Navon N760 navigáció

Kezdőlap Fórumok Navon Navon N760 navigáció

15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 56
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

@ Pacal74 Nagyon szívesen. Szerintem ha lesz rá frissítés, a naviextrason keresztül. De ebben már nem vagyok biztos, mert a Navon navigációival nem foglalkozom.

Felhasználó

Eljutottam arra a szintre ezzel a Navon-al “sajnos”,hogy atmegyek rajta a kocsimmal :) egyik reggel,mikor mentem meloba,ami 30-35 perc kb.
    nos,ez alatt az ido alatt sem volt kepes muholdat talalni !!!
    Kerdem en miert !?
    Gyurci,mit csinaljak vele ?
    Tudod Hollandiaba elunk,de otthonrol rendeltem a kutyut….mar a kikuldes is majd € 30.- volt :( es ha szerviz vagy mit tudom en mit kene csinalnom vele,de mehetne haza valoszinu,es az ujabb penz kidobas.

Adminisztrátor

@ Pacal74 Szerintem ott kint semmit nem tudsz vele csinálni… Valószínűleg a GPS vevő beteg benne, gondolom gariban megcsinálnák, de hogy külföldről ingyenes-e a (garanciális hiba esetén) szállítás azt nem tudom…

Felhasználó

Sziasztok!

Hát megvettem én is a Navon 760-t élettartam szoftverfrissítéssel, ami ha jól tudom max 5 évet jelent :(

Én egy MyGuide 4300- ast cseréltem le, melyet 4 évig használtam, mire tönkrement az akksija, illetve az antennája is. A javítása kb.20-25 ezerbe került volna, így ment a szelektív gyüjtőbe. Utána telefonra telepített Nokia szoftvert, és Sygic szoftver használtam. Hát mindkettő csak szükségmegoldás lehet. De végülis a telefon telefonálásra való, nem navigálásra (mondjuk alapvetően a szoftverrel voltak gondok, nem a vassal, habár az is hagyott némi kívánnivalót maga után)

Amikor a kiskönyvébe beleírták, hogy rakjam bele a csomag tartozékaként szállított MicroSD kártyát, akkor megijedtem, mert ez NEM volt a csomagban, később kiderült, hogy nem is kell, hogy ott legyen. Megijedtem, mert az előző készülékem memóriakártyáról használta a térképet, szerencsére? ez belső memóriát használ erre.

Az első bekapcsolárnál eléggé kétségbe estem, mert nagyjából egy óra telt el, mire talált műholdat. A többi bekapcsolásnál viszont néhány másodperc alatt felállt a rendszer, és meg is találta a műholdat.

Menet közben néha elveszti a jelet (fás területen, és szűk utcákban, magas házak közt), de elég gyorsan újra helyreáll.

A vassal eddig nincs más tapasztalatom, hacsak nem az, hogy a tartója az én autómban eléggé használhatatlan, úgyhogy asszem keresnem kell rá valami jobb megoldást. Én a bal oldali “A” oszlopnál szeretem, de ott a fél szélvédőt kitakarja, ráadásul erősen belóg az oldalablak elé. A Myguide ezt sokkal-sokkal jobban megoldotta. Kipróbáltam egy “rendőr” Astrában is, ott középen egész jól elhelyezthetó, igaz ott is a szélvédő feléig felmegy a tapadókorong, ami szerintem óriási hiba. Tehát a tartószerkezet nagyon gagyi.

A szoftverról néhány gondolat.

Az eddig használt szoftverekhez képest nagyon látványos, nagyon tetszik. Különösen a sávok mutatása, a sávjelző táblák mutatása, sőt a “fotószerű” képek megjelenítése az autópályákon a lekanyarodás segítése érdekében. Ez nagyon profi. A házszámok eddig pontosnak tűnnek, az utcák szintén. A sebességtúllépést gyorsan kikapcsoltam, mert idegesített, hogy ahol évek óta 60-al lehet menni, ott szerinte csak 50, ahol meg 50 a sebességhatár, ott meg már 30-nál rámszólt, és ez gyakran előfordult, úgyhogy lemondtam róla. Érthetetlen, hogy ha megállok a pirosnál, akkor eltéved :P, elkezd forgatni, néha újratervez, stb. pedig nem is mozdultam. Ezt más GPS -nél nem tapasztaltam, és nem tudom, hogy hard, vagy soft hiba.

Az újratervezésnél ez is viszonylag sokáig erőlteti az előző útvonalra való visszavezetést, mégha az már hosszabb is.

A TMC-vel még nincs tapasztalatom, de ha lesz beszámolok róla.

Ha lesznek új tapasztalataim, akkor szívesen megosztom a későbbiekben is.

üdv

sumi

Felhasználó

Jaaa, ha esetleg valaki tud letölthető nyelveket hozzá, vagy olyan progit, amivel lehet csinálni hozzá szöveget, az legyen szíves tegye közzé.

Köszönöm.

Adminisztrátor

@ sumi Gratula, várjuk a tapasztalataidat, reméljük nem bánod meg…

Felhasználó

@ sumi

Remelem neked jobb benyomasaid lesznek a 760-rol,mint nekem :)
    En is varom,te mire mesz vele ! 

Felhasználó

Sziasztok!

Én is nemrég vettem egy Navon N760-as kütyüt. Eddig nem volt vele problémám, nagyon meg vagyok vele elégedve.

Gyorsan talál műholdat(kb 5 sec)
    Gyorsan újratervez(2 sec)
    TMC nagyon jó és hasznos(hangjelzéssel is figyelmeztet a dugóra)
    Műholdat nem veszíti el

Amiben segítségeteket kérném:

FM transzmitter, ezt hogyan lehet?
    Bluetooth, ezt hogyan?
    Számítógépről hogyan lehet rá pakolni zenéket, e-book fileokat, videókat, stb? Ha összedugom a géppel nem ismeri föl.

tak

Felhasználó

Sziasztok!

Még új vagyok az oldalon, de lenne egy problémám. Vettem én is egy NAvon n760-as Gps-t de buta módon letöröltem a kártyáját, és meghalt a Gps. Ha valaki tudna egy oldalt linkelni ahol le lehet tölteni a Gps fájlokat vagy  el tudná küldeni azt nagyon megköszönném.

Adminisztrátor

@ gery96 Sajnos ilyet nem tudunk, esetleg hívd fel a Navon szervizt. Gondolom a garancialevélen rajta van a telefonszámuk.

Felhasználó

Bocsi, de csak én érzem úgy, hogy a hangja borzasztóan rossz? Marhára torzít.

Előző, alacsonyabb kategóriájú készülékemnek sokkal szebb volt a hangja, jobb volt a hangszórója. :(

Adminisztrátor

@ Attika Picit lehalkítod, úgy sem jó? Ha nem, akkor marad a szerviz, lehet hogy hibás  a hangszóró.

Adminisztrátor

Sziasztok! Igen, a hangszóró torzítása nálam is jelentkezik. Ha lesz időm biztosan elviszem a szervizbe mert ez így használhatatlan és élvezhetetlen. Ahhoz, hogy ne torzítson olyan halkra kell állítani, hogy azt már nem lehet hallani a forgalomban. Megjegyzem most is kikapcsolt hang mellett használom. Másik probléma ami nálam jelentkezett az a háttérvilágítás minimumra állása amit állandóan vissza kell állítani a menüben, annak ellenére, hogy max. értéken áll az ikon, de megérintve visszaugrik a valós max. fényerő…

Adminisztrátor

@ Sziszi9 Utóbbi hiba egy szoftverfrissítéssel megoldható lenne, ha van rá olyan. 

Adminisztrátor

A javítás még folyamatban, a megoldásig türelmesen várok, viszont a kilométerek szépen szaporodnak és velük együtt a háttérvilágítási problémából adódó bosszúságok.

15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 56
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás