Valós idejű-internet-forgalomfigyelő navigáción
Kezdőlap › Fórumok › Navigációs szoftverek › Valós idejű-internet-forgalomfigyelő navigáción
Címkézve: live tmc, tomtom 5100, tomtom 6100
- This topic has 3 hozzászólás, 2 résztvevő, and was last updated 8 years, 9 months telt el by
Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2016. május. 10. kedd-13:06 #35752
BB60
FelhasználóKedves Gyurci!
Azt szeretném megtudni, hogy a TomTom 5100-6100 as készülékeken kívül van-e még más gyártó, aki kijött ilyen – lehet, hogy nem pontos megfogalmazás – internet alapú, valós idejű forgalom figyelővel.
Ha jól tudom a TMC csak bizonyos időközönként frissíti az adatokat, míg pl. egy okostelefon szinte azonnal tudja a forgalmi helyzet változását.
A TomTom is így működik az említett tipusokkal?
Mivel gyakran utazom, a TMC-vel már nem egyszer befürödtem. A dugóban állva értesített a dugóról. Ezért gondolkodom egy technológiai váltásról, de nem tudom, hogy milyen lehetőségek vannak?
Válaszodat előre is köszönöm.2016. május. 10. kedd-14:30 #35756Gyurci
AdminisztrátorAzt szeretném megtudni, hogy a TomTom 5100-6100 as készülékeken kívül van-e még más gyártó, aki kijött ilyen – lehet, hogy nem pontos megfogalmazás – internet alapú, valós idejű forgalom figyelővel. Ha jól tudom a TMC csak bizonyos időközönként frissíti az adatokat, míg pl. egy okostelefon szinte azonnal tudja a forgalmi helyzet változását. A TomTom is így működik az említett típusokkal?
Kedves BB60!
Az említett TomTom készülékeken kívül a Becker és a Garmin egyes készülékei is használnak ilyen szolgáltatást. Előbbi (az utolsó információim szerint) Magyarországon nem elérhető, míg utóbbi csak a Trafficnav adataival dolgozik, ami azt jelenti hogy az információ milyensége nem – csak a gyorsasága változik (hamarabb letöltődek az események).
A TomTom a saját felhasználóinak, és flottáinak a forgalmi adatait is gyűjti, ami mindenképpen plusz/pontosabb adatokat eredményez hazánkban is.
Üdvözlettel,
Gyurci2016. május. 11. szerda-10:02 #35758BB60
FelhasználóKöszönöm a válaszod!
Sajna jelenleg Németországban dolgozom, de így mindhárom tipus elérhető lehet.
Melyik gyártót tudnád esetleg ajánlani és miért?2016. május. 11. szerda-18:00 #35762Gyurci
AdminisztrátorSzívesen! Véleményem szerint a Live Traffic a TomTom-nál a legjobb, az előbbi hozzászólásomban leírtak miatt. A Beckernek is van néhány országban prémium tmc-je, de ebben szerintem a TomTom jobb. Persze azért olvass utána!
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.