Tomtom via 135

Kezdőlap Fórumok TomTom Tomtom via 135

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 17
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

Kedves Fórumozók !
    A fórumon is új vagyok és tomtom via készülék felhasználóként is új vagyok.Mindenkit megkérek, hogy amennyiben butaságnak tünő a kérdésem nézzétek el számomra. Tehát a kérdésem az, hogy amikor csatlakoztatom a készülékem a My Drive Connect szoftverhez minden múködik rendben, de én semmiképpen nem tudom elérni, hogy lássam illetve esetleg lementsem a klszüléken levő adatokat a számítógépemre. Ennek megoldásához várnám segítőkész tanácsaitokat. Esetleg valamilyen szoftver kellene vagy mi a megoldás?
    Üdvözlettel és reményteki várakozással

dandreas

Adminisztrátor

Kedves deandreas! Üdv a fórumban! A MyDrive Connect szoftver “magától” elvégzi a mentést, neked semmi dolgod nincsen vele. Illetve mégis, csak regisztráció után működik. Azaz, mielőtt bármilyen változtatást végzel a készüléken, előtte mindenképpen regisztrálj!

Milyen térképfrissítéssel vásároltad a készülékedet? Egyszeri (refurbished), két éves, vagy élettartam frissítés?

Üdvözlettel:
    Gyurci

Felhasználó

Kedves Gyurci!

Köszönöm válaszod. Regisztráció OK. Már frissítést is végeztem. Tehát műkódik minden rendben. Viszont szeretném látni a számítógépemen
    a készüléken levő üsszes adatot. Amennyiben tudsz erre lehetőséget nagyon kérlek segíts.
    Üdvözlettel;
    dandreas

Adminisztrátor

Kedves dandreas. Ez csak a régebbi (TomTom Home által kezelt) készülékeken lehetséges, az újabbakon (mint a tiéd is), nem.

Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Kedves Gyurci!
    Válaszod kissé elkeserített, de azért köszönöm.

Üdv;
    dandreas

Adminisztrátor

Kedves dandreas!

Igazán sajnálom, ezt szerettem volna a legkevésbé. Tudomásom szerint az volt a prózai oka, az új rendszer bevezetésének, hogy rengeteg szénné hekkelt készüléket küldtek vissza gariba, és ezt egyszer csak megunta a TomTom. Persze lehet hogy ez csak városi legenda…

Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

A Tomtom via 135 készülékemet 4 naig nem használta és meglepődve tapasztaltam, hogy teljesen lemerült az aksija. Normális dolog ez egy új készülék esetén valamint teljesen feltöltött állapotban lett eltéve?
    Ez előtt egy Gamin készülékem volt és az a készülék akár 1-hónapig is használaton kívül lehetett mégsem merült le.

Adminisztrátor

Nem. Egyszer töltsd 8 órán keresztül, és remélhetőleg többet nem lesz ilyen. Biztosan kikapcsoltad? Nem lehet hogy véletlenül bekapcsolva maradt?

Felhasználó

Több mint 8-óra tültés után tettem el a készüléket tökéletesen kikapcsolt állapotban. Ez esetben véleményed szerint érdemes lenne kicseréltetni az aksit?
    Köszönöm higgadt és hozzáértő tanácsod.

Üdvözlettel;

dandreas

Adminisztrátor

Még mindig csak azt tudom mondani, hogy ez nem jellemző a TomTom készülékekre, illetve kortól és használattól (is) függhet. Hogyha nem egyedi eset, akkor érdemes utánajárni, ami készülék eddig nálam járt, azok ennél mind hosszabb időtartamig voltak készenléti üzemmódban, és bekapcsoltak.

Mennyi idős a készülék, és hogyan töltöd, számítógépről? Én havonta egyszer mindig teljesen feltöltöm a sajátomat hálózatról.

Felhasználó

Kedves Gyurci!

Köszönöm válaszod. Konklúzió: sajnálhatom, hogy nem előbb ismerkedtem meg a tevékenységeddel,mert sok bosszúságtól megmenekülhettem volna.
    Jó egészséget kívánva
    dandreas

Adminisztrátor

Kedves dandreas!

Én is sajnálom, de most már tudod hogy vagyunk. Köszönöm a jókívánságot, és minden jót neked is!

Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Kedves Gyurci!

Van még kérdésem-remélve hátha ebben a kérdésben is segítséget tudsz kínálni.Vásároltam a via 135 típushoz egy autós fix telepítéshez tartó kiegészítőt. Szükségem lenne egy megbízható szervízre ahol elvégeznék a szerelést, de hogy legyen valami csavar is a dologban ennek a készüléknek egy Sony MEX-BT5000 típusú rádiós magnóval bluetoot párosítását is el végezni.
    Ha nem tudsz ilyen szerelőt vagy szervízt azzal is sokat segítenél ha tanácsot adnál, hogy merre érdemes próbálkoznom.

Üdv és jó egészséget kívánok

dandreas

Adminisztrátor

Kedves dandreas!

A szervizre nincs ötletem, de az autórádió párosítással lesz egy kis gond. A TomTom készülékek mint (alternatív) kihangosító tudnak működni, azaz egy telefonnal párosítva, ki tudják hangosítani azt. De egy autórádióval nem fog tudni mit kezdeni, és az sem vele, lévén mindkettő kihangosító funkcióval rendelkezik.

Üdv:
    Gyurci

Adminisztrátor

Egyetértek Gyurcival, itt mindkét készülék kihangosító funkcióval bír, vagyis ugyanazt csinálja. Olyan, mintha két Bluetooth headsetet akarnál “összepárosítani”. A TomTom nem ad ki hangot magából Bluetoothon keresztül, csak veszi a telefonból érkező hangokat, és kihangosítja őket.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 17
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás