Navigálás Laptoppal
Kezdőlap › Fórumok › A technikai kérdések megvitatása. › Navigálás Laptoppal
Címkézve: free, ingyenes, kódot kér, mapfactor, navigator 12, pc, számítógép
- This topic has 19 hozzászólás, 7 résztvevő, and was last updated 10 years telt el by Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2010. július. 3. szombat-16:07 #23863skinner01Felhasználó
Navigálás laptoppal…szoftveres és hardveres eszmecsere.
Kíváncsi lennék tapasztalatokra a Map&Guide truck navigaor 5.5 és más pc-s kamionos navigációs programok haszálóitól.
2010. július. 4. vasárnap-09:25 #24590skinner01FelhasználóNos látom,nem sok válasz érkezett a kérdésemre.Kénytelen leszek az én tapasztalataimat leírni.
Nos…rólam annyit előljáróban annyit,hogy 15 éve teherautó-kamion sofőrödöm,ebből az első 10 nemzetközi az utolsó 5 pedig belföld-nemzetközi vegyesen.Körülbelül amikor eljöttem erre a belföldi melóra,gondoltam egy nagyot és elhatároztam,”vennem kell egy gps-t”.
Úgy is lett,kifigyeltem a kollégáimat és a 25 kolléga közül háromnak volt Myguide 3000GO nevezetü masinája…így vettem énis egyet.Ezen a készüléken iGO 2006 klón ment.Számomra három hónapig volt utitárs,aztán Csehországba bevitt éjjel a málnásba de úgy,hogy azt mondtam soha többet ilyen sz…..t…!Hazaérkezvén,az első dolgaim közt volt,hogy keressek rá madarat,aki elviszi vételár közeli árban a készüléket.Kisebb átalakításokkal,(nemmondom el hogy mikkel,mert a már warez határát súrolná)de találtam madarat,aki az általam fizetett vételártól drágábban átvette a cuccot,ezzel megnyitva az utat egy általam az egekig magasztalt és áhitott Mio Digiwalker P350 es készülékhez.
Na itt kezdődött a kísérletezős időszak.Kezdtem egy iGo 2006+ programmal,ment a skinezés,térképfrissitgetés stb stb.A hírkben megjelent,hogy megjelenik az iGo8….természetesen első lehetőségnél magamévá tettem.
Ezt a programot használtam egészen ez év márciusáig,amikoris jött egy kósza gondolat,hogy mi lenne ha laptoppal navigálnék…a miónak igen pici a képernyője,viszont egy 8-9 zoll-os laptop már elég volna.Kis kutakodás után találtam egy “acer ASPIREone A150 BGK”-t.
Ebben a laptopban van egy olyan 3g modem,ami tudja a gps-t is…nagy buherátorok útmutatása alapján énis aktiváltam.Az első program amit kölcsönbe sikerült megszereznem,Mapfactor Pc navigator 9 Truck volt.
Rögtön az első uton Ausztriába kellett vele mennem….mivel nem ismertem a programot kicsit küzdősre sikerült az út.
A program maga egész jó,használható szerintem csak a térképek kissé elavultak benne,de ahogy elnézem frissítve azok is csak a 10-es verzióval lesznek.Kíváncsian várom őket.
Kipróbáltam az iGo 8 pc-s verzióját.Ugye hivatalosan ilyen nincs,tehát nem warez… talán….lényeg az,hogy körülbelül 2 órán keresztül volt a gépemen,de mivel eldobálta a műholdakat,megakadt a navigálásban amikor nemkellett volna (Bp kellős közepén) úgy vágtam ki a gépemről,hogy a poia nem érte a földet…
Visszatértem hát a jóöreg MapFactoromhoz.
Nemis olyan rég visszatértem egy általam rég elfeledett progihoz,a Map&Guide Truck Navigator programhoz.
Jelenleg egy 30napos próbaverzió van nálam,amit tesztelgetek…nem vagyok nagyon elfolyva tőle….
A leírás szerint Németo-Ausztria-Svájc térképei vannak bent részletesen,behajtani tilos-súly és magasság korlátozás szintjén….ami igaz.
Ami nem tetszik,hogy nem tudok úgy útvonalat tervezni,ahogy én akarok…vagyis ugye a program kitalálja,hogy mondjuk Székesfehérvárról Szegedre menjek Dunaujváros-Solt-Kecskemét utvonalon de én mondjuk Bp felé szeretnék menni,nem tudok jelölőt tenni az M0-ra,hogy arra tervezzen.
Hallottam,hogy van Sygic-nek is truck pc verziója,megköszönném ha valaki tudna egy linket küldeni nekem,ahonnan a próbaverziót le lehetne tölteni tesztelés céljából.
Vagy végülis bármilyen truck navit kipróbálnék pc-n.
Vannak esetleg tippjeitek?
2010. július. 5. hétfő-16:20 #24593GyurciAdminisztrátorSzia. Köszönjük a leírást, nagyon érdekes volt. Valahogy a laptop/netbook viszonylatban a programok elmaradtak. Én egyetlen programot tudok, ez a MapFactor Pocket Navigator/ Pocket Navigator Truck programja. Teszt:
http://tinyurl.com/34bzcgs2010. július. 7. szerda-19:10 #24601skinner01FelhasználóHelló! Olvastam a tesztet…Majdnem sikerült tesztelned a Map&Guide-programot is…az volt a másik vasban. Olvastam más fórumokon, bele belenézegettem külföldi fórumok írásaiba, állítólag Német-Osztrák-Svájc részen jó a program… Egy biztos,nálunk sima személyautós navi szintjén működik… NavteQ térképeket használ… illetve pár országban az adott ország “térképgyártói” térképeit. Elvileg ha jól tudom minden fontosabb gyártónak van truck-pc verzióju navigációja, kivéve iGo. A sygic és a tomtom nem volt még nekem pc-n,nem is nagyon találni sehol egy próbaverziót, pedig szívesen tesztelném.2010. július. 8. csütörtök-17:13 #24602GyurciAdminisztrátor@ Skinner01 Amit láttál Map & Guide programot a képen, az egy ősrégi verzió. Ma már nem érdemes tesztet írni róla. Az újból pedig nem ad a Map & Guide tesztpéldányt. Nem tudom kinek van pc-re truck verziója a Microsofton kívül, de még a sima autós navigáció is kuriózum.
2010. július. 9. péntek-18:30 #24620skinner01FelhasználóHát nekem pedig sikerült szereznem egyet…PC verzió, 5.5.0.4_60
Egy ismerősömtől kaptam.Ez elméletileg egy éles verzió,de mivel nincs hozzá kulcsom,így 30 nap múlva “kuka”.
Ma is volt alkalmam vele navigálni.Az a nagy bajom ezzel a progival,hogy nem tudok vele általam kijelölt úton navigálni.
Sárszentmihály-Fohnsdorf volt a Start-Cél…Az elsődleges beállitásaimmal-18,75m hosszúság 4m magasság autópálya engedélyezve-M7 Maribor->Graz útvonalon tervezett.Másodlagossal,-szóló tgk,pálya nem engedélyezve,-a nyolcas úton vitt Rábafüzes felé,de viszont Ausztriába az autópályát kikerülve mindenféle dzsingabingán tervezett.Mindemellett a Mapfactor t n 9 a szerintem legoptimálisab 8-as út-Rábafüzes,ausztriában pedig A2-A9 útvonalon tervezett.
A Map&Guide-t már átböngésztem,az összes beállítás kipróbálgattam,de nem bírom sehogy sem optimalizálni.
Nem hiszem,hogy ekkora bakit követtek volna el a “gyártók”…Lehet,hogy csak a próbaverzió átka…?
2010. július. 11. vasárnap-18:17 #24636GyurciAdminisztrátorFogalmam sincs. Sajnos nem tudom kipróbálni. Azonban a Navteq kamionos térkép is Budapest-Bécs viszonylatban nem az M1-en megy végig, hanem közel 90 km-es kerülővel.
2010. július. 13. kedd-20:06 #24642skinner01FelhasználóHát igen…mondjuk én mindig azt mondtam,hogy egy program sosem lesz ember…
Ugyebár ezért jó,ha ki tud az ember jelölni áthaladási pontokat…de sajna a m&g tn5.5 nem ilyen…
Nos keresgetek tovább még pc-s kamionos navikat,ha találok,ide leírom a tapasztalatokat.Hátha valaki olvassa.
2010. július. 19. hétfő-12:39 #24649GyurciAdminisztrátor@ Skinner01 Abban biztos lehetsz, hogy olvassa.
2010. október. 3. vasárnap-16:58 #24894skinner01FelhasználóNos alkalmam nyílt kipróbálni a mapfactor truck navigator 10 kipróbálására.
Lecseréltem az eddigi laptopomat is.Eddig egy acer aspire one a150 bgk 3g volt,beépített gps vevővel.10″-os volt a kicsike.A beépített antenna miatt kicsit gyengécske volt a drágám,és dobálta a jelet rendesen.
Most van egy Lenovo G555,és vettem hozzá egy Haicom Vezetékes GPS-vevőt.
Előző netbookkal egy Mapfactor PC navigator 9-truck-ot “hajtottam”.
Volt egy próbaverziós Map&Guide truck Navigator 5.5-öm is.Személyes tapasztalatom szerint a Mapfactor 9 verte a MG TN 5.5 öt.
Jelenleg sikerült egy Mapfactor PC Navigator 10 Truck-hoz hozzájutnom,60 nap próbaidővel.
Amennyiben valaki olvassa e sorokat,és esetleg tud forrást bármely pc-s kamionos naviprogi próbaverziójához,ne habozzon nekem szólni….2010. október. 3. vasárnap-17:03 #24895skinner01FelhasználóJa és végre egy program,ami ha Szfvárról tervezek Miskolcra,legolcsóbb módban,nem visz be Bp-re,hanem m0-án megy végig.
Igaz,hogy martonnál le az 70-es re…és a Budafokinál visz fel az m0-ra…. :D
Több mint a semmi.2010. október. 4. hétfő-14:22 #24899GyurciAdminisztrátor@ skinner01 Semmi sem tökéletes.
2010. október. 31. vasárnap-13:02 #24943janosszinFelhasználóGyurci Mondta
@ skinner01 Semmi sem tökéletes.
Cégünk energetikai alapanyag előállításával foglalkozik. A szállítást 4-5 alvállalkozóval oldjuk meg. Évente ezres nagyságrendű fuvarról van szó.
A hozzászólást töröltem. Attól hogy beírod a kommentbe, a fórumba és még levelet is írsz, nem fogsz előbb választ kapni a kérdésedre! Az általad feltett kérdés elég komplex, és nem válaszolható meg két perc alatt…
Üdvözlettel:
Gyurci2011. március. 10. csütörtök-00:53 #25193receficeFelhasználóÜdv!
Segítségeteket kérem. Olyan programot keresek laptopra (win7) ami autóban használva kijelzi a megtett utat, és ezt a távolságadatot egy gombnyomásra nullázni tudom. Gyakorlatilag egy méterszámlálót szeretnék csinálni a laptopból. Nem kell térkép, nem kell útvonaltervező, kizárólag a megtett táv, de az jó nagyban :)
Ha egyáltalán létezik ilyen… előre is köszi!2011. március. 14. hétfő-09:44 #25205Törölt FelhasználóAdminisztrátorlaptop+w7 +gps bluetooth
route66– régi progi gyors motorral pontos az évjáratához képest.Tudja az indusztiák nevét és kevéske utcát.Bundásoláshoz jó.Nem frissíthető,kb 5-6 éves adatokkal dolgozik! neten beszerezhető.
map&guide proff.
-régi progi profiknak.1év késésben vannak a térképei.Jól tervez utat a saját feje szerint. Bármilyen pont felvehető rajta bárhová, minden útfajtához jó.Nem nagyon vagy nehézkesen lehet poikat rakni rá.(Nem is nagyon kell.)Neten beszerezhető. Hivatalosan fullba kb 1 milla.
Microsoft autoroute.
-hivatatalosan beszerezhető,kb 50 eur.Pontos, poikkal bővíthető,jól kezelhető gyos motor.A 2010es-től jelzi az ipari zónákat, neten is.
mappoint x-verzió
autoroute kirándulós változata.Hivatalosan igényelhető dvd a honlapjárol. Postán küldik ingyen a próba veziót 90 napos.
mapfactor
-jól kezelhető . bármennyi pont felvehető.Poikkal bővíthető. Gyors motor választható útvonal alapok.Remek poibázis alapból.
m&g fleet.
Precízen pontosan tervez. Netről letölthető.Poival bővíthető.1 év késéssel dolgozik. Drága mulatság, 399eur + évente 199eur-ért frissít.Gyors motor.Határoknál vakrepülés! Nem-vagy keveset téved.
Igo pc x
Ugyan annyit tud mint a térképe,pna-s változata csak teljes képernyőn. Attól hogy feltörik nem lesz okosabb. Gyors motor,utca szintű ipari zóna, pontosan.Netről beszerezhető.(csak, sajnos) Szívesen fizetnék pc változatért.(természetesen nem büntit)
Sokszor kisegítette az M&G-t. Jól kezelhető, amígótól kamionos.Prímó.
Ász . Netről beszerezhető ,kitartással frissíthető. Kamionos szoftver, mindent tud.Gyors motor,jó tervező alap.Tuti utak!
Mindenhol Jó.(hála az igó közösségnek)Sygic fleet.
Közepesen gyors motor, pontos, friss térképek.Poikkal bővíthető.Pontos út alapokat tervez.Kamionos program.
Garmin+többi.
Bármilyen változatuk,(x55,n23,bla-bla-bla.) nem használható 1-edül, csak vitapartnernek jók.Nyúzópróbának mind alá vetve.
1.Nincs olyan progi amit bekötött szemmel lehetne követni!!!!!!!!
2. A kamionos sosem téved el ,csak kerül 1-et.
3. Csak legalább 2 progi 1xre használata javallot. - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.