Wayteq xTab-50 Ice Cream Sandwich rom telepítése

Ahogy azt már olvashattátok, készül a Wayteq xTab-50 Ice Cream Sandwich romja. Olyannyira, hogy már az RC2 verziónál tart. Néhány mondatban leírnám a telepítés menetét…

Először a megszokott figyelmeztetés: a rom frissítés veszélyes művelet, könnyen féltégla lehet a kedvenc készülékedből, ezért csak komoly odafigyeléssel végezd!! Sem az oldalunk, sem a szerző semmilyen felelősséget nem vállal a frissítésből eredő károdért, csak saját felelősségedre frissíts!

A frissítés hasonlóan történik, mint a legutóbbi gyári rom esetében, azonban a telepítésre használt program új verzióját kell letölteni.

Két fájlt kell letölteni, az egyik maga a rom (*.img), míg a másik a kezelőszoftver (amelyet én XP alatt használtam) amivel az xTAB-50-re tudjuk tölteni.

A frissítési folyamat alatt ne kapcsold ki a készülékedet, ne húzd le a hálózati töltőt és ne vedd ki a microSD kártyát sem a készülékből.

Töltsd le a “PhoenixCardV306_ICS.zip” és “xTAB-50.img nevű állományokat a számítógépedre, majd hozz létre rajta egy üres mappát tetszőleges névvel, és a letöltött fájlokat bontsd ki ebbe a mappába.

A “PhoenixCardV306_ICS.zip” állományhoz tartozó: MD5: 936e65055b18d99a060dda546778b921

Az “xTAB-50.img” állományhoz tartozó: MD5: b4cdc8d7482e47896d5e7c58d636e951

– Ezután csatlakoztass a számítógépedhez egy kártyaolvasót, egy üres microSD kártyával.
– Indítsd el a Setup.exe-t (az alábbi képen jól látható, hogy a microSD kártya a “J” meghajtóban található, alatta pedig az img fájl helye).

– Az “Img File”-nál kiválasztod a rom .img file-t, majd a Burn gombbal indítod a kiírást.

Amikor készen vagy a kártya elkészítésével, tedd fel töltőre a kütyüt, és helyezd a kártyát a készülékbe. Ha a frissítés nem indul el automatikusan, nyomd meg a Power gombot.

A frissítés menetét egy zöld csík jelzi a kijelzőn.

Amire a gyári rom telepítésénél nem emlékszem, most baromi idegesítő hangszóró piittyegés kíséri az aránylag hosszú idő után elinduló telepítést. Ennek állítólag így kell lennie. Ha a frissítés lefutott a kijelző sötét lesz. Vedd ki a micro SDkártyát és kapcsold be a készüléket.

Ahogy a cikk elején már elhangzott, az Ice Cream Sandwich frissítéshez új kezelőprogram készült, amelyet regisztráció után, tölthetsz le, innen.

Amennyiben az elérhető utolsó gyári rom volt fent a készülékeden, akkor a Sygic szoftvert már nem fog kelleni újraaktiválni. Apróbb hibák vannak még benne, de úgy gondolom már most is jól használható. Sok sikert!

A készüléket a Wayteq Europe Kft-től kaptuk tesztelésre, ezúton is köszönjük!

Kapcsolódó cikkek:

Rom frissítés (az ICS ROM frissítésehez ne ezt használd, javított leírás hamarosan):

https://navigyurci.hu/2012/08/23/wayteq-xtab-50-gyari-rom-frissites/

Készülék:

https://navigyurci.hu/2012/05/04/wayteq-xtab50-gps-az-androidos-navigacio-kicsomagolas/
https://navigyurci.hu/2012/05/08/wayteq-xtab-50-hasznalat-kozben/
https://navigyurci.hu/2012/05/10/a-wayteq-xtab-50-gps-es-a-skype/
https://navigyurci.hu/2012/05/14/a-wayteq-xtab-50-gps-es-a-mobil-internet/
https://navigyurci.hu/2012/06/28/wayteq-xtab-50-gps-feny-az-alagut-vegen/

16 hozzászólás
 1. avatar
  2012. október 29. Válasz
  Tézé

  Sziasztok!

  Nagyon fontos!! Első boot-olás után rögtön újra kell indítani egyszer a kütyüt. Nekem ez elmaradt (rögtön elkezdtem visszapakolni a cuccaim), és emiatt nem akarnak maguktól megjelenni a hangerő gombjaim (meg kell nyomnom hozzá külön a taskmanagger (?) gombot…

  • avatar
   2012. október 29. Válasz
   Gyurci

   @ TéZé Köszi a jó tanácsot!

 2. avatar
  2012. november 7. Válasz
  HZoltán

  Egy ideje már olvasgatom a honlapot, és gratulálok, nagyon jó! Sok kérdésemre találtam már itt megoldást.

  Amióta feltűnt, foglalkoztat, hogy ilyen PNA-t vegyek. Előnyének látom az Androidot, a wifi-t, és a nagy kijelzőt. Igyekeztem itt is, és máshol is elolvasni, amit csak lehet a kütyüről. Nyilván sok mindent nem tudtam, de alapvetően úgy érzem, hosszabb távra igen jó megoldásnak tűnik, főként, hogy tablet is. Elsődlegesen egy jó PNA-t szeretnék, a tablet nem annyira érdekel, de… Mivel otthon van wifi-m, és egyre több helyen lehet csatlakozni hozzá, gondolok itt éttermekre, vonatokra, nyilván hasznos, és egyszer gondolhatom úgy, lesz mobilnetem is.

  Ez a mostani frissítés mennyivel javította a korábbi hibákat? Biztosan meg fog jelenni az oldalon egy ilyen jellegű részletes beszámoló, csak azért kérdezem, mert jelenleg ez foglalkoztat. A másik dolog a TMC. Külföldi honlapokat is böngésztem ez ügyben, és egyelőre nem tudom, van-e valamilyen lehetőség ilyen jellegű infókat Androidon fogadni.

  Frissen regisztrált, első PNA leendő tulajdonosa vagyok. :)
  Szívesen veszem a hozzászólásokat, tanácsokat, ötleteket, pro és kontra.

  Köszönöm.

  • avatar
   2012. november 7. Válasz
   Gyurci

   @ HZoltán Szia, köszönjük az elismerést, és örülünk hogy tudunk hasznos válaszokat adni a benned felmerülő kérdésekre. A Wayteq xTab-50, az Ice Cream Sandwich rom telepítése után lényegesen jobban használható lett. Ami pici hibák még az RC2 változatban találhatóak, attól véleményem szerint még jól használható lett a vas (a napi használatban engem nem zavar).

   Ami viszont napsütésben zavar, hogy bármilyen jó is a kijelzője, mégis az én szememnek csillog a kijelzője. Már gondolkodtam rajta, hogy egy matt fóliát tegyek fel rá. Bár igaz, hogy számomra sokat nyom a latban az, hogy bár a kijelzője tablet fronton kicsi, ám én szint minden lehetőségét kihasználom (elsősorban tabletnek, és azután navigációnak használom).

   Ha TMC-t is szeretnél rá, akkor tudomásom szerint jelenleg két navigációs szoftver van aminél kapsz forgalmi adatokat, az egyik a Navigon, a másik pedig a Route 66 programja. Ha minden igaz, akkor a Navigon esetében több adatra számíthatsz. Pozitívum még, hogy már a TomTom szoftverét is meg tudod rá venni, a Kelet Európa szoftver most akciósan 9 ezer forint körül van, igaz a TMC az adott régióban nem elérhető rá.

 3. avatar
  2012. november 8. Válasz
  HZoltán

  Köszönöm az infókat!

  Innen-onnan összeszedettek alapján, és más eszközökkel kapcsolatosan én is azt tudom mondani, hogy “tiszta fegyver nincs, csak tisztított.” Biztosan minden készüléknél lennének olyan “hibák”, amelyek egyeseknek zavaróak, másoknak még elfogadható.
  Nekem pl. a frissítés cikk olvasása kapcsán rögtön az ugrott be, hogy az én otthoni gépem Linux-os, tehát a leírt frissítést nem tudom végrehajtani, de biztosan találok megoldást erre is. Még nem néztem utána, mivel a kütyüt még nem vettem meg. :)

  Igen, ha tablet, akkor lehet, hogy az 5 inch nem túl nagy, viszont az “okos” telefonok esetében ez a méret eléggé keresett, és elfogadott. Meghatározó lehet a felhasználás, de ilyen készülékeken alapvetően nem AutoCAD-et futtatunk. A böngészés, bizonyos helyzetekben alapvető infók lekérésére elegendő az 5 inch.

  TMC. Köszönöm a szoftver tippeket. Mennyire használható egy TMC Mo.-on? Van hozzá elegendő információ? Gondolom, ez is szépen fejlődik, ahogyan nő a felhasználók száma.

  Csak hangosan gondolkodom. Végül is sok információt össze lehet gyűjteni a forgalmi adatokról, egy adott városban tapasztalatokat lehet szerezni. Volt, hogy indulás előtt rápillantottam a Google Maps-re, megnéztem térfigyelő kamerákat, és végül is megtaláltam az útvonalat, ami megfelelő volt. A menet közben történt eseményekről nehezebb értesülni, ehhez valóban szükséges lenne egy TMC, vagy valami hasonló megoldás. Elképzelhető, hogy hamarosan, ha lesz annyi Androidos felhasználó (köszönhetően az “okos” telefonoknak, szerintem igen), és elindul valamilyen fejlesztés ebbe az irányba is. Pl. a Wayteq esetében valahogyan kompatibilissé teszik a TMC vevőt az Androiddal.

  Mivel az Android egyre inkább piacvezetővé válik, úgy érzem hasznos volna egy ilyen PNA. Jelenleg nekem azzal is gondom van, hogy megtaláljak valamit, hogy időre bizonyos helyre érjek, mivel a helyismeretem korlátozott. Ár/érték tekintetében igazán remeknek tartom a kütyüt, és apróságok nem riasztanak el. Végül is elég ideje vagyok Linux-os, és korábban ott sem volt minden ennyire “smooth”.

  Még egy gondolat a TMC-vel kapcsolatosan. Annyira nem életbevágóan fontos, hogy 15-20 ezerrel többet adjak valami másért, miközben az x-Tab 50 2 in 1. És újra a bizakodásomnak adok hangot, szerintem hamarosan már el is felejtjük, hogy TMC-t keresgettünk Androidhoz.

  • avatar
   2012. november 8. Válasz
   Gyurci

   @ HZoltán Mindkét említett térkép TMC adatai gyengébbek, mintha a hivatalos TMC szolgáltatótól vennék őket. Jó dolog a saját gyűjtés, de ahhoz sok felhasználó kell… Amúgy a Google maps akár az xTab-50-en is használható, ha van mellé egy WiFi Tethering képes okostelefonod. Azon tényleg jók/jobbak a forgalmi információk, és a Waze is jó Budapesten.

   Így tudod megoldani:
   https://navigyurci.hu/2012/05/14/a-wayteq-xtab-50-gps-es-a-mobil-internet/

 4. avatar
  2012. november 8. Válasz
  HZoltán

  Igen, ehhez azonban kell az a fránya mobil nyet, ami nekem jelenleg nincs. Ahogyan írtam is, nem akkora jelentőségű, és előbb-utóbb úgyis lesz rá megoldás, vagy nekem lesz mobil nyetem.
  Ha egyéb felhasználhatóságát nézem, többet ér a kütyü, mint amelyiken van TMC, de nem tablet. Ez is csak egy vélemény. :)

 5. avatar
  2012. november 12. Válasz
  Tézé

  VÉGLEGES verzió :)

  http://hungariandroid.com/androidfans/viewtopic.php?f=242&t=483

  WayteQ honlapjára szerdán kerül ki, ha igazak a hírek.

  • avatar
   2012. november 12. Válasz
   Gyurci

   @ TéZé Köszi!

 6. avatar
  2012. november 16. Válasz
  Alcapi

  Halihó!

  A kérdésem a következő. WAYTEQ xTAB50-es GPS-re (Android 4.0 oprendszerrel) hogyan tudom az extended sd kártyára telepíteni az iGO Primo navi szoftvert? Illetve hogyan tudnám “rávenni” a Primo-t, hogy a térképeket az extsd root-ról olvassa be és ne a belső sd kártyáról? Ha ez egyáltalán lehetséges. Segitségeteket előre is köszönöm!

  • avatar
   2012. november 16. Válasz
   Gyurci

   @Alcapi Szia, ez a kérdés warez témával kapcsolatos, és nem segíthetünk a megoldásában. Üdv: Gyurci

 7. avatar
  2012. november 16. Válasz
  HZoltán

  Friss hír:
  xTAB-50 GPS Android 4.0 (ICS)
  http://www.wayteq.hu/hu/node/649

 8. avatar
  2013. január 28. Válasz
  Peter

  Sziasztok!
  Frissíteni szeretném v.2.3.4-et 4.0ISC-re, csak nincs 220-as hálózati töltő.
  Frissítéskor használhatom számítógépre kötve az USB adatkábellel (mivel ugye PC-ről is tölt USb kábelen keresztül).
  Vagy csak sima 220-as hálózati töltővel esetleg autó töltővel szabad frissíteni?
  Előre is köszi, Üdv.Peter.

  • avatar
   2013. január 28. Válasz
   Gyurci

   @ Peter Szia. Először is töltsd fel teljesen. Ha az USB-s megoldást nem érzi töltőnek, akkor szerintem el sem fog indulni a frissítés.

 9. avatar
  2013. január 28. Válasz
  Peter

  Köszönöm Gyurci!

  Sikerült a frissítés, király.
  Még annyit, hogy a leírásod így lenne 100% helyes:
  “Amikor készen vagy a kártya elkészítésével, helyezd a kártyát a készülékbe és tedd fel töltőre a kütyüt.”
  Lásd: http://wayteq.eu/hu/xtab_50_ics
  11. és 12 pont.
  Te először töltőre csatlakozást írsz és utána kártya behelyezést.
  Lehet így is jó, nemtom’. (Nem okoskodni akartam.)
  Köszi még 1x. Üdv, Peter.

  • avatar
   2013. január 29. Válasz
   Gyurci

   @ Peter Lehet hogy ez a különbség attól van, hogy a leírást csak átmásolom a cikk aljára. :) Azért köszönöm az észrevételt.

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás