Tanács speciális felhasználású gps vásárlásához (futár)

Kezdőlap Fórumok Mi kell hozzá (melyiket vegyem)? Tanács speciális felhasználású gps vásárlásához (futár)

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 22
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

kisKarcsi
    debizony@totalcar.hu
    188.6.86.166
    Hozzászólás: 2014-03-03 – 12:30

Üdv. Gyurci!

Speciális felhasználású gps vásárlásához kérném a segítséged.

Budapesti és Pest megyei futár munkához, napi 12 órás üzemidőt bíró gépre van szükségem mivel hiába vagyok helyi srác a perem kerületekben és dél-budán elcserélhetnek egy lóra :) szóval 0 a futár gyakorlatom.

A feladat egymás után több címre(5-6-7) kimenni aztán 5-6-7 teljesen más címen keresztül vissza a Gyáli telephelyre. Androidos 7″ tabletre gondoltam (ha az bírja) amin a sok más lehetőség mellett google térkép is van mert egy sima térképre is szükségem van mivel elég analóg mókus vagyok de a GPS szoftvereket nézegetve az iGo a favorit, amit sajnos nem ismerek.

Szóval egy pontos, gyors, modern cucc kellene kb.35-45 ezerét különben kirúgnak az első héten és mind éhen halunk itthon

Mit javasolnál, mit a fórum t.-sak? Előre is köszönöm.

Adminisztrátor

Üdv Karcsi. Szerintem amit szeretnél az nem létezik. A 12 órás üzemidőt, csak állandó töltés mellett fogja tudni bármilyen készülék, de hogy ezt a strapát meddig, azt elképzelni sem tudom.

Az általad tervezett összegbe nem nagyon fér bele (újben biztosan nem) egy olyan tablet, ami 3G képes (Google Maps), illetve iGO van rá előtelepítve. Ha a 3G-t kivesszük a képletből, akkor két iGO-s tablet van (amiről én tudok) amit megvehetsz, az egyik a Navon Platinum iGO-s változata (kb. 40 ezer), és a Prestigio Geovision 7777, ami szintén előre telepített iGO térképpel kapható (kb. 50 ezer forint).

A 3G esetleg kiváltható egy Wi-Fi képes telefonról történő Internet megosztással, de macerás lesz a két készüléket minden címen kivenni (hogy ne lopják el), illetve a folyamatos töltésük is 12vos plusz elosztót és sok kábelt is eredményezni fog:
    https://navigyurci.hu/2012/05/14/a-wayteq-xtab-50-gps-es-a-mobil-internet/

A sok strapát, az állandó töltést, és ki-beszerelést figyelembe véve, inkább egy céleszközt (PNA) képzelnék el. Ilyen hajtás mellett csak magyarországi szervizzel rendelkező jöhet szóba. Sajnos az iGÓ-s típusok kevesen vannak, itt is felmerülhet a Navon Magyarország verziós gépe (kb. 20 ezer forint), illetve a Becker Ready 45 LMU is lehetséges (nagyjából 40-45 ezer forint). Talán inkább utóbbit ajánlanám.

Viszont a 7-8 cím használatának és optimalizálásának utána kell néznem, de úgy rémlik ezt mindkettő tudná.

Adminisztrátor

Szia Karcsi,

Gyurcihoz hasonlóan én is egy Becker készüléket javasolnék, mert azokon az iGO egy változata fut, és tud több pontból álló útvonalat tervezni és optimalizálni, éppen most próbáltam ki a sajátomon, egy Active 43 Talk típusún.
    Ezek a gépek biztosan bírják a napi 12 órás üzemet (persze nem külső áramforrás nélkül), profi célra semmiképpen nem vennék távol-keleti, ilyen-olyan márkát. A Beckernek a háttértámogatása is adott, a kenyeremet csak arra bíznám.

Ha valamiért fontos a hosszú akkuidő, akkor én egy külső akkuval oldanám meg, nekem ilyen van:
    https://navigyurci.hu/2012/11/08/gyalogos-navi-kulso-akkuval/

Sok sikert a futárkodáshoz!
    Zsolto

Felhasználó

Köszönöm az infokat.
    A Becker tűnik a piacon legjobb választásnak. Kicsit adhatnák őket olcsóbban ;)
    Közben találtam egy ilyet is:
    http://www.startapro.hu/hirdetes/elektronikai_es_muszaki_cikk-gps_navigacio-gps_keszulek/uj_5_cns_globe_hd_gps_3d_full_europa_2_ev_garancia/xvii_kerulet/2253218

Mi erről a vélemény?

Adminisztrátor

Szívesen. Ha a gyári térkép szoftver van rajta (CNS MAP), akkor (utolsó információim szerint) Navteq térképet használ, ami az egyik legnagyobb térképgyártó. Érdemes megnézni, hogy mikori a térkép, és hogy frissíthető-e? Érdekesség még, hogy a benne lévő Bluetooth segítségével az internet elérése is lehetséges lesz (DUN kapcsolat).

Ha ennyiért eredeti térkép van hozzá, meg 2 év garancia, akkor jó választás lehet.

Felhasználó

A 2év garancia él de az iGo térkép nem eredeti sajnos :(

Adminisztrátor

Kár, de valószínűsíthető volt az árából. Sajnos ezzel két probléma van: az egyik hogy nem jogtiszta, a másik pedig hogy macerás frissíteni. A Média Markt Mammutban van egy bemutató készülékként működő (kint van a polcon, ezt nézegetik a vásárlók), Becker Ready 45 SE. Legfrissebb Térkép garanciás (az első pozicionálástól számított 30 napon belül feltehető rá a legfrissebb térkép), 2 év garanciát adnak mellé (34 900 forint):

http://mobilenavigation.mybecker.com/en/products/car-navigation/becker-ready/detail/product/BECKER-READY-45-SE-1/action/detail/controller/Product/

De van hasonló árban TomTom készülék is 2 éves frissítéssel. Esetleg megnyomkodhatnád őket.

Felhasználó

TomTom-ot nem szeretnék azt tudom, használtam már és nem vagyunk egymásnak valók.
    A Mammutot holnap biztos megnézem. Köszi szépen Gyurci.

Adminisztrátor

Ok, nagyon szívesen! Remélem sikerrel jársz. Ott mindent meg lehet nyomkodni is, azaz a készülékek többsége kipróbálható.

Felhasználó

Szia Gyurci! Üdv mindenkinek!
    Eltelt egy hónap és gondoltam megírom mi történt.
    CNS Globe AMBER lett a választás hivatalos Igo-val. http://www.cnspna.com/cns_globe_amber.html
    5″-os kijelző,800 MHz-es,gyors proci elég szép megjelenés és kellemes az ára. Kifejezetten megszerettem.
    4800 km-t tettem meg vele eddig napi 11-12 órás üzemidővel kizárólag Budapesten!! és szűkebb környékén.
    Ha kell összefűzi szépen a címeket és optimalizálja.Van még egy pár extra pl.számológép,képnézegető meg ilyesmi
    de én ezeket nem használom. Az Fm transmitter nem ér benne számomra semmit a hangmínőség miatt
    de nem zene hallgatásra vettem a kütyüt.
    A munkáját jól végzi nem melegszik, megbízható,navigálásra csak ajánlani tudom.
    Az Igo mondjuk néha már bevitt a málnásba a nem létező vasúti átjáróval,házszám durva tévesztésével és
    szerinte pl.nincs Zöldlomb utca se Budán :) de sokkal többet segít mint téveszt szóval nem szeretném szidni.
    Mindent összevetve nagyon jó munkatársak, remélem még egy jó ideig.

Maximális Tisztelettel és Üdvözlettel:
    kisKarcsi

Adminisztrátor

Szia Karcsi!

Köszönjük a tartalmas beszámolót, igazán hasznos olvasmány volt. A CNS Globe Amber kijelzője hogy teljesít? Látszik napfényben valamennyire, nagyon csillog, vagy tettél rá matt fóliát? A CNS Map milyen térképeket ad? Navteq adatbázist? A Magyarország térkép is az, vagy esetleg NNG?

Üdvözlettel:
    Gyurci

Felhasználó

Halihó!
    A kijelzőre nem tettem semmit, látszik napfényben is de persze az erős napsütés+fehér ing vagy poló kombónál
    picit elmozdítom a konzolt ha úgy adódik a jobb láthatóság érdekében. Szabadtéren persze biztos rosszabul
    látható de sajnos nem kabrióval melózok :D és hát melyik kijelzőt nem befolyásol a tűző napfény.
    Mivel nagy furgonnal járok kicsit több a lehetőségem a gps optimális elhelyezésére az átlagosnál.
    Én a szélvédő tetejét favorizálom a visszapillantó alatt így picit árnyékosabb helyen van eleve,
    talán kevesebbet süti a nap reggeltől estig és így lehet ,hogy nem főzőm meg olyan hamar a kütyüt.
    Amúgy Igo8 Európa térképpel vettem (azért néha csak ki dugom az orrom szép kis hazánkból :)
    Úgy tudom a Concorde csak NNG szoftverrel árulja a gépeit.Talán még Sygic.
    Üdvözlettel: kisKarcsi

Adminisztrátor

Szia! A tükör alá valóban lehetséges tenni, csak kis autóban az a hely nem használható (kicsi), de a nagyban tényleg nagyon jó lehet. És általában az előtt van a fényvédő csík is a szélvédőn, ha van. Az iGO8 az jó kis szoftver, hogyan fogod tudni frissíteni?

Üdvözlettel:
    Gyurci

Felhasználó

Sziasztok,

Új vagyok az oldalon, és éppen az ebben a szálban eredetileg megfogalmazott igényem lenne nekem is, miközben 2016-ot (lassan már 2017-et) írunk.

Ma melyik készüléket ajánlanátok “futár” célra?

Gábor

Adminisztrátor

Új vagyok az oldalon, és éppen az ebben a szálban eredetileg megfogalmazott igényem lenne nekem is, miközben 2016-ot (lassan már 2017-et) írunk. Ma melyik készüléket ajánlanátok “futár” célra?

Szia Gábor, üdv nálunk!

Pontosan milyen igényeid lennének?

– Több köztespont
    – Címek sorrendbe randezése
    – Kedvencek felvétele
    – ?

Üdv,
    Gyurci
    ui: a múltkor a Totalcar oldalán olvastam hasonló kérdést, de ott válasz nélkül maradt.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 22
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás