Navigálás Laptoppal

Kezdőlap Fórumok A technikai kérdések megvitatása. Navigálás Laptoppal

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 20
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23863
  avatarskinner01
  Felhasználó

  Navigálás laptoppal…szoftveres és hardveres eszmecsere.

   

  Kíváncsi lennék tapasztalatokra a Map&Guide truck navigaor 5.5 és más pc-s kamionos navigációs programok haszálóitól.

   

   

  #24590
  avatarskinner01
  Felhasználó

  Nos látom,nem sok válasz érkezett a kérdésemre.Kénytelen leszek az én tapasztalataimat leírni.

  Nevetés

  Nos…rólam annyit előljáróban annyit,hogy 15 éve teherautó-kamion sofőrödöm,ebből az első 10 nemzetközi az utolsó 5 pedig belföld-nemzetközi vegyesen.Körülbelül amikor eljöttem erre a belföldi melóra,gondoltam egy nagyot és elhatároztam,”vennem kell egy gps-t”.

  Úgy is lett,kifigyeltem a kollégáimat és a 25 kolléga közül háromnak volt Myguide 3000GO nevezetü masinája…így vettem énis egyet.Ezen a készüléken iGO 2006 klón ment.Számomra három hónapig volt utitárs,aztán Csehországba bevitt éjjel a málnásba de úgy,hogy azt mondtam soha többet ilyen sz…..tZavarban van…!Hazaérkezvén,az első dolgaim közt volt,hogy keressek rá madarat,aki elviszi vételár közeli árban a készüléket.Kisebb átalakításokkal,(nemmondom el hogy mikkel,mert a már warez határát súrolná)de találtam madarat,aki az általam fizetett vételártól drágábban átvette a cuccot,ezzel megnyitva az utat egy általam az egekig magasztalt és áhitott Mio Digiwalker P350 es készülékhez.

  Na itt kezdődött a kísérletezős időszak.Kezdtem egy iGo 2006+ programmal,ment a skinezés,térképfrissitgetés stb stb.A hírkben megjelent,hogy megjelenik az iGo8….természetesen első lehetőségnél magamévá tettem.

  Ezt a programot használtam egészen ez év márciusáig,amikoris jött egy kósza gondolat,hogy mi lenne ha laptoppal navigálnék…a miónak igen pici a képernyője,viszont egy 8-9 zoll-os laptop már elég volna.Kis kutakodás után találtam egy “acer ASPIREone A150 BGK”-t.

  Ebben a laptopban van egy olyan 3g modem,ami tudja a gps-t is…nagy buherátorok útmutatása alapján énis aktiváltam.Az első program amit kölcsönbe sikerült megszereznem,Mapfactor Pc navigator 9 Truck volt.

  Rögtön az első uton Ausztriába kellett vele mennem….mivel nem ismertem a programot kicsit küzdősre sikerült az út.

  A program maga egész jó,használható szerintem csak a térképek kissé elavultak benne,de ahogy elnézem frissítve azok is  csak a 10-es verzióval lesznek.Kíváncsian várom őket.

  Kipróbáltam az iGo 8 pc-s verzióját.Ugye hivatalosan ilyen nincs,tehát nem warez…Határozatlan talán….lényeg az,hogy körülbelül 2 órán keresztül volt a gépemen,de mivel eldobálta a műholdakat,megakadt a navigálásban amikor nemkellett volna (Bp kellős közepén) úgy vágtam ki a gépemről,hogy a poia nem érte a földet…Nevetés

  Visszatértem hát a jóöreg MapFactoromhoz.

  Nemis olyan rég visszatértem egy általam rég elfeledett progihoz,a Map&Guide Truck Navigator programhoz.

  Jelenleg egy 30napos próbaverzió van nálam,amit tesztelgetek…nem vagyok nagyon elfolyva tőle….

  A leírás szerint Németo-Ausztria-Svájc térképei vannak bent részletesen,behajtani tilos-súly és magasság korlátozás szintjén….ami igaz.

  Ami nem tetszik,hogy nem tudok úgy útvonalat tervezni,ahogy én akarok…vagyis ugye a program kitalálja,hogy mondjuk Székesfehérvárról Szegedre menjek Dunaujváros-Solt-Kecskemét utvonalon de én mondjuk Bp felé szeretnék menni,nem tudok jelölőt tenni az M0-ra,hogy arra tervezzen.

  Hallottam,hogy van Sygic-nek is truck pc verziója,megköszönném ha valaki tudna egy linket küldeni nekem,ahonnan a próbaverziót le lehetne tölteni tesztelés céljából.

  Vagy végülis bármilyen truck navit kipróbálnék pc-n.

  Vannak esetleg tippjeitek?

  #24593
  avatarGyurci
  Adminisztrátor

  Szia. Köszönjük a leírást, nagyon érdekes volt. Valahogy a laptop/netbook viszonylatban a programok elmaradtak. Én egyetlen programot tudok, ez a MapFactor Pocket Navigator/ Pocket Navigator Truck programja. Teszt:
  http://tinyurl.com/34bzcgs

  #24601
  avatarskinner01
  Felhasználó
  Helló! Olvastam a tesztet…Majdnem sikerült tesztelned a Map&Guide-programot is…az volt a másik vasban. Olvastam más fórumokon, bele belenézegettem külföldi fórumok írásaiba, állítólag Német-Osztrák-Svájc részen jó a program… Egy biztos,nálunk sima személyautós navi szintjén működik… NavteQ térképeket használ… illetve pár országban az adott ország “térképgyártói” térképeit. Elvileg ha jól tudom minden fontosabb gyártónak van truck-pc verzióju navigációja, kivéve iGo. A sygic és a tomtom nem volt még nekem pc-n,nem is nagyon találni sehol egy próbaverziót, pedig szívesen tesztelném.

   

  #24602
  avatarGyurci
  Adminisztrátor

  @ Skinner01 Amit láttál Map & Guide programot a képen, az egy ősrégi verzió. Ma már nem érdemes tesztet írni róla. Az újból pedig nem ad a Map & Guide tesztpéldányt. Nem tudom kinek van pc-re truck verziója a Microsofton kívül, de még a sima autós navigáció is kuriózum.

  #24620
  avatarskinner01
  Felhasználó

  Hát nekem pedig sikerült szereznem egyet…PC verzió, 5.5.0.4_60

  Egy ismerősömtől kaptam.Ez elméletileg egy éles verzió,de mivel nincs hozzá kulcsom,így 30 nap múlva “kuka”.

  Ma is volt alkalmam vele navigálni.Az a nagy bajom ezzel a progival,hogy nem tudok vele általam kijelölt úton navigálni.

  Sárszentmihály-Fohnsdorf volt a Start-Cél…Az elsődleges beállitásaimmal-18,75m hosszúság 4m magasság autópálya engedélyezve-M7 Maribor->Graz útvonalon tervezett.Másodlagossal,-szóló tgk,pálya nem engedélyezve,-a nyolcas úton vitt Rábafüzes felé,de viszont Ausztriába az autópályát kikerülve mindenféle dzsingabingán tervezett.Mindemellett a Mapfactor t n 9 a szerintem legoptimálisab 8-as út-Rábafüzes,ausztriában pedig A2-A9 útvonalon tervezett.

  A Map&Guide-t már átböngésztem,az összes beállítás kipróbálgattam,de nem bírom sehogy sem optimalizálni.

  Nem hiszem,hogy ekkora bakit követtek volna el a “gyártók”…Lehet,hogy csak a próbaverzió átka…? 

  #24636
  avatarGyurci
  Adminisztrátor

  Fogalmam sincs. Sajnos nem tudom kipróbálni. Azonban a Navteq kamionos térkép is Budapest-Bécs viszonylatban nem az M1-en megy végig, hanem közel 90 km-es kerülővel.

  #24642
  avatarskinner01
  Felhasználó

  Hát igen…mondjuk én mindig azt mondtam,hogy egy program sosem lesz ember…Kacsintás

  Ugyebár ezért jó,ha ki tud az ember jelölni áthaladási pontokat…de sajna a m&g tn5.5 nem ilyen…

  Nos keresgetek tovább még pc-s kamionos navikat,ha találok,ide leírom a tapasztalatokat.Hátha valaki olvassa.

  #24649
  avatarGyurci
  Adminisztrátor

  @ Skinner01 Abban biztos lehetsz, hogy olvassa.

  #24894
  avatarskinner01
  Felhasználó

  Nos alkalmam nyílt kipróbálni a mapfactor truck navigator 10 kipróbálására.
  Lecseréltem az eddigi laptopomat is.Eddig egy acer aspire one a150 bgk 3g volt,beépített gps vevővel.10″-os volt a kicsike.A beépített antenna miatt kicsit gyengécske volt a drágám,és dobálta a jelet rendesen.
  Most van egy Lenovo G555,és vettem hozzá egy Haicom Vezetékes GPS-vevőt.
  Előző netbookkal egy Mapfactor PC navigator 9-truck-ot “hajtottam”.
  Volt egy próbaverziós Map&Guide truck Navigator 5.5-öm is.Személyes tapasztalatom szerint a Mapfactor 9 verte a MG TN 5.5 öt.
  Jelenleg sikerült egy Mapfactor PC Navigator 10 Truck-hoz hozzájutnom,60 nap próbaidővel.
  Amennyiben valaki olvassa e sorokat,és esetleg tud forrást bármely pc-s kamionos naviprogi próbaverziójához,ne habozzon nekem szólni….

  #24895
  avatarskinner01
  Felhasználó

  Ja és végre egy program,ami ha Szfvárról tervezek Miskolcra,legolcsóbb módban,nem visz be Bp-re,hanem m0-án megy végig.
  Igaz,hogy martonnál le az 70-es re…és a Budafokinál visz fel az m0-ra…. :D
  Több mint a semmi.

  #24899
  avatarGyurci
  Adminisztrátor

  @ skinner01 Semmi sem tökéletes.

  #24943
  avatarjanosszin
  Felhasználó

  Gyurci Mondta

  @ skinner01 Semmi sem tökéletes.


  Cégünk energetikai alapanyag előállításával foglalkozik. A szállítást 4-5 alvállalkozóval oldjuk meg. Évente ezres nagyságrendű fuvarról van szó.

  A hozzászólást töröltem. Attól hogy beírod a kommentbe, a fórumba és még levelet is írsz, nem fogsz előbb választ kapni a kérdésedre! Az általad feltett kérdés elég komplex, és nem válaszolható meg két perc alatt…

  Üdvözlettel:
  Gyurci

  #25193
  avatarrecefice
  Felhasználó

  Üdv!
  Segítségeteket kérem. Olyan programot keresek laptopra (win7) ami autóban használva kijelzi a megtett utat, és ezt a távolságadatot egy gombnyomásra nullázni tudom. Gyakorlatilag egy méterszámlálót szeretnék csinálni a laptopból. Nem kell térkép, nem kell útvonaltervező, kizárólag a megtett táv, de az jó nagyban :)
  Ha egyáltalán létezik ilyen… előre is köszi!

  #25205
  avatarTörölt Felhasználó
  Adminisztrátor

  laptop+w7 +gps bluetooth
  route66

  – régi progi gyors motorral pontos az évjáratához képest.Tudja az indusztiák nevét és kevéske utcát.Bundásoláshoz jó.Nem frissíthető,kb 5-6 éves adatokkal dolgozik! neten beszerezhető.

  map&guide proff.

  -régi progi profiknak.1év késésben vannak a térképei.Jól tervez utat a saját feje szerint. Bármilyen pont felvehető rajta bárhová, minden útfajtához jó.Nem nagyon vagy nehézkesen lehet poikat rakni rá.(Nem is nagyon kell.)Neten beszerezhető. Hivatalosan fullba kb 1 milla.

  Microsoft autoroute.

  -hivatatalosan beszerezhető,kb 50 eur.Pontos, poikkal bővíthető,jól kezelhető gyos motor.A 2010es-től jelzi az ipari zónákat, neten is.

  mappoint x-verzió

  autoroute kirándulós változata.Hivatalosan igényelhető dvd a honlapjárol. Postán küldik ingyen a próba veziót 90 napos.

  mapfactor

  -jól kezelhető . bármennyi pont felvehető.Poikkal bővíthető. Gyors motor választható útvonal alapok.Remek poibázis alapból.

  m&g fleet.

  Precízen pontosan tervez. Netről letölthető.Poival bővíthető.1 év késéssel dolgozik. Drága mulatság, 399eur + évente 199eur-ért frissít.Gyors motor.Határoknál vakrepülés! Nem-vagy keveset téved.

  Igo pc x

  Ugyan annyit tud mint a térképe,pna-s változata csak teljes képernyőn. Attól hogy feltörik nem lesz okosabb. Gyors motor,utca szintű ipari zóna, pontosan.Netről beszerezhető.(csak, sajnos) Szívesen fizetnék pc változatért.(természetesen nem büntit)
  Sokszor kisegítette az M&G-t. Jól kezelhető, amígótól kamionos.

  Prímó.

  Ász . Netről beszerezhető ,kitartással frissíthető. Kamionos szoftver, mindent tud.Gyors motor,jó tervező alap.Tuti utak!
  Mindenhol Jó.(hála az igó közösségnek)

  Sygic fleet.

  Közepesen gyors motor, pontos, friss térképek.Poikkal bővíthető.Pontos út alapokat tervez.Kamionos program.

  Garmin+többi.
  Bármilyen változatuk,(x55,n23,bla-bla-bla.) nem használható 1-edül, csak vitapartnernek jók.

  Nyúzópróbának mind alá vetve.
  1.Nincs olyan progi amit bekötött szemmel lehetne követni!!!!!!!!
  2. A kamionos sosem téved el ,csak kerül 1-et.
  3. Csak legalább 2 progi 1xre használata javallot.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 20
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás