TomTom v850-es térkép. Beszéljünk a zónákról!

Kezdőlap Fórumok TomTom TomTom v850-es térkép. Beszéljünk a zónákról!

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23866
  avatarGyurci
  Adminisztrátor

  Itt mondhatod el véleményedet az új térképről. Megfelelő számú panasz esetén, továbbítom. Kérem, hogy mindenki kultúrált hangnemben tegyen megjegyzést, ahogy eddig is!

  #24622
  avatarGyurci
  Adminisztrátor

  Kommentek közül áthelyezve. Szerző Cziráki Gábor

  A továbbiakban közreadom a TomTomtól származó álláspontot a térképzónákról. Pár kérdésre választ ad.

  Térképzónák
  Kérdések és Válaszok

  K: Honnan tudja a felhasználó letölteni a térképet?
  V: A térképeket a TomTom HOME programmal vagy a http://www.tomtom.com honlapról lehet letölteni.

  K: Vannak-e biztonsági másolatok a térképekről?
  V: A térkép más zónái mindig rendelkezésre állnak a TomTom HOME-on keresztüli letöltés-hez, de a számítógépére is készíthet másolatokat.

  K: Hogyan lehet folytatni egy megszakadt letöltést?
  V: A TomTom HOME automatikusan felügyeli ezt a felhasználó számára, és ott folytatja a letöltést, ahol az megszakadt.

  K: Hogyan tud a felhasználó váltani a térképek között?
  V: Ha a felhasználó megvásárolta a térkép teljes verzióját, akkor kiválaszthatja, hogy melyik térképzónát szeretné letölteni a készülékére. Ezt a következőképpen teheti meg:
  • Elindítja a TomTom HOME programot
  • Kiválasztja a ’(készülék neve) készülék kezelése’ opciót
  • Kiválasztja az ’Elemek az eszközön’ opciót
  • Utána rákattint az alatta lévő ‘térképek’ nevű részre
  • Itt található a térképzóna lecserélésének lehetősége

  K: Mit tegyen a felhasználó, ha Spanyolországból Svédországba akar utazni?
  V: Európa térképével a felhasználó bármelyik országba utazhat, amely rajta van a térképen. De ha az országok különböző zónákban vannak, mint például Spanyolország és Svédország, akkor hozzá kell férnie a TomTom HOME programhoz, hogy lecserélje a térképzónát arra, amelyiken rajta van Svédország.

  K: Tervezik-e azoknak a térképeknek a visszafizetését, amelyeket már nem tudnak a felhasz-nálók használni?
  V: Nem, a felhasználó megvásárolta a jogot arra, hogy letöltse a teljes térképet, és kívánsága szerint bármikor válthat a zónák között. A felhasználó mindig választhatja egy kisebb lefedettségű térkép vásárlását, de a visszafizetés nem lehetséges.

  K: Vannak-e külön térképzónák, amelyeket a felhasználó megvásárolhat?
  V: Nem, a térképzónák nem állnak rendelkezésre egyedileg megvásárolható térképként. Csak a teljes EU-térkép van a kínálatban.

  K: Lehetséges (csak) azokat az országokat kiválasztani, amelyeket a felhasználó telepíteni szeretne (mint a Garminnál/Navigonnál)?
  V: Nem, mert ez egy nem összefüggő térképet hozna létre, amely nem célszerű a navigáláshoz. Ehelyett vannak a térképzónák, amelyeket széleskörű kutatással és adatgyűjtéssel alkottunk meg.

  K: Kap-e ingyen SD-kártyát a felhasználó a memória kiterjesztéséhez, ha van SD-kártyahely a készülékén?
  V: Nem, a TomTom SD-kártyahelyet biztosít ahhoz, hogy a felhasználó eldönthesse, meg akarja-e növelni készülékének memóriáját. Amennyiben úgy dönt, hogy nem ad hozzá memó-riakártyát, még mindig telepíthet egy térképzónát.

  K: Milyen memóriakártyát kell megvásárolnia a további térképekhez?
  V: A legtöbb esetben egy 4 GB-os kártya bőven elegendő.

  K: Hogyan kell beállítani egy új memóriakártyát?
  V: Plug and play módon kell működnie, azaz csak be kell helyezni a készülékbe, és azonnal működni fog.

  K: Hogyan lehet lemezterületet felszabadítani?
  V. Ahhoz, hogy megnézze, fel tud-e szabadítani helyet, a ’(készülék neve) készülék kezelése’, majd az ’Elemek az eszközön’ opciókat kell kiválasztania. Az új térképzónákkal azonban több hely fog rendelkezésre állni a készüléken.

  K. Mi az a térképzóna?
  V: A térképzónák egy teljes térkép specifikusabb és kisebb részei.

  K Miért vezetik be a térképzónákat?
  V: A térképek már túl nagyok ahhoz, hogy ráférjenek a készülékekre, és hogy fenn tudjuk tartani a részletgazdagság és a minőség színvonalát; ezért létrehoztuk a térképzónákat, hogy a felhasználók még többet hozhassanak ki térképükből.

  K: Mik a zónák?
  V: A teljes Európa térképen 4 zóna van:
  Északi zóna: Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Liechten-stein, Luxemburg, Monaco, Norvégia, Svédország, Svájc, Írország, Hollandia, Egyesült Ki-rályság

  Déli zóna: Andorra, Ausztria, Belgium, Franciaország, Németország, Olaszország, Liechten-stein, Luxemburg, Málta, Monaco, Portugália, San Marino, Spanyolország, Svájc, Hollandia, Kanári-szigetek, Vatikán

  Keleti zóna: Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Németország, Olaszország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Norvégia, Lengyel-ország, San Marino, Szlovákia, Szlovénia, Svédország, Svájc, Hollandia, Vatikán, Görögor-szág (95%), Törökország (63%), Oroszország (35%), Bulgária (54%), Lettország (63%), Hor-vátország (42%, beleértve a nagyobb városokat és a tengerparti részeket), Kelet-Európa fennmaradó része a csatlakozó utak hálózatával van lefedve, hogy egybefüggően navigálhas-son a teljes régióban.

  Nyugati zóna: Andorra, Belgium, Franciaország, Olaszország, Luxemburg, Málta, Monaco, Portugália, San Marino, Spanyolország, Svájc, Írország, Hollandia, Egyesült Királyság, Kaná-ri-szigetek, Vatikán

  K. Hogyan működik a térképzóna?
  V: A felhasználó egy teljes térképet (EU 45) vásárol a TomTom HOME-on, ez azonban nem lesz teljesen telepítve a készülékére. Csak a letöltésnél kiválasztott térképzóna lesz telepítve a készülékre. A térképzónákat azonban bármikor lecserélheti, csak a TomTom HOME-hoz kell hozzáférnie!

  K: Mi az előnye a felhasználók számára?
  V: A térkép minősége
  Azok az utak is rendelkezésre állnak ismét, amelyeket előzőleg kiszűrtünk, hogy a térkép rá-férjen a készülékre. (pl. Skandinávia és Ibéria név nélküli útjai)
  A térkép lefedettsége
  A felhasználók a térképhez hozzáadott új országokat is használhatják. Pl. Nyugat- és Közép-Európa most már Görögországot és Törökországot is tartalmazza.
  A térkép funkciói
  A felhasználóknak rendelkezésükre fognak állni a térképzóna minden országához az Érdekes pontok és az ASR fájlok (beszédfelismerés), amelyek előzőleg el lettek távolítva.
  A térkép vizuális megjelenítése
  Látványosabb lesz a térképek megjelenítése, így például ismét láthatók lesznek a térképről korábban eltávolított erdők, városok és tavak/folyók.
  Több hely!
  Ezek a térképzónák sokkal több helyet hagynak a készüléken.

  K: Mely készülékekre vannak hatással a térképzónák?
  V: A következő készülékek használóihoz fognak eljutni a térképzónák, ha használják a leg-újabb térkép garanciáját; új térképet vásárolnak; vagy a Térképfrissítés szolgáltatással frissí-tenek, és Európa 22, Európa 42 vagy Európa 45 térképpel rendelkeznek:

  ONE v3
  ONE v4
  START
  START2
  ONE IQ Routes
  White Pearl
  XXL
  XL v2
  XL IQ Routes
  XL IQ Routes Edition2

  A következő készülékekre fognak eljutni a térképzónák, ha nem választják az SD-kártya hoz-záadását a Legújabb térkép garanciája használatánál, új térképet vásárolnak vagy a Térkép-frissítés szolgáltatással frissítenek:

  GO X20 sorozat
  GO X30 sorozat
  GO X40 sorozat
  GO X50 sorozat

  K: A térképzónák további készülékekre is ki lesznek terjesztve a jövőben?
  V: A térképzónákat megoldásként minden térképnél használni fogjuk, amely túl nagyra nő az adott készülék számára, amelyhez készült.

  K: Meg lehet tartani a Kedvencek/Sebességmérő kamerák stb. elemeket, ha azok egy térkép-zónára kerülnek a Térképfrissítés szolgáltatással?
  V: Az újabb készülékekkel rendelkező ügyfelek megtarthatják kedvenceiket az új térképzóna telepítésével, ha nem módosítják a térkép helyét (pl. egy SD-kártya hozzáadásával). Egyes régebbi készülékek minden térképfrissítésnél elveszítik a kedvenceket. A sebességmérő ka-merákat nem befolyásolja.

  K: Használhatják még a Legújabb térkép garanciáját?
  V: Igen, azért hoztuk létre ezeket a térképzónákat, hogy tovább támogathassuk a térképek értékesítését és letöltését, a térképfrissítés szolgáltatás előfizetését és a legújabb térkép garan-ciáját.

  K: Milyen térkép van előre telepítve a GO LIVE 1000 készülékeken?
  V: Az Európa 45 lesz előre telepítve. A GO 1000 egy teljesen új térképsorozatot használ, a térképek gazdagabbak és több memóriája van, így ’a dobozból kivéve’ minden ország azonnal működik.

  Az ebben az értékesítési anyagban nem szereplő kérdések esetén kérjük, keresse a TomTom Ügyfélszolgálatot: http://www.tomtom.com/customersupport vagy tel.: +31208501004

  #24623
  avatarCziraki_Gabor
  Felhasználó

  AZ előző hsz-ban a “továbbiakban” helyett “alábbiakban”-t kellett volna
  használnom. :-)

  Félreértés ne essék, én nem vagyok a TomTom embere, csak a véleményemet
  nekik is megírtam, és ők példás gyorsasággal ezt a választ küldték.
  Tehát rajta vannak az ügyön, nem akarják szőnyeg alá söpörni.

  Hajrá TomTomi!

  #24625
  avatararpipapa
  Felhasználó

  Köszönöm a tájékoztatót Gábor! De nagyon örülnék neki, ha valaki részletesen és olyan módon írná le a 4GB kártyára való mentést és az onnan való felhasználást, hogy azok is meg tudják csinálni akik nem rendelkeznek csak “mezei” felhasználói ismeretekkel erről a témáról.

   

  Köszönöm.

   

  Egyébként a téma egyéb részéhez annyit, van navigon készülékem, és szerintem, hogy nem megoldható az országonkénti installálás nem fedi a valóságot mert a Navteq minden probléma nélkül megoldotta!

  #24631
  avatarmatt
  Felhasználó

  K: Mit tegyen a felhasználó, ha Spanyolországból Svédországba akar utazni?

  V: Európa térképével a felhasználó bármelyik országba utazhat, amely
  rajta van a térképen. De ha az országok különböző zónákban vannak, mint
  például Spanyolország és Svédország, akkor hozzá kell férnie a TomTom
  HOME programhoz, hogy lecserélje a térképzónát arra, amelyiken rajta van
  Svédország.

  Nos, ez is lehet probléma.

  De ez inkább a sponyoloké meg a svédeké. Akik át akarják szelni egyvágtában a kontinenst.

  De erre is van megoldás.

  Egy laptopra van szükséged, rajta a TomTom Home szoftverrel.

  Internet elérésre is.

  Amikor átlépnél egy másik zónába, beizzítod a laptopot, a PNA-t és zónát váltasz.

  Visszafele úgyszintén.

  Ez az egész móka kijön nagyjából 200-250 ezerből.

  Amikor egy jól “felszerelt” navigációs megoldást ki lehet hozni 50-70 ezerből.

  Gratulálok a TomTom-nak.

   

  Nekem, magyar felhasználónak inkább az a fontos, hogy a zónásításban miért csak egy zónában szerepel Magyarország? Európa közepe?

  Nem értem.

   

   

  #24632
  avatarGyurci
  Adminisztrátor

  @ matt Ahhoz hogy feltegyél egy másik zónát, nem kell internet. Vagy legalábbis nem külföldön. De sajnos laptop igen…

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás