nem fix pozició

Kezdőlap Fórumok Android nem fix pozició

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

Segítséget szeretnék kérni.
    Egy új telefont vettem HTC 802d, android 4.4.2. Mindent szépen beállítottam, letöltöttem, minden szépen dolgozik, utoljára a gps maradt. Ehhez is vannak appok GPS Test és GPS status is fent van. A gond, hogy nincs fix pozíció. Lát 10-12 holdat, de beláthatatlan ideig is hagyva nem lesz fix. a-gps lehetőségeket kihasználtam, de nem segített. Olyan mintha nagyon gyenge lenne a jel, de próbáltam több helyen szabad ég alatt, reggel-este…
    Esetleg van valami ötlet, hogy mit lehet kezdeni ezzel?

Adminisztrátor

Egy új telefont vettem HTC 802d, android 4.4.2. Mindent szépen beállítottam, letöltöttem, minden szépen dolgozik, utoljára a gps maradt. Ehhez is vannak appok GPS Test és GPS status is fent van. A gond, hogy nincs fix pozíció. Lát 10-12 holdat, de beláthatatlan ideig is hagyva nem lesz fix. a-gps lehetőségeket kihasználtam, de nem segített. Olyan mintha nagyon gyenge lenne a jel, de próbáltam több helyen szabad ég alatt, reggel-este… Esetleg van valami ötlet, hogy mit lehet kezdeni ezzel?

Szia!

Véleményem szerint mindent kipróbáltál amit lehetett. Talán hibás (gyenge) lehet a GPS vevő. Még megpróbálhatsz egy hard resetet (gyári visszaállítást) csinálni, de így minden utólag telepített szoftvered, és az adataid is kárba vesznek.

Hasonló jelenséget egyszer tapasztaltam (már belakott telefon esetében), de az hard reset után megjavult, és azóta is jó. Ám, ha a GPS vevő gyenge arra csak egy külső GPS vevő lesz orvosság.

De ha vadonatúj, akkor mindenképpen vidd vissza, hogy oldják meg garanciában a javítást.
    https://navigyurci.hu/2013/10/29/navigalas-androidon-kulso-gps-vevovel/
    Üdv,
    Gyurci

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás