Megjelent a Becker active.5 és az active.6

Már megvásárolható! Hamarosan hazánkban is megvásárolható lesz a Becker Active sorozat új szériája (az új elnevezésük a Becker active.5, és a Becker active.6). A ráncfelvarrás nem csak a készülékek külső megjelenését, de a kijelző méretét is érintik. Az 5″-os készülékek mellett megjelennek a…

becker_a.6

…6″-os képernyővel szerelt Becker GPS-ek is. Sajnos a technikai adatok terén nem állunk túl jól, mert a Becker weboldalán minden készülék, minden adata ugyanaz, ezért ami biztosnak tűnik, az inkább a nagyobb kijelzős készülékhez megadott néhány adat.

Fontos még tudni, hogy a régi sorozathoz adott 44 országos térképet felváltotta az új 47! országos térkép. A 3 plusz térkép Kosovo, Oroszország és Törökország térképe.

A kisebbik kijelzővel ellátott active.5-ből három változat készült:
– CE LMU (20 európai ország)
– LMU
– LMU PLUS (+ Bluetooth)

A nagyobbik active.6-ból pedig két verzió készült:

– CE LMU (20 európai ország)
– LMU PLUS (+ Bluetooth)

Újdonság még a Becker MagClick aktív autós tartó, amely kétféle változatban is elérhető lesz, egy tapadókorongos, illetve egy HR (Herbert Richter) rendszerű csatlakoztatási lehetőséggel. Így a felhasználóknak ismét lehetőségük lesz, például hosszabb tartókarra váltani.

becker_a.6a

Néhány technikai adat az új 6″-os készülékről:

– Kijelző: 15.8 cm (6.2 zoll) érintőkijelző, tüköződésmentes bevonattal
– Felbontás: 800 x 480 pixel
– Beépített memória: 4 GB
– Bővíthető: Micro SD (32 GB-ig, Class 6)
– TMC: Igen (az autóstöltő kábelében)
– TMC: Magyarország: Igen

Az első nem hivatalos videó:

A tartalom a sütik elfogadása után érhető el.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

Fotó: mybecker.com

28 hozzászólás
 1. avatar
  2014. május 4. Válasz
  Zsolto

  Na, mindig örülök az új Beckerekről szóló híreknek, ezek a vasak pedig nagyon szépek, köszi az előzetest! Remélem, kapsz belőle tesztpéldányt, és be tudod mutatni menet közben is :)

  • avatar
   2014. május 4. Válasz
   Gyurci

   Szívesen, előreláthatólag lesz tesztpéldány is. :) Akkor pedig…

 2. avatar
  2014. május 4. Válasz
  Rob

  Bennem az a kérdés merült fel, hogy vajon másik márkájú navigációval, amin Primo fut, együtt tud működni a Becker TMC antennás autós töltője?

  Mert én jelenleg egy Royaltek vevőt használok, de az autóban mindig megszenvedek a plusz vezetékekkel, így jól jönne egy töltőbe épített változat, és ahogy nézem, a Becker oldalán meg is lehet külön vásárolni.

  • avatar
   2014. május 4. Válasz
   Gyurci

   Szerintem nem. Általában a saját márkájukkal működnek együtt.

 3. avatar
  2014. május 11. Válasz
  kumho

  Szép Napot Mindenkinek!
  Először is szeretnék gratulálni az oldalhoz. Sok fontos információt olvastam. A segítségeteket szeretném kérni. GPS-t akarok venni (eddig még soha nem volt) és 3 versenyző van még ringben. Fontos a TMC (Mo.-on is rendszeres frissítéssel), a 5”, teljes európa térkép élettartam frissítéssel és Bluetooth. Elsősorban Magyarországon használnám, de járunk külföldre nyaralni autóval és ott jól jönne a segítéség.
  Amikre gondoltam:
  1. Becker Professional 50 LMU
  2. TomTom Via 135M (külön vásárolt TMC vevővel)
  3. Garmin nüvi 2597LMT

  A sorrend is így alakul egyelőre. Itt mindegyik más navigációs szoftvert használ. Maga a hardver hasonló képességekkel bír amennyire utána tudtam nézni, így azt gondolnám, hogy hasonlóan gyors a pozicionálás és a tervezés. A Becker ugye az IGO primo módosított változatát használja és ez az egyetlen, amelyik 2 év garanciát ad. Tetszik, hogy ha letérek az útvonalról, nem akar mindenáron visszarakni az eredeti útvonalra, hanem megkérdezi, mit akarok (leírásban ezt olvastam). Az is jónak tűnik, hogy egy ismeretlen városban (gondolom külföldön is) elméletileg megmutatja, hol van a legközelebbi parkoló. Az is jó, hogy van benne Text-To-Speech, ami miatt nem olyan darabos a beszéd.
  Azt olvastam, hogy még mindig az IGO a legjobb a szoftver a piacon, bár ez biztosan szubjektív.
  Az eddig olvasott vélemények miatt viszont a TomTom is nagyon jó választásnak tűnik. Főleg az IQ RoutesTM technológia miatt.
  Bár ez a link mást mond:
  https://www.youtube.com/watch?v=94M35XYpdGE
  Azt nem tudom, hogy a Beckernél említett tulajdonságok mennyire számítanak a valóságban, illetve, hogy ezek valódi különbségek, vagy a többi is tudja, csak nem hangsúlyozzák ki. A Youtube videódon láttam, hogy a Tomtom is „normálisan” beszél, amit a Garminról már nem lehet elmondani.
  A készülékek rögzítése melyiknél milyen? Vagy ezen a téren mindegyik jó darab?
  A feleségem is használná, ha Budapestre kell mennie. Nő létére elég jól boldogul a technikai vívmányokkal, de nem éppen szeret velük foglalkozni. Ezért nem akadály, ha csak beírja a címet és odaviszi, ahová neki kell.
  Bocsi, hogy hosszúra sikeredett, de ennyi pénzért nem akarok rosszul dönteni és szeretem begyűjteni a lehető legtöbb információt.
  Ha esetleg vannak más javaslatok, tapasztalatok, azt is szívesen veszem.

 4. avatar
  2014. május 20. Válasz
  uckertr

  Szia!

  Ha jól látom a mybecker.com-on Premium TMC nincs hozzá. Szerinted megvásárolható külön?
  Gondolom Németországban nem kicsit hasznos, de van-e gyakorlati haszna itthon?
  Köszi!

 5. avatar
  2014. július 10. Válasz
  b.lajos

  Szép jó napot!
  Első GPS készülék vásárlása előtt elég nehéz a választás. Rengeteg leírás, kisfilm, hozzászólás megnézése, elolvasása után a zavar még nagyobb, annyi különbséggel, hogy valamiért megfogott az eddig általam nem ismert Becker márka, ezenbelül a Becker Ready 50 SE LMU+ Európa térkép (44 ország)+Élettartam frissítés 5″, valamint Becker Active.5 LMU navigációs készülék + Európa térkép ( 47 ország ) – Élettartam frissítés 5″ típusokat néztem. Kérdésem az lenne, hogy egy átlag felhasználó számára érdemes-e valamivel többet áldozni az Active változatra, illetve milyen alternatívák vannak hasonló árfekvéssel ami talán jobban megérné?
  Köszönöm előre is a választ, tanácsot,
  Üdv,
  b.lajos

 6. avatar
  2014. augusztus 5. Válasz
  Robi888

  köszönöm Gyurci, remélem megtaláljuk a gyári CD-jét a Becker Z113 nak!

  Addig is hálás köszönet az útmutatásért!

  • avatar
   2014. augusztus 6. Válasz
   Gyurci

   Szívesen!

 7. avatar
  2014. augusztus 20. Válasz
  Blacc

  Szeretnék két segítséget kérni Becker Active.6 lmu pluss

  Szeretnék hozzá kinyomtatni magyar nyelvű használati utasítást, de sajnos nem találok.
  Nem tudom létezik e egyáltalán.

  Szeretném beregisztrálni, mert az élettartam frissítés csak akkor él, de nem tudom, hol és hogyan.

  Segítségedet előre is köszönöm!

  L

  • avatar
   2014. augusztus 20. Válasz
   Gyurci

   Szia, magyar nyelvű leírás nem létezik hozzá (legjobb tudomásom szerint). Az LMU regisztráció menetet a következő:

   Az LMU frissítés regisztrációja az alábbi módon történik (csak a készülék első pozicionálásától 30 napon BELÜL ingyenes): le kell tölteni a legújabb Becker Content Managert innen: http://mobilenavigation.mybecker.com/fileadmin/Medien/Content_Manager/Becker_Content_Manager_Setup.exe

   Majd a feltelepített szoftveren belül regisztrálni kell, ehhez előbb csatlakoztatni kell a készüléket. Ezután belépni az újonnan létrehozott felhasználónévvel és a jelszóval, majd meg kell nyitni a katalógus menüt, kiválasztani a LifeTime frissítést, és megvásárolni. Az első pozicionálástól számított 30 napon belül ez ingyenes, tehát nem kell fizetni érte

   Üdv:
   Gyurci

   • avatar
    2014. augusztus 21. Válasz
    Blacc

    Köszönöm a segítséget! Minden sikerült. A magyar nyelvű leírást azért sajnálom, bár elég egyértelmű a menürendszere.

    • avatar
     2015. január 23.
     TZoli

     Szia Gyurci !

     Nagyon szívesen. Elküldöm neked a leírást. Eddig nagyon szupi a Becker Active LMU 6.
     Nagyon pontos. Még tanúljuk egymást :) Ez az első Gps-em. Ha többször lefuttatok egy útvonalat, akkor pontosítja magát, és egyre több infót mutat. Viszont még nem tudta, h az M0-ás fizetős.

     Üdv,
     Zoli

    • avatar
     2015. január 24.
     Gyurci

     Szia Zoli!

     Köszönöm, megkaptam! :) Az új autópálya szakaszokat talán a következő frissítéskor, de inkább csak a még eggyel későbbi frissítés letöltése után fogja ismerni. Egyelőre még a Becker Content Manageren keresztül letöltött Magyarország térkép (20 euro) sincs “képben”.

     Üdv,
     Gyurci

    • avatar
     2015. január 22.
     TZoli

     Sziasztok ! Vettem egy Becker Active LMU 6ot. A magyar leírást, a számítógépre csatlakozva, a Becker, Manuals menüpont alatt található pdf formátumú fájlban találtam meg :)

    • avatar
     2015. január 23.
     Gyurci

     Szia Zoli!

     Köszönjük az infót!
     Ez az első fecske, mer sem az active.5, sem az active.5 Plusz, sem pedig a professional.6 készüléken nem volt magyar leírás a “Manuals” mappában (amikor utoljára láttam).
     Üdv,
     Gyurci

    • avatar
     2014. augusztus 21.
     Gyurci

     Szívesen! Ha esetleg egyszer mégis lesz magyar leírás, írok ha nem felejtem el… :)

 8. avatar
  2014. augusztus 21. Válasz
  Geriszon

  Szia Gyurci,én most rendeltem meg a Becker atciv.6LMU Plust és annyit szeretnék kérdezni,hogy nem nyúltam e mellé vele? Elég sokat olvasgattam meg nézelődtem és ez volt az amelyik legjobban tetszett,viszont olvastam olyan tapasztalatokat is,hogy nem talál olyan sok jelet meg ilyenek,neked mi a véleményed?

  • avatar
   2014. augusztus 22. Válasz
   Gyurci

   Szia, hol olvastad? Eddig még nem találkoztam olyan Becker típussal, amelyiknek a pozicionálással gondja lett volna. Nálam még nem járt a Plus-os sorozatból egyik sem, talán jövő hónap közepe felé lesz alkalmam kipróbálni. Amúgy ugyanaz mint az active.5 csak Bluetooth-szal, és annál gyors volt a pozicionálás.

   • avatar
    2014. augusztus 22. Válasz
    Geriszon

    Szóval a lényeg,hogy jó gépet vettem és nem fogtam mellé ugye?

    • avatar
     2014. augusztus 22.
     Gyurci

     Szerintem nem.

 9. avatar
  2014. augusztus 26. Válasz
  Geriszon

  Szia,megjött a navim,frisitettem is meg minden,de nem akar jelet találni,beirom neki az utat,de még mindig ott áll ahol be volt először kalibrálva és nem a mostani poziciőban,már mindent próbáltam,de eddig nem jöttem rá mi lehet a baj,talán neked több fogalmad van róla.

  • avatar
   2014. augusztus 26. Válasz
   Gyurci

   Szia, az pozicionálást mindig szabadtéren (szabad ég legyen feletted) végezd. Így is lehet 5 akár 10 perc is. Ha egyszer már talált jelet, onnan már rövid alatt pozíciót fog majd.

   • avatar
    2014. augusztus 26. Válasz
    Geriszon

    A pozicionálás annyit tesz,hogy beirok neki egy címet azt várok amíg megtalálja a jelet?

    • avatar
     2014. augusztus 26.
     Gyurci

     Amikor a térképen meglátod, hogy a nyíl a valós pozíciódat mutatja, és nem Németországot.

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás