    -A keresőben ha nincs irányítószámom akkor veszett ügy egy országra rákeresni. S ha nem az adott hely, ország által használt megnevezést használom akkor esélytelen megtalálni amit kersek. De ha van pontos irányítószám és név akkor jól működik.
    -Poi-k nincsenek előre kategorizálva, tehát meg kell tanulni a csoportosítások neveit.Pontosabban nem mutatja előre tehát a TomTom oldaláról le kell tölteni vagy kinyomtatni, hogy tudd pontosan milyen kategóriák közt kereshetsz.

Ezek alapján talán jobban lehet donteni mellette vagy ellene, én megszerettem, mert egy stabil és jó minőségű készülék, s ha tudod a gyengéit már nem ér meglepetés, igazából ajánlani tudom ha van elég időd.

Üdv Szabolcs

Adminisztrátor

Szeretném megosztani a készülékkel kapcsolatos tapasztalataimat mert vásárlásnál nem mindig derülnek ki mik a pozitív és negatív dolgok. Vagy esetleg később lesz aki felvilágosít engem is.Leírtak csak tapasztalatok, a menürendszert, hardver, szoftver stb mindenki megnézheti a gyári leírásban.

Szia Szabolcs!

Köszönjük!
    Üdv,
    Gyurci

11 bejegyzés megtekintése - 1-11 / 11
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás