Mi kell egy kezdőnek…?
Kezdőlap › Fórumok › Mi kell hozzá (melyiket vegyem)? › Mi kell egy kezdőnek…?
- This topic has 27 hozzászólás, 6 résztvevő, and was last updated 9 years, 11 months telt el by
Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2010. június. 4. péntek-17:23 #24453
Törölt Felhasználó
AdminisztrátorGyurci Mondta
milyen sasszem? :O
majdnem jó megoldás nem játszik, csak amelyik teljesen jó ;) félmegoldás nem pályázhat!
közben kilegóztam, eddig csak a navon n750 lenne ilyen. de az már közel olyan drága mint a stylus xxl…
mondjuk egy használt becker z302 is jó lenne, üresen is akár…
2010. június. 4. péntek-17:24 #24454Gyurci
AdminisztrátorIlyeneket nem tudok, sajna.
2010. június. 4. péntek-18:49 #24455Törölt Felhasználó
Adminisztrátormegnéztem ezt az iconx-et. mivel NEM belső tmc vevős, így pont olyan mint a wayteq 820.
az a becker ami nálad volt (a használt z302) nem eladó véletlenül olcsóért? ;)
2010. június. 5. szombat-10:54 #24459Gyurci
AdminisztrátorBecker occsóért? Közel százezer volt, nem is olyan régen. De kérdezzük meg. Kálmán nem eladó a z203?
2010. június. 5. szombat-13:40 #24461Törölt Felhasználó
Adminisztrátornem z203, hanem z302! (ami nálad járt, hiányos tartozékokkal…)
2010. június. 5. szombat-14:57 #24462Gyurci
AdminisztrátorNálam járt a z203 is. A z302 (a kamionos navi) 145 ezer forint, és boltban kapható készülék. Szerinted ki adja el neked iconX árban? Vagy mit szeretnél?
2010. június. 5. szombat-20:05 #24464Törölt Felhasználó
AdminisztrátorGyurci Mondta
@ Lacy E-mail ment.
Kösz a választ.Megkaptam.
A teljesség kedvéért,nekem csak házi használatra kell PNA.Évente 5-6 alkalom,mikor a család kirándul.Fele fele arányban itthon és elsősorban Ny-európában.Évente egyszer frissítve.Még Budapest sem lényeges,mert ha hivatalosan megyek,akkor sofőr visz.Inkább legyen benne gyalogos info….nem kell profi csak iránymutató.CSak megtaláljuk a nevezetességeket…
Esetleg egy Wayteq 820 és Sygic Drive,nem szeretnék 2-3 év múlva újat venni,legfeljebb szoftver..
Üdv Lacy
Ps van javaslatod ilyen hétvégi navigációsnak?
2010. június. 6. vasárnap-20:56 #24465Gyurci
AdminisztrátorSzia. Hétvégi navigációnak? Én egy Nokia 5230-at használok, az ingyenes OviMaps térképpel.
/2010/04/07/nokia-ovi-maps-irany-gyula/
2011. június. 16. csütörtök-09:20 #25385Marci
FelhasználóÜdv mindenkinek a fedélzeten!
Kis naposcsibe vagyok még itt ezen a színvonalas oldalon is, és a navigációzás területén is.
Ezért bátorkodtam ide merészkedni, igaz Gyurci barátunkat már volt szerencsém faggatni egy-két dologban, de engedtessék meg, hogy itt is felvessek néhány kérdést, ami egy kezdővel óhatatlanul előfordulhat.
Rögtön az elején: mit vegyek?
Először is kb. egy hét múlva indulok nyugatra, tehát legyen benne Ny-Eu. sokat járok Erdélybe, az is kéne, na meg kis hazánk, persze.
Secundo: Egyszerű, áttekinthető, praktikus legyen, megbízható, ne hagyjon cserben szorult helyzetben, ha nem muszáj.
No meg persze az ár: max. 60e-et szánnék rá.
Multimédia a legkevésbé fontos számomra, se képeket, se filmet nem azon szeretnék nézni, rádióm is van a kocsiban, de ha már benne van, akkor ám legyen, én szívem szerint ezeket nem kérném, lenne ennyivel olcsóbb, de inkább működne a TMC rendesen …pl.
Nem vagyok híve az egy dobozba mindent, …aztán semmi sem működik rendesen…ezért a telefonomban sincs fényképezőgép, azt inkább beszélgetésre használom.
Nos Gyurci barátunk Beckert javasolt, némi fenntartással a térképpel a kapcsolatban.
Mivel a Becker Navteq térképet használ, és a véleményeket figyelve, nem a legjobb, pláne igaz ez Mo-ra, szeretnék egy Top Map-osat, de full európait, Nagy-Britániát is bezárólag, tehát a kérdésem létezik külön Top Map egész Eu-s?… mert csak most hirtelen Mo-it, és K-Eu-it találtam.
Tisztelettel és köszönettel:
Marci2015. március. 10. kedd-15:24 #32857gabesz111
FelhasználóTisztelt Gyurci!
Navigáció vásárlásra szántam el magam, csak elvesztem a készülékek, és tulajdonságok tengerében.
A fő szempontok számomra a teljes Európa térkép(Horvátország, Görögország is), az élettartam frissítés (és persze ez valóban működjön), az sd kártyás bővíthetőség, és a max 40000Ft.
Három típust néztem ki:
-Tomtom Start 20M /25M
-Mio Spirit 4900 /6900
-Garmin Nuvi 55 LM
Ezek közül melyiknek jobb a térképe? a szervízhálózata itt Magyarországon?
Ha nem ezek akkor mit javasol?
Előre is köszönöm2015. március. 11. szerda-08:31 #32873Gyurci
AdminisztrátorTisztelt Gabesz!
Véleményem szerint a valós alternatíva az a Tomtom, illetve a Garmin készülékei. A felsoroltak közül a 40 ezer forintos kategóriába a TomTom Start 20 esik bele, de a márkának nincsen magyarországi szervize. Futár útján oldják meg a javítást (már ha van hiba – nem jellemző), legtöbbször egy hét alatt fordul meg a készülék háztól-házig.
Azt hogy a Garmin Európa térképe tartalmazza-e Horvátország és Görögország térképét – csak valószínűsíteni lehet, mert ezt az infót nem osztják meg velünk:
http://www.garmin.hu/city-navigator-europe-nt-dvdA térképek esetében nem található jelentős különbség, mindkét készülék kezelése egyszerű, a TomTom útvonaltervezése véleményem szerint jobb.
Üdvözlettel,
Gyurci2015. március. 11. szerda-09:34 #32874gabesz111
FelhasználóTisztelt Gabesz!
Véleményem szerint a valós alternatíva az a Tomtom, illetve a Garmin készülékei. A felsoroltak közül a 40 ezer forintos kategóriába a TomTom Start 20 esik bele, de a márkának nincsen magyarországi szervize. Futár útján oldják meg a javítást (már ha van hiba – nem jellemző), legtöbbször egy hét alatt fordul meg a készülék háztól-házig.
Azt hogy a Garmin Európa térképe tartalmazza-e Horvátország és Görögország térképét – csak valószínűsíteni lehet, mert ezt az infót nem osztják meg velünk:
http://www.garmin.hu/city-navigator-europe-nt-dvd
A térképek esetében nem található jelentős különbség, mindkét készülék kezelése egyszerű, a TomTom útvonaltervezése véleményem szerint jobb.
Üdvözlettel,
GyurciKöszönöm, nekem is ez volt a szimpatikusabb!
2015. március. 11. szerda-11:28 #32876Gyurci
AdminisztrátorKöszönöm, nekem is ez volt a szimpatikusabb!
Használd egészséggel!
Üdv,
Gyurci - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.